8 Cauze ale setei excesive la câini (polyidsia)

Ați observat câinele dvs. bea mai multă apă decât în ​​mod normal? Acest lucru poate fi doar temporar sau un semn de boală. Setea excesivă la câini devine o preocupare atunci când bea un fel de mâncare și caută mai mult.

Urmăriți aceste simptome și anunțați-vă medicul veterinar dacă acestea continuă mai mult de 24 de ore:

  • Trebuie să reumpleți prea des castronul de apă al animalelor de companie;
  • Un câine începe să bea din toaletă sau să caute alte locuri pentru a obține o băutură;
  • Un câine cere să meargă mai mult decât de obicei;
  • Un câine beau atât de repede încât au vărsat apa înapoi;
  • Observi că un câine peeing mai mult decât de obicei sau având accidente în casă.

Urmăriți consumul de apă al câinelui în timpul zilei.

8 cauze ale setei excesive la câini (Polyidsia)

Urinarea excesivă și setea excesivă la câini este cunoscută din punct de vedere medical ca Polyidsia, definit ca un aport de apă de Peste 100 ml / kg / zi. Poate fi fie primară sau secundară în originea sa (1, 2). Aceasta este destul de o condiție comună, iar PolyDipsia la câini pot avea multe cauze subiacente (3, 4). În funcție de vinovat, un veterinar va executa teste pentru a exclude simptomele câte una câte una și, uneori, acest lucru poate deveni un proces lung.

1 probleme de rinichi

Defecțiunea a rinichilor câine este atunci când rinichii nu reușesc să elimine toxinele din sânge. Soldul normal al apei din corpul câinelui devine deranjat (5, 6). Insuficiență renală este următoarea etapă, care devine o problemă majoră de sănătate și poate fi chiar fatală.

Boala renală la câini trebuie tratată imediat. Există două moduri cele mai comune, câinii dezvoltă boală renală: (a) o problemă de sănătate existentă, (b) un prejudiciu, cum ar fi lovit de o mașină.

Semnele timpurii ale acestei condiții sunt setea excesivă și urinarea excesivă la câini. Pe măsură ce rinichii lor se înrăutățește, un câine va continua să bea mai multă apă. Rinichii lor nu mai îndepărtează otrăvurile așa cum ar trebui și mai multă apă este necesară pentru a-și face treaba.

Alimentele contaminate și boala dentară pot provoca, de asemenea, probleme renale în care infecția este eliberată în sânge (7). Unele medicamente sau boli asociate pot contribui, de asemenea, la boala renală și la insuficiența renală (8).

Tratamentul va varia în funcție de stadiul bolii. Un câine este probabil să fie păstrat la o clinică pentru tratament intensiv pentru a stabiliza rinichii. Lichidele intravenoase vor fi folosite pentru a reduce toxinele din organism. În mod corespunzător managementul durerii Metodele și medicamentele anti-greață pot fi date pentru a începe procesul de vindecare.

Boala poate fi încetinită cu lichide IV și a Dieta de proteine ​​reduse, scăderea volumului de muncă al rinichilor. Medicamentele de tensiune arterială și medicamentele de control al acidului gastric pot fi prescrise.

Boala renală la câini este încetinită și gestionată numai; Nu poate fi vindecat. Cele mai mari timpi de supraviețuire pentru câinii cu boală renală sunt de până la 4 ani. Va trebui să existe un comutator permanent la Alimentele cu câini cu conținut scăzut de proteine, sau o dietă de casă cu proteină scăzută, proiectată special pentru această condiție.

2 diabet zaharat

Diabetul este comun la câinii supraponderali și contribuie, de asemenea, la o mare varietate de probleme de sănătate printre animale de companie. Este o cauză foarte frecventă de sete excesivă la câini și pisici (9, 10).

Diabetul canin este diagnosticat de prezența:

  • sete excesive la câini
  • Foamea excesivă
  • urinare excesivă
  • Greutate fluctuații
  • Nivelele cronice ridicate de sânge și urină glucoză

Unul dintre primele simptome ale diabetului zaharat la câini este o sete și urinare excesivă (11). Similar cu boala renală, nu poate fi tratată acasă. Dacă bănuiți că setea excesivă a unui câine este cauzată de diabet, consultați imediat un veterinar.

