11 Rase superbe de câine harlequin!

Harlequin Great Dane

Câinii Harlequin au un model unic de haină, constând dintr-o culoare de bază albă și patch-uri împrăștiate de negru peste tot corpul lor. În unele cazuri, aceste patch-uri negre pot apărea chiar albastru.

Ratele de câine cu acest model de strat sunt foarte rare.

De fapt, există doar două rase din lume care prezintă acest model de strat. Totuși, multe rase arată similar cu câinii Harlequin, chiar dacă nu se potrivesc complet la factură.

Vom discuta atât câini adevărați Harlequin, cât și aspectul lor de mai jos și vom săpăm, de asemenea, în unele dintre problemele de sănătate câinii Harlequin se confruntă adesea.

Harlequin Dog Breeds: Takeway-uri cheie

  • Harlequin Câinii prezintă un model unic de acoperire. Culoarea lor de bază este albă și prezintă o serie de pete negre și patch-uri peste tot corpul lor. Ei arata oarecum similar cu dalmatienii.
  • Doar două rase de câine pot afișa trăsa Harlequin: Marele Danezii și Beauccerii. Dar pentru că Beauceronii sunt destul de rare în u.S., trăsătura este cea mai frecvent asociată cu mari danezi.
  • Pentru a expune modelul de acoperire Harlequin, un câine trebuie să aibă gena Harlequin și Gena Merle. Cu toate acestea, mulți câini care au doar gena de merle pot să apară oarecum similară cu Harlequins, așa că vom discuta și câteva dintre cele mai bune vizionări.
  • Genele Merle și Harlequin sunt, din păcate, legate de mai multe probleme de sănătate, deci este înțelept să vă educați despre potențialele provocări înainte de a adăuga fie familiei dvs.

Deep Dive: Ce sunt câinii Harlequin?

Câinii Harlequin sunt o variabilă biți, dar majoritatea sunt albe și acoperite cu o multitudine de patch-uri negre.

Harlequin Color Coace
Harlequin Great Dane câine așezat pe iarbă

Aceste patch-uri nu pot fi numite "pete", deoarece sunt adesea diferite dimensiuni și forme. Uneori, acești câini pot avea glisare gri (linii gri foarte mici sau puncte) și patch-uri, de asemenea.

Foarte rar, patch-urile în mod normal întunecate pe un câine Harlequin s-ar putea sfârși să fie bronz, care este denumit o haină "Fawnequin".

De asemenea, în timp ce unii câini Harlequin sunt văzuți peste tot, alții pot avea ceea ce se numește modelul de spottor irlandez;.& # 8221; Acest lucru înseamnă pur și simplu că nu au pete pe gât, piept sau burtă.

Dar în toate aceste cazuri sunt implicate aceleași gene.

Modelul Harlequin este legat de Modelul de strat Merle, și ambele implică gene similare. Unii câini cu modelul de merle pot arăta chiar foarte asemănători cu cei cu modelul Harlequin.

Cu toate acestea, modelul de culoare Merle arată puțin diferit de modelul Harlequin. Câinii care sunt doar merle vor avea patch-uri marmorate în loc de patch-uri care sunt pure negru, gri, sau cafeniu

merle

Pentru ca un câine să expună modelul Harlequin, el trebuie să moștenească o genă de merle și o genă de harlequin de la părinții săi.

Un câine cu gena Harlequin, dar nici o genă Merle va avea doar o culoare standard a stratului. Gena Merle este necesară pentru ca culoarea Harlequin să devină vizibilă.

Gena Harlequin provoacă patch-uri gri sau marmorate pe un strat de merle pentru a transforma albul pur, creând astfel modelul de acoperire Harlequin.

Gena Harlequin: O copie este minunată; Două exemplare dezastru

Gena Harlequin este o genă dominantă. Nu există altă culoare care să "suprascrie" acest lucru pe lângă cei care transformă un câine complet alb.

Dacă un câine primește o genă Harlequin și o genă de merle, nu contează ce alte gene de acoperire devine.

Harlequin Dog Genes

in orice caz, Gena Harlequin nu este o alelă (Versiune alternativă) a genei merle & # 8212; Acestea apar în diferite locuri de pe genomul câinelui. Aceasta înseamnă că este posibil ca un câine să moștenească oricare dintre cele trei combinații:

  • Nu există copii ale genei Harlequin
  • O copie a genei Harlequin
  • Două exemplare ale genei Harlequin

Primele două posibilități beneficiază de știri bune, dar ultima provoacă o problemă serioasă.

