Tipuri de dachshunds: de la neted la firul de sârmă!

Tipuri de dachshunds

Dachshund este una dintre cele mai îndrăgite rase din lume. Doar încercați să vă uitați la fotografia de mai sus fără să zâmbiți - nu puteți face acest lucru, nu vă puteți face?

Lung, slab și iubitor, dachshunds - numit și câini de la Dachshund sau câini Wiener & # 8212; poate face animale de companie excelente, dar trebuie să vă asigurați că vă veți bucura de personalități și veți putea să vă satisfaceți nevoile înainte de a adăuga unul la familia dvs.

Va trebui, de asemenea, să decideți ce fel de dachshund doriți să adăugați la pachetul dvs., ca Ele vin în mai multe soiuri diferite.

Vom încerca să vă ajutăm să vă dați seama de aceste lucruri de jos, ca Vorbim despre caracteristicile generale ale rasei și explicăm diferitele tipuri care sunt disponibile.

Dachshund Dog Basics

Ca cele mai multe alte rase, Dachshunds au o serie de trăsături care le fac animale minunate, dar pot prezenta și unele provocări cu privire la peeps, deci este important să vă familiarizați cu istoria, personalitatea, problemele de sănătate și cerințele de îngrijire ale rasei.

Pronunția cuvântului dachshund: Cum chiar spuneți acel cuvânt?!?

Înainte de a merge mai departe, hai să ne asigurăm că suntem cu toții pe aceeași pagină și pronunțând corect acest nume de rasă.

Personal, am pronunțat întotdeauna acest nume de rasă ca Dock Sun.

Cu toate acestea, Merriam-Webster pare să vrea două consoane la sfârșit, deși dicționarul spune că fie Däks-hİND sau däks-hİnt este acceptabilă. În ambele cazuri, "CH" sună ca un hard "K" și "H" după ce "s" este tăcut.

Dacă sunteți unul dintre mulți (ca mine) care nu găsesc cu adevărat spelling-ul fonetic util, du-te doar să asculți pronunțiile Aici. Sau, toți suntem de acord să le numim câini Wiener și să mergem mai departe.

Istoria rasei (inclusiv "dachshund" înseamnă)

Originea lui Dachshund este un pic camky, iar cei mai vechi precedenți ai rasei sunt considerați că au provenit din Egipt. Cu toate acestea, dachshundurile moderne par să fi fost dezvoltate în Germania Înapoi la începutul anilor 1700.

Ei au fost inițial dezvoltați pentru a fi câini de vânătoare de parfum, iar corpurile lor lungi și slabe le-au făcut foarte bine adaptate pentru dispecerarea Badgers (!), iepuri și alți critters tunel. De fapt, cuvântul "dachshund" înseamnă "câine badger" în limba germană. Unii oameni chiar au folosit pachete de dachshunds pentru a traseu mistrețul sălbatic.

porc mistret

Dachshunds au fost o rasă bine germană, care nu era foarte bine cunoscută în afara Europei de mai mulți ani. Cu toate acestea, au început să apară în U.S. în jurul valorii de 19a secol. Au devenit o lovitură imediată, iar AKC a început să le recunoască în 1885.

Temperamentul și personalitatea dachshund

În ciuda expresiilor lor faciale iubitoare și aspectul prea drăguț cu cuvinte, dachshunds sunt surprinzător de pui îndrăzneți. AKC le descrie de fapt ca "curajos până la punctul de ieșire."

Această curajoasă este rezultatul istoriei lor de vânătoare, Ca și inteligența lor impresionantă, care a fost importantă pentru câinii care se așteptau adesea să vâneze singuri, fără îndrumarea proprietarului lor.

DAHSHUND DIN

Aceasta înseamnă că dachșe-urile moderne sunt adesea cursanți rapizi, dar ei marchează, de asemenea, la bataia propriului tambur, care poate face ocazional să le antreneze complicat.

