Conjunctivită la pisici: cauze, simptome și tratament

Problemele oculare sunt comune în pisici, iar conjunctivita este cea mai frecventă prezentare. Majoritatea oamenilor au o înțelegere vagă a termenului "conjunctivită", iar dacă pisica lor de companie dezvoltă ochi plini, dureroase, ei pot chiar să gândească "pisica mea are conjunctivită".

Scopul acestui articol este de a explica detaliile despre conjunctivită și de a facilita ca pisicile să sufere de această problemă comună.

Ce este conjunctivita?

Definiția exactă a terminologiei medicale face mai ușor să înțelegem ce se întâmplă. Cuvântul și # 8220; Conjunctivită & # 8221; pot fi defalcate în trei segmente: 

  •  Postfixul -Este mijloace "inflamaţie". Asa de "conjunctivită" mijloace "Inflamația conjunctivei".
  • Membrana conjunctivă "Conjunctiva" sau # 8220; # 8221; este structura fină, translucidă care liniile priza de ochi a pisicii, acoperind globul ocular, suprafața ochiului și interiorul pleoapelor. Este un pic ca o foaie biologică din filmul agățat.
  • "Inflamația" descrie reacția organismului la o insultă de un fel: roșeață, căldură, durere, umflare și pierderea funcției. Astfel, în conjunctivită, cauza inflamației este "insultă", și, ca rezultat, căptușeala ochiului devine înrădăcinată, mai caldă decât normală, inconfortabilă, umflată, iar ochii nu mai funcționează în mod normal.

Cauzele conjunctivitei la pisici

Pisica cu posibila herpesvirus care cauzeaza conjunctivita

Conjunctivita la pisici are o gamă largă de cauze, inclusiv infecții virale sau bacteriene, traume, alergii și multe altele.

Există cinci cauze principale ale conjunctivitei în pisici. Acestea sunt după cum urmează:

  • Viruși
  • Bacterii
  • Iritantele de mediu
  • Alergii
  • Trauma

O infecție a ochilor cauzată de viruși sau bacterii este cea mai frecventă cauză a conjunctivită în pisici. Din interes, câinii sunt diferiți. Cauzele neinfecțioase, inclusiv iritantele sau alergiile, sunt mai frecvente decât cauzele infecțioase.

1. Infecții virale

Există două virusuri obișnuite care pot provoca conjunctivită în pisici. Acești viruși sunt atât generici cunoscuți sub numele de gripa Cat "# 8221; Viruși. Pe lângă conjunctivită, acești viruși provoacă adesea alte semne de infecție respiratorie superioară, inclusiv strănut.

  • Feline Herpes Virus (FHV) este cea mai frecventă cauză virală a conjunctivită în pisici. Majoritatea pisicilor sunt protejați împotriva acestui virus de către vaccinările standard de rutină, dar uneori au luat deja virusul atunci când sunt foarte tineri, iar alte pisici pot ridica virusul deoarece acestea nu au fost vaccinate în mod adecvat. La fel ca herpes simplex răni rece la om, virusul herpesului felinei poate rămâne în sistem pe termen lung. În mod obișnuit, o pisică va suferi de seceri repetate de ochi răi, cu descărcare intermitentă. Dacă este subliniată o pisică infectată cronic, sistemul imunitar este suprimat temporar, iar virusul va deveni mai activ, provocând o reapariție a conjunctivită. Acest lucru este similar cu modul în care rănile reci umane pot fi aprinse atunci când oamenii sunt stresați. Pisicile cu conjunctivita de virus de herpes feline sunt adesea niciodată complet vindecați, dar cu medicamentul potrivit, semnele pot fi păstrate sub control și pot fi păstrate confortabile.
  • Virusul Feline Calici (FCV) este a doua cauză virală comună a conjunctivită. Din nou, acest lucru este inclus într-un program de vaccinare obișnuit al lui Kitten și este mai frecvent la pisicile tinere care nu au fost încă vaccinate sau pisici mai mari neprotejate. Cu FCV există adesea alte semne, inclusiv o temperatură ridicată și ulcerația limbii și căptușelii gurii.

