Pisicile de udare: cauze, simptome și tratament

Pisica de udare a ochilor

Există o mulțime de motive pentru udarea ochilor pisici. O cantitate mică de descărcare sau o crustă "este normală la colțul ochilor pisicii, dar dacă începeți să observați descărcarea constantă a plânsului sau o goop lipicioasă, galbenă, acestea pot fi o cauză de îngrijorare.

Ochii apoase sunt, de asemenea, cunoscuți ca Epifora și pot apărea din cauza unei game de factori, de la supraproducția lacrimilor sau a alergiei la infecții sau ceva blocat în ochiul animalului tău.

Ce înseamnă că ochii unei pisici sunt udare?

Există o mulțime de motive că ochii pisicilor pot fi plângând și, în timp ce unele motive sunt inofensive, este întotdeauna important să afli de ce se întâmplă acest lucru cu ochii pentru animalele de companie în cazul în care există o cauză subiacentă mai sinistă.

O ochi de pisică ar trebui să fie luminoase și clare. Ar trebui să puteți vedea clar elevul (negru) și iris (colorate).

Dacă observați descărcarea ocazională, apoasă, de la ochiul dvs. de companie, este posibil să nu fie nimic de îngrijorat, dar dacă revine în mod regulat, persistă sau dacă descărcarea devine galbenă sau lipicioasă, atunci poate exista o cauză de îngrijorare. Alte semne că ochii pisicii tale pot să-i deranjeze includ nori în ochi, pasărea la fața lor sau excesiv de cliperii sau înșelătoare.

Cauzele ochilor apoasă în pisici

Cauzele ochilor apoasă în pisici

Pisicile dezvoltă ochi apoase pentru o gamă largă de motive, inclusiv infecții respiratorii superioare, leziuni corneene, canale de lacrimă blocate și multe altele.

Unele dintre cauzele comune ale ochilor apoși în prietenii noștri felini includ:

Infecții respiratorii superioare

Infecțiile respiratorii superioare la pisici, inclusiv gripa pisică provoca nasuri snotty și ochi plângând alături de sentimentele generale de letargie și de rău în animale de companie. Infecțiile tind să fie virale, dar pot fi, de asemenea, bacteriene care pot duce la pneumonie care pune viața în pericol dacă este netratată.

Leziuni corneene

Acestea includ zgârieturi sau ulcere pe suprafața ochiului unui pisic. Acestea sunt incredibil de dureroase și au nevoie de tratament imediat pentru a preveni deteriorarea ulterioară a ochiului care poate necesita o intervenție chirurgicală.

Au blocat canalele lacrimogene

Există multe lucruri care ar putea provoca blocarea canalelor de rupere a pisicilor, dar cele mai frecvente tind să fie praf sau mucus. Lacrimile nu pot să se scurgă în mod corespunzător din ochii animalelor de companie atunci când aceste conducte sunt blocate și duc la ceea ce pare să fie plâns, ochii umedi și față.

Corpuri străine

Cel mai comun corp străin din ochi tind să fie semințe de iarbă, în special la vara târzie și căderea. Acestea au tendința de a fi prinși sub a treia pleoapă care provoacă iritații care duce la creșterea producției de lacrimi. Entropionul (genele transformate) poate acționa, de asemenea, ca organisme străine și poate irita ochii animalelor de companie.

Conjunctivită (bacteriană sau virală)

Conjunctivita este inflamația mucoasei roz care înconjoară ochii unei pisici și tinde să facă ochii să pară umflați și înroșite. Descărcarea asociată cu acest lucru poate fi limpede și apoasă sau groasă și galbenă dacă există o infecție bacteriană.

Alergii

Ca și în cazul oamenilor, pisicile de companie pot fi alergice la o serie de lucruri, inclusiv praful și polenii, iar ochii plini pot fi un semn al unei astfel de alergii. Unele feline cu aceste alergii pot apărea și mâncărime sau mirele excesiv.

Keratoconjunctivita Sicca

De obicei, descris ca "ochi uscat", această condiție este asociată cu subproducerea filmului natural de lacrimi pe ochi. Aceasta înseamnă că ochii pisicii dvs. nu sunt lubrifiate în mod corespunzător și praful nu este "spălat" în lacrimi. Dacă ochiul uscat netratat poate duce la orbire și suferința animalului de față de această afecțiune tind să clipească excesiv și să aibă o descărcare groasă, galbenă din ochii lor.

Tulburări legate de rasă

Unele rase de pisică sunt predispuse la probleme de ochi cu rasele brahycefalice (cu fața în față) fiind unele dintre cele mai afectate. Persii și pisicile britanice shorthair au în mod obișnuit ochii mei și fețe frontale de rupere datorate în formă de craniul lor și aspectul bulbos la ochii lor.

Ce să faci dacă ochii pisicii tale sunt udare?

