Galbenul coris wrasse

Yellowtail Coris (Wrasse)

The Yourwtail Coris Wrasse și Red Coris Wrasse sunt aceleași specie, ceea ce pune întrebarea "care culoare este acest pește: galben sau roșu?"De fapt, răspunsul este" ambele."Ca minori, aceste frumoase pești de apă sărată sunt roșii strălucitoare, cu pete albe prezentate în negru. În calitate de adulți, totuși, sunt pești multicolori cu cozi luminoase galbene. Dacă vă decideți să adăugați un galben Toris Wrasse la acvariul dvs., veți avea experiență plăcerea de a viziona acest pește fascinant, schimbați literalmente petele sale.

Privire de ansamblu de rasă

Nume comune: Red Coris Wrasse, Galben Coad Coris Wrasse, Clown Wrasse, Red Labrid Wrasse, Gaimard`s Wrasses

Nume stiintific: Coris GaIMard

Dimensiunea adulților: La aproximativ 14 inci

Speranța de viață: Mai mulți ani

Caracteristici

FamilieLabridae
OrigineAsia de Sud-Est și Pacificul Central
SocialSemi-agresiv
Nivelul rezervoruluiToate nivelurile
Dimensiunea minimă a rezervorului100 de galoane
DietăCarnivor
CreștereStratul de ouă
ÎngrijireModerată la dificultate
ph8.1-8.4
Temperatura22 - 26 C- 72 - 79 F

Origine și distribuție

The Yourwtail Coris Wrasse este un locuitor de recif care locuiește pe majoritatea recifelor din Indo-Pacific, Marea Roșie, Fiji și Insulele Hawaii. Un carnivor, se hrănește pe moluște și alte nevertebrate mici găsite pe recife - ca rezultat, nu este considerat un pește "recif sigur" pentru a păstra într-un acvariu.

Culori și marcaje

Acești pește încep viața ca pești roșii mici, cu pete albe negre de-a lungul jantei dorsale. În timp ce mânia de juvenilă se dezvoltă la vârsta adultă, schimbă complet aspectul. Corpurile lor roșii strălucitoare se întunecă, apariția albastră, aripioarele câștigă marcaje galbene, roșii și albastre decorative, fata câștigă dungi portocalii și verzi și dezvoltă o coadă strălucitoare galbenă.

Tankmates

Yellowtail Coris Wrasse poate fi agresiv față de ceilalți din propria specie, așa că este vorba de a păstra doar unul într-un rezervor (sau o pereche mată). Alte pești care pot face ca rezervoarele bune să includă bâlbâi, fluturi, boxfish, closdfish, hawkfish, iepurit și angelfish.

Yellowtail Coris Wrasse Habitat și îngrijire

Majoritatea proprietarilor de acvariu își cumpără peștele galben Coris Wrasses ca minori care s-au dezvoltat deja la unele grade. Asta pentru că minorii mici nu se datorează bine în captivitate. Nu este neobișnuit ca ei să piardă și să moară de morți din cauza lipsei de acceptare a alimentelor și, prin urmare, să nu ia dieta calorică ridicată pe care o cer pentru a supraviețui. Cel mai bine este să obțineți un specimen sub-adult de mai mult de două centimetri în dimensiune și unul care deja mănâncă bine pentru a evita problemele cu foamete.

Proprietarii de acvariu vor dori să găzduiască această specie într-un rezervor mare (100 de galoane sau mai mult) pentru a-și furniza animalele de companie cu o mulțime de camere de înot. Substratul trebuie să fie alcătuit dintr-un pat de două până la patru inci de nisip moale, în timp ce galbenul Coris Wrasse îi place să se îngroape în nisipul de a dormi noaptea și pentru protecție atunci când este înspăimântat sau hărțuit. Este important să fiți conștienți de faptul că această specie caută mâncare prin rotirea pieselor de rocă vii și corali. Indivizii mari sunt foarte adepți la această sarcină și, prin urmare, pot mișca cu ușurință obiecte în jurul valorii, ceea ce poate provoca formațiuni de rocă de acvariu să devină instabile. Această specie preferă un acvariu luminos aprins și necesită o acoperire strânsă așa cum poate și va sări.

În timp ce specia este în general tare, ele sunt predispuse la dezvoltarea infecțiilor bacteriene interne asociate cu vezica urinară datorită mediului de substrat slab într-un acvariu.

Dieta galbenă Coris Wrasse

Un carnivore, galbenul Coris Wrapse posedă doi dinți proeminenți în fața fiecărei maxime care sunt folosite pentru hrănire pe prada preferată: cuie, crabi de pustnic, crabi, creveți, moluște și urchine de mare. Va mânca viermi de coastă neplăcută, dar și alți viermi benefice, inclusiv speciile tubului decorativ. Aceste pești ar trebui să fie hrăniți de trei ori pe zi pe o dietă tare de bucăți de alimente de mâncare adecvate, care includ fructe de mare proaspătă sau congelate, saramură vii sau congelați și creveți misterios, sticlă viu sau creveți fantomă, viermi negri vii și hrană.

Diferențe sexuale

Spre deosebire de multe pești, bărbatul și femeia arată destul de diferit unul de celălalt. Minorii de ambele sexe sunt roșii cu șaibe albe de culoare neagră."Ca adulți, bărbații sunt gri închis, cu o bară verde în spatele Gill. Femelele, totuși, sunt albastru închis, cu o margine roșie.

Creșterea the Yellowtail Coris Wrasse

Yellowtail Coris Wrasse dezvoltă perechi de împerechere și pune ouă în cuiburi. Este foarte neobișnuit ca această specie să procreeze într-un mediu de acvariu.

Mai multe rase de pește de companie și cercetări suplimentare

Dacă sunteți interesat de rase similare, verificați:

În caz contrar, verificați tot celălalt animal de companie Profiluri de rasă de pește de apă sărată.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Galbenul coris wrasse