Pe lângă aceste două virusuri de gripă pisică, virusul imunodeficienței feline (FIV) pot duce la conjunctivită ca unul dintre numeroasele semne prezentate de pisicile infectate. 

2. Infecții bacteriene

O serie de cauze infecțioase diferite infecțioase pot provoca, de asemenea, conjunctivită, inclusiv organisme numite micoplasma și chlamydophila.

3. Iritantele de mediu

Dacă o pisică este expusă la praf, pulberi, spray-uri sau vapori dintr-o serie de surse, ochii pot fi iritați, rezultând în conjunctivită.

4. Alergii

Pisicile pot dezvolta reacții alergice la un număr de alergeni posibili, inclusiv polenni și praf, ceea ce poate duce la conjunctivită.

5. Trauma

Dacă o pisică suferă o vătămare corporală a ochiului, căptușeala ochiului poate reacționa prin a deveni inflamate, prezentând ca conjunctivită. Leziunile pot fi cauzate de luptele cu pisici (o zgârietură sau mușcătură la ochi), corpuri străine (e.G. semințe de iarbă) sau o serie de alte traume fizice posibile. Ultimele sau alte aspecte conformaționale, cum ar fi pleoapele interiorate, pot provoca traume pe termen lung care duc la conjunctivita felină.

Semne de conjunctivită în pisici

Closeup de conjunctivită în ochiul pisicilor

Conjunctivita este definită prin inflamație în și în jurul ochiului, ducând la roșeață, descărcare și umflată, proeminentă a treia pleoapă.

Pisicile afectate arată o serie de semne clinice comune.

  • Roşeaţă a căptușelii ochiului, dând aspectul unui ochi roz și # 8221; sau ochiul roșu și # 8221;
  • Descărcarea ochilor, uneori limpede sau, uneori, galben sau verde. Dacă conductele de lacrimă sunt blocate cu resturi inflamatorii, producția de lacrimă crescută observată în conjunctivită poate duce la obrajii în mod evident la rupere. 
  • Ochii afectați pot fi închise la jumătate, cu zgomotul de pisică 
  • Pisica poate arăta excesiv clipește 
  • al treilea pleoapă pot fi umflate și proeminente, vizibile în colțul unuia sau ambii ochi

Diagnosticarea conjunctivită în pisici

Pisicile cu conjunctivită trebuie să fie luate la medicul veterinar, care vor efectua o examinare completă oculară, verificând structurile din jurul ochilor, precum și examinarea în detaliu a ochilor. În mod ideal, cauza conjunctivită trebuie stabilită definitiv.

Acest lucru poate implica teste de sânge, tampoane și alte teste. Acestea nu sunt întotdeauna efectuate, din motive economice și din alte motive și nu pot fi necesare pentru cazurile individuale. Veterinarul dvs. vă va îndruma pe cea mai bună abordare.

Tampoanele uscate din căptușeala ochiului pot fi supuse testelor de reacție în lanț polimerazei (PCR) pentru virusul herpesului felinar și chlamydofilia, în timp ce tampoanele umede pot fi trimise în mediul de transport de virus special pentru a ecran pentru virusul Feline Calici.

Tratament și recuperare

Ștergerea pisicii

Tratamentul pentru conjunctivită în pisici implică de obicei picături de ochi și unguente. În funcție de cauza subiacentă, pisica dvs. poate avea nevoie de antibiotice sau medicamente antivirale.

Tratamentul depinde de cauza suspectată, dar picăturile de ochi sau unguentul pentru ochi sunt de obicei prescrise de medicul veterinar. Opțiunile posibile de tratament includ:

  • Picturile de ochi antivirale topice
  • Medicamente antivirale orale
  • Antibiotice topice 
  • Medicamente antiinflamatorii în anumite cazuri specifice

Concluzie

Conjunctivita este comună la pisici, iar asistența profesională din medicul veterinar este importantă pentru a vă asigura că pisica dvs. este returnată la o sănătate completă cât mai repede posibil.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Conjunctivită la pisici: cauze, simptome și tratament