Viermii rotunzi în pisici

Două pisoi de 13 săptămâni

Există două specii de viermi rotunzi care infectează pisicile - Toxocara Cati și Toxascara Leonina. Ambele sunt rotunde, până la patru centimetri lungi și alb până la culoare maro pal (arata similar cu fidea de spaghete). TOXOCARA CATI poate provoca, de asemenea, probleme de sănătate la om.

Ce sunt viermii rotunzi?

Ca hookworms și viermii, viermii rotunzi sunt intestinali paraziți care sunt comune în pisicile și alte animale. Ei migrează la intestinele pisicii și se hrănesc cu substanțe nutritive din dieta pisicii.

Simptome de viermi rotunzi la pisici

Ouăle de viermi rotunzi sunt detectate sub microscop într-o verificare de rutină a unei probe scaun (procesul de testare se numește flotație fecală). Este posibil să se spună diferența dintre speciile de viermi rotunzi pe baza aspectului ouălor lor. Desigur, atunci când viermii rotunzi adulți apar în vărsături sau scaun, diagnosticul este simplu și imediat. Termenul medical de infecție cu viermii rotunzi este ascunzia.

Viermii rotunzi (ambele tipuri) pot produce oricare dintre următoarele simptome, deși simptomele pot apărea numai cu infecții grele:

  • Nerespectarea în greutate sau pierdere în greutate
  • Coat de păr plictisitor
  • Aspectul buric
  • Viermi adulți în vărsături sau scaun (de obicei în pisoi)
  • Diaree
  • Tuse datorită migrației larve prin plămâni

Rareori, infecțiile foarte grele pot duce la blocarea intestinelor, ceea ce va face un pisoi foarte bolnav cu vărsături și letargie simptomele majore.

Tipuri de viermi rotunzi

Există două tipuri de viermi rotunzi - în timp ce seamănă și se comportă în mod similar, au cicluri de viață diferite.

  • Toxocara cati este sîn mod obișnuit, în special în pisoi ca pisoi, pot ingera larve prin laptele mamei lor. Ambele pisici, cît și pisoi pot ingera și ouăle ca urmare a consumului de rozătoare sau a altor purtători, cum ar fi gândacii sau viermii de ferestre care sunt infectați cu TOXOCARA CATI. Ouăle apoi Hatch în larve în interiorul sistemului digestiv al pisicii.
  • TOXASCARA Leonina este mult mai puțin frecventă și este mai des văzută la pisicile mai vechi (și câini). Este rar pentru TOXASCARA Leonina pentru a infecta ființele umane.

TOXASCARA Leonina are un ciclu mult mai simplu decât cel mai simplu decât TOXOCARA CATI. Ouăle sunt vărsate în fecale și o dată ingerate, se dezvoltă în viermi rotunzi adulți în intestine (nu este necesară migrația) care în cele din urmă au vărsat mai multe ouă. Ouăle sunt doar infecțioase după câteva zile până la săptămâni în mediul înconjurător. Rozătoarele pot deveni, de asemenea, infectate cu TOXASCARA Leonina larvele, iar pisicile pot deveni infectate din consumul unui rozător infectat.

Cauze de viermi rotunzi la pisici

Pisici ingeră larve de viermi rotunzi în mai multe moduri: prin laptele mamei, consumând ouăle sau prin consumul unui alt organism, cum ar fi un gândac sau rozătoare care poartă larvele rotunde. Larvele de viermi rotunzi (inclusiv cei care sunt înghițiți și ingerați ca ouă, care apoi traseau) migrează prin țesuturile corpului, în cele din urmă atingând plămânii, unde își fac drumul spre vânt și sunt tâmpituri și apoi înghițite.

Odată înghițit de data aceasta, larvele devin apoi viermi rotunzi adulți în intestine. Acestea produc numeroase ouă, care sunt trecute în fecale. Ouăle devin doar infecțioase după două-patru săptămâni în mediul înconjurător. Ouăle sunt rezistente și pot rămâne infecțiive pentru luni sau ani.

Uneori larvele își opresc migrația în ficat, unde intră într-o stare latentă. În A Femeia gravidă, Aceste larve devin din nou active, iar larvele pot fi secretate în lapte după naștere. Ele pot produce, de asemenea, o infecție activă de viermi rotunzi activi în intestinele mamei, așa că apoi aruncă numeroase ouă care pot, de asemenea, infecta pisicile. TOXACARA CATI viermii rotunzi, în special, au un ciclu de viață care le face foarte eficiente la infectarea pisicilor.

