Ce este o a treia pleoapă la pisici?

O pisică albă pufoasă, cu marcaje gri pe coada, urechile și fața așezată pe un copac alb de pisică

Știați că pisicile au mai mult de două pleoape fiecare ochi? În plus față de pleoapele superioare și inferioare, există oa treia pleoapă pe care în mod normal nu o vedeți. În unele cazuri, un al treilea pleoape proeminent este de fapt un semn de boală sau rănire.

Care este a treia pleoapă într-o pisică?

Pisicile și multe alte mamifere au o a treia pleoapă numită membrana nictitingului. Această membrană este situată în colțul fiecărui ochi spre centrul feței. A treia pleoapă este de obicei retrasă și nu este vizibilă. Anumite situații pot provoca al treilea pleoapă să se extindă și să acopere parțial globul ocular.

Motivele pentru a apărea o pleoapă de a doua pisică

Este neobișnuit să vezi căii al treilea al pisicii tale. În multe cazuri, apariția celei de-a treia pleoape indică faptul că există ceva greșit.

Există mai multe motive pentru o a treia pleoapă proeminentă la pisici. Unele sunt considerate normale, în timp ce altele sunt problematice. În general, dacă observați că al treilea pleoape al pisicii dvs. proeminent pentru mai mult de câteva ore, trebuie să contactați medicul veterinar.

Somnolență sau stare relaxată

Este normal ca o parte din al treilea pleoape să arate atunci când o pisică este foarte relaxată sau obosită. Este posibil să observați că al treilea pleoape sunt în timp ce pisica dvs. doarme sau imediat după trezire. A treia pleoapă ar trebui să se retragă de îndată ce pisica este trează și alertă. Dacă a treia pleoapă rămâne mai lungă decât

Sedare sau anestezie

Dacă pisica dvs. a primit anestezie sau sedare pentru o procedură medicală, a treia pleoapă se va aplica și acoperă parțial ochiul datorită relaxării fizice extreme. Efectul poate dura câteva ore după trezire, dar ar trebui să dispară treptat. Acest lucru este considerat normal și nu este o problemă decât dacă a treia pleoapă rămâne după ziua procedurii.

Conjunctivită

Conjunctivul este o membrană mucoasă subțire, transparentă care liniile interioare ale pleoapelor și acoperă partea din față a ochiului. Uneori numit "ochi roz", conjunctivită înseamnă pur și simplu inflamația conjunctivei. Poate fi cauzată de o infecție, alergii, leziuni sau un iritant pentru ochi. Nu este neobișnuit ca conjunctivita să provoace inflamația și proeminența a treia pleoapă. Pisicile cu conjunctivită vor fi tratate în mod obișnuit cu picături de ochi medicamentate sau unguent care conțin antibiotice și / sau steroizi.

Ulcere corneene

Corneea este clară și acoperă fața ochiului, inclusiv irisul și elevul. Un ulcer cornean este o rană la cornee care provoacă durere și inflamație în ochi și poate face ca a treia pleoapă să apară. Ulcerii corneeni sunt de obicei cauzați de o vătămare a ochiului, ca o rănire, zgârieturi sau rană de puncție. Substanțele iritante sau abrazive pot provoca, de asemenea, ulcere corneene. Un ulcer cornean poate deveni rapid foarte grav și necesită tratament veterinar. Pisicile cu ulcere corneene au adesea nevoie de unul sau mai multe tipuri de medicamente pentru ochi și, eventual, de medicamente orale.

Uveită

Uvea este partea centrală a globului ocular și conține multe vase de sânge. Inflamația Uveei se numește uveită. Adesea face ca ochiul să pară foarte roșu și este uneori dureros. A treia pleoapă poate sau nu să fie afectată.

Glaucom

Glaucomul este o condiție dureroasă a ochilor care provoacă presiunea de a se construi în ochi. Acest lucru se întâmplă deoarece umorul apos (fluid în partea din față a ochiului) nu este în măsură să se scurgă corect. Presiunea excesivă determină deteriorarea nervului optic și poate avea ca rezultat orbire. A treia inflamație a pleoapelor poate, uneori, să însoțească glaucomul.

Cherry ochi

Cea de-a treia pleoapă conține o glandă care poate deveni umflată și arată ca o proeminență rotundă din colțul interior al ochiului. Acest lucru se numește prolapsul membranei nictitingului sau Cherry ochi. Este relativ neobișnuit în majoritatea pisicilor, dar frecvente în Pisicile birmanese. Chirurgia este tratamentul pentru ochiul de cireșe.

Creșterea ochilor

Creșterile, tumorile, masele și chisturile în și în jurul ochiului pot duce la inflamarea și proeminența a treia pleoapă. Contactați medicul veterinar dacă observați o creștere anormală sau umflături în sau în jurul ochiului pisicii înainte de a provoca mai multe probleme.

Sindromul lui Horner

Sindromul Horner este o tulburare neurologică cauzată de un nerv de disfuncție. Afectează ochii și mușchii faciali, făcând ochii să pară asimetrici. A treia pleoapă este adesea foarte proeminentă într-un singur ochi. Pleoapele droop și ochiul în sine apare "Sunken în."Sindromul Horner poate fi cauzat de traume sau de o tumoare, dar uneori cauza nu poate fi determinată. Condiția poate rezolva singură.

Ce trebuie să faceți dacă vedeți a treia pleoapă a pisicii dvs

Dacă observați pleoapele pisicii, și nu pare să fie cauzată de somn, relaxare, sedare sau anestezie, atunci probabil că înseamnă că există o problemă. Contactați-vă medicul veterinar cât mai curând posibil pentru a căuta sfaturi. Dacă pisica ta arată altul semne de boală, atunci este cel mai bine să-ți aduci pisica la veterinar pentru o examinare. Nu încercați să puneți nimic în ochi fără recomandarea veterinului dvs., deoarece acest lucru poate face lucrurile mult mai rău. Problemele oculare pot merge cu ușurință de la rău la rău, deci nu întârziați în văzuirea veterinarului.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce este o a treia pleoapă la pisici?