Achilles tang profil de rasă pește

Achilles Tang sau pește chirurg

Un membru al ACANTHURIDAE FAmily, Achilles Tang este un chirurg superb care necesită o mare atenție și îngrijire, de obicei, se păstrează numai de către acvaristici experți, cu o experiență bună de experiență de pește. Când a fost introdus pentru prima dată, ele pot fi un pic cam atins și ar trebui să fie în carantină pentru câteva săptămâni pentru a fi siguri că mănâncă bine și ajustați obiceiurile de păstrare a recifului înainte de a fi introduse în rezervorul dvs. principal de afișare. Odată stabilit în sistemul dvs., sunt hardy, activi și foarte atractive.

Peștele Achilles Tang sunt foarte susceptibile de a contracta ich și pot avea probleme cu Hlle. Poate fi agresiv față de alte chirurgi, în special cele ale propriului lor tip. Specimene mari adulte în special lupta teribil dacă nu au o mulțime de spațiu pentru a le ține departe. Doar dacă nu puteți oferi un sistem foarte mare cu mai mult decât o cameră amplă pentru a înota în jurul și o mulțime de locuri de ascuns, acest pește este cel mai bine menținut singular.

Privire de ansamblu de rasă

Nume comune: Achilles chirurghiș, Achilles Tang, Red Spot Surgeonfish, Redtail chirurghiș

Nume stiintific: Acanthurus Achilles

Dimensiunea adulților: 9.4 inci (24 cm)

Speranța de viață: 7 ani

Caracteristici

FamilieAcanthuridae
OriginePacificul de Vest, Hawaii
SocialSemi-agresiv
Nivelul rezervoruluiToate nivelurile
Dimensiunea minimă a rezervorului180
DietăErbivor
CreștereDeschideți scatterere de ouă de apă
ÎngrijireDificil (expert)
ph8.1-8.4
Temperatura72-78 grade Fahrenheit

Origine și distribuție

Achilles Tangs se găsesc în apele Pacificului de Vest, lângă insulele Oceaniei, precum și Insulele Pitcairn și Hawaiian. Ei locuiesc, de asemenea, recifii din jurul insulelor Wake, Marcus și Mariana și au fost găsite în Pacificul Central de Est lângă Baja California și Mexic. În general, înotați printre recifele de corali, în zona numită zona de supratensiune - aceasta este zona în care valurile se rupe peste recifele, creând curenții și oxigenarea apei.

Culori și marcaje

Achilles Tang este un pește maro închis sau purpuriu, cu zone luminoase de portocaliu și alb în jurul valorii de aripioare și capacele Gill. De asemenea, este vorba de o marcă strălucitoare în formă de portocal în apropierea aripii caudale (această marcă începe ca o lovitură în Young Ahile Tang, dar schimbă forma în timp).

Tankmates

Achilles Tang poate fi destul de agresiv față de ceilalți din specia lor și față de alt chirurg. Este, prin urmare, cel mai bine să păstrați doar unul într-un rezervor. Ei pot, totuși, interacționează pașnic cu alte mici și pașnice. Trucul, totuși, este de a oferi un mediu adecvat pentru Tang cu apă în mișcare rapidă, oferind, de asemenea, o setare sănătoasă pentru peștii mai mici, care preferează mai mult doar un curent moderat. Deoarece Achilles Tangs sunt atât de delicate, este, de obicei, cel mai bine să-și pună nevoile mai întâi.

Achilles Tang Habitat și îngrijire

Achilles Tang necesită o mulțime de spațiu pentru a înota, și o mulțime de locuri de ascuns. Un grămadă constantă, acest pește este cel mai bine ținut într-un acvariu bine stabilit, cu o creștere tare a algelor marine pentru a ajunge la petrecere a timpului liber. În sălbăticie, Achilles Tang preferă foarte mult apele extrem de oxigenate ale zonelor de supratensiune în și în jurul recifului, cu o mulțime de găuri și peșteri pentru a se retrage atunci când se simte amenințat.

Dieta Achilles Tang

Achilles Tang este un erbivore și poate fi foarte pretențios în jurul alimentelor sale. Preferă micro și macroalgae, dar pot fi hrănite și alge marine congelate și uscate și spirulină. Ei pot fi, de asemenea, dispuși să mănânce legume cum ar fi broccoli, dovlecei și alge marine uscate. Acestea ar trebui să fie hrănite de trei ori pe zi.

Diferențe sexuale

Nu există o diferență vizuală evidentă între bărbatul și femelele Achilles Tang.

Reproducerea Achilles Tang

Este aproape imposibil să se reproducă pe Achilles Tang într-un acvariu privat. În sălbăticie, se spală în grupuri - femeia scoate un "nor" de ouă, iar masculul înotă prin nor fertilizând ouăle. Mai târziu, ouăle fertile plutesc pe suprafața apei. După ce se nasc, larvele se pot hrăni pe planctonul de suprafață. În cele din urmă, larvele se dezvoltă în minori care își fac drumul spre recife unde trăiesc restul vieții lor.

Note despre Achilles Tang

Achilles Tang este unul dintre cele mai provocatoare pești disponibile pentru păzitorii de acvariu. Este sensibil la otrăvire amoniac, este o specie extrem de dificilă de manevrat și, prin urmare, ar trebui să fie păstrată doar de un acvarist experimentat.

Acest pește care pare să se despartă ich la cea mai mică provocare. Achilles Tang poate fi un eater pretențios și nu poate accepta cu ușurință alimentele oferite. Din acest motiv, și pentru că par să fi obținut rare și greu de găsit, este cel mai bine să cereți să vedeți acest pește mânca înainte de a cumpăra unul.

Ca și în cazul oricărui chirurg, Achilles Tang vine echipat cu o pereche de "spurs" care pot provoca o rană gravă, nu numai unui acvarist distras, ci și altor pește într-un acvariu. Profesioniștii care colectează Achilles Tang în sălbăticie de fapt, clipul sfaturilor Spursului cu o pereche de mașini de tăiat unghii pentru a menține peștele de la colectorii dăunători sau reciproc.

Mai multe rase de pește de companie și cercetări suplimentare

În timp ce Achilles Tang este un pește neobișnuit de dificil de păstrat, există multe alte specii Tang care sunt mai potrivite pentru rezervorul mediu de apă sărată. Dacă sunteți interesat de rase similare, verificați:

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Achilles tang profil de rasă pește