Cum să faci o aruncare pisică

Gray dungat pisica shorthair american care se așeză și se uită la camera foto

Pisicile pot uneori să mănânce lucruri pe care nu ar trebui să le. Pe lângă produsele chimice de uz casnic, alimentele comune, plantele de planificare și chiar conținutul cutiei de cusut poate fi ceva ce pisica ta încearcă să mănânce la un moment dat. În timp ce unele alimente umane și houseplanturi sunt sigure pentru pisici să se înmulțească, Mulți pot fi toxici. Știind cum să-ți faci pisica vărsăm ceea ce au mâncat, precum și când nu pentru a le face voma poate fi o tactică cheie în prim ajutor la domiciliu.

La metodele de domiciliu

O metodă comună de a face ca câinele dvs. să voteze să administreze peroxid de hidrogen 3% pe cale orală la o doză de aproximativ 1 lingură de 5 până la 10 kilograme de greutate corporală, dar este peroxid sigur pentru pisici? Deși nu este inerent toxic, oferindu-vă peroxidul de pisică, fie o soluție pură, fie una diluată cu apă, poate provoca mai multă inflamație în gura, esofagul și / sau stomacul. Peroxidul tinde, de asemenea, să fie mai puțin eficace la pisici decât la câini, astfel încât să puteți lupta să obțineți peroxidul în jos și să provocați inflamații suplimentare fără nici o plată.

Alte surse pot recomanda să vă dați pisicii o soluție de apă sărată. Acest lucru are capcane proprii, totuși. Disfuncția renală (rinichi) este un proces comun de boală văzută la pisici, în special pe cei vârstnici. În plus, elemente toxice, cum ar fi toate Plantele de crin, poinsetias, lalele și hortensii pot provoca insuficiență renală acută. O parte din slujba rinichilor este de a filtra sarea din sângele pisicii dvs., astfel încât adăugarea la aceasta prin intermediul apei sărate poate exacerba o problemă de bază.

Metode veterinare

Cu adevărat, cel mai sigur mod de a face ca vărsarea dvs. de pisică să aibă ca veterinarul dvs. să o facă. Există o injecție, veterinarul dvs. poate da pisicii dvs. să inducă vărsături numite xylazine. Trebuie remarcat faptul că acesta este un alt medicament decât cel pe care-l va da câinele dvs. pentru a induce vărsături. În câteva minute de a primi xilazina, pisica dvs. ar trebui să înceapă vărsături. Odată ce este clar că nu există nimic mai mult ca pisica ta să poată aduce, există un alt medicament pe care veterinarul dvs. le poate da care inversează efectele xilazinei. Veterinarienii tind să provoace vărsături mult mai puțin frecvent în pisici decât la câini, așa că întrebați-le dacă au acest medicament în spital în caz de urgență, astfel încât să puteți planifica înainte.

Cand Nu pentru a induce vărsături

Dacă bănuiți că pisica voastră a intrat în ceva ce nu ar fi trebuit, făcându-i voma ar putea provoca mai mult rău decât bine. Există anumite situații atunci când nu se recomandă pisica dvs. de pisică. Dacă a fost mai mult de două sau trei ore, deoarece bănuiți că pisica voastră a mâncat o toxină, făcându-i vărsături nu vor aduce niciunul din el, deoarece probabil a trecut peste stomac.

Dacă pisica dvs. are ingerați materiale caustice, cum ar fi bleach, curățător de scurgere sau produse pe bază de petrol, nu ar trebui să le facă să-i vărcă înapoi. Făcând astfel încât să puteți provoca arsuri chimice pe esofagul pisicii dvs. și ar putea provoca chiar pisica voastră să respire (sau aspirați) materialele caustice. Dacă bănuiți pisica dvs. la un ac de cusut sau ață de cusut, De asemenea, nu doriți să le faceți să aruncați în sus. Acul ar putea perfora esofagul sau gura pe drumul înapoi. Firul de cusut are un obicei urât de a fi blocat parțial într-o intestine de pisică, permițând restul firului să taie prin restul intestinelor. Dacă vă suspectați firul de pisică mâncat, făcându-le voma ar putea determina firul să taie esofagul pisicii.

Alteori nu trebuie să provocați vărsături în pisica dvs. includeți dacă acestea sunt deja vărsături, dacă sunt slabe sau inconștiente, dacă pisica ta are o istorie de Convulsii sau alte condiții neurologice, dacă pisica ta are a Starea inimii, sau dacă pisica dvs. a avut o intervenție chirurgicală abdominală recentă.

Avertizare

Pisicile cu boturi mai scurte (cum ar fi persanii) nu ar trebui, de asemenea, să fie făcute pentru a vomita deoarece există un risc crescut de aspirație (respirația) conținutului de stomac. Dacă pisica voastră aspiră la voma ei, ea poate coborî cu ceva numit pneumonie de aspirație.

De către și mari, câinii sunt cu siguranță principalul infractor când vine vorba de a intra în toxine și lucruri pe care nu ar trebui să le fie, dar asta nu înseamnă că pisicile nu intră în cota lor echitabilă de rău. Dacă bănuiți că pisica ta a intrat în ceva care îi poate face rău, contactați imediat medicul veterinar. Ei vă pot sfătui cu privire la ce măsuri ar trebui să luați și să vă puteți face ca pisica să votează în siguranță dacă acesta este cel mai bun mod de acțiune.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să faci o aruncare pisică