Ocelul: profilul unei pisici pe cale de dispariție

Close-up de Ocelot de către plante

Deși Ocelot este inclus în categoria mea de pisici mari pe cale de dispariție, ei se încadrează într-o sub-specii de mai mici "pisici mari." Un Ocelot plin de sex masculin poate cântări 24 până la 35 de lire sterline, iar femelele ușor mai mici și lungimea corpului poate fi de până la cinci picioare. Ocelul are marcaje de rozete magnifice, foarte asemănătoare cu culoarea și aspectul cu cel al leopardului.

1:29

Faceți clic pe Redare pentru a afla mai multe despre Ocelot pe cale de dispariție

Caracteristicile distinctive ale Ocelinei

  • Cercul alb în jurul ochilor, cu o marcare neagră "Mascara" de-a lungul capacului superior și care rulează pe ambele părți ale nasului
  • Cercuri mari de culoare albă pe spatele ambelor urechi.
  • Coada este o treime lungimea corpului său.

Habitatul Oceline

În U.S., Ocelul este încă găsit ocazional în părți din Arizona, iar în țara de perie din South Texas și Valea Rio Grande. Pentru a se amesteca mai bine cu habitatul periei, aceste Oline pot fi mai ușoare de culoare decât jungla Ocelots.

În Mexic, America Centrală și America de Sud, pot fi găsite în zone de frecare uscate și chaparrale, la jungle și păduri tropicale tropicale. Ei preferă multe mlaștini și mlaștini pentru a deschide țara, potrivit grădinii zoologice.Org.

De ce este Ocelot o specie pe cale de dispariție?

În Statele Unite și Mexic, pericolul de dispariție constă în inflamarea dezvoltării asupra habitatului Ocelot (zonele groase, perii, unde își ridică tinerii lor.) Într-o anumită măsură, încurajarea influenței umane asupra habitatelor joacă, de asemenea, un rol în declinul populațiilor Ocelot în pădurile tropicale și jungle. Alți doi factori din anii 1960 au condus la reducerea populației de Oțels care au inclus vânzarea de Oțels ca animale de companie în U.S. (care este din fericire acum ilegală) și vânzarea de pelot pentru blană. Deși este acum ilegal să se angajeze în acest comerț, există încă o piață ilegală pentru Pelts Ocelot. Este nevoie de 20 de Oline pentru a face o blană de blană - face matematica.

Viața socială a Ocelinei

Ocelul este, în esență, un animal solitar, care vânează și se roagă intervalul său teritorial (aproximativ 20 de mile pătrați) singur. Bărbatul își marchează teritoriul cu urină puternică puternică și are grijă să nu intrudeze în alte teritorii de sex masculin. Vederea acută a lui Ocelots, simțul auzului și mirosul le face candidați naturali ca prădători de noapte. Deși sunt alpiniști agili și adesea ucid și se hrănesc cu maimuțe, păsări și veverițe, vânează în primul rând pe teren. Pe teren, Oțels se hrănesc cu reptile, pește, rozătoare și iepuri, și cerbul tânăr.

Ocelot Kittens

OCELOTS atinge maturitatea sexuală la aproximativ doi ani și un partener o dată sau de două ori pe an după aceea. După o perioadă de gestație de aproximativ 70 de zile, o gunoi este născută din una până la patru pisoi, în medie două. Ocelul de sex feminin este o mamă dedicată, care doar îi lasă pisicile în divultura lor izolată pentru a vâna. La aproximativ șase luni, tinerii Oțels încep să vâneze cu mama lor. Aproximativ 18 luni, ei pleacă să-și stabilească propriile teritorii.

Puteți ajuta Ocelots și alte pisici mari să-și recâștige rolul legal în lumea animalelor prin sprijinirea acestor organizații:

Numai prin lucrul împreună putem preveni ca Ocelot să meargă calea Cape Leu, și mai recent, leopardul anatolian.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ocelul: profilul unei pisici pe cale de dispariție