Tiger: profilul speciilor

Femeia care hrănește apă unui tigru

Tigrii nu sunt pisici domestici. Nici una dintre cele șase specii supraviețuitoare de tigru (alte trei sunt dispărute) ar trebui păstrată ca animale de companie. De fapt, majoritatea statelor din SUA. au instituit interdicții privind păstrarea oricărei specii mari de pisici ca animale de companie. Tigrii sunt pradă imensi, puternici, falsi, care mănâncă zeci de kilograme de carne pe zi și au nevoie de acri de incinte scumpe de înaltă securitate. Riscul de atac depășește cu mult orice beneficiu, ceea ce face ca tigrii să nu fie adecvați ca animale de companie la orice vârstă. Cu toate acestea, dacă sunteți curioși, iată câteva detalii despre ceea ce este ca și păstrarea acestor pisici mari care trăiesc alături de oameni.

Prezentare speciala

Denumirea comună: Tigru

Nume stiintific: Panthera Tigris

Dimensiunea adulților: Mai mult de 600 de lire sterline și de 11 metri lungime

Speranța de viață: Până la 20 de ani

Comportament și temperament

Tigrii sunt pisici mari, puternice și periculoase. Ei au capacitatea de a lua o antilopă de 500 de lire, sunt înotători puternici și sunt extrem de teritoriale. În sălbăticie, tigrii de sex masculin vor acoperi un teritoriu de până la aproape 40 de mile, care acoperă aproximativ un teritoriu de șapte mile. Masculii își marchează teritoriile prin pulverizarea fecalelor de urină și abandonate în locații strategice. Tigrii trăiesc de obicei vieți solitare, cu excepția împerecherii și, doar ocazional, în timpul nașterii cuburilor.

Deși puii de tigru sunt mici și drăguți, în primul lor an vor crește la sute de kilograme și au dinți și gheare canine care sunt de câțiva centimetri. Proprietarii nu pot declara nici un tigru, deoarece își folosesc ghearele pentru mers pe jos. Îndepărtarea dinților lor mari ar împiedica, de asemenea, să fie capabili să mănânce și să-și digereze în mod eficient mâncarea.

Ei bine, înainte de primul lor an, un Cub de tigru crește suficient de mare pentru a împinge un om adult și este o idee foarte proastă de a lupta cu puii. Chiar și musculele lor pot provoca daune grave și pot ucide un om. Mulți tigri sunt instruiți cu atenție și strategic pentru a fi în jurul oamenilor și vor merge ani fără incident, dar nu puteți prezice în mod eficient comportamentul unui tigru - sunt încă animale salbatice la inima. Formatorii celebri au fost poruncit și uciși de tigrii lor iubiți, chiar și după ce au lucrat cu ei zilnic de ani de zile.

Locuind tigrul

Tigrii au nevoie de multe acri de peisaj extrem de securizat - pot și să salveze, să urce și să înoate din mai multe incinte construite pentru a fi dovadă de tigru. Tigrii au fost cunoscuți pentru a scăpa de grădinile zoologice și de proprietățile private și au ucis oameni pe care se întâlnesc în principal pentru că, în captivitate, ei asociază oamenii cu livrarea meselor lor. În sălbăticie, se plimbau pe mai multe kilometri de pământ, deci un teren mare de pământ împrejmuit cu acces la iazuri sau lacuri mici, copaci și adăposturi este ceea ce un tigru trebuie să fie sigur de la lume - și să păstreze oamenii în siguranță de la ei.

Chiar și într-o incintă mare, proprietarul trebuie să ofere oportunități de îmbogățire. Tigrii trebuie să-și folosească creierul de prădător pentru a prinde, a juca, a sări, urca și a explora, și un tigru plictisit va fi un tigru nesănătos. Grădinile zoologice folosesc adesea bile de plastic mari pe care tigrii vor sări în bazine și oferă containere agățate cu alimente în interiorul și zonele de arbori de copaci mari pentru a urca și pe. Fără regimuri complexe de îmbogățire, tigrii pot și se plictisesc până la punctul de depresie medicală.

Alimente și apă

Cantitatea de alimente necesare pentru un tigru va varia în funcție de sex și vârstă, dar un tigru adult poate consuma până la 88 de kilograme de carne la un moment dat, gazelle, bivol de apă, cerb, pește și orice altă creatură pe care o pot obține Punctele oportuniste sunt cuprinzând o dietă a tigrului.

