Scottish deerhound: profilul rasei de câine

Scottish Deerhoud

Deerhoundul scoțian este o rasă de câine atletică, afectuoasă și loială. Printre cei mai înalți dintre toate rasele, deerhoundul este lung și se aplecă cu un fizic atât de asemănător unei noduri. Rasa datează din secolul al XVI-lea și este cunoscută sub numele de "Câinele regal al Scoției."A fost odată descrisă de autorul scoțiantului din secolul al XVIII-lea și istoricul Sir Walter Scott ca" cea mai perfectă creatură a cerului."Deerhound entuziaștii vă pot spune cât de plină de satisfacții este să aveți unul dintre acești câini. Cu jucăușă și dispoziții blânde, ei fac tovarăși încântători și pot fi un mare animal de familie.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Câine

Înălţime: 30 până la 32 de centimetri (bărbați) - 28 inci și în sus (femele)

Greutate: 85 până la 110 kilograme (bărbați) - 75 până la 95 de lire sterline (femele)

Coat și culoare: Haina internă în diferite nuanțe de gri, fawn sau brindle

Speranța de viață: 8 până la 11 ani

Caracteristicile Deerhound scoțian

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieÎnalt
Copil prietenosMediu
Prietenos cu animalele de companieScăzut
Nevoi de exercițiiÎnalt
JucăușăÎnalt
Nivel de energieMediu
TrainitateMediu
InteligențăMediu
Tendința de a blocaScăzut
Cantitatea de vărsareScăzut

Istoria Deerhound scoțian

Deerhoundul scoțian este un nativ din Scoția și poate fi urmărit în secolul al XVI-lea. Se crede că rasa a existat înainte de secolul al XVI-lea, dar a trecut printr-o varietate de nume diferite, inclusiv câinele irlandez de lupi, Greyhound Scotch, Greyhound dur și Deerhound Highland. În cele din urmă, rasa a fost numită pentru abilitatea sa pricepută de a vâna cerb.

Deerhoundul scoțian a fost foarte apreciat pentru abilitățile și frumusețea ei. De fapt, în timpul vârstei de cavalerie, niciunul de rang mai mic decât un precedent a fost permis să posede o înșelăciune. În ciuda valorii sale, rasa sa confruntat în apropiere la mijlocul secolului al XVIII-lea - cu prăbușirea nobilimii scoțiane după bătălia de la Culloden și rebeliunea lui Jacobite - dar a fost salvată de entuziaști Archibald și Duncan McNeill. De asemenea, au devenit rare din nou după războiul mondial, datorită desființei mari.

Deerhoundul scoțian a sosit în u.S. spre sfârșitul secolului al XIX-lea și a fost admis la grupul Hound Club (AKC) din American Kennel (AKC) din 1886. Astăzi, deerhound-ul rămâne o rasă relativ rară de mare valoare.

Scottish Deerhound Care

Deerhoundul scoțian are o haină aspră și wirt, care are o lungime de 3 până la 4 inci și necesită numai Îngrijirea de bază. O săptămână săptămânală cu o perie și / sau pieptene ar trebui să fie suficientă pentru a menține haina de deerhound ". Rasa scade la o rată destul de scăzută, și chiar mai puțin cu periajul regulat. Deerhound-ul dvs. ar trebui să aibă nevoie doar de scăldat ocazional, după cum este necesar, pe baza mirosului sau a unui strat murdar.

Deși Deerhounds scoțian sunt sportivi excelenți, ei pot deveni și leneși ca adulți. Îi place să alerge și să joace în aer liber, dar ar putea fi în jurul valorii de cînd în interior. Cu toate acestea, zilnic exercițiu este esențială pentru a vă menține deerhoundul motivat și potrivit. Va trebui să vă plimbați deerhound pe o lesă, deoarece această rasă va urmări orice mișcare. Acest lucru poate fi, de asemenea, o provocare pe măsură ce vor fi loviți atunci când vă aflați pe o leșie și vă poate da de pe picioare datorită dimensiunii lor. Copiii nu ar trebui să meargă la această rasă pe o lesa, deoarece nu vor putea controla astfel de episoade.

În mod corespunzător Instruire și socializarea este importantă pentru deerhounds. Din fericire, ei tind să învețe bine. Aceasta este o rasă inteligentă, dar are adesea o scurtă durată. În formare, este important să descoperiți ce motivează Deerhound-ul dvs., deoarece aceasta poate fi o provocare pentru unii.

