Albastru și aur macaw: profilul speciilor de păsări

Albastru și aur macaw

Frumos, captivant, inteligent și maiestuos, macaws albastru și de aur sunt una dintre cele mai multe Papagali mari. Aceste frumusețe strălucitoare colorate au mult mai mult de oferit decât o față frumoasă - sunt plini de personalitate și farmecul comic. Ele sunt una dintre păsările mai recunoscute din lume și sunt un animal de companie extraordinar pentru persoanele care se pot ocupa de un papagal mare care necesită atenție.

Prezentare speciala

Nume comune: Albastru și aur macaw, albastru și galben macaw

Nume stiintific: Ara Ararauna

Dimensiunea adulților: 33 centimetri de la cioc în pene coada, wingspanul poate ajunge la 40 de centimetri sau mai mult și de obicei cântăresc peste 2 kilograme

Speranța de viață: Pot trăi60 sau mai mulți ani, deși majoritatea trăiesc aproximativ 30 de ani - unele albastru și aur au a trăit până la 100 sau mai mult

Origine și istorie

În macaw-urile sălbatice, albastre și de aur se bucură de o gamă largă de la Panama din America Centrală, extinzându-se în aproape fiecare țară din America de Sud de Nord. Ei au fost, de asemenea, introduși în Puerto Rico.

Albastru și aur trăiesc în mod obișnuit în pădurile din apropiere de râuri și mlaștini, deși pot fi găsite într-o savană ierboasă dacă are copaci înalți. Cel mai adesea călătoresc în perechi, Macaws se vor aduna în turme mari în anumite momente ale anului sau se vor întâlni în timpul orelor de dimineață și de seară pentru a fura pentru alimente.

Sălbatic albastru și aur sunt o specie pe cale de dispariție. O mare parte din declinul populației în sălbăticie sa datorat distrugerii habitatelor, vânătorii și capcanelor. Din păcate, înainte de programele de reproducere captive, aceste păsări tinere au fost adesea luate direct din cuib și vândute pentru comerțul cu animale de companie. Mulți părinți defensivi au murit să-și protejeze copiii, iar mulți tineri papagali nu au supraviețuit.

Din 1935, albastrul și aurul au fost crescuți cu succes în u.S. Crescători sunt ușor disponibile, iar prevalența lor le face una dintre cele mai accesibile papagali mari.

Temperament

Sociabilitatea lor și chiar, Dispoziții dulci face macawuri albastre și de aur un mare animal de companie. Inteligența lor, dorința de a învăța și de a vorbi capacitatea sunt un plus.

Când este permis să socializeze cu o varietate de oameni, albastru și aur se adaptează foarte bine la diferite persoane și alte păsări. Albastrul și aurul este o pasăre fantastică trucuri. Sunt un headliner popular la spectacolele de păsări, iar mulți proprietari pot chiar să le ia în jurul orașului cu ajutorul lui Leashes și a scaunelor auto.

În jurul casei, aceste macaws se pot acționa ca niște câini prietenoși. Îi place să fie aproape de proprietarii lor și să caute atenția. Ele sunt, de asemenea, conținut pe bacul lor, urmărind activitatea din jurul lor.

Vorbire și vocalizări

Macaw-urile albastre și de aur sunt capabile de apeluri cu urechea, care de obicei nu sunt apreciate de vecinii apropiați. Ele nu sunt cea mai bună alegere pentru cei care trăiesc în apartamente și condominiums sau dacă aveți copii mici care sunt surprinși de zgomot.

Această pasăre este un mare vorbitor - poate învăța rapid și își propune să vă rog. Formarea este relativ simplă atâta timp cât sunteți consecvenți. Ei pot învăța un vocabular de aproximativ 20 de cuvinte și fraze. Având în vedere claritatea vocii lor, mulți oameni le consideră unul dintre cele mai bune papagali de vorbire.

Cum să-ți înveți pasărea să vorbească

Albastru și aur macaw culori și marcaje

Macaw-urile albastre și de aur primesc numele lor comun de cele două culori de pene cele mai proeminente. Ele au de obicei o frunte verde, decolorate într-o verde albastrui care acoperă capătul, spatele, coada și aripile. Pieptul și partea inferioară a aripilor și burta sunt un galben strălucitor de aur.

Aceste păsări au ciocuri negre mari și un patch negru de pene chiar sub ciocul ei. Patch-uri albe de piele împodobite cu inele de pene negre mici înconjoară ochii și acoperă o mare parte din față.

Macaw-urile albastre și de aur sunt monotipice, adică există o singură pasăre care cade în specie. Cu toate acestea, experții de păsări sugerează că există două variații sau subspecii. Acestea sunt albastrul bolivian și macaw-ul de aur, o pasăre mai mare, cu mai mult de o culoare albastră reală decât turcoazul tipic și macaw-ul albastru, care are un gât albastru de teal în loc de un gât negru.

Această pasăre este o specie monomorfă, ceea ce înseamnă că bărbații și femelele sunt abia distincte una de cealaltă. Mulți au crezut că bărbatul are un cap mai plat, iar femeia are un cioc mai îngust - singura modalitate de a dovedi sexul acestei macaw este prin sexul chirurgical sau genetic.

Îngrijirea unui macaw albastru și de aur

Ca majoritatea macaw-urilor, albastrul și aurul se confruntă cu atenția de la proprietar și vor forma o legătură puternică cu membrii familiei sale. Să ia timp pentru a socializa în mod corespunzător aceste păsări și pentru a le oferi adecvate stimulare mentală- În caz contrar, ei ar putea recurge la țipătul din plictiseală.

