4 Semne de probleme renale la câini (și ce să facă)

Rinichii de câine au același rol important ca rinichi umani. Ele mențin echilibrul anumitor substanțe din sânge și îndepărtează toxinele din corpul câinelui prin urină. Ele au, de asemenea, o parte în controlul tensiunii arteriale și produc un hormon responsabil pentru producerea de celule roșii din sânge.

Acestea sunt câteva dintre cele mai importante funcții pe care rinichii o fac și când nu funcționează corect, toxinele se pot construi în sânge și pot provoca probleme semnificative de sănătate, dintre care unele pot fi chiar fatale. Iată câteva dintre semnele de probleme de rinichi la câini, cum să prevenim și ce să faceți despre ei.

Semne de probleme renale la câini

Nu este ușor să observați unele dintre simptomele problemelor renale ale câinelui. Cu toate acestea, dacă observați oricare dintre cele de mai jos, luați câinele la VET pentru o verificare și o evaluare mai precisă.

1. Probleme urinare

Creșterea producției de urină și, în consecință, urinarea excesivă, sunt cele mai frecvente simptome ale problemelor renale. Acest lucru este, de obicei, urmat de o sete crescută.

In unele cazuri, Probleme ale vezicii urinare, Sângele în urină și / sau incapacitatea de a ține urina (incontinență urinară) poate fi, de asemenea, prezentă. Câinele dvs. ar putea avea chiar și accidente dacă simte nevoia de a urina în timpul nopții.

Dacă observați că pooch-ul dvs. bea mai multă apă decât de obicei sau trebuie să pipi mai des, trebuie să verificați motivul din spatele ei.

2. Modificările apetitului

În timp ce schimbările de apetite pot fi un semn al multor probleme de sănătate diferite, pierderea apetitului poate fi, de asemenea, un simptom al problemelor renale. Vărsăturile pot fi, de asemenea, prezente.

Dacă câinele dvs. pare să mănânce mai puțin sau să nu mănânce deloc, du-l la veterinar pentru că poate semnala o problemă serioasă, chiar dacă nu este legată de rinichi.

3. Probleme orale și dentare

Soarele gurii și gingiile palide sunt adesea cauzate de problemele renale. Respirația rea ​​(halitoză) cu un fel de miros chimic poate fi, de asemenea, un semn al bolii renale. Ulcerii orali sunt un semn comun în etapele ulterioare ale insuficienței renale și ar trebui să reacționați rapid dacă observați-le.

4. Schimbări comportamentale

Problemele renale pot duce la letargie și depresie. S-ar putea să existe și simptome de Probleme neurologice, cum ar fi pierderea coordonării și împiedicării la mersul pe jos.

Ce cauzează probleme la rinichi la câini?

Există mulți factori de risc atunci când vine vorba de probleme renale cronice la câini, potrivit societății internaționale de interes renal (IRIS):

  • Rasă - Unele rase sunt la un risc mai mare de probleme renale decât altele, cum ar fi Târriei de taur, boxeri, spanioli și chinezi Shar Pei.
  • Vârstă - Boala renală și alte probleme de rinichi sunt mai frecvente la câinii mai în vârstă, dar pot începe, de asemenea, la o vârstă fragedă.
  • Droguri - unele medicamente sau agenți mai degrabă terapeutici se crede că au un impact asupra dezvoltării bolii renale cronice, cum ar fi sulfonamidele, amfotericina, polimixinele etc.

Ce cauzează probleme la rinichi la câiniProblemele renale cronice se dezvoltă, de obicei, încet și sunt adesea cauzate de o boală subiacentă sau condiții ereditare și congenitale. Cele mai răspândite includ boli cardiace, obstrucție uretrală, hipercalcemie, boli infecțioase și în special Boala dentară.

De fapt, boala dentară avansată este cauzată de bacterii care pot intra în sânge și atacă mai multe organe în corpul unui câine, inclusiv inima, ficatul și rinichii. Stresul poate contribui, de asemenea, la dezvoltarea problemelor renale.

