Naso tang

Bluespin Unicornfish (Naso unicornis)

Naso Tang sunt mari, frumoase și, în general, chirurgiu pașnic, care fac o bună adăugire la a Rezervorul de recif. Aceste pești neobișnuit sunt sociabile și sunt chiar dispuși să mănânce din mâna proprietarului - sunt, de asemenea, distractiv să privească deoarece sunt foarte activi. Naso Tang sunt cele mai potrivite pentru un rezervor foarte mare și necesită îngrijirea unui proprietar de acvariu moderat cu experiență.

Privire de ansamblu de rasă

Nume comune: Naso Tang, Clown Chirurghish, chirurg de liturat, ruj Tang, orangespine unicornfish

Nume stiintific: Naso Lituratus

Dimensiunea adulților: Până la 18 inci

Speranța de viață: 8 ani sau mai mult

Caracteristici

FamilieAcanthuridae
OriginePacificul Central și Vest
SocialPașnică, cu excepția altora chirurg
Nivelul rezervoruluiToate nivelurile
Dimensiunea minimă a rezervorului135 de galoane pentru pești complet cultivați
DietăErbivor
CreșterePereche de spaders (în sălbăticie)
ÎngrijireIntermediar
ph8.1-8.4
Temperatura75-79 grade Fahrenheit (24-26 grade Celsius).

Colorarea și marcajele

Corpul acestui pește este lumină la gri închis. Are un plasture de galben strălucitor pe frunte cu o linie accentuată galbenă care se extinde de sub ochi în jos în spatele gurii. Buzele sale sunt portocalii. Firul dorsal este albastru la bază, apoi negru, apoi se termină cu o bandă albă de-a lungul marginii exterioare. Finul anal este portocaliu maroniu la bază, întorcându-se într-o portocală mai strălucitoare, cu marginea exterioară tăiată în alb. Coada are o margine în formă de semilună, care este albă înăuntru, schimbând la o culoare galben pal pe marginea exterioară. Bărbatul are fanii lungi, streamer care extind vârfurile de sus și de jos ale coada. Naso Tang este capabil să schimbe culoarea în funcție de mediul lor sau de starea de spirit. De exemplu, un Naso Tang excitat sau înspăimântat poate deveni negru cu patch-uri gri.

Un alt nume pentru Naso Tang este unicornfish și este ușor de văzut de unde provine numele. Naso Tang are spini asemănători cu scalpel în apropierea cozilor lor - spinii sunt înconjurați de colorarea portocalie. Aceste spini sunt extrem de ascuțite și poartă o toxină care poate provoca dureri severe în ființele umane (și moartea la creaturi mici acvatice). Pentru a evita interacțiunea cu aceste spini, este mai bine să utilizați o rețea cu grijă sau să utilizați o pungă mai degrabă decât o plasă pentru a evita rănirea peștelui.

Origine și distribuție

Naso Tang poate fi găsit în Pacificul Central și Vest în locații, inclusiv Hawaii, Japonia, Tuamotu și Marquesas. Un pește similar, blonda Naso Tang, locuiește în Marea Roșie și în Oceanul Indian. Naso Tangs poate fi găsit singur, în grupuri sau în perechi, la adâncimi de 16-295 de picioare. Ei frecvente recife de corali și sunt de obicei găsite înot peste rocile de corali printre apartamentele și pantele Recif.

Tankmates

Odată ajustată la viața acvariului, Naso Tangs au personalități mari și pot fi instruiți să mănânce alimente din dreapta din mâini. Este una dintre cele mai agresive specii chirurghioase atunci când vine vorba de disputele teritoriale cu alți chirurgii, în special de propriul lor tip, dar, în general, se vor întâlni cu alți colegi de rezervoare de pește și nevertebrate. Este o trăsătură interesantă că se vor ataca reciproc, având în vedere că se adună în grupuri mici sau școli în sălbăticie.

Naso tang habitat și îngrijire

Naso Tang este un pește moderat ușor de îngrijit, atâta timp cât este un specimen care mănâncă deja bine atunci când o cumperi, îi dai o mulțime de cameră și să-l oferi o creștere amplă macroalgae pentru pășunat. Acest pește este foarte maiestuos și are cu siguranță personalitate, plus!

Când introduceți Naso Tang în noua sa casă, este probabil să fie timidă și nervoasă. Poate să ia puțin timp pentru a se adapta și în acel moment ar putea fi foarte pretențios despre alimentele sale. Dacă acest lucru este cazul, asigurați-vă că are o stâncă vie pentru a trece și a lua în considerare hrănirea pe salată și creveți de saramură pentru a fi sigur că primește suficientă nutriție.

Această specie este un înotător activ și este întotdeauna în mișcare. Un rezervor mare este o cheie pentru ao menține fericită și sănătoasă, așa cum este un filtru bun, o turbulență suficientă a apei și o mulțime de oxigen. Naso Tang este probabil să înoate înainte și înapoi toată ziua - dacă este letargic Există o șansă bună că animalul dvs. de companie are probleme de sănătate. Naso Tang nu are o barieră de mucus pe corpurile lor și, astfel, sunt relativ susceptibile la tulburări, inclusiv marinul ICH și catifea marină, iar o nutriție excelentă vă poate ajuta să le protejați de aceste probleme. Suplimentele de vitamine și în special vitamina C, vă pot ajuta animalul pentru a evita infecția. Dacă naso tang se dezvoltă ICH sau altă boală, ele pot fi tratate, de obicei, cu ușurință cu medicamente de cupru.

Wild Naso Tang are adesea beneficiul unei mâncăruri mai curate care elimină paraziții din corpul său. În timp ce aceste mâncăruri speciale nu fac animale de companie bune, gobies neon sau creveți mai curat sunt un înlocuitor bun și vă pot ajuta Naso Tang să rămână sănătos.

Naso Tang Dieta

Acest pește este un erbivore, cu o preferință de dietă pentru macroalgele maro (în sălbăticia preferă să mănânce pe Sargassum și Dictyota). Unele specimene pot fi reticente în a mânca orice altceva, dar, în cea mai mare parte, această specie va accepta, de obicei, dieta de bază a rezervorului de bază pentru Tangs & Chirurghishes. Ocazii rare, un individ poate alege la corali mari. Naso Tang va mânca de asemenea Mysis creveți și alte tarife de carne dacă le este oferită, mai ales dacă vede alt pește mănâncă-o.

Diferențe sexuale

Doar bărbații naso Tang au streameri cauzate.

Reproducerea naso tang

Naso Tang sunt spaders pereche. Cuplu de sex masculin / femeie înot la suprafață împreună - femeia își eliberează ouăle și bărbatul îi îngrămădește. Ouăle fertile plutesc de-a lungul suprafeței oceanului, purtând larvele departe și largi. Până în prezent, nu există rapoarte privind reproducerea Naso Tang într-un acvariu la domiciliu, deși uneori vor rambursa în captivitate.

Mai multe rase de pește de companie și cercetări suplimentare

Dacă sunteți interesat de rase similare, verificați:

În caz contrar, verificați tot celălalt Profiluri de rasă de pește de apă sărată.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa