Chevron tang (hawaiian bristletooth)

Este minunat dacă puteți obține unul dintre acești pește frumos în stadiul minor. Ele sunt atât de ornamentate când sunt tineri și se descurcă bine în viața tancului. Fiți conștienți de faptul că Tangs Chevron își vor pierde culorile juvenile pe măsură ce cresc în adulți și vor deveni mult mai mari. Ca adult, este încă un pește frumos, precum și un bun alge alge.

Privire de ansamblu de rasă

Nume comune: Regal Angelfish, Royal Angelfish, împărăteasa Angelfish, Blue-Banded Angelfish

Nume stiintific: Pygoplite Diacanthus

Dimensiunea adulților: 10 inci

Speranța de viață: 15 ani

Caracteristici

FamilieOrigineSocialNivelul rezervoruluiDimensiunea minimă a rezervoruluiDietăCreștereÎngrijirephDuritateTemperatura
Acanthuridae
Pacific Ocean, de-a lungul celei mai multe oceanii de la Insulele Micronesia, Wake și Marcus până la Insulele Hawaii și Insula Pitcairn
Semi-agresiv
Toate zonele
135 galon
Erbivor
Scatterer de ouă
Moderat
8.1 până la 8.4
8 până la 12 dgh
72 la 78 f

Origine și distribuție

Distribuția acestui pește se extinde de la Hawaii sud -astward în Polinezia de Est, spre sud la Polinezia Centrală, spre vest la Insulele Marianas și, fără îndoială, la multe alte zone adiacente. Adulții locuiesc în apele îmbogățite cu oxigen mai puțin apropiate de zona de supratensiune a recifului, unde se găsesc roci și crăpături, adesea colectarea în școli. Juvenii preferă apele mai profunde și de corali, și trăiesc singure.

Culori și marcaje

Stadiul minor al lui Chevron Tang este foarte colorat, cu marcajul violet, portocaliu și roșu. În captivitate, Chevron Tang pare să-și păstreze culorile juvenile destul de mult decât se pare că în sălbăticie. Există mai multe cazuri în care Chevron și-a păstrat culorile juvenile mai mult de trei ani, în timp ce în sălbăticie, chevronul pare să treacă la culorile sale adulte după un an.

Odată ajuns în stadiul adult, culorile roșii și purpurii se estompează și colorarea devine maro închis, aproape negru, cu părțile laterale ale corpului și capul marcate de multe linii gri fine, orizontale, gri-gri. Deoarece stadiul adult al lui Chevron Tang este similar cu aspectul unui akole (chirurg de ochi galbeni) tang, Este uneori numit Kole Negru Hawaiian. Diferențele sunt că nu are inelul galben în jurul ochiului, corpul este mai întunecat în culoare, iar aripioarele sale pectorale transformă o culoare maro închis, unde aripioarele pectorale ale lui Kole sunt aproape transparente.

Tankmates

Acest lucru nu este un pește prea agresiv, așa că poate fi ales mai agresiv chirurghiș. Se va înțelege, de obicei, bine cu alți locuitori ai rezervorului, cu excepția acestuia și rar deranjează nevertebratele imobile. Dieta sa o face un mare partener complementar pentru alt chirurg pașnic, cum ar fi Tang galben sau Pacific Sailfin Tang, deși trebuie să țineți un ochi asupra compatibilității.

În sălbăticie, o grămadă de curățare ar păstra în mod normal un parazit Tang gratuit. Alternativ, puteți adăuga neon gobies sau creveți mai curat în rezervorul de acasă pentru a le ajuta să elimine paraziți care ar putea să se culce.

Chevron Tang Habitat și îngrijire

Dimensiunea minimă a acvariului sugerată pentru acest pește este de cel puțin 135 de galoane. Este un mare înotător și are nevoie de o mulțime de spațiu.

Fiind printre cele mai mici și mai puțin active ale chirurgului, ați crede că un acvariu mai mic ar fi potrivit, dar are nevoie de multă spațiu pentru ca algele să crească și să se recolteze pe cont propriu. Ei au nevoie de o mulțime de alge cultivate în mod natural și detritus acumulat. Pentru a-și îndeplini nevoile dietetice, vor avea nevoie de un acvariu mare cu o mulțime de rocă live. Ei vor beneficia și mai mult cu includerea nisipului viu.

Ei își folosesc dinții pentru a ridica și a trezi prin diferite tipuri de roci, nisip și alte suprafețe și folosesc gurile lor pentru a aspira algele. În acvariu, veți vedea adesea semne mici de buze pe paharul unde a fost algele.

Ele sunt susceptibile la bacterii care rezultă din acumularea organică care deteriorează calitatea apei. Ei vor avea nevoie de filtrare viguroasă, deșeuri de proteine ​​și schimbări regulate de apă mici.

Chevron Tang Dieta

Deși acest pește este un erbivore în sălbăticie, cu dieta principală constând din creșterea microalgei marine, puteți hrăni, de asemenea, creveți și alte alimente carne în captivitate. Majoritatea aportului lor va fi materia vegetală. Chevron Tang este excelent pentru păstrarea Alge maro (diatom) și Algele de păr verde În verificarea acvariului.

Acest pește este uneori numit Bristletooth Tang datorită naturii sale de hrănire. Ei folosesc dinții asemănători de păr pentru a mânca detritus care conține mai degrabă alge minut decât algele filamente mâncate de alte tangi. Specii de Ctenochetus, denumite atât Bristletooth, cât și Tangs Combtooth, au mai multe rânduri de dinți mici de pieptene flexibili (până la 30 de dinți), împreună cu o gură proeminentă.

Oferiți o mulțime de alge marine, formule preparate congelate care conțin alge sau spirulină, saramură înghețată și creveți misterid și alimente de fulgi. Utilizați un clip de legume pentru a adera pe alge marine japoneze Nori la sticla de acvariu. Hrăniți de trei ori pe zi în cantități mai mici, în loc de o cantitate mare o dată pe zi. Ca grazieri continui, ei vor beneficia de aceasta. Acest lucru va păstra, de asemenea, calitatea apei mai bună pe o perioadă mai lungă de timp.

Diferențe sexuale

Această specie nu pare să aibă caracteristici unice de identificare între sexe. Masculii vor presupune culori mai luminoase în timpul perioadelor de împerechere.

Creșterea chevronului Tang

Chevron Tang, ca și alt chirurg, este pelagic, ceea ce înseamnă că este un spawner liber sau ou-scatterer care se spală în grupuri. Femeia își scoate ouăle mici în coloana de apă, după care bărbatul înoată și prin norul de ou fertilizat în timp ce merge el. Femeia produce sute de ouă într-o perioadă de mai multe ori pe an, de obicei în lunile de primăvară și de vară.

Ouăle clare și fertilizate plutează la suprafață și se alătură fluxului de plancton, unde se hrănește și se dezvoltă larvele în adulți miniaturali.

Mai multe rase de pește de companie și cercetări suplimentare

Dacă Chevron Tangs face apel la dvs. și sunteți interesat de un pește compatibil pentru acvariul dvs., citiți:

Check out profile suplimentare de rasa de pește pentru mai multe informații despre alte informații apa sarata peşte.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Chevron tang (hawaiian bristletooth)