Aceste păsări rauc au nevoie de a cuşcă care este la cel puțin 5 metri înălțime și cel puțin 3- sau 4 metri lățime și lung. Pasărea are nevoie de o mulțime de spațiu pentru a-și întinde aripile, urcă și urcă în jur și se menține ocupat.

Unii proprietari au chiar și o cameră dedicată, sigur de păsări. Din moment ce aceste păsări se aprind aproape orice, îndepărtați firele electrice, bijuteriile și mobilierul din lemn.

O altă considerație înainte de a vă angaja să obțineți această pasăre Costul proprietății. În plus față de costul păsării, gândiți-vă la facturile veterinare aviare, hrana de înaltă calitate și costurile accesorii pentru o cușcă, starea de joc și jucării.

Cele 8 cele mai populare specii de păsări de companie

Probleme comune de sănătate

Macaw-urile pot fi păsări de lungă durată, dar, ca toate papagalii, ele sunt predispuse la o infecție virală numită sindromul macawului care pierde sindromul și ciocurile îngroșate.

Ca și alte papagali, albastru și aur pot recurge la auto-mutilare prin pene scufundat Dacă se simt neglijați sau plictisiți.

O dietă bine echilibrată și un exercițiu adecvat sunt necesare pentru a menține sănătatea păsărilor de animale de companie. Această pasăre este predispusă la dezvoltarea tulburărilor nutriționale precum obezitatea, boala ficatului gras și tumorile grase.

Dieta și nutriția

În sălbăticie, majoritatea macaw-urilor, inclusiv macaw-uri albastre și de aur, mănâncă o varietate de semințe, material vegetal, fructe și nuci.

Capacitatea albastră albastră și aur ar trebui să obțină o dietă variată compusă din cât mai multe tipuri diferite de Fructe proaspete și legume pe cat posibil. Pasărea ar trebui să obțină, de asemenea, o calitate de înaltă calitate Dieta peletizată cu unele semințe sănătoase, cum ar fi in, cânepă și chia. Evitați multe piulițe - acestea sunt ridicate în grăsimi.

Fiecare macaw, în funcție de dimensiunea sa, va mânca aproximativ 1/2 până la 3/4 ceașcă de amestec de papagal și aproximativ 1/2 până la 3/4 cană de fructe și legume în fiecare zi. Puteți să o hrăniți o dată dimineața la trezirea și la amurgul înainte de a dormi. Îndepărtați toate alimentele nefolosite înainte de culcare.

Fructele care sunt bune pentru a hrăni la macaws includ mere, pere, prune, cireșe, struguri, portocale, banane, mango, papaye și fructe de padure. Legumele sănătoase includ morcovi, cartofi dulci, castraveți, dovlecei și verzi cu frunze. Nu hrăniți niciodată avocado, ciocolată sau rhubarb - aceste alimente sunt toxice pentru păsări. Ca instruire ocazională, oferă nuci ca macadamias, nuci, pecani, migdale și alune.

Asigurați-vă că papagalul dvs. obține o dietă echilibrată

Exercițiu

Macaw-urile albastre și de aur sunt păsări active. Îi place să urce, să leagă, să sări și să mestece. Proprietarii ar trebui să ofere un minim de 2 până la 3 ore de joc în afara cuștii în fiecare zi, astfel încât păsările să se întindă și să-și exercite mușchii.

Aceste păsări au mușchii puternici ai maxilarului. Mestecarea și gnawing sunt necesare pentru a-și păstra falcile sănătoase și în formă. Jucăriile durabile sunt o necesitate, deoarece ciocul albastru și de aur este cunoscut ca fiind distructiv. Furnizare Bird-sigură jucării masticabile din piele și au extras la îndemână pe măsură ce se distrug.

Jucăriile exploratorii cu colțuri și cranii oferă îmbogățire mentală. Pasărea folosește ciocul mare pentru a investiga elementele. O pasăre devine satisfacție pentru a rupe lucrurile deschise sau de a le trage în afară.

PROS
  • Inteligent, poate învăța să vorbească și să facă trucuri

  • Se înțelege bine cu alții (păsări și oameni)

  • Specii mai accesibile Macaw

Contra
  • Poate fi zgomotos, nu este potrivit pentru apartamente

  • Necesită cel puțin 2 până la 4 ore de timp supravegheat out-de cușcă

  • O pasăre mare care necesită o cușcă considerabilă

Unde să adoptați sau să cumpărați un macaw albastru și de aur

Achiziționați un macaw albastru și de aur de la un crescător de reputație sau agenție de adopție. Contactați crescătorii pentru a vedea dacă puteți petrece ceva timp cu ei și cu păsările lor. Discutați cu cineva care are experiență ridicând aceste păsări înainte de a vă decide dacă sunt potrivite pentru dvs. Aceste păsări costă aproximativ 1.000 de dolari până la 2.000 de dolari.

Unele surse online unde puteți găsi macaw-uri albastre și de aur includ:

Asigurați-vă că pasărea pe care doriți să o luați acasă este alertă, activă și expune toate Semne ale unei păsări sănătoase, cum ar fi ochii strălucitori, pene curate și culturi complete.

Mai multe specii de păsări de companie și cercetări suplimentare

Papagalii asemănători cu Macaw-ul albastru și de aur includ:

În caz contrar, verificați alte tipuri de Păsări de animale de companie medii și mari.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Albastru și aur macaw: profilul speciilor de păsări