13 Rase de câine merle: cutie colorate!

Merle Dog Rases

Merle, Dapple, Adorabil & # 8212; Oricare ar fi numele tău, nu e nici o înșelăciune a acestui model de acoperire cu ochi.

În general, caracterizat printr-o haină plină de puncte și semifabricate de culoare închisă deasupra unei culori de bază mai ușoare, Merle este o privire la cerere în lumea câinelui.

Există amestecul plin de bucurie de albastru, negru și alb aflat în mod obișnuit pe păstorii australieni, precum și aspectul de fum popular printre tauri de pit.

Vino să explorați acest model uimitor, dar misterios, și unii dintre purtătorii săi cu noi.

Merle magnetice

Gena Merle este mai mult decât un model de strat, ca afectează totul de la culoarea pielii la auz și altele.

Un pui de merle poate avea nasul drăguț, multi-colorat și fasole de la picioare, cu o haină relativ simplă, în timp ce altul ar putea avea ochi colorați diferiți și un strat magnific de brunuri și gri. Este puțin de mirare de ce oamenii nu pot obține suficiente dintre aceste tăieturi.

În timp ce aspectul are un apel evident, are dezavantaje. Merles nu ar trebui niciodată să fie crescuți împreună ca probleme serioase pot apărea. Aceste pui dublu de merle au o rată ridicată de surditate și probleme oculare.

Spotând un merle nu este întotdeauna ușor, fie. Există așa-numitele merle criptice în bazinul genei, făcând Testarea genetică a unei prime înainte de reproducere pentru a evita problemele.

O multitudine de rase de câini merle

Acum că aveți scoul pe toate lucrurile merle, să verificăm rasele care poartă frecvent gena.

1. Shepherd australian

https: // instagram.COM / P / B0K3D1JPNP- /

Cel mai notabil Pupper Merle este Shepherd sau Aussie australian, un puști de înaltă calitate, care domină scena agilității cu săritul și entuziasmul său.

O rasă de răsturnare, Ausie necesită exerciții frecvente și stimulente mentale pentru a preveni comportamentul și neplăcerile distructive.

2. Chihuahua

https: // instagram.com / p / b52bjqjo74h /

Salută-i pe acest prieten adorabil. De obicei, denumită Dapple în rasă, Merle se găsește și în cel mai mic Doggo din lume, de asemenea. Un pup de dimensiuni de pint, cu o atitudine mare de câine, Chihuahuas face câini minunați și câini de pază.

3. Cardigan Welsh Corgi

https: // instagram.COM / P / B366ERJJFH_ /

Ușor de recunoscut ca Corgi cu o coadă, cardiganurile Merle sunt în mare cerere.

Un pupuri boisterous numit afectiv Cardis (să nu fie confundat cu rapperul, deși au o coajă rece) Acest Pupper a început să înceapă în herding, să creadă sau nu. Acest lucru îl face un candidat excelent pentru agilitate.

4. Shetland Sheepdog

https: // instagram.COM / P / BSCN7XBBW1J

Ce plutește drăguț! În timp ce majoritatea dintre noi se gândesc de obicei la tradițional Saby Shellie, albastru Puii de merle apar la fel de bine. O miere de înaltă energie, cu o dorință puternică de a vă bucura, Shelties Excel în competiții de ascultare și agilitate.

Că haina lungă, care curge are nevoie de unele îngrijiri grele, totuși, deci luați-o în considerare înainte de a scoate unul în sus.

5. Catahoula Leopard Dog

https: // instagram.COM / P / B6PGI9RG9R9 /

O bucată americană cu putere și o sete de aventură, catahoula este cunoscută pentru aspectul său bun.

Bred ca câine de vânătoare, Catahoulas sunt însoțitori de jogging excelent. Ei necesită o socializare și formare timpurie, totuși, pentru a evita problemele comportamentale grave.

6. Dachshund

https: // instagram.COM / P / B59CMTIJRH1 /

La fel ca Chihuahuas, colorarea de merle este menționată ca Dapple în Dachshunds. Un câine frumos, cu o personalitate mare, în ciuda picioarelor sale ciudate, dachshundul este un mare partener.

