Pulbere brown tang (nigricani acanthurus)

Acanthurus japonicus

Un pește popular, dar unul care necesită o întreținere atentă, pulberea maro Tang este cea mai bună găzduită ca singurul Tang prezent într-un acvariu. Pulberea maro face cel mai bine într-un rezervor mare, cu o mulțime de "case" potențiale sau locuri pentru a rata atunci când se simte amenințat. Deși similare Goldrim sau Whitecheek Tang (Acanthurus Nigricans) este de asemenea delicată, este oarecum mai durabilă.

Privire de ansamblu de rasă

Nume comune: Pulbere maro Tang, pulbere maro Tang, pulbere maro chirurg, praf negru chirurg, japonez chirurghihish, chirurg alb-nas, chirurg de culoare albă

Nume stiintific: Acanthurus japonicus

Dimensiunea adulților: 8.3 inci

Speranța de viață: 7+ ani

Caracteristici

FamilieAcanthuridae
OriginePacificul de Vest.
SocialPașnică, cu excepția altora chirurg
Nivelul rezervoruluiToate nivelurile
Dimensiunea minimă a rezervorului100 de galoane
DietăErbivor
CreștereGrupul Spawner
ÎngrijireDificil
ph8.1-8.4.
Temperatura72-78 grade Fahrenheit

Culori și marcaje

Pulberea Brown Tang are o finisare dorsal negru - aripioarele sale anale sunt tăiate în albastru - Firul său dorsal este tăiat în roșu și are dungi galbene de-a lungul corpului său. Fața sa este cea mai mare parte albă. Cu toată această culoare, totuși, corpul său este culoarea maro închisă pentru care este numită. Dacă pulberea dvs. Brown Tang brusc sportează o culoare galbenă pe partea din spate a corpului său, există o șansă bună încât a fost înspăimântată sau surprinsă.

Pulbere maro Tang sunt similare în aparență la Surgeonfish Whitechek Acanthurus Nigricans, și este posibil ca peștele dvs. să fie de fapt un alb alb, mai degrabă decât o pulbere maro, deoarece acestea sunt adesea vândute sub același nume. O diferență între cele două este cantitatea de alb pe fețele lor (alb, ciudat, are mai puțin alb pe față decât "oficial" pulbere maro tang).

Origine și distribuție

Pulberea Brown Tangis distribuită pe scară largă în Pacificul Indo-Vest - se găsește în apele din sudul Japoniei, Taiwan-Indonezia, Filipine, Insulele Hawaiiene și Noua Caledonie. Numele său, Japonicus, se referă la faptul că este adesea găsit de pe coasta Japoniei.

Tankmates

Pulbere maro Tang este un chirurg relativ pașnic și poate fi păstrat într-un recif sau rezervor comunitar, cu condiția ca rezervorul să fie suficient de mare (au nevoie de o mare parte din spațiu pentru a se deplasa și poate fi foarte murdar cu mâncarea lor). Această specie poate fi un bun cisternă pentru o gamă largă de pești sau de orice dimensiune, chiar și cu pești mai mici semi-agresivi - unii potențiali de tankiști includ Clownfish, Goby, Bleny, Anthias și Femei de Fairy.

Există câteva excepții de la această regulă: ca majoritatea chirurgului, tangi maro praf poate fi agresiv față de ceilalți din genul său propriu și sunt ușor de stres de pește mai agresiv. Astfel, în timp ce este bine să vă păstrați animalul cu multe alte animale și animale marine, este mai bine să păstrați doar un singur chirurg în rezervor. Asigurați-vă că evitați peștii agresivi, cum ar fi declanșatoarele, Lionfish, Puffers și Grouper.

Pulbere Brown Tangs sunt un pește excelent de recife, în timp ce ele se găsesc pe alge, dar vor afecta rareori corali sau atacuri de atac. Acestea pot provoca unele stres la nevertebrate, totuși, deoarece algele lor poate duce la daune minore la corali și scoici. Aceste probleme pot fi adesea tratate, asigurându-vă că Tangul dvs. este hrănit o dietă bogată, nutritivă.