Ca și alte Sighthounds, deerhoundul este ușor stimulat de pradă vizuală și tinde să aibă o unitate de înaltă pradă. Pisicile și alte animale mici își pot provoca instinctul de pradă până când vor învăța animalul este un membru al familiei. Ridicarea lui Deerhound în jurul animalelor de companie mici poate ajuta la învățarea câinelui că nu sunt pradă. Cu toate acestea, s-ar putea să nu vă simțiți niciodată confortabil lăsând înșelăciunea nesupravegheată în jurul animalelor mici. Ei se bucură de compania altor câini mari, în special a altui deerhound.

Deerhounds scoțian sunt foarte loiali și extrem de afectuosi cu familiile lor și, de obicei, preferă să nu fie lăsate în pace. Ele sunt rareori agresive și răspund bine străinilor. Acest lucru nu este cu siguranță un câine de protecție. Cele mai multe deerhounds se vor face bine cu copiii când se socializează în mod corespunzător, dar ca un câine mare, nu ar trebui lăsat nesupravegheat în jurul copiilor mici.

Deerhounds sunt liniștiți și leneși înăuntru, dar nu sunt potriviți pentru apartament care trăiește în timp ce au nevoie de o curte și o cameră pentru a rula zilnic. Yards trebuie să fie împrejmuite în siguranță, deoarece vor încerca să urmărească ceva care se mișcă în afara gardului - gardurile electronice nu le vor opri.

Probleme comune de sănătate

Ca și în cazul altor lucruri, această rasă este sensibilă la anestezie și nu poate fi administrată doza obișnuită. Asigurați-vă că discutați acest lucru cu medicul veterinar înainte ca orice tratamente care necesită anestezie. Ele sunt, de asemenea, predispuse la cardiomiopatia dilatată, o inimă mărită care duce la ritmuri anormale și insuficiență cardiacă.

Crescătorii responsabili se străduiesc să mențină cele mai înalte Standardele de rasă Așa cum a fost stabilit de cluburile de kennel cum ar fi AKC. Câinii crescuți de aceste standarde sunt mai puțin probabil să moștenească condițiile de sănătate. Cu toate acestea, pot apărea unele probleme de sănătate ereditare în rasă. Următoarele sunt câteva condiții pentru a fi conștienți de:

  • Osteosarcom: tumori osoase agresive care pot necesita amputare și chimioterapie
  • Factorul VII deficiență: o lipsă moștenită a unui factor de coagulare a sângelui
  • Cystinuria: Formarea pietrelor de rinichi și a vezicii urinare
  • Displazie de șold
  • Dilatarea gastrică-Volvulus: Torsiune de balonare și stomac

Dieta și nutriția

Deerhoturile au nevoie de aproximativ trei până la patru cești de alimente uscate în fiecare zi, care ar trebui împărțite în două mese. Ele sunt predispuse la balonare și, dacă își aruncă mâncarea sau pot mânca prea mult la un moment dat, ele riscă această condiție. Când un stomac umflat devine răsucite, este o urgență medicală.

Monitorizați greutatea câinelui pentru a preveni obezitatea. Nevoile câinelui se vor schimba în timp ce vârstele și ar trebui să discutați orarele adecvate de hrănire, cantitatea de alimente, tipul de alimente și exercițiile cu medicul veterinar.

10 cele mai bune rase de câine pentru alergători
PROS
  • Blând și jucăuș

  • Afectuos

  • Prietenos

Contra
  • Tinde să tragă sau să șurgă în timp ce mersul pe o lesa (copiii nu ar trebui să meargă pe acest câine)

  • Unitate de înaltă pradă (gard electronic nu se va descuraja)

  • Nu este potrivit pentru viața de viață

Unde să adoptați sau să cumpărați un deerhound scoțian

Scottish Deerhound este o rasă relativ rară, astfel încât localizarea unui cățeluș sau salvare poate dura ceva timp. Clubul Scottish Deerhound din America oferă informații despre salvuri și plasare, precum și menținând liste de crescători de reputație De-a lungul U.S. și Canada. O altă sursă de crescători este AKC Marketplace.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Înainte de a decide dacă un deerhound scoțian este potrivit pentru dvs., asigurați-vă că faceți o mulțime de cercetări. Discutați cu alți proprietari de deerhound scoțian, crescători de renume și grupuri de salvare pentru a afla mai multe.

Dacă sunteți interesat de rase similare, uitați-vă la acestea pentru a compara argumentele pro și contra.

Sunt multi rase de câini a explora. Cu puțină cercetare, puteți găsi cea potrivită pentru a aduce acasă.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Scottish deerhound: profilul rasei de câine