Ce este ochiul cireșului la câini și poate fi lăsată netratată?

Întrebare: Ce este ochiul cireșului și este periculos dacă este lăsat netratat?

Ne uităm la adoptarea unui câine de la o salvare. Are un ochi de cireș. VET lucrează cu recomandări că lasă-o singură fără tratament. Nu știu cât timp a avut așa cum este o salvare, există o alternativă neinvazivă la chirurgie. Înțeleg că sunt o salvare, dar preocuparea noastră este, poate aceasta să-și afecteze viziunea? Dacă acest lucru nu este tratat, va provoca un tratament mai scump mai târziu. Se pare că este iritat și mare. Multumesc pentru sfat.

-Jessica

câine cu ochi de cireș

Răspuns:

Dragă Jessica,

Sunt atât de bucuros să aud că te gândești la adoptarea unui câine. Știați că estimările ASPCA în jur de 3.3 milioane de câini intră în sistemul de adăpost în Statele Unite în fiecare an? Este minunat că veți da una dintre ele o casă frumoasă!

Înțeleg preocupările dvs. cu privire la faptul că câinii ciudați câștigăm că mulți oameni numesc "Ochiul Cherry."Se numește asta pentru că țesutul roz din colțul ochiului câinelui arată un fel de cireș.

Ce este ochiul cireșului la câini?

Termenul veterinar este Glanda pralaptată a membranei de nicrit. Membrana de nicritting este, de asemenea, numită "a treia pleoapă."Este acel triunghi de țesut roz care ridică din colțul interior al ochiului unui câine când este somnoros sau sedat.

Cea de-a treia pleoapă are o glandă lacrimă în ea, care produce aproximativ o treime din lacrimile totale ale unui câine. Există, de asemenea, o bucată de cartilaj în formă de T în interiorul țesutului al treilea pleoapei.

O trăsătură moștenită poate duce la curlingul cartilajului într-un mod anormal. Când se întâmplă acest lucru, partea glandei de lacrimă din a treia pleoapa este împinsă, așa că este expusă în colțul ochiului. Odată ce cartilajul este curbat, câinele nu poate relaxa țesutul în jos în poziția sa normală ascunsă.

Câinii pot fi afectați de "ochi de cireș" într-unul sau ambii ochi. Anumite rase au mai multe șanse de a dezvolta anomalie, inclusiv beagles, terrieri din Boston, orice rasă agresivă, Shih Tzus și Marele Danes. În timp ce orice câine în vârstă poate dezvolta ochi de cireș, apare de obicei când sunt mai puțin de doi ani.

CHERRY Ochi provoacă probleme?

Am văzut mulți câini care au trecut prin toată viața lor cu ochiul de cireș. Nu provoacă probleme care amenință viața, dar poate provoca o descărcare crustă pe pleoapă. Țesutul poate deveni iritat de a fi expuși tot timpul.

Uneori, suprafața ochiului (corneea) devine inflamată de a fi frecat de țesutul ochiului de cireș. În cele din urmă, din moment ce glanda lacrimă care se îndepărtează face o treime din lacrimile câinelui, ochiul poate deveni mai uscat decât normal. Care poate duce la probleme dacă celelalte glande din jurul ochiului nu iau slăbiciunea în producția de lacrimi.

Tratamentul pentru ochiul de cireșe

Nu există un tratament neinvaziv pentru cherry ochi. Unii veterici prescriu unguent antibiotic / anti-inflamator de ochi pentru a păstra țesutul umed și confortabil, dar nu face ca ochiul de cireșe să plece.

Chirurgia pentru a trata ochiul de cireșe are o rată destul de bună de succes, dar uneori țesutul poate ieși din nou. Dacă există un oftalmolog veterinar în apropierea dvs., ar putea să vă uitați la obținerea unei recomandări la ele. Sunt destul de bune la obținerea de chirurgie corectă prima dată!

Ai dreptate să fii preocupat de ochiul de cireșe. Nu poate provoca niciodată o problemă, dar ar putea provoca probleme care să facă intervenția chirurgicală mai târziu în viață.

Noroc cu noul tău prieten!

Cu sinceritate,
TB Thompson DVM

Disclaimer: Utilizarea dvs. a caracteristica Cerere VET este supusă Cereți termenii de utilizare.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce este ochiul cireșului la câini și poate fi lăsată netratată?