Putere Brown Tang Habitat și îngrijire

Pulberea maro Tang sunt prinși în sălbăticie și poate suferi dintr-o gamă largă de probleme ca rezultat. Stresul, paraziții și boala sunt toate posibile. Este astfel cel mai bine să selectați un pește care a fost în captivitate timp de câteva luni și este vizibil la ușurință și mănâncă în rezervorul său. Odată ce selectați o putere maro Tang, va trebui să vă pregătiți mediul cu grijă, deoarece este un pește fragil care poate fi ușor stresat.

Noul dvs. rezervor de animale de companie ar trebui să fie cât mai mare posibil (125 de galoane este ideal) și ar trebui să fie un mediu stabil - un rezervor nou este probabil să creeze provocări pentru Tang. Furnizați un substrat de nisip, astfel încât Tangul se poate bucura de suflarea nisipului cu gura în timp ce căutați alimente. Decorați rezervorul cu colțuri, crannies, elemente de recife și plante, lăsând o mulțime de spațiu deschis spre partea superioară a rezervorului. Alegeți un sistem de filtrare de înaltă performanță și asigurați-vă că există o mișcare puternică a apei pentru a oferi oxigenare excelentă. Evitați utilizarea de carbon activat care a fost legată de eroziunea capului și a liniei laterale în Tangs.

Este o idee bună să păstrați rezervorul la o temperatură relativ scăzută (sub 78 de grade Fahrenheit), deoarece acest lucru servește mai multe funcții. În primul rând, temperaturile mai mici înseamnă mai mult oxigen pentru tang. În al doilea rând, tancii tind să se rătăcească la temperaturi între 79 și 83 de grade.

"Sabia", "Spur" sau "Scalpel" la baza coada de pulbere maro Tang nu este la fel de mare sau periculoasă, deoarece este cu un alt chirurg, cum ar fi Naso Tang (Naso Lituratus) sau Achilles Tang (acanthurus achilles) totuși sunt încă destul de mari și suficient de ascuțite pentru a provoca o rană gravă, astfel încât să fie precaut atunci când manipulați acest pește.

Spre deosebire de unii dintre chirurgul robust, cum ar fi Naso Tang, maroul de pulbere este susceptibil la Burns și Fin Amoniac. De obicei, cauzate de acumularea excesivă a amoniacului în timpul colectării din ocean sau în timpul transportului de transport maritim, "amoniacul ars" la branhii pot fi destul de grave și eventual fatale în cazurile mai grave. Când cumpărați o pulbere maro Tang, vânzătorul vă arată că peștele este într-adevăr mănâncă (primul semn de probleme cu un pește este lipsa apetitului) și ceea ce mănâncă.

Pulbere maro tang dieta

În primul rând un herbivor care va păși pe micro-filament și unele tipuri de macroalge carnos mai mici, maro pulbere trebuie alimentată de cel puțin 3 ori pe zi pe o dietă de tarife congelate și uscate potrivite pentru erbivore care conțin alge marine și spirulină (albastru-verde alge). Zucchini, broccoli, salată de frunze și Nori (alge marine uscate) pot fi oferite pentru a-și completa dieta. Tarifele de carne ar trebui să fie oferite de mai multe ori pe săptămână pentru a vă ajuta să furnizați proteine ​​suplimentare. Un clip de legume cu alge marin uscate atârnate din partea rezervorului face mai ușor să păstreze o bună aprovizionare de macroalge disponibile la pulberea maro tang.

Reproducerea pulberii maro tang

Pulberea maronii sunt pești de reproducere în grup - ouăle lor sunt fertilizate în același timp în care sunt eliberate și plutesc de-a lungul suprafeței apei. Este extrem de dificil să se îngrijească de tangi de larve, și, ca rezultat, aproape toate puterile de putere cap brun sunt prinși sălbatici.

Mai multe rase de pește de companie și cercetări suplimentare

Dacă sunteți interesat să aflați mai multe despre Tangs, verificați:

În caz contrar, verificați tot celălalt Profile de rasă de pește pentru animale de companie sărată.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pulbere brown tang (nigricani acanthurus)