Toți câinii vii Harlequin au o genă de harlequin și o genă non-harlequin.

Acest lucru se datorează faptului că orice catelus care moștenește nici o genă Harlequin va arăta ca un doggo tipic, iar cei care moștenesc două gene Harlequin nu se vor dezvolta corect "# 8212; Este o combinație de gene fatale.

Astfel de cățeluși vor muri din păcate in uter și să fie reabsorbed de uter.

Majoritatea crescătorilor evită reproducerea a două câini de harlequin împreună din acest motiv. Din fericire, puteți să creați un câine de harlequin cu o canină care nu are acest model de strat și să obțină niște pui de harlequin, deoarece gena este dominantă.

Câinii Harlequin pot moșteni, de asemenea, două tipuri diferite de gene de merle, care le pot afecta colorarea lor globală.

Câinii Harlequin cu două gene dominante Merle sunt adesea marcate foarte ușor cu pete, în timp ce cei cu o genă dominantă Merle și o genă recesivă merleră apar ca un câine tipic Harlequin.

Lista exhaustivă a raselor de câine Harlequin (doar glumesc - sunt doar două)

Există doar două rase care pot produce colorarea Harlequin, și numai una este deosebit de populară în Statele Unite.

1. Marele Dane

Mare dane cu haina de harlequin

De obicei, când vorbești despre Coloration Harlequin, vorbești despre Marele Danes.

Modelul Harlequin este una dintre cele șapte straturi recunoscute AKC, Dar este important să rețineți că modelul "Fawnequin" nu este permis în circuitul de afișare AKC.

Marele danezi sunt enorme câini, care pot sta la fel de înalt ca 32 de centimetri la umăr. Acest lucru le face Turnul peste aproape orice altă rasă de câini (cu excepția faptului că wolfhound-ul irlandez).

În ciuda dimensiunilor lor mari, Danezii tind să creadă că sunt câini, in orice caz. Ei sunt bine-cunoscuți că încercau să se târască în poala lor și să stea pe canapea (chiar și atunci când sunt mai înalți decât canapeaua).

Marele Danes sunt, de asemenea, câini elegant (în afară de obiceiul lor de drooling), care proiectează o vibrație nobilă.

Ele sunt dulci și blânde, dar pot Faceți câini de ceas mare. Din cauza dimensiunii lor mari, ei fac de obicei cei mai mulți intruși se gândesc de două ori, mai ales dacă au lăsat o coajă tare.

Marele Danes și Marele amestecuri Dane sunt adesea bune cu copiii. Kiddos este puțin probabil să rănească câinele, ceea ce înseamnă că șansa câinelui este în general scăzută. Sunt, de asemenea, destul de răbdători și vor pune mult de la copii, dar Asta nu înseamnă că ar trebui să le lăsați nesupravegheați cu mici subsoluri.

Marele danezii au vărsat sezonul, Dar nevoile lor de îngrijire sunt minime. Ei nu trebuie să fie periat adesea datorită blănurilor lor foarte scurte și au nevoie doar de băi de câteva ori pe an sau ori de câte ori se murdăresc.

2. Beauceron

Harlequin Beauceron

Beauceron este o rasă de câine rară în u.S., dar Ele pot afișa, de asemenea, colorarea Harlequin.

Beauceronii sunt, de asemenea, câini mari, deși sunt puțin mai mici decât Marele Danes. Ele nu sunt de obicei mai mari de 27.5 inci, dar ele sunt destul de musculare și ocazional abordând 100 de kilograme în greutate.

Spre deosebire de marele Dane, Beauceron necesită un pic de muncă. Această rasă nu este pentru proprietarii novici și este adesea provocatoare să se antreneze. Totuși, un Beauceron bine socializat și instruit este o vedere frumoasă de a privi.

Beauceronii au vărsat foarte mult și trebuie să fie periat de câteva ori pe săptămână, dar nu au nevoie de multe băi, Pe măsură ce hainele lor tind să rămână destul de curate.

A Hound-Mănușă este o modalitate excelentă de a îndepărta părul mort înainte de a ajunge pe hainele dvs. De asemenea, ar trebui să-și tăiați unghiile în mod regulat și să vă păstrați dinții curat. În general, acești câini nu sunt deosebit de nevoiași atunci când vine vorba de îngrijire.

