8 Produse de câini care cauzează cancer și consumabile de uz casnic (pe baza studiilor)

Cancerul la câini poate fi cauzat de natura și de îngrijire. Dar, chiar dacă rasa câinelui de companie este deja la un risc crescut de cancer, acordarea atenției și eliminarea anumitor produse din viața lor poate scădea semnificativ acest risc.

Studiile arată că, în timp ce unele rase sunt predispuse genetic la cancer (1, 2), diferite tipuri de cancer la câini sunt adesea cauzate de factori externi și Produse de câini cauzate de cancer (3, 4, 5, 6, 7). Indiferent dacă este vorba de asta ingrediente alimentare sau Consumabile de uz casnic, Proprietarii de animale de companie sunt sfătuiți cu tărie să fie diligentă cu privire la evitarea unor elemente.

În general, cancerul este o boală a câinilor seniori (8). Un câine piele și tesuturi moi sunt cele mai comune locuri pentru cancer pentru a apărea la câini, cu Canin histiocitomul cutanat, un tip de tumoare de piele de la Celulele Langerhan, fiind cea mai frecventă la câinii din întreaga lume și cauzată de produse sau de contaminare a mediului (9, 10, 11, 12).

Incidența anumitor tipuri de cancer la câini

Există un număr mare de diferite tipuri de cancer care pot fi cauzate de factori externi. De exemplu, să aruncăm o privire la tumoarea mamară la câini. În timp ce poate fi cauzată de hormoni, au studii a detectat contaminanți În cele mai agresive tumori (13).

Într-unul dintre numeroasele cazuri, a fost Pyretroids - Un insecticid de uz casnic foarte comun din care 33.3% au fost detectate în tumori canine - care a devenit declanșatorul pentru proliferarea celulelor canceroase la câini (14). Adică, chiar și cu rasele predispuse la cancer, ei nu o vor dezvolta neapărat, dacă nu sunt expuși la unele dintre acestea Produse care stimulează celulele canceroase (15).

Acesta este doar unul dintre cele mai multe articole infracționale găsite adesea în gospodăriile cu animale de companie. Mai jos sunt restul cancerului obișnuit care cauzează produse de câini pe care le recomandate pentru a evita.

8 produse de câini cauzând cancer

De unde vin aflatoxine
De unde vin aflatoxine.

1. Aflatoxin

De la 2013 CONTAMINAREA AFLATOXINULUI UE, În cazul în care mai multe țări europene au raportat contaminarea la nivel național, Aflatoxin a fost Organizatia Mondiala a Sanatatii# 8220; pentru a viziona & # 8221; lista, și chiar Banned În multe locuri (16, 17).

Aflatoxinele sunt colcinogene bine-cunoscute, otrăvitoare pentru câini și oameni. Ele sunt produse de o ciupercă care crește în sol și sunt folosite în porumb, arahide și semințe de bumbac produse comercial (18). În timp ce a fost interzis în unele u.S. afirmă că unii permit încă utilizarea ei și tu ar putea să nu fie întotdeauna în măsură să spună de la etichetă dacă alimentele câinelui dvs. conține acest lucru.

Această toxină sa dovedit a fi mai periculoasă pentru animalele de companie decât oamenii (19). Riscul de leziuni hepatice și cancer la ficat la câini crește cu 30 de ori când animalele de companie sunt expuse la aflatoxine (20, 21).

Înainte de a achiziționa o anumită marcă de hrană pentru câini sau tratează, verificați online pentru a vedea dacă conține acest ingredient. De asemenea, puteți apela producătorul de alimente pentru animale de companie și puteți întreba dacă acest ingredient face parte din formula lor.

2. Etoxhin

Alimentele de câini și tratatele comerciale stocate pe raft trebuie să utilizeze întotdeauna un anumit tip de conservanți pentru a le menține de la răsturnare și de a rămâne oarecum proaspătă. Această parte este inevitabilă, dacă nu alegeți numai mâncare proaspătă de mâncare.

Cu toate acestea, în timp ce anumite conservanți de alimente pentru câini pot fi naturale și foarte eficiente și conservarea alimentelor, alte tipuri sunt cunoscute pentru a provoca cancer. Etoxhin este unul dintre ei și se găsește în mod obișnuit în Dog alimente cu masă de pește (22).

Oamenii expuși la niveluri ridicate de etoxhin - care au fost inițial dezvoltate ca erbicid - au experimentat orbire, infertilitate și cancere, cum ar fi leucemia. La câini, etoxhinul poate provoca deficiență imună, deteriorarea rinichiului și ficatului și cancerele splinei câinelui, ficatului, pielii și stomacului (23, 2425).

