Cherry ochi la câini

Câine cu ochi de cireș

Câinii posedă oa treia pleoapă, cunoscută sub numele de membrana de nicritting. Acest pleoape stă în diagonală în colțul interior al ochiului. Ochiul este lubrifiat de pelicula de lacrimi, care constă din apă, ulei și mucus. Fiecare ochi are două glande, una chiar deasupra ochiului și una situată în a treia pleoapă. Glanda din a treia pleoapă se crede că produc 30% din apele de film de lacrimă totală - deci este important să se mențină această funcție a glandei. Acest articol descrie o afecțiune care afectează funcția celei de-a treia glande a pleoapelor, care poate provoca în cele din urmă o reducere a filmului lacrimogel.

Ce este ochiul de cireș?

În ochiul normal de câine, puteți obține ocazional o privire asupra părții treia. Poate fi vizibil atunci când animalul dvs. de companie doarme sau se trezește dintr-un pui de somn. Unii proprietari pot observa după ce animalul lor a avut o intervenție chirurgicală și se recuperează din anestezie. Când cea de-a treia glandă a ochiului se îngroațește și alunecă din locul potrivit, proprietarii vor observa o masă roșie umflată lângă pleoapa inferioară. Acest lucru duce la termenul "ochi de cireșe."

Cherry Eye este văzut la câinii tineri, șase luni până la doi ani. Cele mai frecvente rase afectate sunt Spaniels Cocker, Bulldogs, Beagles, Bloodhounds, Lhasa Apsos, Mastiffs, Shih Tzus, si altul Brachycefalii rase. Pisicile sunt rareori afectate, dar a fost raportată în Birmania și persană rase. Din păcate, ochiul de cireșe nu poate fi prevenit. Știind ce semne de căutare pot ajuta la diagnosticare rapidă și tratament.

Semne de ochi de cireșe la câini

  • Umflarea ovală care iese din marginea celei de-a treia pleoape
  • Poate să apară în unul sau la ambele ochi
  • Epiphora (producție de lacrimă excesivă)
  • Inflamată Conjunctiva
  • Blefarospasm (escortare excesivă)
  • Ochi uscat

O umflarea roșie care iese din marginea pahei a treia este de obicei primul semn al unui ochi de cireș. Acest lucru poate apărea în unul sau ambii ochi. Unii câini nu pot avea alte simptome. Alții pot avea o producție de lacrimă sporită, conjunctivă inflamată (o membrană mucoasă clară care liniile suprafața interioară a pleoapei și suprafața expusă a globului ocular) și Squinting excesiv. Dacă există o reducere a formării lacrimilor, acestea pot prezenta ochi uscați care pot provoca disconfort.

Avertizare

Dacă observați câinele dvs. la ochii ei sau frecați fața pe podea sau pe covor, acesta este un semn că există o problemă și ar trebui să căutați atenția veterinară.

Ce cauzează ochiul de cireșe?

Nu este pe deplin înțeles ce cauzează ochiul de cireșe. Știm glanda lacrimală (lacrimă) a celui de-al treilea pleoapa este ținută în loc de fibre tisulare. Unii câini au fibre mai slabe, astfel încât glanda proedi. În rasele mai mici, în special Terrierii Boston, Spaniolii Cocker, Bulldogi și Beagles - Glanda a treilea pleoape nu este puternic ținută în loc din motive genetice. Când glanda pralade, nu circulă în mod corespunzător sângele. Acest lucru are ca rezultat umflarea și glanda nu poate produce lacrimi în mod normal.

Ce tratamente sunt disponibile?

Când un ochi de cireș este mai întâi diagnosticat, medicul veterinar poate recomanda un curs de picături de ochi antiinflamatori, pentru a ajuta la reducerea umflării. Medicamentele cu ochi antibiotice pot fi, de asemenea, prescrise, dacă există o descărcare asociată. Dacă ochiul cireșului persistă și cauzează disconfort, chirurgia va fi următorul pas. Cel mai bun tratament implică înlocuirea glandei înapoi în locația sa adecvată. Cu toate acestea, atunci când acest lucru nu reușește, glanda în sine ar putea fi necesară eliminarea.