Beauceronii au fost inițial dezvoltați să lucreze, deci au nevoie de o mulțime de exerciții fizice. Ar trebui să vă așteptați să le oferiți o mulțime de spațiu pentru a alerga, mergeți la o plimbare sau două pe zi și fiți pregătiți pentru o mulțime de timp de joc în curte.

Beauceronii sunt, de asemenea, destul de inteligenți, totuși ei pot fi puțin încăpățânați. Ele sunt bine cunoscute pentru a deveni foarte emoționate, mai ales cu oamenii pe care îi cunosc. Ei sunt cunoscuți pentru sărituri pe oameni și "să-i ducă", la fel ca Huskies și alte rase.

Mai adânc decât culoarea: problemele de sănătate ale Harlequins

Gena care determină colorarea Harlequin nu vine fără efectele sale asupra sănătății. Din păcate, câinii cu această colorare au mai multe șanse de a avea mai multe probleme de sănătate.

Probleme de sănătate Harlequin

Acest lucru este în mare parte pentru că toți câinii Harlequin au o genă de merle, care este ea însăși asociată cu unele probleme de sănătate.

Acestea Persoanele care moștenesc două forme dominante ale genei Merle sunt și mai multe șanse de a ajunge la un fel de problemă de sănătate.

Problema este atât de rea încât Clubul din Marea Britanie a încetat să înregistreze puii de la împerecherea lui Merle la Merle, deoarece șansele acestor pui care moștenesc două gene dominante Merle sunt ridicate.

Problemele de sănătate tind să apară la persoanele cu două gene dominante Merle, deoarece produc pigment minim. Dimpotrivă, cei cu o singură genă dominantă produc un pic mai mult pigment, ceea ce poate ajuta la prevenirea multor probleme de sănătate.

În consecinţă, Este de obicei înțelept să selectați câinii Harlequin cu cât mai multă colorare posibil. Acest lucru va contribui la reducerea șanselor de a se termina cu un doggo dublu-dominant.

Cu aceasta a spus, poate fi, de asemenea, o provocare pentru a spune un singur câine de merle de la un câine obișnuit. Unii câini au minim Merle Coloration. Asa de, Dacă un câine are chiar un loc de merle, presupune că este un merle.

Discutăm câteva dintre cele mai notabile probleme de sănătate din câinii Harlequin și Merle de mai jos.

Riscul mai mare de surditate

O mare parte din cunoștințele noastre despre efectul genei Merle pe surditate este mulțumită George tulpină, Cine a publicat o mare parte din cercetarea științifică pe această temă.

Unul dintre studii LED-ul de tulpină (împreună cu colegii săi de la Universitatea de Stat Neuroscience Louisiana) a constatat că Pierderea parțială a auzului a fost găsită în 54.6% din Merles dublu și 36.8% din merlei unice, În timp ce unul din 11 Merele duble au fost găsite a fi complet surd.

Probleme de sănătate ale câinilor Harlequin

Un alt studiu prin tulpină a dat rezultate similare. Au fost studiate douăzeci și doi de câini dublu Merle. Din cei 22, opt au fost complet surzi, iar doi au fost parțial surzi.

Cantitatea de surzenie pare să depindă și de rasă. Același studiu a constatat că 26% dintre câinii lui Merle Catahoula Leopard au fost surzi, dar 86% din cablurile duble din alte rase au fost cel puțin parțial surd.

Această constatare a fost reprodusă în altul studiu prin tulpina din jurnalul veterinar, de asemenea.

Potențiale probleme de viziune

Schimbarea producției de pigmenți cauzată de gena Merle afectează, de asemenea, viziunea. Dar acestea Viziune defecte variază semnificativ de la un câine la altul.

De exemplu, microftalmia, problemele cu presiunea ochilor și coloboamele sunt relativ comune.

Microphthalmia este pur și simplu o condiție în care Un ochi nu se dezvoltă corect și este mai mică decât ar trebui să fie alături de alte malformații.

Acești ochi, de obicei, nu "lucrează.Coloboamele implică o gaură undeva în ochi, care provoacă, de asemenea, probleme de vedere.

În unele cazuri, câinii merle sau harlequin pot fi atât surzi cât și orbi, care este semnificativ provocator pentru proprietarii lor. Defectele nu apar doar în ochi albastru sau de culoare deschisă.

Ochii colorați pot fi afectate de asemenea. Este culoarea stratului, nu culoarea ochilor, care contează.

