Eclectus parrot: profilul speciilor de păsări

Eclectus pereche

Frumos, captivant, și inteligent, Eclectus Parrots sunt captivante păsări care fac animale de companie impresionante. Culorile lor frumoase, abilitățile de vorbire și personalitățile iubitoare au stabilit această pasăre ca unul dintre cele mai populare papagali de companie. Această pasăre este una dintre Specii de papagal mai mare, și are nevoie de proprietarul potrivit cu o mulțime de timp și spațiu pentru a găzdui această pasăre.

Prezentare speciala

Nume comune: Eclectus Parrot, Solomon Island Eclectus Parrot, Grand Eclectus Parrot, Galben-verso Parrot, Vosmaeri Eclectus Parrot, Blue-Bellied Eclectus Parrot, Eclectus Eclectus roșu, Dusky Eclectus Parrot

Nume stiintific: Eclectus RORATUS

Dimensiunea adulților: 17 și 20 de centimetri, cântărind 13-18 uncii

Speranța de viață: 30-50 de ani

Origine și istorie

Eclectus Parrots trăiesc în pădurile tropicale și au provenit din Insulele Solomon. Populațiile sălbatice trăiesc, de asemenea, în nord-estul Australiei, Indoneziane, Moluccas și Noua Guinee. Numele său "Eclectus" este derivat din cuvântul "eclectic", deoarece speciile masculine și feminine arată atât de diferit.

În pădurile lor native de muson, Eclectus cuib în sus în copaci. De obicei, ei reușesc să găsească o gaură adâncă într-un copac unde își pot pune ouăle și ridică o familie.

Există mai multe subspecii Eclectus Parrot. Insula Solomon Eclement este cea mai frecventă din comerțul cu animale de companie.

Temperament

Eclectus este o specie de păsări foarte prietenoasă și inteligentă descrisă ca fiind blândă, liniștită și îngrijirea. Eclectus parrots sunt, de asemenea, afectuos. Cel mai devreme mai bine atunci când socializarea face parte din rutina lor zilnică. Ei prețuiesc timpul pe care îl petrec interacționează cu familiile lor. Ele sunt, de asemenea, sensibile și pot deveni rapid stresate dacă se simt neglijate.

Această pasăre va învăța rutina și ce să se aștepte în casa dvs. Ei se bucură de cominguri și de plecare, precum și o parte din ea.

În jur de 18 luni, păsările încep să ajungă la maturitate sexuală. Uneori acest lucru aduce cu ea o agresiune sau instinctul de a "hrăni" orice este în apropiere. Puteți observa un comportament obraznic de nipping. Această perioadă se numește Bluffing, și este mai bine să o ignorați și să vă întoarceți la tehnicile de distragere în loc să o consolidați. Cu timpul, ei trec prin fază și au învățat ce este acceptabil.

În timp ce atât bărbații, cât și femeile din specie fac animale de companie minunate, mulți proprietari susțin că bărbații tind să fie un pic mai instruit și mai plăcut. Pe partea flip, femelele pot fi mai puțin dependente de proprietarii lor și tind să se ocupe mai bine de stres. Femelele pot fi, de asemenea, bossier și mai agresive decât un bărbat, în special în timpul reproducerii. Chiar și în captivitate, instinctele de cuibărit ale femeilor rămân puternice. S-ar putea să o găsiți încercarea de a cuibă în zone retrase ale casei dvs.

Vorbire și vocalizări

Eclectus Paprots se alătură Amazonilor și Grays African ca fiind una dintre cele mai bune specii de formare pentru a vorbi. Ei sunt rapizi să învețe aproape orice doriți să le învățați. Mulți oameni le găsesc să fie pe partea mai liniștită în comparație cu alte papagali. Ei au o distinctiv Honk și alte vocalizări care poate fi amuzant primele de câteva ori, dar cu voce tare și uimitoare.

Cum să-ți înveți pasărea să vorbească

Eclectus papagal culori și marcaje

Eclectus este cunoscut sub numele de dimorfic sexual, ceea ce înseamnă că puteți spune sexul păsării prin caracteristicile sale fizice. Păsările de sex masculin Eclectus sunt o culoare verde strălucitoare, cu ciocuri de portocale strălucitoare și stropi de roșu și albastru sub aripile lor. Dimpotrivă, femelele sunt în mare parte roșie strălucitoare, cu ciocuri negre și marcaje violente profunde pe cuferele și cozile lor. Înainte de începutul secolului al XX-lea, din moment ce păsările de sex masculin și de sex feminin păreau atât de diferite, ei s-au gândit că sunt în întregime două specii diferite.

În loc de linii distincte găsite pe pene de păsări, pene Eclectus par să se amestece. Colorarea lor face ca camuflajul strălucit în habitatul lor nativ - le puteți auzi adesea înainte de a le putea vedea.

Îngrijirea unui Parrot Eclectus

Majoritatea păsărilor Eclectus pot trăi într-o gospodărie cu pasăre multiplă, dar unele au tendințe geloase. Asigurați-vă că oferiți unui Eclectus timpul și atenția dvs. nedivizată atunci când introduceți-l sau orice pasăre nouă sau aviația dvs.

Un eclectus trăiește cel mai bine într-un aviar-11 de picioare lungime cu 3 picioare și 7 picioare înălțime - mai ales dacă păstrați o pereche. Aceste păsări le place să zboare, să urce și să rămână ocupate. Dacă nu aveți loc pentru un aviar, asigurați-vă că colivia pe care o furnizați este la minimum 2 metri lungime cu 3 metri lățime și 4 picioare înălțime.

