Cuiburi la câini

Veterinarul injectarea câinelui mic într-o clinică

Hookworms sunt intestinale paraziți care sunt comune la câini și, în timp ce cele mai multe infecții nu amenință viața, pot provoca pierderea de sânge fatală la pui. Există mai multe specii de vierme care afectează câinii, cele mai frecvente din care în America de Nord este Ancylostoma Caninum. Larvele hookworm poate afecta, de asemenea, oamenii prin migrarea prin piele.

Caracteristici

Viermii sunt viermi mici, subțiri care sunt mai puțin de un centimetru lung. Aspectul gurii variază în funcție de specii, dar toate viermele au dinții sau plăci asemănătoare cu cârligul. Aceste structuri îi ajută să se atașeze peretelui intestinal.

Spre deosebire de viermii rotunzi, care doar plutesc în jurul și fură substanțele nutritive din mesele câinelui, viermii se atașează la peretele intestinal și se hrănesc cu sânge și / sau țesuturi. Ei pot detașa și se pot deplasa la alte pete, lăsând puține ulcere de sângerare în cazul în care au hrănit anterior.

Severitatea simptomelor variază, dar anemie Datorită pierderii de sânge poate fi debilitantă pentru adulți și fatal pentru cățeluși.

Ciclu de viață

Ouăle de vierme sunt trecute în fecale. După câteva zile și în condiții calde, umede, aceste trape în larve. Aceste larve au mai multe moduri pe care le pot infecta câinii:

  • Ele pot fi ingerate direct, ca atunci când câinii linge pe pământ sau mirele în sine când larvele sunt prezente pe blană.
  • Ele pot migra prin piele, de obicei prin burtă sau labe.
  • Ele pot fi ingerate de un alt animal, cum ar fi un rozător, și apoi să fie ingerate de un câine care mănâncă animalul infectat.
  • Puii pot fi, de asemenea, infectați de larve prezente în laptele mamei lor.

Odată ce larvele de vânătoare intră într-un câine, se pot dezvolta în viermi adulți în timp ce trăiesc în intestine. Ele pot, de asemenea, să migreze prin țesuturile la plămânii câinelui, unde sunt loviți și înghițiți și apoi se dezvoltă în cele din urmă în adulți în intestine. În Câini mai în vârstă, Migrarea larvelor de vânătoare în mod obișnuit intră în mod obișnuit în țesuturile corpului și pot deveni din nou mai târziu.

Larvele devin obișnuite în timpul Sarcina, De aceea sunt atât de frecvent transmise puii. Unele tipuri de larve de vânătoare pot merge la glandele mamare. Alții se dezvoltă în adulți în intestinele mamei, producând ouă, care acționează ca o sursă de infecție pentru cățeluși.

Simptome

Vârfurile pot produce oricare dintre următoarele simptome, deși pot apărea numai cu infecții grele:

  • Nerespectarea în greutate sau pierdere în greutate
  • Pierderea poftei de mâncare
  • Diaree
  • Anemie (gingii palide, slăbiciune), care pune viața în pericol pentru cățeluși
  • Scaunele sângeroase sau tăcute
  • Tuse, datorită migrației larve prin plămâni (cu infecții foarte grele)
  • Iritarea pielii, cel mai adesea pe picioarele dintre degetele de la picioare, datorită larvelor burrowing

Simptomele variază în funcție de specia de vierme implicate, precum și de numărul de viermi și vârsta și sănătatea câinelui infectat.

Ouăle de viermi pot fi detectate sub microscop într-o verificare de rutină a unei probe scaun. Este nevoie de un timp pentru cățeluși infectați să vărsați ouă, este recomandată de rutina de pui de pui, chiar dacă nu sunt încă vizibile semne de hoheries.

Tratament

Tratamentul este același, indiferent de speciile de vierme. Există o serie de medicamente care pot fi folosite și veterinarul dvs. vă poate ajuta să alegeți cel potrivit pentru câinele dvs.

Medicamentele vor afecta numai viermele în intestine, fără larve de migrare. Tratamentul trebuie repetat pentru a face față larvelor pe măsură ce se maturizează. De exemplu, VET poate recomanda tratarea la intervale de două săptămâni. Numărul de tratamente necesare va depinde de vârsta câinelui și de situația sa particulară.

Dacă aveți un câine însărcinat, consultați medicul veterinar pentru un protocol de degradare atât pentru mamă, cât și pentru puii.

Prevenirea

Odată demolată, multe dintre medicamentele lunare proiectate pentru viermii de inimă și alt control al parazitului conțin medicamente care vor împiedica infecțiile cu HOWWORM în mod continuu.

Dacă câinele dvs. nu este pe unul dintre acești preventori, VET dvs. va recomanda testarea obișnuită a fecalelor și / sau a unui protocol de degradare pentru a păstra viermii la Bay. Păstrarea deșeurilor PET preluate și prevenirea animalelor de companie de la consumul de rozătoare poate ajuta la prevenirea infecției cu viermi.

Oameni și viermi

Larvele de hohworms poate infecta oamenii, precum și câini. Larvele de obicei nu se dezvoltă în viermii adulți în oameni. Cu toate acestea, larvele care migrează prin piele poate provoca iritații și inflamații, deși majoritatea cazurilor nu sunt grave.

Migrația larvelor hookworm prin pielea umană se numește "Larva cutanată Migrans."Oamenii devin infectați atunci când pielea lor intră în contact cu solul sau nisipul contaminat.

Tratamentul și prevenirea corectă a infecțiilor cu coarde sunt importante pentru a preveni aceste probleme de sănătate umană, așa cum este o igienă bună. Aceleași protocoale care pot preveni răspândirea de la câine la câine la câine, și anume curățarea deșeurilor și utilizarea adecvată a Dewramers, pot împiedica oamenii să devină prea infectați.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Viermi în animale miciManualul veterinar

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cuiburi la câini