Galben butterflyfish (forceps fish)

Galben Longnose Butterflyfish

Butterflyfistul galben lung este foarte comun Butterflyfish. Aceasta și relațiile sale destul de neobișnuite, marele longnose (forcipiger lundirostris) au unul dintre cele mai lungi nume de pește Hawaiian, Lau-Wiliwili-Nukunuku-`oi-`oi. Sensul său este "frunza copacului Wili-Wili cu un nas ascuțit."Nuanța peștilor este similară cu colorarea frunzelor mari, pline de plâns ale copacului Hawaiian Wili-Wili. Acest pește este predominant în apele din sudul Hawaii de către Insula Maui și Hawaii.

Privire de ansamblu de rasă

Nume comune: Galben Longnose Butterflyfish, Peste Forces, Butterflyfish cutanat lung, Peste de corali lungi nascuti

Nume stiintific: Fortiformatoare flavissimus

Dimensiunea adulților: 8.5 inci (22 de centimetri)

Speranța de viață: 8.5 inci (22 de centimetri)

Caracteristici

FamilieOrigineSocialNivelul rezervoruluiDimensiunea minimă a rezervoruluiDietăCreștereÎngrijirephDuritateTemperatura

Chezetodontidae

Oceane Indo-Pacific
Pașnic
Toate nivelurile
75 galon
Omnivore
Ou-scatterer
Uşor
8.1 până la 8.4
8 până la 12 dgh
70 la 81 f

Origine și distribuție

Acest pește se găsește din Hawaii și Insulele Revalagigedo spre sud în Polinezia de Est și Centrală și apoi spre vest, în Oceanul Pacific Tropical, prin Indiile de Est și peste Oceanul Indian până la coasta Africii și Marea Roșie.

Aceste fluturi își petrec cea mai mare parte a timpului în apropierea recifelor la mare expuse, unde există o mulțime de creșteri de corali, peșteri stâncoase și coborâte și se găsesc și în recife lagună. Acestea locuiesc de la între 3 și 476 de picioare, cu medii care includ totul de la apartamente superficiale la pereții foarte adânci. Ele sunt de obicei văzute în perechi, deși uneori văzute în grupuri mici de câte cinci persoane și ocazional sunt văzute singure.

Culori și marcaje

Butterflyfish-ul galben lung are un corp în formă de disc, care este comprimat lateral și are un bot de lungă durată înclinat cu o gură mică. Firul dorsal este continuu și are o aripă rotunjită. Acest pește are un corp galben strălucitor, precum și aripioare dorsale galbene, anale și pelvine. Există o bară neagră peste capă care acoperă jumătatea superioară a ochilor, dând un aspect asemănător măștii. Marginea din spate a aripioarelor dorsale și anale poate fi tăiată în albastru și există un punct de vedere proeminent pe vârful analului chiar sub peduncul caudat. Aripile pectorale și caudale sunt transparente.

Speciile galbene cu longnose are un bot mai scurt, cu o gură mai mare la capăt decât omologul său mare de fluture longnose. Aceste pești sunt numite Forceps Fish, care provine din forța latină, adică "Forceps Rulment."Gurile ambelor tipuri de pește seamănă cu o pereche de forceps chirurgical. Aceste pești își folosesc gura alungită pentru a scoate pradă nevertebrate din coraliile recifelor.

Cele două specii pot fi identificate corect prin numărarea spinelor dorsale. Butterflyfistul galben lung are de obicei 12 spini și de la 22 la 24 de raze moi, în timp ce marele longnose are de obicei 12 spini și de la 25 la 28 de raze moi.

Tankmates

În general, este un pește pașnic. Butterflyfish sunt, de obicei, cel mai bine ținut singular sau în acvariile mai mari ca pereche maxt. Se face mai bine cu alte pești neagresivi, dar poate fi plasat într-o comunitate moderată agresivă, dacă este introdusă în acvariu. Peștii mai mici non-agresivi, cum ar fi cardinalfish, gobies, tilefish, basslete de zână, fairy și flăcările sunt candidați buni ca colegi de rezervor. De asemenea, mai mare și mai degrabă ungefish-ul teritorial pot fi păstrate împreună cu această specie.

