Elevii de pisici: iată ce vă spun ochii pisicii voastre

elevii de pisici

În ciuda credinței populare, este posibil să iubim câinii și pisicile în același timp. În timp ce vă iubești câinele pentru a-și purta emoțiile pe mâneci, vă apreciați, de asemenea, că dvs pisicile își salvează afecțiunea și încredere pentru momente speciale și anumite persoane. Dar asta nu înseamnă că nu vrei să-ți cunoști pisica, cât și tu știi câinele tău. Dacă doriți să înțelegeți mai bine pisica dvs., puteți încerca să vă uitați la ochii lor - la urma urmei, ele sunt ferestrele sufletului! Iată un ghid despre elevii pisicilor dvs. pentru a vă ajuta să comunicați cu ei.

Cat viziune

Elevii în formă de slit

Probabil ați observat că pisicile voastre au elevi înguste, verticali, spre deosebire de cercurile noastre rotunde, dar v-ați întrebat vreodată de ce ochii pisicilor sunt atât de înguste? În timp ce oamenii de știință nu au un anumit răspuns la motivul pentru care elevii pisici sunt modelați în acest fel, actuala vedere actuală este că acești elevi apar, deoarece pisicile sunt prădători.

Forma permite pisicilor să vâneze în condiții de lumină scăzută și se poate extinde cu 135 de ori pentru vânătoare în timpul zilei. Alte animale cu această formă elev includ șerpi și crocodili, și prea adesea trebuie să vâneze în timpul zilei cât și noaptea.

În mod similar, se crede că forma fantă este concepută pentru "ambuscadă". Prădătorii care își urmăresc prada au tendința de a avea elevii rotunzi, dar cei care tulpină în mod stealth și pun pe prada lor necesită o imagine mai clară, care este câștigată prin elevi mai mici și capacitatea de a calcula cu exactitate distanța, care este câștigată printr-un elev mai larg. O fantă permite atât o lățime mică și o lungime mare.

Alte caracteristici interesante și unice ale ochilor pisicii includ:

  • Al treilea al lor pleoapă

Deși în mod normal, nu o puteți vedea, pisicile au oa treia pleoapă care poate acoperi întregul ochi. Se numește "membrana nictrică". Puteți să-l căutați prin căutarea unei membrane roz alb-ish în colțul ochiului pisicilor. Dacă puteți vedea mai mult decât o grămadă, ar putea fi un semn de boală sau deshidratare.

  • Ochii lor strălucitori

Dacă ați făcut vreodată o fotografie a pisicii voastre cu blițul, sau văzu ochii prindeți lumina, probabil ați observat că ochii pisicii voastre strălucesc. Acest lucru se datorează lui Tapetum Lucidum, o parte a ochiului lor care îi ajută să vadă în condiții întunecate. Interesant, diferite rase de pisici strălucesc în diferite nuanțe datorită volumului anumitor elemente în pigmentul acestei părți a ochiului. Verde este cea mai frecventă culoare, dar Pisicile Siameze"Ochii strălucesc galben.

Pisicile nu au o viziune mai bună decât noi, dar este cu siguranță diferită. Așa cum au o viziune de 20/100, pisicile trebuie să fie mai aproape de obiecte pentru a le vedea în aceeași claritate pe care oamenii o pot. Ei nu pot schimba concentrarea lentilelor lor și nu pot vedea cât mai multă culoare din cauza unei concentrații mai scăzute de conuri. Cu toate acestea, ei au mai multe tije, astfel încât să poată vedea bine noaptea și pot urma obiecte în mișcare rapidă mai bine.

Să-ți cunoști pisica

După cum puteți vedea, există explicații biologice pentru modificările elevilor pisicilor. Este important să le înțelegeți atunci când încercați să vă dați seama ce gândește pisica voastră. Când vă uitați la elevii lor, întrebați-vă:

  • Este amurgul sau timpul de noapte?
  • Ar putea pisica ta să vâneze foarte recent?
  • Ați jucat, permițându-i să-și flexeze mușchii de găuri?

Există totuși multe explicații emoționale pentru dilatarea sau constricția elevilor din pisici. S-ar putea să înceapă să-ți spună ceva, așa că ar trebui să încerci să asculți. Înțelegerea lor emoțională subtilă poate fi dificilă, deci aici este un ghid pentru elevii pisicii tale și emoțiile lor.

Elevii înguste

Dacă vedeți ochii pisicii dvs. constrictate în fante deosebit de mici, înguste, poate exista o serie de cauze emoționale. Pisica ta poate fi:

  • Agitat
  • Furios
  • A trezit

Pisica ta poate avea elevi înguste, deoarece se concentrează pe pradă de urmărire, chiar dacă este doar o jucărie, dar ei pot fi, de asemenea, într-o dispoziție groaznică. Ele sunt în general "pe margine" sau focalizate dacă ochii lor sunt înguste și nu este de obicei un moment bun pentru jocul afectuos sau snuggles. Dacă doriți să vă petreceți timp cu Kitty când ochii lor sunt constrictați, luați în considerare jocurile care mimice vânătoarea. Ridicându-le fără avertizare pentru o îmbrățișare ar putea avea ca rezultat doar vă zgâriați.