Potrivit zoologiei naționale Smithsonian, tigrii lor mănâncă în cea mai mare parte carne de vită la sol. Dieta lor este completată cu "articole de îmbogățire", cum ar fi knucklebone, femururi de vacă și iepuri non-live.

Probleme comune de sănătate

Big Cat de salvare Organizația recomandă ca în majoritatea domeniilor, este dificil să găsești un medic veterinar care este dispus sau chiar în măsură să aibă grijă de un tigru de orice vârstă. Ei raportează în continuare că un total de 98% din toate speciile mari de pisici sălbatice mor în termen de doi ani de la captivitate. Toți tigrii suferă de multe dintre aceleași boli care afectează pisicile de casă, cum ar fi dezintegrarea felină și rabie. Este important să imunizați fiecare tigru împotriva acestor boli comune, letale.

Virusul de imunodeficiență a felinei (FIV) este echivalentul tipic cu virusul imunodeficienței umane (HIV). Spre deosebire de omologul său uman, cu toate acestea, FIV este total curabilă cu tratamentul. Dacă nu este tratat, FIV poate slăbi sistemul imunitar al animalului și poate face vulnerabil la o multitudine de alte boli contagioase.

Tigrii sunt, de asemenea, susceptibili la virusul de leucemie de feline mult mai grave (FELV). Acest virus produce o serie de boli colaterale la pisici, inclusiv anemie, infecții cronice și alte tipuri de cancer. FELV poate fi tratat, dar dacă este permis să se dezvolte în cancer deplină, este aproape întotdeauna fatală.

Este legal să dețină un tigru de companie?

Cele mai multe state au Restricții pe deținerea multor animale de companie exotice, inclusiv pisicile mari, în special în jurul unor regiuni puternic populate. În mod specific, 35 de state au o interdicție de păstrare a pisicilor mari, în timp ce 21 de state interzice toate animalele exotice periculoase. Verificați regulile din zona dvs. înainte de a încerca să achiziționați un tigru sau orice altă pisică mare.

Datele privind atacurile cauzate de tigrii

Multe dintre atacurile raportate de la tigrii din Statele Unite au fost atacuri grave - sculele non-letale se întâmplă mai puțin frecvent. Aproximativ 260 de atacuri de pisici exotice care au dus la leziuni au fost înregistrate ca fiind severe sau letale. Din toate atacurile raportate de la 16 specii de feline non-domestice, cu privire la 1990 până în 2014, aproximativ 50% din atacuri au fost de la un singur gen: tigrii.

Statisticile privind aceleași perioade de timp arată că cel mai mare risc de atacuri fatale sau leziuni este probabil să apară la facilități neacreditate și menajere private. Atacurile au fost, de asemenea, comune chiar și la instituțiile acreditate, provenind de la animale bine pregătite în timpul unui spectacol sau atunci când au fost luate pentru o plimbare în sau în apropierea publicului. Problemele mari de siguranță a pisicilor din Statele Unite au fost suficiente pentru a influența legislatorii din întreaga țară pentru a crea atât legile de stat și federale care interzic proprietatea asupra tigrilor.

Achiziționarea tigrului

Potrivit lui Big Cat de salvare, un Cub de tigru se află în partea de sus a gamei de preț pentru pisici exotice, la aproximativ 7.500 de dolari. Big Cat de salvare recomandă, de asemenea, că proprietarii ar trebui să se aștepte să cheltuiască până la 20.000 de dolari pentru o cușcă suficientă pentru a găzdui un tigru plin, să nu mai vorbim de costul peisajului larg Acest prădător mare va necesita pentru a prospera.

Animale similare

Dacă sunteți atras de tigrii, dar nu doriți să vă puneți pe voi înșivă și pe cei din jurul vostru, cu risc de accidente letale, puteți lua în considerare alte pisici mai mici care sunt mai ușor de gestionat. Dacă sunteți în căutarea unui animal de companie felinar unic, verificați:

În caz contrar, verificați alte animale exotice care poate fi animalul dvs. de companie.

Uita-te acum: 11 animale exotice sălbatice pe care le poți avea ca un animal de companie

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Tiger: profilul speciilor