Această specie poate fi o potrivire bună pentru gospodăriile cu copii, deoarece are o natură blândă. Cu toate acestea, ei nu le place să fie surprinși și preferă un mediu calm. Ei nu sunt fanii mari ai zgomotului constant puternic, cum ar fi lătratul, plângând sau țipând. Astfel, este esențial să se ia în considerare dacă dinamica familiei dvs. este o potrivire bună pentru păsări.

8 cele mai bune papagali de companie mai mari de companie

Probleme comune de sănătate

Un eclectus este unic prin faptul că uneori prezintă toe-atingere și flipping. Acest comportament este similar cu pene, care este o problemă comună cu papagali care se simt neglijați. Cu toate acestea, atunci când toate cele trei acțiuni apar într-un eclectus, acesta poate fi un semn al unei probleme grave de sănătate. Deficiențe nutritive cauzate de excesul de vitamine și minerale (cum ar fi vitamina A), alimente fortificate sau ingrediente artificiale, precum și consumul de obiecte străine, cum ar fi margele sau stres, sunt cauze probabile. Este vital să vedeți imediat un veterinar aviar.

Alte condiții de sănătate pe care un eclectus este predispus la includerea:

  • Polyomavirus aviar, o infecție care provoacă tumori ale pielii
  • A constricționat sindromul de la picioare, o afecțiune care provoacă circulație să fie tăiată la degetul păsărilor
  • Boala de psittacină și boala de pene, o boală a sistemului imunitar viral

Dieta și nutriția

În sălbăticie, aceste păsări preferă rodia, papaya și smochine, deși vor mânca și flori, muguri pe copaci și câteva semințe. Când este păstrat ca un animal de companie, dieta lor trebuie să includă fructe proaspete, legume, și carbohidrați. Pastele fierte sau Coaja de cereale- o caserolă de casă doar pentru păsări - va asigura că primesc toate carbohidrele necesare.

Eclectus are un tract digestiv specializat, care este diferit de multe alte specii de păsări. Această pasăre trebuie să fie hrănită cu o dietă bogată în fibră și scăzută în grăsime. Este, de asemenea, cel mai bine pentru a evita prea multe suplimente de vitamine și minerale, care ar putea duce la tumori digestive sau la un comportament anormal.

Evitați alimentarea amestecurilor de papagal care conțin coloranți artificiali, arome sau conservanți. Acești aditivi ar putea determina ca animalul dvs. să-și piardă culoarea frumoasă și poate fi chiar toxică pentru această specie sensibilă.

O masă zilnică a Eclectus ar trebui să fie de aproximativ 80% fructe și legume - restul pot fi pelete papagal. Dați semințe și nuci ca ocazional tratamente. Hrăniți această pasăre de două ori pe zi, o dată pe creștere, și cu 1 până la 2 ore înainte de culcare. Oferiți 1 ceașcă de fructe și legume și 1/3 ceasca de parrot la fiecare hrănire.

Cum puteți stimula sistemul imunitar al păsărilor în mod natural cu alimentele

Exercițiu

Eclectus sunt păsări active și au nevoie de o mulțime de spațiu de exercitare. Ei ar trebui să aibă acces la un stand mare de joc și o zonă de siguranță pentru alpinism și explorare. Cel puțin, oferiți o oră de zbor liber înainte de micul dejun și o oră de zbor gratuit de zbor înainte de cină.

Veți dori, de asemenea, să oferiți aceste păsări mai multe forțe de diferite materiale și diametre, astfel încât picioarele lor rămân sănătoase. O scară de alpinism, leagăne și a Slew de jucării distractive pentru a bate și a mesteca, va face ca Eclectus fericit fericit.

Dacă este prevăzută cu suficientă stimulare, ei fac o treabă mai bună decât multe papagali la păstrarea lor ocupată când nu sunteți în jur. Cu cât mai multe provocări puteți oferi acestor păsări inteligente, cu atât mai bine.

PROS
  • Social, afectuos și iubește atenția

  • Inteligent, în general, o papagal mare de vorbire

  • Mai liniștit papagal decât celelalte specii de discuții

Contra
  • Are nevoie de o aviație sau o cușcă mare pentru a prospera

  • Nu-i plac mediile haotice sau sunete constante puternice

Unde să adoptați sau să cumpărați un Parrot Eclectus

Proprietarii potențiali ar trebui să-și petreacă timpul cu mai multe păsări diferite, dacă este posibil, să găsească cea cu o personalitate potrivită. Eclectus papagalii nu sunt la fel de obișnuiți ca alții, astfel încât să trebuiască să căutați un magazin de animale de companie sau un crescător de animale de companie.

În medie, crescătorii vinde Papagali Eclectus de la 1.000 de dolari la 3.000 $. Salvarea online, organizațiile de adopție și crescătorii unde puteți găsi Papagalii Eclectus includ:

Căutați o pasăre strălucitoare, alertă și activă. Asigurați-vă că amelioratorul cunoaște păsările lor și se apropie de practicile lor de reproducere și de originea păsărilor lor. Acestea ar trebui să vă ofere informații utile pentru ridicarea papagalilor eclectus și vă spun despre rutina zilnică a păsărilor.

Mai multe specii de păsări de companie și cercetări suplimentare

Dacă sunteți interesat de specii similare, consultați:

În caz contrar, verificați tot celălalt Profilurile speciilor de parrot.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Îngrijirea unui Parrot Eclectus. Summertree Clinica de Animale & Bird, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Eclectus parrot: profilul speciilor de păsări