Odată la clinică, veterinarul dvs. va testa urina câinelui pentru prezența cetone și glucoză. Dacă rezultatele arată necesitatea unor teste suplimentare, VET va măsura glucoza din sânge.

Un diagnostic de diabet este pozitiv atunci când glucoza este în urină și concentrată în sânge. Tratamentul pentru această formă de diabet este similar cu oamenii: glucoza este monitorizată cu aceleași contoare pe care oamenii o folosesc, o specială Dieta Dieta de diabet este proiectat, exercițiul este monitorizat și este posibil ca insulina să fie administrată.

Din fericire, diabetul la câini poate fi inversat cu tratamente, alimente de insulină și diabet. Veterinarul dvs. sau nutriționistul dvs. canin trebuie să vă recomandăm mărcile alimentare adecvate sau să vă ajutați să proiectați o dietă alimentară de casă pentru câinii diabetici (de exemplu, a se vedea Această rețetă și Aceasta).

3 Diabetul Insipidus

Diabet insipid este rar și nu este bine cunoscut tulburare metabolică la câinii care afectează modul în care apa este utilizată de corpul lor (12). Unul dintre simptomele sale împiedică menținerea unui corp de câine pe apă și, în schimb, trecând prea mult din ea.

Diabetul ISPIDUS poate fi identificat prin sete și urinare excesivă la câini, urină foarte palidă și o nevoie în continuă creștere pentru mai multă apă (13).

Câinii cu diabet zaharat Insipidus vor continua să bea mai mult, dar pot fi încă deshidratate rapid, apoi devin dezorientați ca rezultat. Acest lucru este cauzat de dezechilibrul electroliților din cauza incapacității organismului de a conserva apa. Este diagnosticat prin multe teste de sânge și urină.

Diabetul Inspididus este foarte rar la câini și este uneori denumit ca Diabetul de apă la câini. Acesta trebuie controlat cu dietă și uneori, medicamente specifice. Medicamentul utilizat pentru diabetul de apă la câini este, de obicei, o înlocuire hormonală pentru cea normală pe care fiecare câine ar trebui să o aibă. VET dvs. va păstra un ceas apropiat pentru a vă asigura că tratamentul funcționează și ajustați medicamentele dacă este necesar.

4 boală hormonală suprarenală

Setea excesivă la câini poate indica, de asemenea, o problemă cu suprarenalele PET și mai multe boli legate de hormonii câinelui tău. Cele mai frecvente exemple sunt Boala lui Cushing și boala lui Addison. Acestea sunt două tipuri opuse de boală care sunt de aceeași glandă.

Ambele Cushing și ADDISON au simptome similare. Principala diferență este că boala lui Addison face ca câinele dvs. să acționeze grav deprimat și lipsit de energie.

Încă o dată, este necesară testarea la biroul VET pentru a defini boala și pentru a formula un plan de tratament. Studiile au observat că cauza comună a acestora este o mică tumoare în glandele suprarenale ale câinelui (14).

Problemele suprarenale la câini sunt de obicei tratate cu medicamente și monitorizare constantă. Testarea extensivă poate fi implicată pentru a descifra ce boală pe care câinele are în primul rând.

5 ficat Boală

În funcție de vârsta PET, boala hepatică poate fi cauza unei sete excesive la câini și este o altă problemă serioasă care necesită tratament imediat (15).

Ficatul este esențial pentru multe funcții de susținere a vieții la toate animalele. Ceva care ar putea fi diagnosticat pe măsură ce boala hepatică ar putea fi cauzată de un alt organ sau sistem corporal.

Cele mai frecvente simptome asociate cu boala hepatică la câini sunt:

  • pierderea poftei de mâncare
  • Creșterea aportului de sete / apă
  • vărsături (adesea intermitente, dar de obicei cronice)
  • pierdere în greutate
  • greaţă
  • depresie
  • frecvența crescută a urinării
  • letargie
  • deshidratare
  • Creșterea volumului de ieșire a urinei

Cercetările arată că boala hepatică nu este, în general, un suspect în puii (16). Această condiție este observată în general la câinii de vârstă mijlocie și vârstnici. Cu toate acestea, dacă rasa are o istorie și o boală hepatică ereditară, atunci poate să apară chiar și într-un câine mai tânăr. Acest lucru poate fi gestionat cu medicamente și Dieta ficatorului.

