Epiphora la pisici: cauze, simptome și tratament

Epifora în pisici recomandate

Ați observat blană colorată maro sau roșiatică în jurul ochilor pisicii tale? Pisica ta pare să aibă descărcare oculară apoasă pe care trebuie să o ștergi frecvent? Ei pot avea epifora.

Există multe cauze ale Epiphora la pisici. Unele sunt complet benigne, iar unele au nevoie de tratament cu ajutorul medicului veterinar. Să discutăm cum să spunem diferența și să gestionăm ochii apoasă sau Epifora.

Cauzele Epiphora la pisici

Epiphora înseamnă lacrimare excesivă sau producția de lacrimi. Pisica ta are glande lacrimi in jurul ochiului si in pleoapele care produc un film de rupere protectoare.

Acest film păstrează suprafața globului ocular lubrifiat și spală resturile sau obiectele străine. Pe măsură ce animalul dvs. de companie clipește, filmul de lacrimă este împins peste suprafața ochiului și apoi excesul de lacrimi se îndepărtează de ochi printr-un tub în pleoață numită conducta nasolacrimală. Când orice parte a acestui sistem este în afara echilibrului, vedem o rupere excesivă sau epifora.

Anatomia anormală

Modul în care lacrimile iese în mod normal de ochi este prin punctualul lacrimal. Acestea sunt deschideri mici sau găuri, pe colțul interior al conjunctivului sau țesutul roz în jurul ochiului.

Aceste găuri se hrănesc într-un tub, conducta nasolacrimală, care merge de la conjunctivă la nas. Apoi, lacrimile se scurg în jos în acest tub în cavitatea nazală și sunt absorbiți și înghițiți.

În unele pisici, țesutul obstrucționează punga sau conducta, lăsând lacrimile fără loc să meargă. Lacrimile se varsă apoi pe blană, provocând umezeală și uneori colorarea. Canalele anormale ale nazolacrimale formează mai frecvent în rasele cu nasuri scurte sau brahiphicalice, cum ar fi persanii și himalayanii. Dacă aceasta este problema, medicul veterinar poate deschide punga și canalele, îndepărtați blocajul și permiteți ca lacrimi să curgă corect.

O altă anatomie anormală care declanșează Epifora includ condițiile care cauzează iritații. Entropia apare atunci când pleoapele, cel mai frecvent pleoapele inferioare din pisici, se rostogolesc.

Acest lucru cauzează iritarea ca părul din jurul ochiului intră în contact cu suprafața ochiului, ceea ce duce la ruperea excesivă. Corecția chirurgicală a entropionului rezolvă problema și poate reduce durerea și disconfortul.

Distichia și cilia ectopică sunt două exemple de tulburări ale genelor care provoacă epifora. Distichia sunt fire de păr care cresc în direcții anormale pe pleoapă. Cilia ectopică sunt fire unice care cresc prin conjunctiva spre suprafața ochiului. Ca rezultat, ambele condiții provoacă iritarea Corneei și Sclerei, ducând la Epifora.

Alte boli dureroase ale ochiului

Pisica tânără cu ochi infectați de scurgere

Pisicile cu un ochi infectat vor avea adesea squint și vor avea descărcare de ochi.

În plus față de iritarea fizică de genele, alte boli și rănile la ochi provoacă Epifora.

Leziuni corneene

Corneea sau o parte clară a ochiului, permite pisicilor noștri să-și folosească viziunea superioară de a vâna și de a socializa. Cornea este foarte sensibilă.

Deoarece o vătămare corporală este extrem de dureroasă, corpul felinar produce excesul de lacrimi pentru a răspunde la această durere, lubrifierea și protejarea corneei. O zgârietură la cornee sau ulcer cornean, poate rezulta dintr-o luptă cu o altă pisică, alergând prin perie sau o afecțiune medicală subiacentă, cum ar fi ochiul uscat.

Cu o leziune corneană, puteți observa că prietenul tău felin se ridică împreună cu Epifora și roșeața în jurul ochiului. Aceasta este o urgență, iar o excursie la medicul veterinar este importantă. VET-ul dvs. va administra medicamente dureroase la suprafața ochiului și va aplica o pată specială de fluoresceină pentru a detecta ulcerul. Dacă se găsește, picături de ochi pentru a preveni infecția și medicamentul pentru durere vă va simți mai bine în curând.

Ochi uscat

Ochiul uscat, sau keratoconjunctivita sicca, poate duce la ulcere și poate chiar arăta ca și Epifora. Cum poate ochiul uscat arata ca ruperea excesiva? Câteva molecule diferite cuprind lacrimi și, uneori, organismul produce o combinație greșită.

Acest lucru duce la uscare pe suprafața ochiului, dar corpul încearcă să se alcătuiească și vom vedea excesul de ochi sau Epifora. Testarea adevărata producție de lacrimă va duce la un diagnostic și tratament corect.

Inflamația în jurul ochiului

Inflamația în jurul lor poate provoca, de asemenea, Epifora. Conjunctivita este inflamația țesutului din jurul ochiului și poate fi cauzată de viruși cum ar fi herpesvirusul felinar, infecțiile bacteriene și reacțiile alergice. Dacă conjunctiva, devine inflamată, pisica dvs. poate avea nevoie de picături de ochi de prescripție sau un unguent pentru a reveni la normal.

