Sailfin tang (pacific sailfin tang)

Stripul Sailfin Tang

Unul dintre membrii mai amiabili ai Tang familie, Sailfin Tangs încă mai au tendința de a deveni teritoriale în jurul altor tangi. Este un pește frumos și colorat care arată similar cu relativa apropiată a lui Desjardin`s Sailfin Tang și este mai frecventă și este mai puțin costisitoare.

Privire de ansamblu de rasă

Nume comune: Pacific Sailfin Tang, estul Sailfin Tang, Tang sonor, chirurg

Nume stiintific: Zebrasoma Veliferum

Dimensiunea adulților: Până la 15 inci

Speranța de viață: 5 până la 7 ani

Caracteristici

FamilieOrigineSocialNivelul rezervoruluiDimensiunea minimă a rezervoruluiDietăCreștereÎngrijirephDuritateTemperatura
Acanthuridae
Oceania, Oceanul Indian și Pacificul de Sud
Semi-agresiv
Toate zonele
125 galon
Erbivor
Scatterer de ouă
Ușor de intermediar
8.1 până la 8.4
8 până la 12 dgh
75 la 82 F (25 până la 28 c)

Origine și distribuție

Sailfin Tang se găsește în cea mai mare parte în recifele și lagunele de pe apele Pacificului de Sud, Oceanul Indian și Oceania. În Pacific, aceste pești se găsesc în locuri precum Indonezia, Japonia de Nord și de Sud, Insulele Hawaiiene, Insulele Tuamoto, Insula Rapa, regiunile de sud ale Marelui Reef Barrier și Noua Caledonie.

Ele pot trăi în ape la o adâncime de trei picioare până la 200 de picioare sau mai mult. Cei tineri sunt solitare prin natură și doresc să-și petreacă timpul ascuns în cea mai mare parte în spatele rocilor, coralilor și recifelor turbide. Ei preferă zonele de corali având curenți puternici de apă.

Culori și marcaje

Sailfin Tang are un corp în formă de disc compus dintr-o aripă anală imensă, o aripă dorsală ridicată și un bot extins. Dinții faringieni sunt mai puține în număr și mai mari în comparație cu unele dintre celelalte specii din genul Zebrasoma. Are scalpele care sunt structuri ascuțite ale coloanei vertebrale situate pe ambele părți ale peduncului caudat - aceste structuri servesc ca mecanisme de apărare și ajută pește să exercite dominație. Scalpelele sunt pliate în interiorul unei caneluri atunci când nu sunt utilizate.

În stadiul minor, corpul este o culoare maro medie, are dungi galbene strălucitoare, cu o parte din culoarea galbenă strălucitoare distribuită prin aripioare, coadă și nas. Când în stadiul adult corpul este o culoare maronie-măslin, iar dungile galbene transformă un galben pal, cu o coadă galbenă de aur.

Tankmates

Ca majoritatea peștilor din chirurgul Familie, Tangs Sailfin sunt un pește care nu se joacă bine cu alte tangi de navigin. Ele sunt foarte teritoriale, așa că dacă le puneți doi dintre ei împreună se vor lupta. Din cauza razorului sau a stimulării de coadă, când se luptă, se vor tăia reciproc. Nu puneți mai mult de unul într-un rezervor. Dacă o navigație se află într-un rezervor cu alt chirurg, poate fi agresat.

Rareori îi deranjează nevertebrate, deși specimenul ocazional poate dezvolta obiceiul rău de a suporta mancadele de căsuță sau polipii de corali pietriș mari cu pietriș mari. Ele sunt în mod normal compatibile cu cele mai multe pești.

În sălbăticie, o mânie de curățare îi va ajuta prin luarea de paraziți din corpul lor, totuși, aceste femei sunt extrem de greu de susținut în captivitate. Peste alternativi, cum ar fi Neon Gobies sau creveți curat, le pot ajuta oferirea acestui serviciu de curățenie în acvariul de acasă.

Sailfin Tang Habitat și îngrijire

Un înotător rapid și agil pe care îl va petrece o mulțime de timp în apa deschisă și se va mișca în și în afara creveților. Nu sunt necesare modificări frecvente de apă. Puteți schimba 10% din apă biweekly sau 20% o dată pe lună.

Toți chirurgul au nevoie de un acvariu cu O mulțime de aerare, Un curent puternic va ajuta la asigurarea unei oxigenare bune. Oferiți o mulțime de spațiu, în special pentru specimenele adulte, împreună cu o mulțime de roci și corali cu corali pentru retragerea și dormirea. Acest decor se va împrumuta, de asemenea, la creșterea algelor pe care chirurgul le bucură de pășunat, făcându-le un plus valoros într-un mediu de recif.

Sailfin Tangs poate fi destul de tare odată aclimatizată, dar nu se va face bine într-un rezervor care nu a finalizat ciclul de azot de acvariu. Adăugați o Sailfin Tang la un rezervor care a fost configurat și derulat timp de cel puțin șase luni. Utilizați un kit de testare a acvariului pentru a testa parametrii apei înainte de introducerea peștelui în rezervor.

Sailfin Tang Dieta

Fishul Sailfin Tang se hrănește în principal cu frunze microalgae, astfel încât orice rezervor cu o cantitate suficientă de alge face un habitate foarte bun pentru această specie. Sailfin Tangs se adaptează cu ușurință la alimentele de bază ale rezervoarelor, cum ar fi hrana pentru fulgi, creveți, foi de kelp uscat sau alge marine de la Nori, doar pentru a numi câteva. Ei vor mânca aproape orice, dar fiind mai mult de un erbivor, preferă verdele.

Diferențe sexuale

Pentru majoritatea speciilor Zebrasoma, nu există diferențe sexuale aparente. Bărbații tind să crească puțin mai mare decât femelele. Puteți asista la unele diferențe sexuale, în ceea ce privește ritualul de împerechere, dar acestea apar numai în timpul perioadei de reproducere.

Creșterea lui Sailfin Tang

Nu este prea cunoscut despre obiceiurile de reproducere ale acestor pești în apele deschise. Tangi de naviginați sunt fie bărbați, fie femei și nu sunt prezente caracteristici hermafroditice.

Reproducerea acestor pești este strâns legată de ciclurile lunare. Rasa de pește în perechi. Masculii efectuează un spectacol de schimbare a culorii pentru a atrage atenția femelelor. Masculii sunt poligami și se pot împerechea cu mai multe femei într-un singur sezon. Pe de altă parte, femelele mature sexuale se reproducă doar o dată pe lună.

Larvele de pește supraviețuiesc inițial pe gălbenușul de ou pentru primele trei zile. Din ziua a patra, ei încep să se hrănească pe plancton. Pe măsură ce se deplasează într-o etapă mai dezvoltată, corpurile lor devin mai comprimate și spinii apar pe aripioarele lor dorsale și lor. Corpurile lor se dezvoltă în a fi incomod și transparente. Această etapă a larvelor se numește "acronurus larvă", care este văzută numai în familia de pește ACANTHURIDAE. Pe măsură ce se maturizează, trupurile lor devin ovale și rotunde, iar pedunculul caudal devine mai proeminent.

Mai multe rase de pește de companie și cercetări suplimentare

Dacă Sailfin Tangs face apel la dvs., și sunteți interesat de un pește compatibil pentru acvariul dvs., citiți:

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Sailfin tang (pacific sailfin tang)