Convict tang: profilul speciilor de pește

negru sturionfish

Condamnați Tangs (Acanthurus triostegus) ar putea să nu fie cel mai colorat pești de apă sărată pe care o puteți găsi, dar cu dungi festive și personalitate fermecătoare, acești chirurghiști pot fi adăugiri minunate la rezervorul de apă sărat drept. Dungile negre de pe acest tang harken la un jumpsuit de închisoare de modă veche, prin urmare numele condamnat Tang. În sălbăticie, condamnați trăiesc în școli mari și își petrec zilele de hrănire pentru alimente, și anume alge marine / marine. Condamnatul Tangs poate fi agresiv față de alte tangi și pești de tipuri de corpuri similare, dar sunt de obicei pașnice cu alte pești neagresivi.

Lista de verificare a acvariului: tot ce aveți nevoie pentru a primi pește în noua lor casă

Prezentare speciala

Nume comune: Condamnat Tang, chirurgul condamnat

Nume stiintific: Acanthurus triostegus

Dimensiunea adulților: 8 inci

Speranța de viață: 5 până la 7 ani

Caracteristici

FamilieAcanthuridae
OrigineOceanul Indian, North, Sud și Eastern Pacific
SocialSemi-agresiv
Nivelul rezervoruluiToate nivelurile
Dimensiunea minimă a rezervorului100 de galoane
DietăOmnivore
CreștereGrupul Spawner
ÎngrijireIntermediar
ph8.1 până la 8.4
Duritate8 până la 12 dgh
Temperatura72 la 78 F (22 la 25 c)

Origine și distribuție

Tangul condamnatului este o specie răspândită găsită în apele tropicale din întreaga lume, inclusiv Insulele Indo-Pacific, Insulele Hawaiiene, Pacificul de Est (spre sud de Golful California, prin Mexic, inclusiv Insulele Revilaggedo, Insula Clipperton și Insulele Galapagos). Ei locuiesc în zone recif superficiale, unde hrana în principal pe alge marine crescând pe recif. Tangii condamnați sunt colectați frecvent pentru comerțul cu acvariu în Hawaii și alte părți ale Pacificului de Sud.

Culori și marcaje

Condamnatul Tang are un corp alb sau de argint cu șase benzi verticale negre. Partea superioară a vârfului dorsal este vopsită cu un pop de galben. Tangii condamnați pot crește până la aproximativ 8 centimetri lungime, dar mulți condamnați minori Tangs disponibil pentru cumpărare sunt mai mici, variind de la mai puțin de un centimetru până la aproximativ 6 centimetri lungime.

Tankmates

Considerat Reef Seif, condamnatul Tangs poate fi o alegere bună pentru un acvariu mare de apă sărată, indiferent dacă un acvariu al recifului comunitar sau un rezervor numai de pește. Condamnii Tangs poate să-l coabită în mod pașnic cu majoritatea peștilor pașnici, dar aceste pești pot avea probleme cu alte chirurgii, precum și cu pește care au un tip de corp similar, cum ar fi Angelfish sau Butterflyfish. Unii acvaristici constată că este posibil ca acesta să găzduiască mai mult de un Tang împreună, cu condiția ca rezervorul să fie suficient de mare (cel puțin 100 de galoane), rezervorul nu este supraaglomerat cu prea mulți pești, iar peștele sunt introduse în mulțumirea corectă ( Când adăugați pește, introduceți întotdeauna cele mai agresive specii). La sfârșitul zilei, totuși, succesul de a păstra mai mult de un tang împreună într-un acvariu cu apă sărată depinde de peștele individual implicat.

În sălbăticie, condamnați Tangs sunt peștii de școlarizare. Este posibil să păstrați mai mulți condamnați împreună într-un rezervor mare și lung, de preferință un rezervor de recif, cu o mulțime de locuri de rocă și ascunzătoare. Dacă doriți să încercați acest lucru, introduceți toate condamnate Tangs în același timp pentru cele mai bune rezultate. Rețineți că succesul în păstrarea unui grup de condamnați Tangs ca aceasta variază - unii condamnați vor lupta chiar și în tancuri foarte mari.

Condamnatul Tangs nu tind să deranjeze nevertebrate ca crabi și creveți, și, în general, lăsați corali numai atâta timp cât devine suficient pentru a mânca. Ei vor păși pe algele inestetice în creștere în rezervor, făcându-le menajeri excelente.

Condamnat habitat și îngrijire

Condamnați Tangs sunt înotători. În obișnuința lor naturală, condamnați Tangs înotați în școli, traversând recifele toată ziua în timp ce ele pastrează pe alge. În captivitate, Tangii condamnați au nevoie de o mulțime de spațiu pentru înot. desi Numărul de galoane din rezervor este importantă, la fel de importantă este lungimea rezervorului. Pentru a permite suficient spațiu pentru înot, condamnatul Tangs ar trebui să fie adăpostit în rezervoare care sunt de minimum 100 de galoane (cu atât mai mare) și un minim de 6 picioare în lungime. Rezervoare Această dimensiune și mai mari sunt ideale pentru toate peștii, dar mai ales pentru a evita aglomerarea și spațiile teritoriale cu alte pești, în special alte tangi.

Condamnat Dieta și hrănirea

Tangs sunt oarecum delicate și predispuse la dezvoltarea bolii - păstrarea lor bine hrană îi pot ajuta să lupte împotriva infecțiilor potențiale. Tangii sunt în primul rând erbivore, deși mulți condamnați Tangs se bucură, de asemenea, de a mânca alimente de carne precum creveți de miță și creveți de saramură. În plus față de alimentele cu mâncare, hrăniți o mulțime de alge marine și alimente pe bază de alge (înghețate, fulgi sau pelete) pentru a vă menține condamnatul Tang și sănătos. Multe tangi iubesc fulgi spirulina și uscate nori pe un clip de veggie suspendat. Unii acvaristici le place să se înmoaie Nori și alte alimente pe bază de marini într-un supliment de vitamine făcute special pentru peștii marini la consolidarea sănătății. Dacă rezervorul dvs. conține rock live, condamnatul Tang va păși pe alge în creștere pe roci. Atunci când sunt bine hrăniți, condamnați-l pe Tangs vor lăsa în general corali, însă tancii condamnați foame au fost cunoscuți să aleagă la corali polipi mari (LPS).

Diferențele dintre sexe

Tangii de sex masculin și de sex feminin nu au diferențe fizice discernabile.

Creșterea condamnatului Tang

Tangii condamnați nu se rase ușor în captivitate, deoarece prăjiturile lor sunt libere plutitoare în stadiul planctonic timp de câteva luni și tind să fie aspirat în filtre de acvariu. În habitat de natură, condamnatul Tangs sunt spaders de grup. La amurg, grupurile mici de tangi condamnați se vor separa de grupurile mai mari. Femelele vor elibera ouăle în apa deschisă, iar bărbații îi vor fertiliza. Larvele Tang condamnat plutește împreună cu planctonul timp de aproximativ două luni, după care se îndreaptă spre locuri adăpostite, cum ar fi bazinele de valuri, unde sunt semi-protejate pe măsură ce continuă să se dezvolte. Odată suficient de mare, condamnatul juvenil se vor aventura și se vor alătura unei școli de alte condamnați condamnați.

Mai multe rase de pește de companie și cercetări suplimentare

Dacă vă place condamnatul Tang, și sunteți interesat de specii de pește similare pentru acvariul dvs. de apă sărată, citiți:

Verificați profiluri suplimentare de specii de pește pentru mai multe informații despre alte informații apa sarata peşte.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Convict tang: profilul speciilor de pește