Cum se controlează algele de acvariu

Pește înot într-un acvariu cu alge în fundal

Algele de creștere este un fapt de viață pe care fiecare proprietar de acvariu se va confrunta mai devreme sau mai târziu. Unele creștere a algelor este normală și sănătoasă, însă creșterea excesivă a algelor este inestetică și poate fi periculoasă pentru pești și plante.

Algele pot apărea ca un reziduu maroniu, verzui, roșiatic, care se strecoară pe sticlă de rezervor, pietriș sau substrat, accesorii și plante în interiorul acvariului. Există modalități de a evita această creștere și, în multe cazuri, inversează și ea.

Curățarea algelor de la plantele de acvariu

Ce cauzează supraaglomerarea algelor?

Ca orice viață de plante, algele se dezvoltă pe trei necesități de bază: apă, lumină și nutrienți. Dacă există un exces de oricare dintre aceste variabile, atunci algele pot crește ca focul sălbatic, la fel ca buruienile care cresc într-o grădină.

Evident, acvariul dvs. nu poate merge fără apă, dar puteți controla cantitatea de lumină și nutrienți care sunt în apă. Unele motive comune pentru supraaglomerarea algelor sunt:

  • Lumini stânga pe prea mult timp
  • Aquarium într-o locație cu lumina directă a soarelui
  • Suprasolicitare peștele
  • Mergând prea mult între schimbări de apă
  • Menținerea mediului de apă cu un nivel ridicat de nutrienți

Evitând supraaglomerarea algelor

Știind ce cauzează supraaglomerarea algelor este prima jumătate a bătăliei. Apoi, lucrați pentru prevenirea sau rectificarea unei situații de supraaglomerare a algelor.

  • Reduceți iluminatul: Nu așezați rezervorul în cazul în care există o lumină directă a soarelui pentru o parte a zilei. Lumina soarelui poate, și va promova creșterea algelor. Când utilizați lumină artificială, asigurați-vă că nu este mai puternic decât este necesar și nu este mai mult de opt până la zece ore în fiecare zi. Utilizați un cronometru pentru a activa lumini aprinse și în fiecare zi.
  • Furajează mai puțin: Majoritatea proprietarilor și-au depășit peștele, ceea ce crește nivelul fosfat în apă. Hrăniți porțiunile mici și urmăriți peștele mănâncă. Dacă toate mâncarea nu este consumată în decurs de cinci minute, vă hrăniți prea mult. Îndepărtați întotdeauna orice alimente neobișnuite prompt.
  • Modificările apei: Cea mai importantă modalitate de a evita algele este de a efectua modificări regulate de apă. Schimbați 10 până la 15% din apa de acvariu în fiecare săptămână pentru a păstra substanțele nutritive în apă scăzută. Acest lucru va elimina nitratul care se acumulează în acvariile, unul dintre principalele îngrășăminte pentru plante!
  • Cunoașteți apa: Testați-vă apa sursă. Dacă este ridicat în fosfat, ar trebui să luați în considerare utilizarea substanțelor chimice de eliminare a fosfatului la magazinul dvs. de acvariu sau găsiți o altă sursă de apă, cum ar fi apă filtrată. De asemenea, este înțelept să testați nitrat, deoarece unele surse de apă au niveluri ridicate de azotate. Nu face prea bine să schimbați apa dacă adăugați nutrienți înapoi în acvariu cu apa de la robinet!
  • Curăță: Dacă vedeți că algele încep să crească pe sticlă, roci sau alte suprafețe dure ale rezervorului, scoateți-l. Răzuiți paharul, îndepărtați rocile și curățați-le. Vacuum pietrișul când efectuați schimbări de apă.
  • Păstrați plantele vii: Plante vii va absorbi multe dintre substanțele nutritive pe care algele le prosperă asupra. Mai puțini nutrienți în apă înseamnă că există mai puțin combustibil pentru supraaglomerarea algelor.
  • Păstrați peștele consumului de alge: Păstrarea vulpei Siamese Flying, Otocinlus, Plecostomus sau alte alge de pește care mănâncă pește vor ajuta la reducerea unor alge din rezervor.

Tipuri de alge

Dacă observați o alge acum în acvariul dvs., atunci trebuie să scăpați de ea. Pentru a face acest lucru în mod eficient, trebuie să știți tipul de alge pe care îl aveți. Cunoașterea algelor va ajuta la determinarea cauzei și vindecării. Aruncați o privire la tipurile de alge comune și cum să se ocupe de ele.

  • Alge maro: De asemenea, cunoscut sub numele de pietriș sau alge de silice, această alge este comună în Noile rezervoare, și va acoperi rezervorul în foi, care sunt ușor de șters. Este de obicei inofensiv și va dispărea în cele din urmă ca rezervorul se maturizează.
  • Albastru verde alge: De asemenea cunoscut ca si Slip sau algele de frotiu, acesta poate fi cauzat de un exces de azotat și fosfat în apă. În majoritatea cazurilor, aceasta nu este de fapt alge, dar cianobacterii. Se poate răspândi rapid și poate fi dificil de controlat. Îngrijirea bună a apei va ajuta, dar dacă sursa de apă are fosfat în ea, este posibil să trebuiască să utilizați tratamente speciale pentru a elimina excesul de nutrienți. Eritromicina este eficientă împotriva algelor albastre-verzi, dar îl folosește în mod judicios, va dăuna probabil coloniei bacteriilor benefice în biofilterul dvs.
  • Roșu sau barbă alge: Aceasta este cea mai dificilă alge pentru a scăpa și apare, de obicei, pe plante. O baie într-o soluție slabă (5 până la 10%) pentru câteva minute va ucide adesea acest tip de alge.
  • Verde alge: Acest lucru este, de asemenea, cunoscut sub numele de păr, fir, sau Algele la fața locului. Este un tip sănătos de alge pe care fiecare rezervor îl va experimenta cel mai probabil într-o anumită măsură. Atâta timp cât rezervorul este bine îngrijit, nu va supraviețui. Aceasta este algele care sunt consumate de peștele care mănâncă alge, așa că încercați să utilizați unele dintre ele în acvariul dvs. pentru control.
  • Apă verde: De asemenea, cunoscut ca o floare de alge, acest lucru este cauzat de creșterea algelor microscopice care sunt suspendate în apă. Este unul dintre cele mai frustrante tipuri de alge pentru a se îndepărta, deoarece nu poate fi șters sau răzuit ca alte alge. În general, schimbările de apă nu sunt eficiente, deoarece algele rămase vor crește rapid înapoi. Utilizarea A Filtru de diatomie sau blocarea completă a tuturor luminii timp de câteva zile este de obicei necesară pentru a cuceri apa verde. Testați apa pentru a vă asigura că nu conține niciun amoniac, nitrit, nitrat sau fosfat, deoarece acestea vor promova o creștere a algelor.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Alge în acvariul tău de apă dulceChicago Exotice Spitalul de animale, 2020

  2. Componente Aquarium: Net și alte echipamenteFlorida Departamentul de Agricultură și Servicii de Consumer, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum se controlează algele de acvariu