De ce pisicile dorm atât de mult

Ca proprietar dedicat pisicii, ai observat probabil că pisica ta doarme mult mai mult decât tine. Mă simt ca a mea adormit aproape tot timpul!

Dacă sunteți ceva de genul meu, probabil că este probabil gelos de cât de mult pisica ta devine snooze. În același timp, s-ar putea să vă întrebați De ce pisica ta doarme atât de mult. De ce primesc bucuria de a visa de atâtea ore pe zi?

De ce ajung la LAZE și au amânat la soare în timp ce lucrăm pentru a oferi alimente pentru ei? Lista de întrebări ar putea continua și pe! Astfel încât să aflăm cât de mult dormi, de ce dorm atât de mult și apoi să sapă în tipurile de somn pe care le au!

Cât de mult dormi o pisică în fiecare zi?

Pisicile dorm între 16 și 20 de ore pe zi. Foarte tineri și foarte bătrâni dormi chiar mai mult decât asta. Când pisicile sunt născuți în primul rând, dorm aproape 24 de ore pe zi. Dacă ați fi de a clasifica animalele cu numărul de ore, ele dormește pisicile ar fi chiar în partea de sus a listei.

Sunt invidios că voi admite. Fitbitul meu îmi spune că nu dormim 7 ore pe noapte într-o noapte bună.

Calea Calico în căldură situată pe spate

De ce dorm atât de mult

Pisicile dorm atât de mult pentru un motiv bun. În special pisicile interne.

S-ar putea să crezi că pisicile dorm atât de mult pentru că pot. În timp ce aceasta este o mică parte din raționament, există mult mai mult pentru el.

Pisicile sunt prădători, iar prietenul tău pufos nu sa schimbat mult genetic de pisicile sălbatice care au rătăcit aproximativ sute sau chiar cu mii de ani în urmă.

Ca vânători singuri, pisicile nu au avut niciodată o pradă ușoară. Ceea ce înseamnă acest lucru este pisicile sălbatice vânate frecvent înainte de a prinde orice masă. Aceasta înseamnă o mulțime de urmărire și așteptare pentru acel moment potrivit pentru a pune în sfârșit.

Punerea pentru ucidere necesită o explozie semnificativă de energie. În sălbăticie, dacă pisica nu a avut suficientă energie pentru a capta și a ucide prada lor, următoarea lor masă potențială ar dispărea, lăsând pisica foame. Tigrii sunt exemple excelente de astăzi.

Ei vânează într-un mod similar. Ei petrec mult timp de urmărire a pradă și apoi folosiți o mare izbucnire de energie pentru ucidere. Din păcate, pentru tigrii, pradă lor de multe ori scapă.

Pisicile au evoluat pentru a permite explozii uriașe de energie pentru a lua pradă. Aceasta înseamnă a fi adormit pentru majoritatea zilei, în timp ce corpul lor stochează energia necesară.

Pe partea flipului de vânătoare este un alt motiv pentru a dormi pe larg. Dacă o pisică dormește, nu va exercita multă energie. Somnul ajută în mod constant că pisica dvs. conservă energie atunci când are nevoie de ea.

Pisicile dorm ca noi?

Pisicile nu sunt programate să doarmă ca oamenii. În timp ce există unele asemănări, există și multe diferențe.

În primul rând, pisicile nu sunt foarte active în timpul zilei largi. S-ar putea să fi auzit că pisicile sunt nocturne, dar acest lucru nu este destul de corect. Pisicile sunt crepuscular. Ele sunt cele mai active imediat după zori și chiar înainte de amurg.

Chiar dacă pisicile petrec cel puțin două treimi din viața lor de dormit, somnul lor este destul de diferit de somnul uman. Pisicile au mai multe etape de somn ca oamenii fac (cred că lumina, adânc, REM).

Dar, etapele și ciclurile s-au dovedit a fi destul de diferite. Ciclurile lor de somn durează doar aproximativ douăzeci de minute.

Aproximativ cincisprezece minute de fiecare ciclu este în faza ușoară, cu mici biți de somn adânc și somn REM. Aceste cicluri de douăzeci de minute se repetă, dar somnul luminos domină fiecare ciclu.

Somnul de lumină este foarte ușor pentru o pisică să se întoarcă repede. Dacă vă deranjați pisica în timp ce dormește și izvorăște repede, înseamnă că felina ta era în faza ușoară de somn.

Când pisicile sunt în faza ușoară de somn, este aproape ca și cum ar dormi cu un ochi deschis. Această abilitate de a izbucni rapid în acțiune păsări în siguranță în sălbăticie.

