Anisocoria la câini

Young câine de munte Bernese

Anatomia ochiului unui câine este incredibil de similară cu anatomia unui ochi uman prin faptul că ambele au sclera (partea albă), irisă (partea colorată) și elevii (deschiderea întunecată în centrul irisului). La fel ca noi, elevul unui câine permite lumina să treacă prin ochi și la retină. Într-un ochi normal, sănătos, ambii elevi se vor fixa în lumină ridicată și se vor mări în lumină scăzută. Deci, ce înseamnă că elevii câinelui dvs. sunt două dimensiuni diferite?

Ce este anisocoria?

Anisocoria, în timp ce o gură, este termenul medical atunci când elevii sunt două dimensiuni diferite. Anisocoria, în sine, nu este o boală, ci mai degrabă un simptom al unei stări subiacente. Există o varietate de motive pentru că câinele dvs. poate avea elevi care au dimensiuni diferite.

  • Ulcerul cornean / rănirea
  • Un creier sau tulburări neurologice care afectează nervii specifici care rulează la ochiul câinelui (i.E. Sindromul Horner)
  • Glaucomul (ochiul afectat va avea o presiune crescută în ochi și va fi dilatată)
  • Degenerativ schimbat în țesutul iris care se poate întâmpla cu îmbătrânirea
  • Trauma capului
  • Expunerea la substanțe chimice sau toxine

În funcție de cauza de bază, este posibil să nu vedeți alte simptome sau puteți vedea simptome oculare diferite, însoțitoare. Câinii cu anisocoria pot avea, de asemenea, sclere înrădăcinate, o cornee cu noroi sau colorată albastră (stratul exterior al ochiului), descărcarea ochilor, pleoapa droopie, un ochi ciudat sau frecare / pawing la ochiul afectat. Câinele dvs. poate fi, de asemenea, mai puțin activ decât normal.

Indiferent de cauza, dacă aniiocoria câinelui dvs. are debut brusc, este o urgență care necesită o îngrijire veterinară imediată. Eșecul de a vă îngriji de câine imediat poate deteriora permanent viziunea câinelui dvs. în ochiul afectat.

Diagnosticarea motivului Anisocoria câinelui dvs

Majoritatea lucrărilor de ochi vor începe cu trei teste de bază: un test de lacrimă Schirmer, pete fluoresceină și un test de presiune intraoculară. Un test de lacrimă Schirmer va verifica capacitatea ochilor câinelui pentru a crea lacrimi. Sunt Anumite procese de boală care va inhiba producția de lacrimi. Ochii câinelui dvs. vor încerca de fapt să compenseze, dar în loc de lacrimi pot produce o descărcare groasă și lipicioasă. Toate acestea pentru a spune, puteți crede că câinele dvs. are doar lacrimi funky când, în realitate, are lipsa lor! Colorarea ochiului cu vopsea fluoresceină poate ilumina orice ulcer pe corneea câinelui. Pata se va colecta în ulcer în sine, astfel încât, chiar și atunci când pata excesivă este spălată din ochi, pata va fluoresa sub o lumină neagră. Verificarea presiunilor intraoculare ale câinelui pot verifica glaucomul, precum și uveita. Dacă câinele dvs. are glaucom în unul sau ambii ochi, ei vor avea presiuni mai mari decât cele normale. Dacă câinele dvs. are uveită într-unul sau ambii ochi, ei vor avea presiuni mai mici decât cele normale. Asigurați-vă că medicina veterinară nu verifică presiunile oculare cu testul "Air Puff", care este comun în oftalmologia umană.

Dacă cele trei teste de ochi standard nu dezvăluie nimic din normă, VET dvs. poate dori să efectueze mai multe teste specializate. Eșantioanele blânde de răcire ale conjunctivei câinelui dvs. pot fi trimise la un laborator extern pentru histopatologie, unde un specialist veterinar va privi probele sub microscop. Din aceasta pot determina dacă există celule anormale prezente care ar putea indica o creștere benignă (sau malignă). VET dvs. poate dori să verifice un panou sanguin pentru a exclude orice boli sistemice. Ei pot dori, de asemenea, câinele dvs. să obțină radiografii de craniu, un RMN sau chiar să fie văzute de un oftalmolog veterinar.

Tratarea anisocorului câinelui

Cât de bine să tratați anisocoria câinelui depinde în întregime de ceea ce provoacă anisocoria câinelui dvs. Un tratament specific se va baza pe boala specifică. Dacă aniiocoria câinelui dvs. rezultă dintr-o expunere chimică sau de toxină, îndepărtarea substanței poate inversa anisocoria. Unele cauze, cum ar fi sindromul lui Horner, sunt auto-limitatoare, iar anisocoria se poate rezolva pe ea proprie. Pentru alte cauze, cum ar fi condițiile degenerative, anisocoria câinelui dvs. nu poate fi niciodată mai bună. Unele cauze ale anisocorului pot necesita, de asemenea, medicamente pe termen lung. Dacă viziunea câinelui dvs. este afectată din cauza aniocoriei lor, viziunea lor nu se poate întoarce niciodată la normal.

Indiferent de motivul anisocorului câinelui dvs., căutarea unei atenții veterinare imediate este vitală pentru viziunea câinelui dvs. și sănătatea ochilor. Indiferent dacă vedeți un medic veterinar de urgență sau veterinarul dvs. obișnuit, vă pot ajuta să vă dați seama ce cauzează simptomele ochilor câinelui și cât de bine să abordăm problema.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Anisocoria la câini