Probleme ale sistemului imunitar

Se pare ca câinii merle ar putea avea probleme cu sistemul lor imunitar.

Acest lucru pare a fi înțelegerea între mulți crescători, care sunt, de obicei, o sursă bună datorită muncii lor strânse cu acești câini.

Cu toate acestea, nu știm exact ce "probleme imune" pot avea acești câini. Nu au existat studii științifice care să confirme prezența ceva în neregulă cu sistemul lor imunitar, fie.

Din acest motiv, Nu putem spune cu siguranță dacă acești câini au cu adevărat o problemă a sistemului imunitar sau dacă oamenii consideră că câinii merle "nesănătoși."

Multe rase care uneori posedă gene duble Merle suferă de probleme de sistem imunitar dacă un anumit individ are sau nu gena de merle sau nu, inclusiv Shepherd australian.

Din acest motiv, este cu siguranță posibil ca cauza acestor probleme să fie nu legate de gena de merle.

Probleme neurologice

În mod similar cu legătura potențială a genei Merle la problemele imune, Este posibilă & # 8212; Totuși, nu este ferm stabilită și # 8212; că acești câini pot fi predispuși la probleme neurologice.

Este posibil ca multe dintre rase să fie predispuse oricum la aceste probleme și că nu există nici o legătură specială cu gena de merle.

Mai multe studii sunt necesare înainte de a putea spune sigur că această culoare este legată de problemele neurologice. Chiar acum, avem doar dovezi anecdotice din crescători și altele că gena de merle poate provoca probleme neurologice.

Probleme de reproducere

Rasele Merle nu au nicio problemă care să reproducă în multe cazuri. in orice caz, Trebuie să fii foarte atent cu ceilalți câini pe care îi ratezi.

Dacă creați împreună doi câini de merle, există o probabilitate ridicată ca cel puțin o parte dintre puii lor să aibă probleme de sănătate. Din acest motiv, ar trebui să creați doar merlei cu non-merles.

Inca, poate fi o provocare pentru a afla ce câini au gena de merle și care nu.

Adesea, modelul de acoperire este un indicator bun. Cu toate acestea, unii câini merle au foarte puțin merle pe ele, ceea ce le poate face să fie confundate cu un non-merle.

În ciuda aspectului lor, cățelușii lor vor fi în continuare predispuși la problemele de sănătate.

Din cauza complexității care vine cu reproducerea acestor câini, trebuie să vă asigurați dobândi doar câini merle sau harlequin din crescători sau adăposturi informați.

De fapt, mulți crescători vor efectua teste genetice pentru a se asigura că nu cresc împreună doi câini merle împreună.

Harlequin Look-ALYS

Câinii merle pot arăta ca niște câini Harlequin, dar au genetică diferită și unele diferențe fizice aparente. Sunt destul de puține rase care poate avea această colorare.

1. Shepherd australian

Aceștia sunt câțiva dintre cei mai deștepți câini din cameră. Ei sunt pui de lucru de mare energie, care necesită familiile active să rămână fericită.

Shepherds australieni și Amestecurile Australian Shepherd nevoie de exerciții frecvente și o mulțime de stimulare mentală cu jucării de câine interactive, deoarece sunt atât de inteligenți.

Dacă lăsați la propriile lor dispozitive, acești câini vor încerca adesea să-și facă distracția proprie (citiți: mestecați tot ce aveți), care este ultimul lucru pe care îl vrei.

2. Chihuahua

Merle Chihuahua

Acesta este, probabil, ultimul câine pe care v-ați aștepta să aveți un strat de merle, dar Chihuahua poate absolut în anumite situații.

Această colorare este destul de rară, dar are loc din când în când.

În ciuda faptului că este cea mai mică rasă din lume, Chihuahuas și Chihuahua amestecă Faceți mari ceasuri, deși probabil că nu vor putea să facă prea mult împotriva unui intrus, în afară de coajă.

Chihuahuas sunt, de asemenea o rasă foarte lungă, care le face mari tovarăși pe termen lung.

3. Cardigan Welsh Corgi

Merle Cardigan Welsh Corgi

Deși oarecum rare, cardiganul Welsh Corgis ocazional afișează modele de culori merle. Inițial dezvoltat pentru a fi câini de vânătoare, acești canini activi necesită o mulțime de exerciții fizice și cameră de roam.