Dar, în ciuda acestui fapt, Dachshunds sunt cu siguranță câini orientați spre oameni, care de obicei iubesc să stea împreună cu familiile lor. Ei pot, totuși, o singură persoană ca preferată. Unele dachshunds pot deveni chiar geloase sau pot acționa dacă persoana lor preferată începe să iubească dragostea față de alte animale de companie.

Tipuri de dachshund

Dachshunds sunt de fapt supraveghetori foarte eficienți, deoarece sunt observatori vigilenți, care nu vor ezita să-și arate latch-urile lor surprinzător de adâncime.

Acest lucru este important ca proprietarii potențiali să notă, ca Dachshunds sunt una dintre cele mai vocale rase, și lătratul lor frecvent poate irita vecinii.

Probleme de sănătate dachshund

Dachshunds sunt de obicei câini sănătoși, dar există câteva probleme de sănătate pe care le veți dori să urmăriți.

De exemplu, Datorită spânzilor lor lungi, dachshunds sunt foarte susceptibile de probleme de spate.

Dachshund Long coloanei vertebrale

În consecință, va trebui să monitorizați îndeaproape greutatea corporală a animalului de companie și de consumul de alimente pentru a vă asigura că scheletul animalului dvs. nu trebuie să susțină mai multă greutate decât ar trebui.

În plus, este imperativ ca tu Împiedicați dachshundul să sară în jos din locurile înalte (cum ar fi canapeaua sau patul dvs.) sau în picioare pe picioarele din spate.

Este de obicei înțelept Instalați scările sau rampele Pentru a ajuta pooch-ul tău să ajungă în jurul casei fără a fi nevoie să sară. Asigurați-vă că susțineți spatele animalului dvs. atunci când îl purtați și el.

Unul dintre cele mai importante lucruri de observat este că dachshunds-urile sunt susceptibile la umplutură - o urgență medicală potențial fatală, care apare atunci când stomacul unui câine se umple cu gaz și răsuciri pe axa sa. Blotat este de obicei cel mai frecvent în rasele mari, dar este, de asemenea, o preocupare pentru dachshunds din cauza cuferelor lor adânci și a clădirilor neobișnuite.

Dachshunds poate suferi, de asemenea, de epilepsie, iar indivizii supraponderali pot dezvolta diabet zaharat.

Cerințe de îngrijire a dachshund

Dachshunds poate face cu siguranță animale de companie, dar este important să rețineți că au câteva cerințe unice de îngrijire, ceea ce va trebui să fie dispus să satisfacă înainte de a adăuga unul la familia ta.

Dachshunds sunt pui jucaus, dar acestea nu sunt o rasă deosebit de mare de energie, deci nu au nevoie de un exercițiu atât de mult ca și alți câini. Câteva plimbări zilnice și unele jocuri în jurul casei sau în curte vor păstra, de obicei, exercitați în mod adecvat.

Este important să le păstrați calzi când jucați în aer liber în vreme rece, deoarece dachshunds poate deveni răcit cu ușurință. A Jacheta de iarnă Dogggie poate fi pentru vremea mai rece!

HouseTraining este una dintre cele mai mari provocări ale proprietății Dachshund, Pe măsură ce se luptă frecvent să învețe protocoalele adecvate de poep și peeing. Formarea cu crate este adesea utilă, iar unii proprietari consideră că este necesar Utilizați scutece de câine sau Banda de burtă pentru a împiedica punerea în aplicare a locuinței lor în mod regulat.

De asemenea, este important să vă socializați Dachshund de la o vârstă fragedă. În caz contrar, ele pot deveni nervoase atunci când întâlnesc oameni noi. În cazuri extreme, acest lucru poate determina animalul dvs. să devină nippy și de neîncetat cu două subsoluri nefamiliare. Cu toate acestea, cu socializare corectă, Ele sunt adesea foarte bine comportate cu copii de familie.

