Harlequin macaw: profilul speciilor de păsări

Pereche de macawuri roșii și verzi care interacționează împreună

Harlequin Macaw este un frumos, popular Parrot hibrid care face un animal de companie excelent pentru persoana potrivita. Macaw-urile sunt de păsări nevoiașe, care necesită stivuitoare de papagal experimentați sau dedicați. Acest macaw de dimensiuni mari tinde să facă bine cu familii - aceste păsări se dezvoltă pe socializare și o mulțime de interacțiuni cu alte păsări sau oameni. Ele sunt bune, prietenoase și au personalități destul de amuzante.

Prezentare speciala

Denumirea comună: Harlequin Macaw

Nume stiintific: HibridARA Cloropterus X Ara Ararauna

Dimensiunea adulților: 35 și 40 de centimetri lungime, cântărind 2 până la 3 1/2 kilograme

Speranța de viață: 50 de ani, unii pot ajunge până la 80 de ani

Origine și istorie

Cuvântul "Harlequin" are două sensuri care sunt foarte potrivite pentru această pasăre. Într-un sens, se referă la un joker sau clovn, care reflectă perfect personalitatea sa. De asemenea, poate însemna "variații de culoare și model", o descriere apt pentru acest papagal frumos, curcubeu.

Doar crescute în captivitate, este foarte rar să găsească macaws Harlequin în sălbăticie. Această pasăre este cunoscută ca o hibridă de primă generație, deoarece vine de la două specii "adevărate" de macaw, albastru și aur macaw si Greenwing Macaw. Rezultatul este o pasăre cu colorarea și caracteristicile ambelor păsări părinte.

Harlequin este, de asemenea, traversat cu alte macawuri adevărate și hibride pentru a produce hibrizi de a doua generație. Cele mai frecvente macawuri care au genele Harlequin includ:

  • Fiesta macaw: Traversat cu o macaw Camelot
  • Harligold macaw: Traversat cu un macaw albastru și de aur
  • Harlequin X Shamrock Macaw: Traversat cu un macaw Shamrock (hibrid)
  • Jubilee Macaw: Traversat cu o macaw de verde
  • MAUI Sunrise macaw: Traversat cu o catalina macaw (hibrid)
  • Quatro Macaw: Traversat cu un Ruby Macaw (hibrid)
  • Tropicana macaw: Traversat cu un scarlet macaw

Temperament

Hibrizi precum Harlequin Macaw sunt "cele mai bune din ambele lumi."Specia părintească a harlequinului au de obicei personalități afectuoase, cu abilități de vorbire bune și inteligență ridicată. Ei pot fi a învățat trucuri distractive cum ar fi fluturarea, dansul, preluarea și multe altele.

În timp ce nici două păsări nu sunt aceleași, ele sunt, în general, descrise ca distractive, prietenoase și oarecum comice. Socializat cu oamenii de la început, aceste macaws se vor bucura probabil de compania multor indivizi diferiți de-a lungul vieții lor. Nu doriți ca păsările voastre să devină păsări de o singură persoană sau să dezvolte o preferință pentru bărbați sau femei, care se pot întâmpla dacă au o expunere limitată la unul sau altul.

Un Harlequin Macaw va avea momente de frustrare și va deveni cranky. Cu toate acestea, este o alegere excelentă pentru cei care ar dori o pasăre mare, cu un temperament și demulență calmă.

Vorbire și vocalizări

Toate papagalele tind să fie tare, dar macaw-urile sunt poster-păsările pentru vocalizările urechii. Dacă nu doriți ca papagalul să vă trezească devreme în fiecare dimineață, țipând la vârful plămânilor, nu obțineți un macaw. (În partea superioară, nu veți pierde niciodată un zbor de dimineață devreme dacă aveți una din aceste păsări ca un ceas deșteptător!) De asemenea, dacă sunteți în căutarea unui papagal conversațional, macaws sunt calea de urmat. Aceste păsări pot dezvolta un vocabular de 15 sau astfel de cuvinte cu formare.

Cum să-ți înveți pasărea să vorbească

Harlequin Macaw Culorile și marcajele

Harlequin Macaws are o variație largă în culorile și modelele lor. Ele sunt adesea confundate cu catalina macaws, care sunt un alt hibrid cu o colorare similară.

Colorarea lui Harlequin depinde mai mult de faptul că albastrul și aurul sau greenul era părintele de sex masculin. Masculii au gene dominante. Această diferență este cea mai răspândită în culoarea sânului și buricului lui Harlequin. Cu un tată albastru și de aur, sânul va fi roșu-portocaliu. Dacă tatăl este o ecologică, pene de san vor fi o portocalie mai ușoară.

Cele mai multe harlequins au tonuri de culoare verde și albastru pe spatele lor. Ei au, de asemenea, tind să aibă pene de aur pe partea inferioară a penelor lor de coadă. Bărbații și femelele arată la fel, și fără sex genetic sau chirurgical, este aproape imposibil să cunoaștem sexul Harlequins.

Îngrijirea pentru Harlequin Macaw

Harlequin Macaws necesită o mulțime de socializare și manipulare, așa că se așteaptă să-și petreacă timpul cu păsările zilnic. Un macaw care se plictisește sau se simte neglijat poate să acționeze prin mușcături, distrugând lucrurile în jurul casei, sau să recurgă la auto-mutilare și pene.

Aceste păsări au nevoie de o cușcă mare, care este de cel puțin 5 picioare pătrate și 8 de picioare plasate într-o locație fără schiță. Ar trebui să includă o pocăință și o mulțime de jucării stimulative pentru ao menține ocupat în timp ce se limitează. Cască trebuie curățată cel puțin o dată la două luni sau mai des dacă este murdară mai rapidă. Pasărea ta va aprecia apa să se scalde, precum și ocazional.