Construcția lui nu-l permite să fie un atlet tradițional, dar asta nu-l împiedică să fie clovnul de clasă de ascultare.

7. Smooth Collie

https: // instagram.com / p / b6onynacb1h /

O variație elegantă de collie, collie netedă oferă toată distracția și jucăușul omologului lor de haină fără muntele de blană să se îngrijoreze.

Acești sportivi canini sunt un dispozitiv de pe circuitul de agilitate și fac prieteni incredibili de drumeții și jogging. Exercițiul regulat este o necesitate pentru a păstra neplăcută la Bay, totuși.

8. Koolie

https: // instagram.COM / P / BV-P3PZAEPQ /

O cutie relativ rară din jos, Koolie este o rasă de scrappy care nu se teme de puțină distracție în soare.

El a început să înceapă în animale, așa că are atât de multă energie și să conducă ca iepurașul Energizer, făcându-l un sportiv de toate. Ca și rase similare, Koolie trebuie să rămână ocupată pentru a preveni comportamentul distructiv.

9. Pitbull

https: // instagram.COM / P / B5L1S59FKBI /

Pitties vin în tot felul de culori & # 8212; inclusiv merle. Este o rasă activă care are nevoie de o mare măsură de a rămâne fără probleme, deși se va transforma fericit într-o casă hipopotă pentru a amâna pe canapeaua dvs. între runde.

Un titular al temperamentului terorului dinamic, Merle Pit Bulls nevoie de socializare anticipată și de formare pentru a preveni agresiunea animalelor și instinctul de urmărire a animalelor. 

10. Beauceron

https: // instagram.COM / P / B5-XQ1SLA4E

Un câine francez de herding care are și un fundal în munca poliției, Beauceron este o rasă de lucru la os.

El trăiește pentru a-și mulțumi proprietarul și face cel mai bine într-un mediu în care este întotdeauna ocupat. Este un câine de protecție naturală și este rezervat cu străini, astfel încât pregătirea timpurie și socializarea sunt necesare.

11. Collie de frontieră

https: // instagram.COM / P / B53PXYIJUCR /

Ca și Aussie, granița Collie este regulat pe scena agilității. Este o altă stea strălucitoare a aspectului Merle, rasa unul dintre cei mai frecvenți purtători ai genei.

El pare să fiam fiecare sarcină în fața lui, de la Dock sărituri la Herding la ascultare. Din cauza acestui nivel ridicat de inteligență și de atletism, are nevoie de exerciții zilnice (atât fizice, cât și mentale) să rămână fericită și nedistructivă.

12. Marele Dane

https: // instagram.COM / P / B1XI-FJBGJK /

Un purtător Gargantuan Merle, Marele Dane este cea mai mare rasă de câine cu o inimă și mai mare. A început ca un câine de vânătoare în Germania, deși astăzi, este mai probabil să fie de vânătoare tratați în blaturile dvs.

Este foarte gigant blând și, în timp ce are nevoie de exerciții regulate pentru a păstra declanșarea, evitați să o depășiți pentru a preveni problemele comune.

13. Pomeranian

https: // instagram.COM / P / B04I-XPFGKD /

Un mic spitz cu o personalitate Foxy, Pomeranianul este un prieten iubit și o supraveghere surprinzător de eficientă. El este în mod natural feist și alertă, făcându-l să se unească să sune la alarma la cel mai mic zgomot.

Haina lui groasă are nevoie de întreținere obișnuită pentru a rămâne uimitoare, deși nevoile sale de exerciții pot fi întâlnite cu o plimbare zilnică.

***

Nu este merle o colorare maiestuoasă? Ai deținut un pui de merle? Spuneți-ne despre pooch-ul dvs. în comentariile de mai jos (sau Partajați fotografiile prin intermediul încărcătorului nostru)! Ne-ar plăcea să auzim despre copilul tău de blană de merle.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 13 Rase de câine merle: cutie colorate!