Rețineți că există două tipuri de Corgi, dar în timp ce cardiganul Welsh Corgi apare într-o formă de merle, Pembroke Welsh Corgi nu apare cu un strat de merle.

Există câteva modalități de a distinge aceste două rase similare, dar cea mai ușoară este pur și simplu Căutați o coadă; cardiganul Welsh Corgi are una, în timp ce Pembroke Welsh Corgi nu are de obicei.

Cardiganii Merle nu sunt canini comuni, ceea ce înseamnă că poate fi o provocare pentru a găsi una în zona dvs.

4. Shetland Sheepdog

Merle Shetland Sheepdog

Sheetdogul Shetland are mult de păr, și acel păr poate afișa o varietate de culori și modele diferite. În timp ce acest pooch este în mod tradițional Saby, Variantele merle apar și ele.

Aceste Câinii au fost crescuți să lucreze, astfel încât acestea au cantități semnificative de energie. Ele sunt ușor de antrenat și tind să se comporte prea bine.

Ei fac necesită un pic de îngrijire, Adăugați doar una dintre aceste tăieturi la familia dvs., dacă aveți o mulțime de timp și energie pentru a vă cruța.

5. Catahoula Leopard Dog

Merle Catahoula Leopard Dog

Modelul Merle este omniprezent printre câinii din Catahoula Leopard și nu sunt prea greu de găsit.

Aceasta este una dintre puținele rase care au provenit din Statele Unite, unde au fost inițial dezvoltate pentru a servi multe funcții, inclusiv munca de vânătoare și câine de gardă.

Ei au fost chiar dusi la Venezuela pentru a fi herding canini și au completat cursele de câine în Canada.

Acești câini pot fi tovarăși loiali, deși au nevoie de o mare exercițiu și nu sunt cei mai simpli câini să gestioneze. Ei au nevoie de o mulțime de formare și stimulare mentală sau pot deveni distructive.

6. Dachshund

Merle dachshund

Dachshunds vin într-o colorare "Dapple", care este o versiune de merle.

Această rasă a fost dezvoltată în Germania cu sute de ani în urmă pentru a vâna Badgers, iar numele lor se traduce direct în "Badger Dog."

Dachshunds are nevoie de un pic de exercițiu, dar doar îngrijirea ocazională. Cu toate acestea, nevoile lor de îngrijire variază în funcție de lungimea stratului de dahund; Soiurile cu părul lung au nevoie de mai multă perianță decât cele cu părul scurt.

Dachshunds și Dachshund rase mixte sunt inteligente și de instruire, deși pot avea probleme cu antrenament quety.

7. Collie

Merle dur collie

Este posibil să găsiți Collie într-o colorare merle, deși acest lucru este oarecum neobișnuit.

Totuși, combinația dintre încuietorile frumoase ale lui Collie și modelul Merle este destul de o vedere!

Aceste Celebrul câine de câine de pe ecranul mare sunt foarte activi, astfel încât acestea se încadrează numai în familii active - plan de exerciții de exerciții de colinologie și oferind stimularea obișnuită, zilnică.

8. Koolie

Merle Koolie Dog

Această rasă neobișnuită este cunoscută și sub numele de "collie germană."Cu toate acestea, sunt într-adevăr din Australia & # 8212; nu sunt germane deloc!

Koolies sunt de dimensiuni medii și pline de energie. Ei au nevoie de multă activitate, deoarece au fost inițial crescuți pentru a lucra toată ziua. Deci, va trebui să fiți dispuși să le oferiți cel puțin 90 de minute de exerciții moderate pe zi.

Koolies au nevoie de o periaj săptămânal rapid, dar nu au nevoie de îngrijire în afară de asta.

9. Pitbull

Merle Pit Bull

Termenul "Pit Bull" este aplicat oarecum întâmplător, dar de obicei se referă la terrierul american Pit Bull Terrier. Cu toate acestea, terrierii americani Staffordshire și Diverse amestecuri de groapă sunt uneori numite "tauri de pit".

Având în vedere acest lucru, nu este surprinzător să afli că pitile vin în tot felul de culori, inclusiv modelul de merle.

Pit tauri sunt câini inteligenți și iubitoare, care sunt de obicei foarte ușor de antrenat.

Cu toate acestea, ei au nevoie de o mulțime de exerciții pentru a-și reduce alergătorii lor de maraton și o mulțime de socializare de la o vârstă fragedă. Cu toate acestea, ei pot face animale de companie excelente pentru proprietarii experimentați.