Amintiți-vă că, deși pisicile sunt prădători, ele sunt suficient de mici pentru a fi și pradă. Identificarea rapidă a unei amenințări și a scăpărilor este o abilitate necesară pentru pisicile sălbatice. Aceeași abilitate permite, de asemenea, pisicilor să detecteze rapid prada din apropiere și să o omoare. Destul de util atunci când fiecare vânătoare este importantă.

Pot să-mi ajustez programul de dormit pisicile?

Este foarte frustrant dacă pisica ta este treaz când vrei să dormi. Acest lucru este cel mai frecvent atunci când pisica dvs. este acasă dormind toată ziua în timp ce sunteți la serviciu sau la școală. Vestea bună este că puteți rezolva această problemă.

Cea mai bună metodă utilizează instinctul natural pisica dvs. deja. Ca proprietar puteți apăsa în programul, pisicile s-au dezvoltat prin mii de ani de evoluție:

  1. Vânătoare
  2. Mânca
  3. Mire
  4. Dormi

În principiu doriți să imită experiența pe care pisica dvs. ar putea avea în sălbăticie. Dacă te duci pat la ora 10:00, jucați cu pisica dvs. la ora 8:30 timp de 30 de minute, apoi hrăniți-l la ora 9:00. După aceasta, se va mistui probabil și apoi fi înclinat în mod natural să aducă un somn.

Folosind tendința naturală a pisicii de a efectua aceste acțiuni pentru a vă ajuta pisica dvs. să intre într-un program mai consistent. Faceți tot posibilul pentru a vă juca cu pisica în fiecare zi în sesiuni structurate în jurul aceleiași zile în fiecare zi și va conduce pisica dvs. pentru a vă adapta la programul dvs, Cercetarea arată acest lucru.

Dacă numai această ajustare nu rezolvă problema, atunci puteți explora alte opțiuni. Verificați acest articol cu 17 sfaturi pentru a vă ajuta să obțineți pisica dvs. să doarmă când faceți.

Face altceva influențează somnul lor?

Nu este o surpriză că vremea poate afecta pisica. Noi oamenii experimentăm adesea acest lucru. Dacă v-ați simțit vreodată mai somnolent sau scăzut pe energie într-o zi tulbure, atunci ați intrat în acest fenomen.

Pisicile pot avea exact aceeași experiență. Pisicile dorm mai mult când vremea o solicită, mai ales atunci când este ploioasă sau mai groază. Deși nu există cercetări care să dovedească acest lucru, este teoretizată că felinele au învățat pur și simplu că are mai mult sens să dormim în vremea proastă pentru a conserva energia. Aceasta este mai greu de vânat când plouă.

Mai puține animale sunt afară și despre și maschează mirosurile O pisică ar putea folosi pentru a urmări prada. Chiar dacă pisica dvs. nu merge niciodată în afara vremii, se poate impia totodată modelul lor de dormit.

Aceasta poate fi o surpriză pentru proprietarii de pisici, dar oamenii experimentează acest lucru și acest lucru. Mă uit la tine, Pacific Northwest!

Să-l împachetați

O privire de ansamblu rapidă, doar pentru a recapida:

  • Pisicile dorm 16-20 de ore pe zi și chiar mai mult ca pisoi sau feline de vârf.
  • Pisicile dorm atât de mult datorită evoluției:
  • Sleeping creează magazine de energie pentru vânătoare.
  • Somnul conservă energie atunci când nu vânează.
  • Somnul de somn are asemănările sale cu somnul uman, dar pisicile petrec mai mult timp adleep decât noi.
  • Puteți folosi tendințele naturale ale pisicii pentru a ajuta la ajustarea programului de dormit: Hunt, Mananca, Groom, Sleep.
  • Dacă aveți alte gânduri despre pisici și obiceiurile lor de dormit, vă rugăm să lăsați un comentariu de mai jos sau să-mi trimiteți un e-mail la Craig @ StuffCatswant.com, astfel încât să pot actualiza acest articol.

    Despre autor

    Craig este fondatorul și autorul blogului CAT StuffCatswant.COM. StuffCatswant este dedicat furnizării de recenzii de produse de înaltă calitate despre tot felul de produse CAT și oferind sfaturi privind îngrijirea generală a pisicilor. Craig a deținut numeroase pisici, a încurajat și mai multe pisici și este un voluntar de lungă durată la Paws Chicago.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce pisicile dorm atât de mult