Ochii proeminenți

Unii dintre prietenii noștri felini au doar ochi mari, frumoși și au anatomie care fac ochii lor proeminenți. Janta orbitală sau soclul osoasă, poate fi superficială în unele rase ca și persani. Apoi, pleoapele sunt apoi într-o poziție care să prindă mai puține lacrimi, care se varsă pe blană. În acest caz, colorarea lacrimă nu poate fi adevărată Epifora, dar arată ca și părintele lor de companie. Dacă ochii pisicii dvs. se schimbă în dimensiune sau formă, apelați imediat medicul veterinar. Glaucomul este o boală care provoacă o presiune crescută în ochi și poate duce la o ochi mărit, durere și pierdere de vedere.

Tratarea petelor de rupere

Pisica de infectare a ochilor featured Imagine

Tratamentul adecvat pentru petele de rupere depinde de severitatea Epiphora. În cazuri ușoare, este posibil să trebuiască să păstrați zona uscată și curată. Este, de asemenea, important să se trateze cauza fundamentală a Epiphora.

Dacă există o afecțiune medicală care determină Epiphora, tratarea cauzei de bază este primul pas. Lucrați cu medicul veterinar pentru a identifica problema. În unele cazuri, un sesizare de oftalmolog veterinar va duce la cel mai bun tratament al condițiilor severe sau complicate.

Menținerea zonei de ochi curată și uscată

Pentru cazuri ușoare sau Epifora legate de anatomie și rasă, cel mai important lucru este să păstrați zona din jurul ochiului curat și uscat. Aceasta înseamnă obținerea pisicii dvs. obișnuite cu ștergerea regulată în jurul feței și a ochilor.

Părinții PET ar trebui să utilizeze întotdeauna o cârpă curată și moale atunci când ștergeți în jurul feței. Amintiți-vă, nu utilizați substanțe chimice, cum ar fi peroxidul de hidrogen, deoarece acestea provoacă deteriorarea corneei și a țesuturilor din jurul ochiului. O cârpă umezită cu apă este în general sigur de utilizat.

Medicament

Excesul de rupere utilizat pentru a fi tratat cu anumite antibiotice. Acest lucru nu este un tratament adecvat, deoarece utilizarea nivelurilor sub-terapeutice sau scăzute, de antibiotice poate crea rezistență și poate face infecții de luptă mai greu în viitor.

Umezeala excesivă a pielii și a pielii din jurul ochiului poate duce la infecții cutanate sau piodermia. Puteți observa roșeața, umflarea și un miros neplăcut în jurul feței.

Medicul veterinar vă poate ajuta să determinați dacă medicamentul este necesar. Nu aplicați medicamente umane pe sau în jurul ochilor. Pisicile sunt sensibile la ingrediente în unele medicamente și pot avea o reacție adversă.

Epiphora la pisici este de obicei o condiție benignă. În timp ce necesită o curățare puțin mai mult, lacrimile excesive nu cauzează în general rău. Asigurați-vă că aveți prietenul dvs. Feline examinat de VET dvs. dacă aveți îngrijorări.

Tratarea condițiilor de bază, cum ar fi conductele de lacrimă blocate sau infecțiile, va însemna o revenire mai rapidă și mai confortabilă la normal. Cel mai important, nu aplicați medicamente sau tratamente în jurul ochiului fără orientări specifice. Ochii sunt una dintre cele mai sensibile, importante părți ale animalului tău de companie.

întrebări frecvente

De ce blana se întoarce maro în jurul ochiului?

Lacrimile conțin compuși numiți porfirine. Când porfirinele sunt expuse la aer, se schimbă la o culoare de rugină. Acest lucru poate pata blana în care terenurile lacrimi. Uneori, lacrimile uscate, de asemenea, maro. Acești compuși nu indică infecții sau boli.

Există un aliment sau un supliment pe care îl pot da pisicii mele pentru a ajuta la ruperea și colorarea lacrimilor?

Unele suplimente pretind că diminuează colorarea lacrimă, dar nu au o bază științifică și adesea nu fac nimic. Cea mai bună modalitate de a preveni colorarea este să ștergeți frecvent lacrimile cu o cârpă moale și uscată. Aveți grijă să nu atingeți suprafața ochiului!

Epiphora provoacă descărcări verzi sau galbene în jurul ochiului?

Nu, Epiphora este doar supra-producția de lacrimi normale. Dacă observați o altă culoare de descărcare de culoare pe sau în jurul ochiului, pisica dvs. poate avea o infecție. Apelați la o întâlnire de la Vet cât mai curând posibil.

Cum tratați Epifora la pisici?

Nu există un tratament specific pentru Epiphora. Este important să se identifice cauza subiacentă, cum ar fi pleoapele anormale, infecția cu ochii sau alte boli, pentru a rezolva problema.

Cum tratați ochii apoasă în pisici?

Puteți curăța în jurul ochilor cu o cârpă umedă sau uscată, pentru a îndepărta excesul de umiditate sau lacrimi. Cu toate acestea, ruperea repetată poate indica durerea sau o problemă fundamentală, iar animalul dvs. de companie ar trebui să fie văzut de un medic veterinar pentru a exclude infecția.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Epiphora la pisici: cauze, simptome și tratament