Elevii largi

Pe de altă parte, pisica dvs. ar putea avea foarte mari, dilate elevi. Ei ar trebui să-și păstreze forma verticală, dar s-ar putea extinde până când par mai mult negru. Emoțional, elevii dilatați ar putea însemna că pisica ta este:

  • Excitat
  • Speriat

În mod evident, acestea sunt două extreme foarte diferite, și poate fi dificil să se spună ceea ce se simte pisica ta. Este deosebit de important să nu confruntați împotriva entuziasmului de frică, deoarece ați putea face o pisică anxioasă să se simtă mai rău sau chiar să fugă.

Dacă doriți să încercați și să spuneți diferența dintre aceste două emoții, trebuie să vă uitați la ei limbajul trupului și mediul înconjurător. Dacă le oferiți un tratament, o masă sau o Cat Toy, Puteți fi destul de sigur că sunt fericiți și încântați și dacă se încarcă sub o masă în timpul unui afișaj de artificii, ele sunt probabil speriate.

În legătură cu o postare: Cea mai bună pisică tratează

Dacă nu sunteți sigur de ce ochii pisicii dvs. sunt largi, nu faceți nimic brusc care le-ar putea sparge. Așteptați ca ei să vă spună ce simt. Dacă sunt încântați și fericiți, s-ar putea să vină în mod natural la voi și să vă caute afecțiunea, dar dacă sunt nerăbdători, s-ar putea ascunde. Fiți răbdători, vă vor da o idee mai devreme sau mai târziu

Ochii ochilor

În plus față de schimbările din elevi, pisica dvs. poate, de asemenea, ocazional, ochii lor. Din păcate, acest lucru nu este, de asemenea, un semn ușor de înțeles. Ochii ghemuiți ar putea însemna că pisica ta se simte:

Din fericire, agresiunea este de obicei însoțită de elevii înguste. Dacă vedeți pisica voastră cu elevi înguste, este probabil un semn al atacului iminent. Dacă jucați împreună cu un șoarece de jucărie, acest lucru ar putea fi bine, dar dacă vă atacă, agresați în mod regulat alte pisici sau distrugeți mobilierul, ar putea fi o problemă pe care doriți să o priviți.

În afară de acest lucru, ochii ascuțiți, jumătate închise sunt un semn plăcut că au încredere și te iubesc. Înseamnă că sunt relaxați, fericiți și confortabili în jurul vostru. S-ar putea chiar să adoarmă cu tine în fața televizorului. Acestea sunt momentele mele preferate cu pisicile mele. La urma urmei, pisicile doar amâne cu cineva în care au încredere.

Privind

În mod similar, emoțiile pot fi, de asemenea, dezvăluite de către dvs Privirea pisicii. Este important să înțelegeți diferența dintre privirea pisicii dvs. și contactul lor de ochi neîntreruptă, deoarece pot însemna lucruri foarte diferite. Pisica Pats sunt, în general, un alt semn de afecțiune, pe care îi place să-l supravegheze pe cei dragi, așa cum facem noi.

Dacă pisica dvs. se uită când faceți contact vizual cu ei, totuși, este ceva diferit. Contactul cu ochii este modul în care pisicile judecă ierarhia și statutul. O pisică care sparge contactul cu ochii cu tine este confortabil în jurul tău și acceptă că ești șeful, dar o pisică care încearcă să te privească, de obicei, arată că ei sunt incomod în jurul tău și poate chiar speriat. Nu încercați să câștigați concurența privită, deoarece vine la fel de agresivă și îi va face să se simtă anxietate. Ar trebui pur și simplu să vă contactați ochii și să vă uitați departe.

Pisica neagra cu ochi verzi

Diferite elevi de dimensiuni și anisocoriști

S-ar putea să aveți o pisică care are un elev mare și un mic elev. Dacă pisica dvs. are diferite elevi de dimensiuni, ar putea fi un semn al unei probleme medicale, mai degrabă decât un semn de emoții complicate și conflictuale. Numele acestei condiții este anisocoria.

Anisocoria are loc din cauza unei game largi de probleme de sănătate, iar multe dintre ele sunt urgențe serioase. Dacă observați Anisocoria în pisica voastră, ar trebui să vă numiți imediat medicul veterinar, deoarece vederea pisicii dvs. ar putea fi ruinată permanent. Condițiile medicale care pot duce la anisocoria includ:

  • Defecte congenitale
  • Leziuni cerebrale după o traumă
  • Răni la ochi
  • Deteriorarea sistemului nervos în jurul ochiului
  • Inflamația ochiului
  • Glaucom
  • Cancer
  • Virusul leucemiei feline care rezultă în sindromul elevului spastic
  • Bolile retiniene

Multe dintre aceste probleme vor avea doar un singur simptom: Anisocoria, dar puteți, de asemenea, să vă uitați:

  • Roșeață în ochi
  • Corneea înnorată
  • Descărcarea ochilor
  • Pleoapele droopie
  • Cruciş

VET dvs. va fi capabil să diagnosticheze cauza problemei printr-o examinare care poate necesita teste de sânge. Dacă este prins rapid, cele mai multe lucruri pot fi tratate. Cu toate acestea, există un risc serios ca pisica ta să poată deveni orbită. Din păcate, această orbire nu ar fi reversibilă.

În legătură cu o postare: Ce cauzează ochii de pisici apoasă

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Elevii de pisici: iată ce vă spun ochii pisicii voastre