De ce pisicile iubesc cutiile atat de mult?

De ce pisicile iubesc cutiile

Pentru majoritatea proprietarilor de pisici, o singură întrebare că nu pare să aibă un răspuns clar pentru că este de ce pisicile lor iubesc cutiile. Adică sigur, ați putea obține pisicile tale foarte frumoase jucării de pisici, dar creaturile adorabile mici vor dori încă să meargă la cutiile de carton din casă.

Un număr de cercetători, precum și entuziaștii de pisici, au încercat să explice motivele pentru care pisicile nu pot rezista cutii. A fost o dezbatere pe social media, în special pe Twitter peste aceeași problemă a pisicilor și a cutii.

pisica într-o cutie

Acest lucru a dus la câțiva oameni de știință care au interesat de acest comportament de pisică într-un efort de a încerca să explice motivele din spatele ei.

Deci, de ce pisicile iubesc cutiile atat de mult oricum? Iată câteva motive.

În legătură cu o postare: Cele mai bune jucării pentru pisici

Siguranță și securitate

Toate animalele au o modalitate în care răspund la frică. Pentru pisici, cutiile oferă un sentiment de siguranță și securitate ori de câte ori se simt frică. Spațiile închise, ca o cutie, ar oferi un sentiment imens de securitate. Cele mai multe feline, pisicile domestice incluse, ca să fie foarte conștienți de mediul lor. Acest lucru le face să preferă locațiile în care se simt mai sigure și din vedere de la potențialul "previziunilor". O cutie este cu siguranță o ascunzătoare perfectă pentru acești semeni și nu o pot rezista. Cutii, de asemenea, le fac mai calme și chiar îi ajută să se potrivească într-un pic mai rapid într-un mediu nou. Pisicile sunt în primul rând pradă. Și în timp ce pisicile domestice nu trebuie să vâneze, instinctul lor primar ar fi să folosească caseta ca spațiu ascuns. De cele mai multe ori le veți găsi ascunzând în cutie, punându-se pentru a obține o jucărie și apoi revenind la paradisul lor sigur.

Cutiile le dau plăcere și reduc stresul

Ei bine, acest lucru evident un pic tehnic, dar foarte sensibil. Potrivit unui grupist pe seria "americană cutest cutest" a planetei animalelor, pisicile domestice le place să aibă un contact foarte strâns cu pereții interiori ai casetei. El spune că el crede că e-mailurile apropiate de contact endorfine care sunt mai mult ca morfina. Aceste endorfine aparent sunt cauza plăcerii pentru pisici. Ei au, de asemenea, o mână în atenuarea stresului pentru pisici. Un etnolog olandez a efectuat o cercetare simplă pentru a stabili dacă cutiile au avut de fapt un impact la menținerea nivelurilor de stres scăzute pentru pisici. Avea două grupuri separate de pisici. Un grup a fost expus la cutii, iar celălalt grup nu a fost. După trei zile de observare interesantă, ea și-a dat seama că pisicile care au fost expuse la cutii au avut niveluri semnificativ scăzute de stres în comparație cu celălalt grup. Potrivit studiului ei, a durat aproximativ încă două săptămâni pentru celelalte pisici pentru a obține un nivel similar de stres.

În legătură cu o postare: Spray de calmare a pisicii

Face parte din instinctele lor comportamentale

În mod natural vorbind, felinele au o conducere foarte puternică spre ascunderea locurilor. Ei sunt prădători naturali, prin urmare, ei au încă acel instinct interior pentru a încerca să câștige unele avantaje strategice asupra pradă lor. Vor să se ascundă. Nu pentru că ei se tem de tine, dar pentru că uneori vor să aibă acel avantaj față de tot și pe toți ceilalți. Acesta este doar modul în care acestea sunt construite, făcându-i greu pentru a rezista ascunzătoarei perfecte ca cutiile. Instinctele lor de pradă le conduceau în zone închise unde primesc un sentiment de control. O cutie este una dintre cele mai strategice ascunse dintr-o casă pentru ca pisicile dvs. să exploreze.

Zonele de confort

Ați întâlnit o persoană leneșă? Desigur, aveți. Dar aveți încredere în mine dacă studiați modul în care felinele își petrec majoritatea orelor de zi, veți aprecia eforturile prietenilor dvs. leneși. Daca nu stii. Felinele sunt, în general, animalele care se bucură ore foarte lungi de somn, mai ales în timpul zilei. De fapt, în junglă, cei mai mulți dintre acești tipi dorm mai mult de o jumătate de zi, cu alții lovind în jur de 15-18 ore o zi de somn. Pisica ta nu este diferită. Cu toate acestea, aceștia pot fi, adesea iau retrageri lungi pentru a merge și au un timp singur. Locurile lor preferate pentru această activitate de rutină? Asta-i bine că l-ai ghicit. Pisicile folosesc aceste casete închise ca zone de odihnă care constituie majoritatea orelor pe zi.

Îi ajută să se încălzească

Care nu-i place să păstreze cald? Exact, nimeni. Ei bine, nici pisicile noastre. Potrivit unui cercetător post-doctoral CAT în 2014, o cutie sau doar o cușcă sau o închisoare închisă oferă o izolație termică impresionantă pentru pisici. El a susținut că cutiile ajută pisicile să le atingă cu ușurință Zona termonaurală. Aceasta este zona în care pisicile practic nu cheltuiesc nici o cantitate suplimentară de energie pentru a fi cald. Cutiile vin la îndemână deoarece ajută pisicile să păstreze o cantitate bună de căldură în jurul corpului lor, făcându-l extrem de ușor de a obține zona termonaurală.

Toate în toate, pisicile domestice sau chiar pisicile în general, sunt foarte aventuroase și curioase în natură. Ei doresc întotdeauna să dezvăluie lucruri noi în teritoriile lor. Pisicile sunt foarte conștiente de întreaga configurație a casei, deoarece este teritoriul lor. Ei vor observa chiar și cele mai mici schimbări în configurare și aranjamente.

Aceasta face parte din motivul pentru care majoritatea pisicilor se fascinează cu lucruri noi introduse în casă. Curiozitatea lor nu le va lăsa să-și asume, ei vor sniff, se mișcă și chiar încearcă să se joace cu aceste lucruri. Dacă se întâmplă să furnizeze o poziție închisă caldă, atunci tocmai și-a câștigat un nou chill.

Nu vă supărați când pisicile dvs. ignoră paturile de pisici de fantezie pe care le-ați petrecut câteva dolari și plătiți complet atenția la caseta livrată cu. Nu știți niciodată, poate data viitoare încercați să cumpărați o cutie.

În legătură cu o postare: Cele mai bune paturi de pisici

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce pisicile iubesc cutiile atat de mult?