Sunt pointeri laser rău pentru câini?

Pointer laser verde până aproape

Pointerii laser au crescut în popularitate din mai multe motive, inclusiv ca jucării pentru animale de companie. Preocupările legate de faptul dacă aceste tipuri de lasere pot dăuna unui câine sunt adesea discutate, deși este important pentru a Proprietar de câini pentru prima dată să știi cum să-și păstreze animalele de companie sigure și fericite, permițând încă o mică distracție.

Descoperiți căile comune pe care câinele dvs. ar putea fi rănit

Ce sunt indicatorii laser?

Indicatorii laser se găsesc în tot felul de jucării pentru câini sau pur și simplu de la sine. Ei emit o fază colorată de lumină concentrată. Când această lumină lovește o suprafață cum ar fi un podea sau un perete, se vede un punct colorat. Multe indicii laser au comutatoare sau butoane de pornire / oprire care sunt presate pentru a controla când și unde lumina strălucește. Există diferite clasificări ale laserelor pe baza potențialului lor de a provoca daune și indicatorii laser sunt considerați a fi lasere de clasa II sau clasa IIIa, în funcție de cât de multe milliwați de putere au.

Clase de lasere

Diferite clase de lasere emit diferite niveluri de milliwatts și există patru clase diferite lasere vizibile pot fi plasate în conformitate cu Identificarea Națională Națională (ANSI), Administrația Alimentară și Medicamente (FDA) și Comisia Electrotehnică Internațională (IEC).

  • Clasa I: Aceasta este cea mai mică și cea mai sigură clasă de laser. Se consideră a fi sigur în utilizarea normală și emite mai puțin de 0.039 MW de putere. Nu este considerat a fi un pericol pentru piele sau ochi. Jucătorii CD și DVD conțin în mod obișnuit lasere de clasă I.
  • Clasa II: Această clasă de laser emite între 0.04 și 0.99 MW de putere. Pointerii laser pot fi în această clasă, iar aceste tipuri de lasere pot fi dăunătoare ochilor.
  • Clasa IIIa: Lasere care emit între 1 și 4.99 MW de putere sunt laserele de clasa IIIa. Aceste lasere sunt mai puternice și mai periculoase decât laserele de clasa II, astfel încât efectele potențiale pe care le pot provoca la ochi crește. Acestea pot fi, de asemenea, menționate ca clasa IIIR și sunt utilizate în pointeri cu laser.
  • Clasa IIIb: Aceste lasere emit puterea între 5 MW și 499.9 MW, astfel încât acestea pot fi mult mai puternice decât un laser de clasă IIA. Aceste lasere se pot încălzi și chiar arde pielea sau o suprafață dacă se află în apropiere o perioadă suficientă de timp. Pointerii laser nu sunt lasere de clasa IIIB.
  • Clasa IV: Această clasă de laser emite putere de peste 500 MW și poate arde instantaneu pielea și suprafețele. Pointerii laser nu sunt laserele de clasă IV.

Laserele vor emite, de asemenea, diverse culori, inclusiv roșu, roșu-portocaliu, portocaliu, galben, verde și albastru.

Probleme cu pointeri laser

Datorită potențialului de deteriorare a ochilor și arsurilor, indicatorii laser pot fi periculoși pentru oameni, precum și câinii. Clasa II sunt mai sigure decât indicii laser de clasa IIIa, dar fie pot provoca deteriorarea ochilor unui câine Dacă acestea sunt strălucite în ele pentru câteva secunde. Acest lucru este cel mai frecvent făcut la accident, dar riscul rămâne.

În afară de pericolul de ochi pe care lotul laser prezintă, aceste mici grinzi de lumină pot provoca o frustrare gravă pentru un câine. Proprietarii îl pot găsi distractiv să privească un câine Chase un punct de lumină ca și pradă, dar acest lucru poate fi foarte frustrant pentru un câine, deoarece nu este niciodată capabil să prindă lumina ca și cum ar fi un alt tip de jucărie. Aceasta înseamnă că nu există niciodată o recompensă pentru a urmări lumina, astfel încât câinii să poată obseda peste luminile din alte locuri. Reflecțiile pe perete, podea și plafonul împreună cu umbrele pot fi obsedate de un câine care este frustrat de faptul că nu este în imposibilitatea de a prinde lumina. Alte comportamente compulsive obsesive poate crește apoi din acest comportament.

Frustrarea poate duce, de asemenea, la comportamente distructive. Unii câini care nu sunt în măsură să prindă lumina de la indicatorul laser sfârșesc săparea, zgârierea și mestecarea în ultimul loc au văzut lumina într-o încercare de ao prinde. Ei pot, de asemenea, să bată obiectele de uz casnic cauzând deteriorarea altor lucruri.

Alternative la pointeri laser

Din fericire, există multe alternative la utilizarea indicatorilor laser ca jucării. Jucării că un câine poate atinge fizic, mestec, prinde, miros, și simt că sunt multe opțiuni mai bune pentru pointerii laser. Ele permit unui câine să prezinte comportamente naturale, cum ar fi urmărirea, capturarea și mestecarea fără frustrare că pot provoca pointeri laser.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Sunt pointeri laser rău pentru câini?