Este important să păstrați Dachshunds Heashed când nu sunteți acasă sau într-o Zona împrejmuită, la fel de ei iubesc explorarea pe cont propriu și urmărind pradă percepută, cum ar fi veverițele sau chipmunks.

Tipuri de dachshund

Tipuri de câini Dachshund

Dacă, după ce ați citit despre caracteristicile dachshunds de mai sus, credeți că familia dvs. este potrivită pentru rasă, puteți începe să încercați să alegeți unul.

Dar, înainte de a face acest lucru, va trebui să decideți ce tip de dachshund doriți, deoarece vin în multe "arome diferite."

Vom discuta câteva dintre cele mai comune soiuri de mai jos.

Trei dimensiuni diferite dachshund

Dachshunds sunt pui destul de mici, dar ei variază de fapt în dimensiune mai mult decât mulți oameni ar crede. De fapt, ei cad în mai multe clase de dimensiuni diferite, care variază de la un registru de rasă și de club la următorul.

Clasificările AKC Dachshund

AKC recunoaște doar o clasificare de dimensiuni - Dachshund standard, care este de obicei între 16 și 32 de lire sterline. Cu toate acestea, câinii care sunt de 11 kilograme sau mai puțin la vârsta de 12 luni, pot concura într-o diviziune de clasă "miniatură".

Clasificările UKC Dachshund

UKC recunoaște pe deplin două clase de dimensiuni, cu intervale aproape identice de greutate. Cu toate acestea, UKC capacele high-sfârșitul intervalului de greutate pentru dachșe-urile standard la 25 de lire sterline. Dachshunds de 11 kilograme sau mai puțin sunt considerate "miniatura", cu greutatea ideală fiind de 10 kilograme.

Colocvial, proprietarii Dachshund și entuziaștii de rasă se referă adesea la puii între 11 și 16 kilograme ca "Tweenes."

Acest lucru are ca rezultat următoarele dimensiuni:

  • Miniatură - Dachshunds care sunt de 11 kilograme sau mai puțin la scadența de atingere sunt plasate în categoria miniaturală.
  • Tweenie - "Tweenes" sunt dachshunds între 11 și 16 lire sterline.
  • Standard - cele mai mari dahunde - cele care cântăresc între 16 și 32 de lire sterline și # 8212; sunt considerate a fi în clasa de dimensiune "standard".

Fédération Cynologique Dachshund Clasificări

Între timp, Fédération Cynologique Clasificați Dachshunds în două clase de dimensiuni primare: standard (normalgrosTeckel) și miniatural. Standardele sunt între 16 și 32 de lire sterline, în timp ce dachshunds miniaturale sunt de 11 lire sterline sau mai puțin.

in orice caz, Miniatura Dachshunds sunt în continuare subdivizate în două clase de dimensiuni, pe baza dimensiunii lor la vârsta de 15 luni:

  • Dachshund Dowarf (Zwergteckel)
  • Rabbit Dachshund (Kaninchen).

Rabbit sau Kaninchen Dachshund este mai mic dintre cele două. Dachshundurile de iepure masculine trebuie să cântărească mai puțin de 7.7 kilograme (femelele trebuie să cântărească mai puțin de 6 ani.6 kilograme) și au cufere care măsoară mai puțin de 11.8 inci.

După cum puteți vedea, trei din cele mai importante registre de rasă recunosc clase de dimensiuni destul de similare, deși există unele diferențe subtile. Cu toate acestea, există o grămadă de registre de rasă în lume și cel puțin una - Asociația United Canine - recunoaște o clasă de dimensiuni mai mici: jucărie dachshund, care cântărește 8 lire sterline sau mai puțin.

Trei straturi diferite dachshund

Dachshunds are în mod obișnuit haine care se încadrează într-una din cele trei categorii: părul cu părul neted, părul cu părul lung.

Vom discuta fiecare mai detaliat mai jos.

Dachshunds cu părul neted

Majoritatea u.S. dachshunds au straturi netede. Aceste straturi sunt moi, scurte, strălucitoare și dense. De asemenea, au nevoie de foarte puțină îngrijire.

