Hrănirea norilor la peștele de acvariu sărat

Imagine a foilor Nori într-un castron de servire din lemn

Nori este alge marine care este prăjită sau uscată și este folosită în gătitul asiatic. În particular, tipul prăjit este cel mai des folosit ca ambalaje pentru realizarea sushiului laminat, în timp ce tipul uscat este utilizat pentru sushi, supa de alge și bile de orez. Vândute sub mai multe nume diferite, pachetul spune de obicei o alge marine prăjite sau uscate.

Când acvaristicii marini au descoperit valoarea nutritivă a Nori, fiind ridicată în carbohidrați, proteine, vitamine și în special minerale, au început să o folosească pentru a-și hrăni Herbivorele de apă sărată. Este ideal pentru hrănirea tangurilor și chirurgii, niste Angelfish și Specii Bleny, precum și multe alte tipuri de consumatori de alge, cum ar fi crabi și melci.

Ce este Nori și cum este folosit?

Există, de obicei, două tipuri de Nori de a alege de la: Red, care uneori arată violet închis în culoare și verde (dar, ocazional, magazinele de pește pot purta un tip brun care este adesea favorizat de unele specii chirurghioase).

De obicei, este ambalat în foi de dimensiuni complete, dar puteți găsi deja tăiat în bucăți și preambalat de unele magazine sau furnizori de acvariu. Puteți cumpăra Nori din secțiunea alimentară asiatică a magazinului de produse alimentare locale, ambalate în 10 de 8 inci cu 8 1/2-inch. Preferința noastră este spre felul verde, deoarece se pare că se dizolvă mai încet decât roșu, făcând hrănirea cu ea puțin mai puțin dezordonată. Fiți atenți la cumpărarea Nori în magazinele de produse alimentare și evitați tipurile de aromă (cum ar fi Teriyaki).

Nori și fosfați

După ce a folosit Nori să hrănească viața marină captivă din 1989 fără probleme, este interesant faptul că am auzit că acest produs poate introduce fosfați în acvarii. Din acest motiv, unii acvariști nu o recomandă ca o sursă de hrană, dar dacă sunteți preocupat de această problemă potențială, există o soluție simplă. Înainte de a începe să o utilizați, executați un test pe apa de acvariu pentru a verifica și a vedea dacă nivelul fosfat este acceptabil. Apoi efectuați teste în mod regulat pe o perioadă de timp după ce începeți să vă hrăniți cu Nori pentru a vedea dacă ar putea contribui la o creștere a PO4 în sistemul dvs.

sfaturi

  • Nu suprasolicitați, doar hrăniți ceea ce locuitorii rezervorului vor consuma într-o perioadă scurtă de timp. Îndepărtați orice nori nelimitate după o oră. Nori excesiv de Nori poate contribui la diminuarea calității apei în acvariu.
  • Pentru a-și spori valoarea nutrițională, aplicați câteva picături de un supliment de vitamină lichidă, cum ar fi SELCON către NORI uscate. Permiteți-i să se înmoaie înainte de hrănire.
  • Nori nefolosit nu ar trebui să fie întotdeauna uscat și stocat într-un recipient etanș. Dacă devine umed, poate crește mucegaiul pe ea, făcându-l inutilizabil.

Cum se hrănește animalele Nori

Ceva de reținut când începeți pentru prima oară să vă hrăniți peștii și alți tipi de locuitori Nori este că adesea se tem de ea, să înceapă, ei nu sunt obișnuiți să vadă ceva ciudat de ploaie sau să flutură în rezervorul lor. Ei pot să o evite până când se obișnuiesc să-l vadă și să-și dea seama că este mâncare.

Folosind foaie completă Nori

  • Tăiați sau rupeți o bandă lungă sau o bucată lungă de Nori, rotiți-o într-o formă tubulară pentru a preveni dezintegrarea rapidă, fixați-o într-un veggie sau într-o clemă de alimentare și fixați-o în rezervor, poziționând-o într-o zonă curentă scăzută.
  • În funcție de tipul de pește și de alți locuitori, vă hrăniți, clipul poate fi plasat fie la mijlocul rezervorului, fie în apropierea fundului, astfel încât animalele de bază Alge hermite și crabi poate ajunge la ea. Puteți chiar să vă gândiți să utilizați două clipuri dacă păstrați ambele tipuri de locuitori ai rezervorului, deci nu trebuie să concureze pentru aceeași sursă de alimente.
  • Tăiați sau rupeți o bandă lungă sau o bucată lungă de Nori, rotiți-o într-o formă tubulară pentru a preveni dezintegrarea rapidă și folosirea unui bun tip greu sau alt tip de rocă sau un element decorativ în rezervor, chiuveta și fixați Nori pe fund Prin lipirea unei porțiuni mici din ea sub elementul de ancorare. Odată ce porțiunea expusă din Nori a fost consumată, ridicați ancora și fie lăsați piesa de dedesubt liber în apă, fie îndepărtați-o.
  • Rupeți sau tăiați câteva bucăți mici sau Nori, țineți-o în apa rezervorului care se freciază între degete ușor pentru a re-hidrata suficient pentru ao înmuia și a elibera în apă.
  • Tăiați sau tăiați-l și amestecați-l în orice tip de rețetă alimentară de pește de casă.

Folosind în mod preambalat Nori

  • Urmați instrucțiunile de alimentare de pe ambalaj.
  • Adăugați și amestecați-l în orice tip de rețetă alimentară de pește de casă.

În Robert Fenner`s Întrebări frecvente privind alimentele / hrănirea / nutriția 1 (Consultați subiectul "al algelor pentru alimente"), el sugerează căutând alte tipuri de alge pentru consumul uman, cum ar fi Kombu, pe care afirmă că poate fi găsit și în magazinele din Asia Magazin alimentar departamente alimentare. Chiar dacă Nori este foarte ieftin și poate fi dezordonat cu, tarifele mai scumpe, cum ar fi salatele de alge, selectează, legumele de mare Julian Sprung, iar alte mărci de alge fabricate sau alimente pe bază de alge pot fi achiziționate cu ușurință la magazinele de pește.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Hrănirea norilor la peștele de acvariu sărat