Problemele renale pot fi, de asemenea, cauzate de ingestia de toxine care provoacă insuficiență renală rapidă într-o chestiune de zile, dar acest lucru este un prejudiciu de rinichi acut, nu cronic. Unele dintre toxinele periculoase includ antigel, alimente, medicamente etc.

Cum sunt diagnosticate problemele renale?

VET dvs. va începe cu un examen fizic simplu. Luarea câinelui dvs. la verificările regulate VET este o modalitate bună de a descoperi posibilele probleme de rinichi în cea mai veche etapă.

Dacă examenul fizic prezintă orice semne de probleme de rinichi potențiale, este necesară o încercare suplimentară pentru un diagnostic adecvat. Aceasta poate include teste de sânge, testarea bolilor infecțioase, imagistica diagnosticului și eșantionarea renală.

Cum de a preveni problemele renale?

Problemele renale care vin ca urmare a otrăvirii pot fi prevenite, asigurându-vă că câinele dvs. nu are acces la substanțe periculoase, atât în ​​interiorul cât și în afara casei. Evitați să vă dați câinii dvs. orice medicamente fără a vă consulta mai întâi VET. Furnizați apă proaspătă pentru pooch-ul dvs. în orice moment și nu lăsați-l să mănânce nimic care ar fi putut să fie rău.

Problemele de sănătate renală cronică pot fi, de asemenea, prevenite în unele cazuri. Deoarece boala dentară este cea mai frecventă cauză a problemelor de rinichi, igiena orală adecvată poate minimiza riscul de boală renală sau eșec. Dieta sănătoasă, sănătoasă poate, de asemenea, ajuta. Hrăniți mâncarea de câine de înaltă calitate și asigurați-vă că este întotdeauna hidratat.

Cum de a trata problemele renale?

Cum de a trata problemele renaleTratamentul problemelor renale la câini va depinde de tipul problemei și de severitatea acestuia. De asemenea, este important să identificăm în mod corespunzător cauza problemelor renale.

Dacă există o problemă de sănătate care afectează rinichii, tratarea acestei probleme poate inversa problema conexă a rinichilor. Cele mai bune rezultate în toate cazurile sunt realizate atunci când semnele sunt observate la cele mai vechi etape, deci luați câinele la veterinar la cel mai scurt semn de necazuri.

Unele dintre cele mai comune modalități de a trata problemele renale includ medicamente care măresc producția de urină care monitorizează în general ieșirea de urină. Terapia cu fluid este crucială în tratarea câinilor cu insuficiență renală pentru a preveni deshidratarea cauzată de cantități mari de apă eliberată din corp.

Gestionarea hipertensiunii arteriale și anomalii în ceea ce privește electroliții din sânge sunt, de asemenea, utilizați atunci când este necesar, precum și medicamente pentru probleme gastrointestinale și în special vărsături. În unele cazuri deosebit de indi, dializa sau chiar transplantul de organe ar putea fi singurele soluții.

Dietetice

Sunt necesare alimentația adecvată și dieta prietenoasă la rinichi pentru a gestiona și îmbunătăți sănătatea rinichilor câinelui dvs. Aceasta înseamnă evitarea alimentelor uscate și foarte prelucrate care provoacă deshidratare. Reduceți numărul de proteine ​​de înaltă calitate și dați alimentele câinilor cu un conținut ridicat de umiditate.

Cele 4 semne ale problemelor renale la câini (și ce să facă)Restricționați aportul de fosfor sau păstrați-l prin adăugarea de verdeață de calciu și întunecată, cu frunze. Utilizați probiotice pentru a ajuta organismul să scape de deșeurile toxice și să crească numărul de bacterii bune în intestinele câinelui dvs.

Poate fi dificil să observăm semne de probleme renale într-un câine, dar este esențial să știm ce sunt. Luați câinele dvs. la veterinar imediat dacă observați o sete și urinare crescută în câinele dvs. sau alte simptome cum ar fi scăderea în greutate sau rănile gurii. Pornirea tratamentului devreme este importantă și include modificări dietetice, medicamente și hidratare adecvată.

Citiți următorul: Hrănirea câinilor cu boli renale și probleme renale

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 4 Semne de probleme renale la câini (și ce să facă)