Poate fi păstrat cu unii din celălalt flutflyfish, dar va fi agresiv față de alți membri ai propriei sale tipuri, precum și alte fluture în același gen. Peștii mici, dar foarte teritoriului, cum ar fi dottyback-urile ar trebui evitate. De asemenea, pește ca basul sau scorpionul, chiar dacă sunt suficient de mici, ar trebui evitate.

Habitat și îngrijire

Galben Butterflyfish Longnose au nevoie de o mulțime de adăpost și cameră pentru a înota în jurul. Aceste pești preferă rockwork, de preferință bine dezvoltate rock live, care are peșteri sau consolidați. De asemenea, au nevoie de mișcări moderate de apă.

Acest pește nu este recomandat pentru acvariile de tip recif, deoarece este un cunoscut Coral Eater. Ele sunt cele mai bine păstrate în acvariile "numai pești". Va avea nevoie de un bine stabilit, maturat timp de cel puțin șase sau mai multe luni, rezervor.

Acest pește este sensibil la chiar și cele mai scăzute niveluri de amoniac și alte schimbări în mediul său care duc la o calitate slabă a apei. Modificările bruște de apă masive pot provoca probleme. Luați în considerare modificările apei la 10% din mai mult sau 20% lunar.

Dieta de fluture galbenă longnose

Galbenul de fluturi galbene sunt omnivori, dar sunt în primul rând consumatori de carne. În sălbăticie, se găsește în zone cu corali abundente, cultivându-se între capetele de corali cu bot lunga. Se hrănește pe o mare varietate de nevertebrate, inclusiv polipi de corali cu pietriș și polipi de corali moi, precum și pradă mică de animale, inclusiv crustacee.

În acvariu, oferă alimente carne, fulgi uscate, alimente congelate preparate, creveți și comprimate. S-ar putea să se bucure de a mânca creveți de saramură vii, dar ar trebui să fie hrănită cât mai multe alimente diferite, deoarece va mânca, deoarece nu va prospera numai pe acea dietă. Longnose galbenă se poate adapta la mâncare Tariful tipic de bază de acvariu mai degraba rapid. Mai multe alimente congelate pe bază de burete sunt acum disponibile și pot fi hrănite și la fluturefishish. Legumele ca alge marine japonez nori pot fi, de asemenea, favorizate. Hrăniți-l cel puțin de două ori pe zi. Dacă este un minor mic, alimentele ar trebui să fie furnizate frecvent în cantități mici de trei sau patru ori în fiecare zi. Deoarece este de fel ca peștele subțire, dacă acest pește nu este prevăzut cu o dietă adecvată și amplă, poate fi cu ușurință de foame în captivitate.

Diferențe sexuale

Nu se observă nicio diferență sexuală pentru această specie. Aceste pești sunt gorochoriste, ceea ce înseamnă că fiecare pește este fie un bărbat, fie o femeie (ei nu mor în alt sex în orice moment în viața lor).

Reproducerea fluturii galbene longnose

Această specie nu a fost făcută cu succes sau cultivată în captivitate. În sălbăticie, ca și multe alte organisme marine, fluturefish-ul reproduc de fertilizarea externă. Ele sunt pelagice, sau scatterere de ou care eliberează multe ouă mici în coloana de apă planctonică, unde plutesc cu curenții până când se termină. Odată încastrată, prăjirea se află într-o stare post-larivă. Corpul lor, care se extinde de la cap, este acoperit cu plăci osoase mari.

Mai multe rase de pește de companie și cercetări suplimentare

Dacă Yellow Longnose Butterflyfish apel la tine, și sunteți interesat de pește similar pentru acvariul dvs., citiți:

Check out profile suplimentare de rasa de pește pentru mai multe informații despre alte informații apa sarata peşte.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Galben butterflyfish (forceps fish)