Un exemplu Dieta și structura de hrănire pentru câinii cu boală hepatică:

Boala hepatică la câini - cum să hrănească un câine

Decuparea altor boli este primul lucru de făcut, datorită testării extinse necesare pentru a diagnostica boala hepatică la câini. Ficatul rulează întregul corp, așa că atunci când se descompune, multe alte sisteme vor începe, de asemenea,, inclusiv funcția creierului.

6 infectare

Un câine cu o infecție va avea adesea febră, iar acest lucru îi va determina să devină deshidratate, rezultând o sete neobișnuită și excesivă. Acest lucru poate veni de la aproape orice sursă sau chiar boluri asemănătoare gripei pe care câinii le pot contracta.

Cele mai frecvente tipuri de infecții care pot provoca urinare excesivă și sete excesive la câini sunt inflamația și infectarea uterului animalului și / sau a rinichilor (diferită față de boala renală). Veterinarul dvs. va afla rapid dacă este cazul cu un simplu test de urineză.

Dezechilibrul și perturbarea și perturbarea 7

Dezechilibrul și perturbarea electroliților, cunoscuți, de asemenea Hipofosfatemie, este direct legate de la consumul câinelui dvs. de apă și poate avea multe cauze diferite (17). VET dvs. trebuie anunțat și testele efectuate pentru a afla vinovatul exact al hipofosfatemiei la câini.

Cel mai frecvent, această condiție se datorează calciului ridicat și / sau scăderii potasiului în dieta unui câine. Acesta este adesea nu numai un motiv pentru setea excesivă la câini, dar și pentru intoxicarea apei. Simptomele sunt foarte asemănătoare și se pot întâmpla împreună cu boala renală, boala hepatică, diabetul și alte afecțiuni.

8 efect secundar al medicamentelor

Există multe medicamente care vor avea un efect secundar care determină setea excesivă a unui câine. Acest lucru ar trebui să se auto-limiteze și să se oprească când tratamentul se termină, dar dacă sunteți îngrijorat, notificați medicul veterinar. Cu toate acestea, atunci când utilizați medicamente pe bază de prescripție medicală, un veterinar vă va avertiza probabil despre o creștere a aportului de apă și dacă este ceva ce trebuie să vă faceți griji sau nu.

Alte pericole de băut la câini

Există un astfel de lucru ca un câine care bea prea multă apă?

da. Este cu siguranță posibil ca un câine să bea prea multă apă și ar trebui să fie o cauză de îngrijorare (18).

Setea excesivă la câini nu este doar un simptom al unei probleme de sănătate mai mare, dar ar putea fi mult mai mult. De exemplu, câinele dvs. de băut prea multă apă poate fi a Problema psihologică sau a învățat comportamentul mai degrabă decât o boală fizică specifică și cunoscută.

Aceste tipuri de comportamente compulsive se pot încheia în supra-stimularea și eșecul rinichilor câinelui, ceea ce poate duce la deces. Uneori, problema este Comportamentul compulsiv, care este tratabilă cu modificarea medicamentelor și comportamentului. Ar trebui să vorbiți atât cu medicul veterinar, cât și cu un comportament profesionist de canin, cu privire la modul de fixare a rădăcinii acestei probleme.

Hiponatremie

Hiponatremie la câiniHiponatremie (nivel scăzut de sodiu) este o condiție rară, dar adesea fatală la câini (19). La cel mai mare risc sunt câinii care se joacă în apă pentru perioade lungi de timp. Chiar și un sprinkler de furtun sau gazon poate fi periculos pentru câinii care încearcă să prindă pulverizarea apa în gură și să facă acest lucru prea mult timp.

Hiponatremia la câini se întâmplă atunci când animalul dvs. de companie înghiți mai multă apă decât corpul se poate descurca. Acest lucru se diluează fluidele corporale, creând un dezechilibru de electroliți periculoși. Prea multă apă scade nivelurile de sodiu în fluidul din afara celulelor.

