Eliberarea animalelor exotice în sălbăticie

Animale sălbatice - dormit Fennec Kitten

Când animalele ținute ca Animale exotice arată în sălbăticie, este de obicei greu de știut dacă animalul a scăpat sau a fost eliberat intenționat. Desigur, proprietarii ar trebui să ia măsuri de precauție pentru a se asigura că animalele lor de companie nu scapă, dar unii oameni cred că atunci când animalele lor exotice sunt prea greu de gestionat că este bine să le eliberezi în sălbăticie. Motivele pentru alegerea lor în sălbăticie sunt nesfârșite. Poate că nu au putut găsi o altă casă pentru animalele de companie sau un adăpost nu le-ar lua. Indiferent de motivele date, nici un animal de companie nu ar trebui eliberat în sălbăticie.

Animalele exotice nu pot supraviețui în sălbăticie

Realitatea aspră este că marea majoritate a animalelor de companie eliberate vor muri atunci când sunt lăsate să se descurce în afara ei. Unii vor muri rapid, posibil după ce a fost lovită de un vehicul sau alergând într-un prădător, iar alții vor muri o moarte lungă, lentă de foame. Oricum, este extrem de crud să abandoneze un animal de companie în sălbăticie. Animalele de crescătorie captive nu au abilitățile necesare pentru a supraviețui în sălbăticie și chiar și cei care au fost inițial prinși au încă un timp dificil de adaptare la un nou mediu în care alimentele lor obișnuite nu sunt disponibile sau condițiile nu pot fi potrivite pentru speciile lor.

Viața în sălbăticie nu este picnic, în special pentru animalele care sunt folosite pentru a elibera alimente și adăpost. Desigur, unele animale devin excepții de la scenariul obișnuit, dar încă nu este de obicei un sfârșit fericit.

Pelete exotice eliberate distruge ecosistemul

Având în vedere animalele potrivite în ecosistemul drept, animalele exotice eliberate pot găsi succes și colonizează în sălbăticie. Acesta este adesea un dezastru ecologic sau agricol. Există numeroase exemple de specii invazive atunci când o plantă sau un animal introdus a devenit stabilită în măsura în care "preia" un ecosistem și diminuează populațiile native. Speciile invazive pot provoca probleme prin preocarea asupra plantelor și animalelor native, concurente pentru resurse limitate sau prin introducerea paraziților și a bolilor care nu sunt găsite în mod normal în zonă.

Nu toate cazurile de specii invazive pot fi atribuite comerțului cu animale de companie, dar există câteva medii în care animalele eliberate au devenit stabilite și au cauzat daune. Glisoarele roșii sunt destul de adaptabile la colonizarea lacurilor sau iazurilor și adesea prosperă în detrimentul altor specii. Parakeets au colonizat cu succes unele zone în detrimentul speciilor și agriculturii indigene.

Gigant melci de teren african sunt considerate un risc imens de a deveni o specie invazivă datorită apetitului lor volocic și ratelor de reproducere uimitoare. Climatele mai calde sunt adesea mai multe invadatori de reptile și iguanas și Birmy Pythons au stabilit populații uriașe în Florida. Iguanas fac o cantitate echitabilă de deteriorare a vegetației locale, precum și devenind o neplăcere generală, iar Pythons Birmane se hrănesc cu viața sălbatică locală și devin o preocupare majoră în Everglades. Un alt exemplu de reptile invazive este cu Chameleoni în Hawaii.

Ele pot deveni o neplăcere a cartierului

Am auzit toate poveștile de șerpi care se ascund în sanitare sau aligatori în canalele de orașe mari și, în timp ce multe dintre acestea sunt legende urbane, scenariile nu sunt atât de departe. Nu este neobișnuit ca șerpi care au fost eliberați în sălbăticie pentru a supraviețui ceva timp într-un climat cald, deoarece pot găsi cu ușurință un loc ascuns și nu mănâncă foarte des.

De multe ori, poveștile de știri apar despre constricții fiind văzuți în cartierele improbabile și adesea suspectate în dispariția animalelor de companie din vecinătate. Unii șerpi sunt suficient de mari pentru a reprezenta un risc pentru oameni, în special pentru copii. Alte animale exotice, cum ar fi pisicile non-interne, cum ar fi leii și pisicile Savannah sunt, de asemenea, supărătoare, deoarece ar putea reprezenta un risc pentru nu numai alte animale, ci și la oameni.

Indiferent dacă animalele de companie exotice eliberate sau nu în sălbăticie sunt un pericol, o provocare sau o amenințare la adresa ecosistemului, eliberându-vă animalul exotic în sălbăticie, este teribil de iresponsabil. Doar nu o faceți.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Eliberarea animalelor exotice în sălbăticie