Tratamentul ochilor apoasă în pisici

Dacă ochii pisicii dvs. se uită plâng, se uită mai atent la comportamentul și aspectul lor. Dacă pisica dvs. prezintă alte semne de boală, contactați imediat un veterinar.

Deci, ați observat că ochii pisicilor se uită puțin plâns, următorul lucru pe care trebuie să-l faceți este să căutați semne de durere (scuturarea sau împingerea feței), roșeață sau noroi la ochi și țesuturile înconjurătoare.

Dacă credeți că există vreun bătut sau umflături la ochiul animalului sau dacă există alte simptome, inclusiv strănut sau febră, atunci ar trebui să contactați imediat medicul veterinar.

Dacă animalul dvs. de companie acționează complet în mod normal și are doar o descărcare ușoară care tocmai a început, le puteți monitoriza pentru câteva ore. De asemenea, puteți șterge cu ușurință lacrimile cu un pad de bumbac pentru a determina dacă descărcarea persistă, deoarece unele animale de companie pot dezvolta ochi plini dacă au obținut o grămadă de murdărie în ochi, care sunt spălate și sunt bine într-un timp scurt.

Tratamentul pentru ochii apoasă în pisici

Tratamentul ochilor apoasă de pisici

Tratamentul ochilor apoasă de pisici va depinde de cauza subiacentă.

Tratamentul pentru descărcarea oculară în pisici va depinde de cauza fundamentală a ochiului plutitoare. Dacă pisicile dvs. este în durere și are o infecție bacteriană, atunci medicul veterinar va prescrie medicamente cu ochi antibiotice și o ușurare a durerii. Dacă pisica dvs. este de asemenea bolnavă, cu o febră sau o infecție respiratorie, pot fi necesare și terapie fluidă și medicamente decongestionante.

Conjunctivita poate fi tratată cu unguent sau picături care conțin steroizi pentru a reduce inflamația. Cu toate acestea, în cazul în care animalul dvs. de companie are un ulcer cornean, aceste unguente pot face, de fapt, ochiul lor, astfel încât medicul veterinar va examina întotdeauna ochiul animalului dvs. înainte de a prescrie medicamente. În unele leziuni corneene, animalul dvs. de companie poate avea nevoie de o intervenție chirurgicală pentru a îndepărta țesutul mort, deși din fericire acest lucru este mai puțin frecvent.

Canalele de lacrimă blocate tind să fie tratate în stare de sedare sau un anestezic general, deoarece medicul veterinar va trebui să introducă un cateter în canal și să scadă salina sterilă pentru a îndepărta blocajul. Alte probleme cum ar fi ochiul uscat sau alergii pot necesita terapie zilnică, pe termen lung cu lacrimi artificiale, medicamente cu steroizi sau imunife.

Concluzie

Informațiile cheie sunt că ochii sunt incredibil de delicate, ușor deteriorate și, dacă sunt lăsate fără tratament, multe dintre cauzele ochilor apoși pot duce în cele din urmă la orbire sau care necesită îndepărtarea chirurgicală a ochiului afectat (enucleare). Dacă vă îngrijorați vreodată de ochiul animalului dvs., contactați medicul veterinar pentru sfaturi pentru a preveni deteriorarea ulterioară a ochiului lor.

întrebări frecvente

Ce înseamnă atunci când ochiul pisicii tale este udare?

Ochii au tendința de a "apă" atunci când există o formă de inflamație. Aceasta poate fi o mică particulă de praf care intră în ochi care este spălată rapid de producția de lacrimă naturală a pisicii sau poate indica ceva mai grav, cum ar fi infecția sau trauma la suprafața ochiului.

Cum tratați ochii apoasă în pisici?

Tratamentul pentru ochii apoasă depinde de cauza subiacentă a descărcării. Veterinarul dvs. va oferi pisicilor dvs. un examen complet pentru a constata problema înainte de a începe orice tratament. Acest lucru se datorează faptului că unele tratamente pot face, de fapt, anumite condiții mai rău dacă sunt utilizate în mod necorespunzător.

Este rău dacă ochiul pisicii mele este udare?

Acest lucru depinde de cât timp și de ce tip de descărcare are pisica ta. Dacă este temporar și nu este asociat cu dureri sau alte semne, atunci nu este cel mai probabil să vă faceți griji. Dacă, totuși, observați că pisica dvs. dezvoltă o descărcare galbenă, groasă, pare dureroasă, are alte semne sau descărcarea persistă, atunci trebuie să faceți o întâlnire cu medicul veterinar pentru a vă verifica Kitty.

Conjunctivita pisică va dispărea de sine?

Din pacate nu. Conjunctivita este inflamația țesuturilor delicate roz în jurul ochilor prietenului tău feline și poate fi cauzată de un număr de factori, inclusiv alergii, infecții sau un corp străin prins de dedesubt. Toate acestea necesită tratament pentru a atenua iritarea animalului dvs. și pentru a preveni deteriorarea permanentă a ochiului pisicilor.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pisicile de udare: cauze, simptome și tratament