Înainte de a vă grăbi să cumpărați un Harlequin Macaw, gândiți-vă serios cu privire la angajamentul implicat în păstrarea unei astfel de păsări. Nu numai că aceste păsări nu vor trăi timp de cinci decenii sau mai mult, dar costurile facturilor veterinare, hrană de înaltă calitate, jucării și cuștii se adaugă rapid. Dacă simțiți că nu ați putea oferi o pasăre cu tot ce este mai bun, luați în considerare să vă ocupați de adoptarea unuia până când puteți.

Acestea sunt cele 21 de tipuri de macaws hibrid

Probleme comune de sănătate

În general, dacă aveți grijă de Macaw-ul dvs., va rămâne sănătoși. Cu toate acestea, chiar și cu cea mai bună igienă, se pot întâmpla unele boli. Există, de asemenea, probleme comportamentale pe care le pot dezvolta. Dacă pasărea dvs. se plictisește sau se simte neglijată de dvs., acesta poate recurge la pene care aruncă sau culege pielea.

Unele dintre cele mai frecvente boli observate în macaws:

  • Boala de dilatare proventriculară, o afecțiune a sistemului digestiv, numită de asemenea boala de pierdere a macaw
  • Psittacoza, o infecție bacteriană numită și chlamydioză sau febră papagal
  • Infecții bacteriene, virale sau fungice
  • Cioc malformații în pui

Dieta și nutriția

Macaws sunt o pasăre foarte mare de energie. Pentru o sănătate bună, ei vor avea nevoie de alimente bogate în uleiuri și calorii. În sălbăticie, macaws mănâncă o varietate de piulițe de palmier, semințe și fructe.

Hrană harlequin macaws o dietă care include o semințe de înaltă calitate și un amestec de pelete formulate. Este, de asemenea, important să se includă porții zilnice de proaspete Fructe de siguranță și legume. Fiecare macaw, în funcție de dimensiunea sa, va mânca aproximativ 1/2 până la 3/4 ceașcă de amestec de papagal și aproximativ 1/2 până la 3/4 ceașcă de fructe și legume pe zi. De asemenea, va avea nevoie de apă potabilă proaspătă în fiecare zi.

Oferiți o varietate de fructe pe un program rotativ, cum ar fi mere, pere, prune, cireșe, struguri, portocale, banane, mango, papaye și chiar fructe de padure, cum ar fi căpșuni și afine. Hrăniți legumele cum ar fi morcovii, cartofi dulci, castraveți, dovlecei, legume cu frunze verzi închise, multe legume de grădină și chiar păpădie și chickweed. Nu hrăniți niciodată avocado - este toxic pentru păsări.

Pentru a face prepararea alimentelor mai ușor de gestionabilă, puteți face salata de fructe și legume înainte de timp și porționă în fiecare zi în fiecare zi utilizând Conceptul "Chop".

5 alimente bogate în vitamine vă puteți hrăni păsările

Exercițiu

Pet Pet sunt predispuși la obezitate și Harlequin Macaws nevoie de o mulțime de exerciții fizice. Activitățile ajută la menținerea sănătății fizice și asigură o stimulare mentală foarte necesară, de asemenea. Poți să-ți păstrezi Harlequin Macaw-ul ocupat de o manipulare zilnic și o ofensează o mulțime de jucării.

Pregătiți-vă să renunțați la minimum 2 până la 4 ore pe zi pentru supravegherea păsării în timp ce aceasta joacă în afara cuștii sale. În plus față de prevenirea creșterii în greutate, exercițiul adecvat ajută la dezactivarea plictiselii.

În afara cuștii, un stand de joc robust poate deveni locul preferat al păsărilor dvs. pentru a ieși. Poate dura de câteva ori pentru a reaminti că aici trebuie să fie, dar păsările sunt inteligente și pot să-l ridice repede. Se va bucura de vedere și se va putea simți parte a familiei.

Ei prosperă că fac parte dintr-o turmă (în acest caz, familia ta) - este o idee bună să încercați să includeți pasărea dvs. cât mai multe activități familiale posibil.

PROS
  • Social și prietenos

  • Inteligent și poate vorbi până la 15 cuvinte

Contra
  • Poate fi tare, deci nu este potrivit pentru apartamente

  • Are nevoie de 2 până la 4 ore de timp supravegheat, în afara cuștii

Unde să adoptați sau să cumpărați un Harlequin Macaw

Prețul pentru Harlequin Macaws variază de la 3.500 de dolari la 5.000 de dolari, în funcție de faptul că pasărea este manuală și reputația amelioratorului. Deoarece această pasăre este o pasăre de lungă durată, puteți găsi această pasăre enumerată de agențiile de adopție și salvarea. Aceste păsări pot depăși proprietarii lor originali, iar situațiile de viață se schimbă pentru unii proprietari care nu mai pot avea grijă de macaw-ul lor.

Dacă mergeți pe traseul de crescător, asigurați-vă că Breeder este reputabilă întrebându-se cât timp au fost reproduceți și lucrați cu macaws. Când selectați pasărea, căutați Semne ale unei păsări sănătoase, cum ar fi ochii strălucitori, pene curate și culturi complete.

Mai multe specii de păsări de companie și cercetări suplimentare

Dacă sunteți interesat de specii similare, consultați:

În caz contrar, verificați tot celălalt Profiluri de specii Macaw.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Harlequin macaw: profilul speciilor de păsări