Această afecțiune afectează tensiunea arterială, nervul și funcția musculară. pentru că sodiul este esențial Pentru câini, când nivelele de sodiu picătură, apa intră în celule și face celulele să se umfle. Aceasta include creierul, adică sistemul nervos central este afectat. Aceasta are ca rezultat intoxicarea apei care poate fi mortală.

Simptomele de intoxicare a apei includ:

  • letargie
  • Stăpânirea / pierderea coordonării
  • greaţă
  • balonare
  • elevii dilatați, ochi glazurați
  • vărsături
  • Culoare gumă ușoară
  • saliva
  • În cazuri severe: dificultăți de respirație, pierderea conștiinței, comă, convulsii și moartea

Câinii de orice dimensiune pot ajunge cu această boală, dar starea este de obicei văzută la câinii care se bucură de un iaz sau un lac, iar câinii care se bucură de obiecte aruncate în apă. Uneori, acest lucru se poate întâmpla după o mulțime de activitate sau se poate juca cu un sprinkler sau un furtun.

Câinii cu constrângerea de a juca în vasul lor de apă sunt, de asemenea, în pericol de intoxicație în apă. Intoxicația de apă poate afecta orice dimensiune sau rasă de câine. Câinii mai mici prezintă simptome rapide datorită masei lor corporale mai mici.

Hiponatremia la câini este tratată cu electroliți IV, diuretice și medicamente pentru a reduce umflarea creierului. Îngrijirea veterinară agresivă este singurul remediu și chiar atunci, unii nu supraviețuiesc.

Pentru a evita acest lucru, monitorizați câinele dvs. iubitor de apă. Limitați sprinklerul și jocul de furtun și dați pauze atunci când jucați în apă. Să fie atenți la simptome și să observați comportamentul câinelui dvs. atunci când se bucură de joc de apă. Dacă aveți a Sistemul de eliminare în curtea ta pentru a răci un câine în căldură de vară, fii vigilent.

După ce ați jucat greu sau exerciții, urmăriți animalele de companie când merg să bea. Dacă întregul castron dispare, așteptați un timp înainte de ao reîncărca. Când luați câinele pentru plimbări, purtați apă cu dvs. pentru pauze frecvente pentru a evita deshidratarea și observați cât de multă apă pe care o cere câinele dvs.

Otrăvire cu apă sărată

Există pericole ale unui câine care beau prea multă apă sărată, iar starea este chemată Hypernatremia (20). Ca și în cazul persoanelor, prea multă sodiu din apă poate duce la otrăvirea prin sare, opusul hiponatremiei.

Semnele inițiale de hipernatremie includ diaree și vărsături (21). Se poate escalada la:

  • Convulsii
  • Pierderea coordonării
  • Depresie progresivă
  • umflarea creierului severă

Hypernatremia la câini este amenințătoare de viață, iar îngrijirea imediată a VET este crucială pentru a salva viața câinelui. Când luați un câine în ocean, purtați apă proaspătă într-o Sticlă de apă pentru animale de companie, și dați-i animalelor de companie adesea, așa că nu vor dori să bea apa sărată. Restricționați aruncarea lucrurilor în ocean pentru ca câinele să se recupereze sau să limiteze cel puțin această activitate. Va deveni o problemă dacă prea multă apă de mare este înghițită accidental.

Modificări de comportament

Sete excesive la câiniDacă medicul veterinar decide că setea excesivă și urinarea la câini este o problemă comportamentală, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a ajuta situația. Aceste trucuri nu funcționează pentru fiecare câine, dar în majoritatea cazurilor, puteți obține un grad de succes. În unele cazuri, vă puteți retrage pooch-ul dacă problema este una din plictiseală. Dacă nu o puteți face singur, obțineți ajutor de la un comportament canin.

Cea mai bună modalitate de a vă opri câinele de a bea prea multă apă distrage atenția. Asigurați-vă că animalul dvs. are întotdeauna jucării și mestecați în siguranță, mai ales când sunt lăsați singuri. Jucării interactive pentru câini va ocupa cel mai mult mintea. Ei vor păstra câinele ocupat mai degrabă decât să se distreze cu un castron de apă.