Dachshunds cu părul neted (uneori pur și simplu numit dachunsuri netede) au urechi care sunt uneori descrise ca "aspect de piele" și păr relativ lung pe burtă.

Dachshund cu părul neted

Dachshunds cu părul lung

Dachshunds cu părul lung au părul lung, matasos, probabil dezvoltat pentru a proteja acești câini de vânătoare din elemente.

Părul lung este cel mai vizibil pe coadă, urechi, gât, în spatele picioarelor și sub burtă. Dachshunds cu părul lung necesită periaj frecvente și îngrijirea pentru a-și păstra haina în stare bună.

Dachshund cu părul lung

Dachshunds cu părul cu părul

Dachshunds cu părul de sârmă are o lungime medie, grosieră, ușor ondulată, care le oferă un aspect "dur". Ei au, de asemenea, păr facial (uimitor de drăguț), ceea ce le face destul de ușor de recunoscut.

Sârmă Dachshund

Culori dachshund

Dachshunds vin într-o serie de culori și modele. Unele dintre cele mai populare culori includ:

  • Negru & Cream
  • Black & Tan
  • Blue & Cream
  • Blue & Tan
  • Ciocolată și Cream
  • Ciocolată și bronz
  • Cremă
  • Fawn & Cream
  • Fawn & Tan
  • roșu
  • Wheaton
  • Porc mistret
porc mistret
  • negru și bronz
  • Ciocolată și bronz
  • cremă
  • De asemenea, este posibil să puteți găsi dachshunds în culori non-standard, cum ar fi negru, ciocolată și cafeniu. Acești câini nu pot fi eligibili pentru unele spectacole de câine, dar nu există niciun motiv pentru a evita obținerea unui dachshund colorat pentru un animal de companie, dacă asta vrei.

    Dachshunds sunt, de asemenea, disponibile în trei modele de culori standard diferite: Brindle, Dapple și Saby.

    Brindle

    Dungi întunecate găsite în haina

    Brindle Dachshund

    Dapple

    Combinație de model întunecat + lumină (numit si merle)

    Dashchund Dapple

    Saby

    Părul întunecat pe un strat roșu

    Saby Dachshund

    Dachshunds vin, de asemenea, în trei modele non-standard:

    • Brindle Piebald - Brindle Piebald Dachshunds are modele de brinzi și patch-uri de culoare albă.
    • Double Dapple - Duple Dapple Dachshunds arată similar cu dachshunds dapple, dar au mai multe bloturi albe.
    • Piebald - Dachshunds Piebald sunt acoperite în patch-uri albe vizibile.

    Rețineți că dachshundurile duble Dapple sunt susceptibile la o varietate de probleme de sănătate, inclusiv la surditate, orbire, sau chiar lipsesc ochii. În consecință, unele registre de rasă nu vor înregistra DAPLE DAHSHUNDES.

    ***

    Există multe de dorit de personalitatea lui Dachshund și sunt cu siguranță pui drăguți, care sunt disponibili într-o serie de culori, modele și lungimi diferite. Dar asigurați-vă că sunteți dispus să abordați provocările pe care această rază le prezintă uneori înainte de a adăuga unul la familia dvs.

    Există, de asemenea, destul de puține amestecuri comune dachshund disponibile. Am scris despre unele dintre ele Cele mai populare (și adorabile) amestecuri dachshund Înainte, deci asigurați-vă că le-ați verificat înainte de a vă stabili obiectivele pe un anumit câine.

    Am scris chiar și un întreg Articol despre chifernicie, care este un amestec dachshund-chihuahua!

    Aveți deja un dachshund? Spune-ne totul despre el sau ea! Ne-ar plăcea să știm ce culoare, modelul și dimensiunea pe care o aveți, precum și unele dintre lucrurile care vă place cel mai mult despre puii voștri.

    Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » Tipuri de dachshunds: de la neted la firul de sârmă!