Cum se declară pisicile?

Close-up de gheare de pisici

Declararea unei pisici obișnuia să fie un lucru foarte rutin de făcut, dar tot mai mulți oameni sunt educați cu privire la ceea ce implică această procedură, iar daunele potențiale pe care le poate provoca o pisică, a scăzut din favoare între iubitorii de pisici și profesioniștii veterinari. Știind ce procedură de declarare a pisicii este și efectele negative pe care le poate avea pe o pisică sunt importante pentru ca toți proprietarii de pisici să înțeleagă.

Ce este o pisică declarată?

O declarație de pisică sau o onicectomie, deoarece este cunoscută din punct de vedere tehnic, este o procedură chirurgicală care îndepărtează ultimul os în picioarele unei pisici. Este o amputare a acestor cifre de la picioarele pisicii tale și nu doar scoate unghia. Pentru a preveni reglei de la reglare, întregul pat de unghii trebuie eliminat și acest lucru se găsește în a treia falangă sau ultima cifră, a piciorului pisicii dumneavoastră. Odată ce o pisică este declarată în mod corespunzător, nu va mai avea gheare și va lipsi, de asemenea, ultimul os din fiecare deget.

Cum se face o declarație a pisicii?

Există mai multe metode în care o declarație de pisică a fost efectuată de-a lungul anilor. Guilotina Clippers, lamele de scalpel și laserele de CO2 sunt cele mai frecvente metode de declarare a unei pisici, iar metoda utilizată poate depinde de preferința, formarea și echipamentul disponibil al medicului veterinar. Indiferent de metoda utilizată, însă, ultima cifră a degetelor de la picioare este amputată chirurgical pentru a îndepărta întregul pat de unghii din gheare, în timp ce pisica este sub anestezie. Acest lucru are ca rezultat picioare mai mici și fără gheare. Site-urile chirurgicale pot sau nu pot fi închise cu suturi sau adeziv de piele, iar picioarele pot fi sau nu pot fi înfășurate în bandaje înainte de pisica trezindu-se.

Procedurile laser de CO2 duc în mod obișnuit la sângerare și durere mai mică în comparație cu celelalte metode de declarare a unei pisici, astfel încât a devenit metoda preferată printre cei mai mulți veterinari. Această metodă necesită ca medicul veterinar să aibă o unitate laser CO2, deci există o cheltuială suplimentară pentru a efectua CAT declară cu un laser.

De ce declarațiile nu mai sunt recomandate?

Declarările CAT sunt ilegale în unele locuri precum Regatul Unit, Australia, o mare parte din Canada și chiar multe țări din Europa. Asociația Medicală Veterinară Americană (AVMA) și alte organizații descurajează procedura, dar este încă legală în majoritatea locurilor din Statele Unite.

Declararile nu mai sunt recomandate din mai multe motive. Pentru a rezuma aceste motive, efectuarea unei intervenții chirurgicale pe o pisică pentru motivul care nu este necesară din punct de vedere medical este considerată inumană și declarând că o pisică poate provoca dureri cronice și probleme comportamentale, ca să nu mai vorbim de potențiale complicații chirurgicale. Din punct de vedere istoric, pisicile sunt declarate pentru a evita deteriorarea unui mobilier al proprietarului pisicilor și a altor lucruri pe care le-ar putea zgâria. Zgârierea este un comportament natural al unei pisici, iar pisicile nu ar trebui să fie pedepsite pentru el, având degetele amputate ca un câine nu ar trebui să aibă toți dinții s-au extras dacă ar fi să muște pe cineva.

Problemele comportamentale, în special urinarea necorespunzătoare, care pot dura durata de viață a unei pisici au fost suspectate de a fi cauzate de declarări și sunt cele mai frecvente motive pentru ca pisicile să fie renunțate la adăposturi. Agresiune, Durerea cronică, complicațiile post-op, desfigurarea picioarelor, leziunile nervoase și alte probleme pot rezulta, de asemenea, din declarari și oferă mai multe motive pentru motivul pentru care procedura nu mai este recomandată.

Cazuri rare atunci când o declarație poate fi necesară

În unele cazuri, un medic veterinar poate recomanda încă o declarație. Unii susținători ai declarilor susțin că indivizii compromiși imunici cu pisici ar trebui să fie protejați de zgârieturi și, prin urmare, au declarat pisicile lor. Alții susțin că există prea multe pisici fără adăpost, astfel încât dacă cineva dorește să aibă o pisică declarată și o va da o casă pe care trebuie făcut-o, în ciuda problemelor cronice, procedura controversată poate provoca procedura controversată.

Desigur, dacă o declarație este necesară din punct de vedere medical datorită unei tumori pe picior, o prejudiciu sau altă problemă, este justificată o declarație de când este mai mult decât doar Oprirea unei pisici de zgâriere la lucruri.

Alternative la cultivarea pisicilor

Există o multitudine de alternative la pisicile decorative. Capacele de unghii pot fi aplicate ghearelor pentru a preveni deteriorarea mobilierului și a altor elemente, feromoni poate ajuta la scăderea dorinței de a zgâria la articole necorespunzătoare, zgârierea posturilor și a plăcilor cu catnip pentru a atrage o pisică poate ajuta la convingerea unei pisici să se zgârie la acele lucruri, tăierea regulată a unghiilor poate ajuta la scăderea ghearelor de deteriorare a mobilierului și banda dublă aplicată elementelor va descuraja o pisică să se zgârie la ele.

Uita-te acum: Cât timp trăiesc pisicile?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum se declară pisicile?