Tratament

Tratamentul este același, indiferent de viermii rotunzi implicați. Există o serie de medicamente care pot fi folosite pentru a trata viermii rotunzi, iar VET vă poate ajuta să alegeți dreptul pentru pisica dvs. Medicamentele vor afecta numai viermii rulișelor adulți, deci trebuie să se repete la intervale de două până la trei săptămâni pentru a face față oricăror larve reziduale în timp ce se maturizează. Numărul de tratamente necesare va depinde de vârsta pisicii și de situație, care va fi evaluată prin veterinarul dvs.

Dacă aveți o pisică gravidă, consultați medicul veterinar pentru sfaturi despre Deworming Mama și pisoii. Odată demolată, multe dintre medicamentele lunare proiectate pentru medormele de inimă și controlul parazitului conțin medicamente care vor împiedica infecțiile rotunjite pe o bază permanentă-opțiuni care pot fi discutate cu VET dvs.

Dacă pisica dvs. nu este pe unul dintre acești preventori, veterinarul dvs. va recomanda un protocol regulat de degradare pentru a păstra viermii rotunzi la Bay Bay. Curățarea deșeurilor de animale de companie prompt și prevenirea animalelor de companie de la consumul de rozătoare pot ajuta la prevenirea infecției cu viermi.

Cum de a preveni viermii rotunzi

Viermii rotunzi infectează, în general, pisicile care petrec timp în aer liber sau care petrec timp cu pisici în aer liber, dar pot trece de la pisică la pisici prin fecale. În timp ce nu este imposibil să se contracte viermii rotunzi de la o insectă sau rozătoare care își face drumul înăuntru, o astfel de apariție este relativ rară. Păstrarea pisicilor în interior, prin urmare, este un protector puternic.

Odată ce viermii rotunzi sunt diagnosticați, este important să urmați cu atenție instrucțiunile vete. În plus:

  • Asigurați-vă că ați curățat cutiile de gunoi cât mai des posibil
  • Curățați toate suprafețele în mod regulat pe tot parcursul tratamentelor pisicii
  • Aveți grijă să păstrați fecalele de pisică departe de alte animale și de la copii
  • Practicați o bună igienă

Kittenii trebuie verificați pentru viermii rotunzi de mai multe ori pe an, în timp ce adulții trebuie verificați o dată sau de două ori pe an. Cea mai bună modalitate pentru veterinarul dvs. pentru a diagnostica viermii rotunjeni este examinând o probă de scaun.

Cum pot intra viermii de pisici pot infecta ființele umane

Larvele lui TOXOCARA CATI viermii rotunzi pot infecta oamenii, precum și pisicile. Acest lucru se întâmplă atunci când ouăle sunt ingerate. Este cel mai frecvent la copiii care nu pot practica cea mai bună igienă și pot ridica ouăle pe mâini atunci când se joacă în curte, de exemplu. O bună igienă este importantă - copiii ar trebui să-și spele mâinile în mod regulat, iar pisicile ar trebui să fie ținute din zonele în care copiii se joacă. Sandbox-uri, care nu sunt surprinzative, reprezintă o provocare specială. Este, de asemenea, important să păstrați deșeurile de animale de companie ridicate.

Larvele nu se dezvoltă în viermii adulți la oameni, dar larvele care migrează prin țesuturi pot provoca inflamații, în special la copiii mici. Cele mai multe cazuri nu sunt grave, dar în cazuri grave, sunt posibile daune de organe, ca rezultat al larvelor migratoare (cum ar fi ficatul, plămânul, creierul) și, uneori, larvele pot ajunge la ochi, ducând la tulburări vizuale și chiar orbire.

Migrația larvelor rotunde prin țesuturile umane este numită "Visceral Larva Migrans", în timp ce migrația la ochi este numită "Larva oculară Migrans."Prevenirea corectă a unei infecții rotunjite este importantă pentru a preveni aceste probleme de sănătate umană.

Cum de a trata ringworm în pisici
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Urmăriți acum: cum să știți dacă pisica dvs. este bolnavă

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Paraziți gastrointestini ai broșurii pisicilorColegiul Universitar din Cornell din Medicina Veterinară

  2. Paraziți gastrointestinali ai pisicilorManualul veterinar

  3. Viermii rotunzi la animale miciManualul veterinar

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Viermii rotunzi în pisici