De asemenea, Limitați cantitatea de apă plecați în castron când animalul dvs. este acasă singur. Nu umpleți vasul de apă la margine și, în schimb, adăugați 2-5 cești de apă (în funcție de dimensiunea câinelui dvs. și cât timp un câine va rămâne singur). Dacă faceți acest lucru, fiți vigilenți în observarea când vasul este gol. Această practică este deosebit de importantă dacă câinele dvs. suferă de boli cum ar fi diabetul zaharat sau boala Cushing.

De asemenea, ar trebui să fiți atenți când vă aflați hrăniți un câine sete. Vedeți că nu se încarcă pe apă imediat după masă, mai ales dacă mâncarea este uscată Kibble. Există o șansă că mâncarea se va umfla și Eliminați câinele. Dacă se întâmplă acest lucru, înseamnă că o excursie la medicul veterinar ca bloat la câini poate fi amenințată pe viață.

niste Proprietarii de animale de companie consideră dificilă pentru a-și monitoriza îndeaproape câinii, măsurarea cantității de alimente și apă consumă animalele de companie. Dacă vă este, cea mai eficientă modalitate de a face acest lucru este de a folosi ajutorul Alimentatoare automate de apă alimentară, care va distribui automat o anumită cantitate de fiecare pentru animalul dvs. de companie în anumite momente. Puteți seta programul, sumele și porțiunile pentru a vă asigura că este chiar și.

Vigilența este cheia, indiferent de motivul setei excesive la câini. Începând cu o vizită VET, este cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru a ajunge în partea de jos a acestei condiții. Veterinarul dvs. va privi istoria sănătății câinelui și vă va cere lucruri cum ar fi:

  • Când ați observat problema?
  • Au existat modificări în dietă sau activitate?
  • Cum este pielea / haina ei?
  • Cum este apetitul ei?
  • Cum este nivelul energiei ei?

Asta va fi începutul. Rețineți că un proprietar vigilent este capabil să spună schimbări de temperament, să mănânce, să bea și mai mult, toate acestea sunt utile pentru veterinar. Jurnalizarea și urmărirea comportamentului câinelui dvs. pot fi extrem de utile, de asemenea. Pe baza acestui fapt, medicul veterinar va efectua teste de sânge, raze X și urină pentru a găsi boala și pentru a afla cât de bine să o tratezi.

Cât de multă apă ar trebui să bea câinele meu în fiecare zi?

Un câine ar trebui să bea aprox. 8 până la 18 uncii de apă pe 10 kilograme de greutate corporală într-o zi (22, 23). Oamenii de știință îl calculează, de asemenea, de materia alimentară, iar formula sugerată de Consiliul Național de Cercetare este o estimare conservatoare a 10 ml apă pe 100 kcal de mine (24).

Acest lucru depinde de cât de mare este câinele și cât de active sunt. Alți factori ar trebui să fie luați în considerare, cum ar fi vremea - dacă este fierbinte în afara, va fi chemată mai multă apă (25) - și starea actuală de sănătate.

Puii tind să bea mai mult decât câinii adulți (26). Ele sunt în creștere și se referă mai mult, care își epuizează mai repede nivelurile de apă. Puii trebuie monitorizați îndeaproape, așa că nu fac obiceiul de a folosi apa ca pe un joc. Studiile raportează, de asemenea, că creșterea sete a câinilor de rang înalt (27). Câinii în climatul extrem de rece vor bea mai mult, în special cei care efectuează exerciții ultra-andurance, cum ar fi câinii de sanie (28).

Rasele mari ca păstorii germani și danezii mari sunt mai predispuși la setea excesivă. Câinii mari bea mai multă apă în mod natural, deoarece dimensiunea mai mare necesită este. Câinii atletici și în general activi au nevoie de stimulare atunci când nu au nimic de a face, dar se află în jur (29, 30). Ei vor juca jocuri pentru a-și ușura plictiseala și a bea mai mult. Aceste rase, precum și câinii de vânătoare și recuperare pot fi predispuși să bea prea multă apă datorită ocupației lor de rasă (31).

Citiți următorul: Pietrele vezicii urinare la câini - Remedii la domiciliu și tratamente veterinare

Doriți să împărtășiți acest lucru?

Ce este setea excesivă la câini

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 8 Cauze ale setei excesive la câini (polyidsia)