Metoda de tucking

Metoda tradițională de tucking (numită și obiectul) este probabil cea mai frecvent efectuată. Această tehnică necesită plasarea permanentă a unei singure cusături, desenând glanda înapoi în cazul în care aparține. Complicațiile sunt mai puțin frecvente, dar pot apărea.

  • Punerea nu poate fi ancorată suficient de bine pentru a ține permanent. Aceasta este cea mai frecventă complicație. O a doua sau chiar o treime poate fi necesară. Dacă acest lucru nu reușește, ar putea fi necesar să se utilizeze o altă procedură.
  • Suprafața ochiului poate deveni zgâriată în cazul în care cusatura se pune, provocând dureri pentru câinele dvs. Dacă se întâmplă acest lucru, cusătura poate fi îndepărtată, dar ochiul cireș se poate întoarce.
  • Uneori, ochiul de cireșe este însoțit de alții Problemele pleoapelor care fac ca repararea mai dificilă sau mai puțin probabil să reușească. În aceste cazuri, poate fi necesară o trimitere la un oftalmolog veterinar.

Metoda de imbricare

Imbrication sau Pocketing, este o tehnică mai nouă. O pense de țesut este îndepărtată direct de pe glanda reală. Această metodă prezintă mai mult o provocare, deoarece este adesea dificil să se determine cât de mult țesutul de eliminat. Cusurile mici sunt folosite pentru a închide decalajul. Strângerea marjelor inciziei împinge glanda înapoi în poziție. Cusăturile se dizolvă în cele din urmă. Pot apărea complicații, inclusiv:

  • Inflamația sau umflarea pe măsură ce cusăturile se dizolvă.
  • Înăpunerea necorespunzătoare a decalajului țesutului poate duce la recurența ochiului de cireș.
  • Eșecul cusăturilor de a ține și de disconfortul asociat. În funcție de tipul de sutură folosită, cusăturile libere pot răni ochiul.

Uneori, atât tucking cât și imbricarea sunt folosite pentru a repara ochiul de cireșe. Medicul veterinar va determina ce metodă este cea mai bună pentru utilizare.

Îndepărtarea celei de-a treia glandă a pleoapelor

Îndepărtarea glandei a celui de-al treilea pleoapă a fost cel mai popular remediu pentru ochiul de cireșe. Acum că știm întreaga semnificație a acestei glande, de a produce film de lacrimă, acesta nu este tratamentul preferat. Dacă a treia glandă a pleoapelor este îndepărtată, iar glanda superioară a pleoapelor nu reușește să producă lacrimi adecvate, un rezultat gros de descărcare galbenă. Dacă se întâmplă acest lucru, ochiul dezvoltă o acoperire a pigmentului orbitor pentru protecție. Această condiție se numește keratoconjunctivita sicca sau pur și simplu, ochi uscat. Ochiul uscat necesită, de obicei, medicamente pe tot parcursul vieții. Dacă este lăsată netratată, poate apărea orbire.

Cum să ai grijă de un câine orb

Ce mă pot aștepta după operație?

Umflarea postoperatorie este foarte frecventă după intervenția chirurgicală a ochilor cireșe. Acest lucru ar trebui să se rezolve în aproximativ o săptămână. Dacă ochiul devine brusc dureros sau neobișnuit în aparență, verificați-l cât mai curând posibil. Nu este neobișnuit ca ochiul de cireșe să se întoarcă. Pentru a evita recuperarea și complicațiile prelungite, asigurați-vă că urmați toate instrucțiunile poștale ale medicului veterinar.

Referințe

  • "Smith Jr., DVM, Diplacvim, Francis W. K. și Tilley, DVM, Diplacvim, Larry P. et al ". Blackwell este de cinci minute veterinar consult: Canine și Feline 5th Edition. John Wiley și Sons, Inc. 2011. West Sussex, Marea Britanie. Kindle File
  • Brooks, DVM, DABVP, Wendy. "Ochiul Cherry la câini și pisici - partener veterinar - Vin". Veterinartner.Vin.COM, 2019, https: // veterinarpartner.Vin.COM / Implicit.ASPX?PID = 19239 & ID = 4951447.
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cherry ochi la câini