10. Collie de frontieră

Collele de frontieră Merle

Colacii de frontieră sunt de obicei alb-negru, dar ei vin și în aroma de merle. Ele sunt considerate a fi una dintre cele mai inteligente rase acolo.

Ei necesită o mulțime de muncă, dar accentul și dedicarea lor sunt secundare. Inteligența lor le poate face provocatoare pentru proprietarii novici, dar cei cu o mulțime de experiență de patru subsol îi iubesc adesea.

Collies și Border Collie Mixed Rames necesită un pic de îngrijire pentru a păstra acea haină lungă, luxoasă, arătând cel mai bine, și ei vor prospera cel mai bine atunci când sunt date spatioase (și împrejmuite).

11. Pomeranian

Merle Pomeranian

În timp ce este rară, colorarea merleră apare uneori în linii Pomeranice.

Acești câini fuzzy au o personalitate mare - și oarecum de cult următor. Ele sunt feisty și determinate în mod natural, ceea ce le face pasiuni eficiente. Ei nu se întorc, chiar dacă sunt destul de mici.

Pomeranii sunt de fapt a Fantastică rasă pentru oameni care călătoresc foarte mult, deoarece sunt mici și iau noi activități în pas.

Harlequin Dog FAQS

Iată câteva dintre cele mai frecvente întrebări despre câinii colorați din Harlequin. Sperăm că, dacă aveți mai multe întrebări, veți găsi răspunsul dvs. aici.

Cum arată câinii Harlequin?

Câinii Harlequin sunt albi cu patch-uri de negru sau gri pe tot corpul lor. Locația exactă a patch-urilor depinde de genele specifice ale câinelui. 

Unii dintre acești câini au și patch-uri pe stomac și gât, în timp ce alții nu. Sunt posibile și pete colorate, dar sunt mai rare. 

Care este diferența dintre Harlequin și Merle?

Câinii Harlequin au alb între patch-urile mai întunecate ale lui Merle.

Câini merle Adesea arata "marmura."Ei au colorarea gri alături de petele negre.

Cainii Harlequin au, de asemenea, gena de merle. Cu toate acestea, în loc de patch-urile gri mai mari, gena lor Harlequin face ca stratul de bază să fie complet alb. 

Sincer, uneori poate fi dificil de a spune diferența. Ambele modele de haine se pot reflecta reciproc foarte îndeaproape. 

Ce rase vin cu o haină de harlequin?

Marele Dane și Beauceron sunt singurele două rase care afișează hainele Harlequin. 

Cu toate acestea, alte rase au gena de merle, ceea ce le poate determina să se confrunte cu un harlequin. 

Puteți spune dacă un câine are gena Harlequin?

Dacă un câine are o genă harlequin, ea va apărea în colorarea stratului în majoritatea cazurilor. Există foarte puține gene care o vor ascunde. 

Totuși, interpretarea combinațiilor și modelelor de culori pot fi puțin subiective, astfel încât singura modalitate de a ști cu siguranță este prin testarea genetică.

Sunt harlequin mare danezi susceptibile la probleme de sănătate?

da. Acest lucru se datorează faptului că toate animalele Harlequin au gena Merle, care afectează în mod direct cantitatea de pigmentare pe care o produc. Acest efect asupra pigmentării poate duce la multe probleme de sănătate diferite. 

Câinii cu gene dublu Merle au adesea mai multe probleme de sănătate decât cele cu o singură copie și sunt aproape de două ori mai susceptibile de a fi orb sau surzi.

***

Câinii Harlequin arată izbitoare și unici, dar, din păcate, rare și # 8212; Marele Dane și Beauceron sunt singurele rase care afișează această colorare. Cu toate acestea, există multe rase de aspect asemănătoare cu straturi de merle, de asemenea.

Cu toate acestea, aceste gene nu afectează doar colorarea lor - pot provoca și probleme de sănătate. Acest lucru este valabil pentru câinii cu doar gena de merle, inclusiv cele care nu sunt adevărate Harlequin. Acești câini sunt mai probabil să fie surzi și orbi, care pot prezenta probleme semnificative pentru toată lumea.

Aveți un câine Harlequin? Gândindu-se la adăugarea unei familii? Sau o să vă mulțumiți pentru o privire? Spuneți-ne în comentariile de mai jos!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 11 Rase superbe de câine harlequin!