Etoxichinul este doar unul dintre multele conservanți care pot fi periculoase pentru câini. Există alții, inclusiv BHA și BHT, care au fost demonstrate, de asemenea, cauzatoare de cancer. Cu toate acestea, nivelurile lor sunt sub ceea ce EPA consideră că nu este sigur și # 8221; (26), asa de acestea sunt încă permise să fie folosite în alimente. Este până la proprietarul de animale de companie să fie diligent dacă doresc să le evite.

Glifosat interzis în Europa
Alexandros Michailidis / Shutterstock.COM

3. Glifosat

Glifosat este un erbicid utilizat în mod obișnuit, găsit în produse comerciale, precum și pesticide pentru uz casnic. Aceste produse sunt printre cancerul cel mai ofensator care cauzează produse de câini pe această listă, cu suficiente dovezi științifice care își dovedesc răul (27, 28).

Acest erbicid a fost inițial dezvoltat pentru a înlocui versiunea mai veche a pesticidelor, dar studiile din ultimul deceniu indică toxicitatea și pericolele (29). Glifosatul poate provoca daune și mutații ale ADN la câini, ducând la multe tipuri diferite de cancere de cantină mortale și alte boli incurabile (30, 31).

4. Suporturi de spalatorie

S-ar putea să nu vă gândiți la furnizarea de spălătorie ca un cancer care provoacă un produs de câini, dar unii dintre ei va fi. Anumite produse de spălătorie, cum ar fi detergentul, balsamul țesăturilor, bleachul și foliile de uscător pot fi periculoase pentru câini (32, 33). Unele articole pot include formaldehidă care este un cancerogen cunoscut (34).

În timp ce majoritatea consumabilelor de spălătorie nu vă vor face rău sau animalul de companie în doze mici, orice tip de consumabile de curățare canceroase sau diferite produse de spălătorie poate avea un efect dăunător dacă un câine are acces și le intră în o doză mai mare sau mai mult de o ocazie.

Alegeți mai multe produse de curățare ecologice. Mențineți întotdeauna consumabile de spălătorie din atingerea animalelor de companie. Clătiți cu atenție consumabilele câinelui înainte de a le oferi înapoi. De asemenea, puteți face mai mult de casă naturală produse de curatat și chiar o casă de casă detergent de rufe stilul DIY, cu ingrediente de siguranță pentru câini.

Albastru de colorat alimente în alimente pentru câini și consumabile de câini

5. Vopsea albastră

Anumite culori albastre, în special albastru 1 (Brilliant Blue FCF) și albastru 2 (indigotină), au fost demonstrate în studiile pentru a fi canceroase față de animale (35). De exemplu, cercetarea ambelor albastru 1 și albastru 2 colorarea alimentelor a văzut-o direct legată de cauza tumorilor cerebrale la animale (36, 37).

Chiar dacă majoritatea alimentelor de câine nu sunt albastre și folosesc foarte puține la nici o colorare a alimentelor, aceste ingrediente de coloranți alimente sunt încă găsite în unele alimente de câini sau tratamente.

6. Tratamente de purici și bifați

Bifați și tratamente de purici sunt unele dintre produsele de câini achiziționate cele mai frecvent achiziționate. Vestea bună este că mulți lucrează foarte bine și fac treaba. Vestea proastă este că unii pot fi, de asemenea, luați în considerare printre produsele de câini cauzate de cancer periculos.

Chiar dacă folosiți fleacă de câini și că bifați tratamentele ocazional este bine, mulți proprietari de câini le aplică pe tot parcursul anului, doar pentru a fi sigur și # 8221;. În mod ironic, acest lucru ar putea fi mai rau pentru câine. Unele pesticide găsite în produsele Flea / Tick, cum ar fi FiPronil și Permethrin, pot duce la unele probleme de sănătate la câini, deși rareori.

Ingredientele din soluțiile de purici și căpușe s-au dovedit a provoca tiroide și alte tipuri de cancer la câini și pisici, dar în cazuri rare (38) . Unii pot provoca, de asemenea cancerul de vezică la câini (39). În plus, proprietarii de animale de companie care au copii ar trebui să știe că utilizarea unor produse de purici / bifare crește Risc de cancer cerebral la copii (40).

Fumul de tutun pentru câini

7. Fum de tigara

Fumatul și utilizarea produselor din tutun sunt cunoscute că pot provoca cancer la om și poate avea același efect asupra animalelor (41). Fumatul în apropierea câinelui dvs. crește semnificativ riscul de cancer pulmonar și al cancerului oral (42, 43, 44).

Acest risc poate crește în continuare dacă animalul dvs. ingenează în mod regulat buturile de țigară sau cenușă. Dacă faceți fum, minimalizați șansa și evitați fumatul în jurul animalului dvs. de companie. Aflați mai multe despre modul în care tutunul Fumul afectează animalele de companie și ce puteți face despre asta.

Dacă rămâneți cu fumatul, este recomandat să faceți acest lucru în aer liber într-o zonă bine ventilată și să aruncați în mod corespunzător cenușa și buturile departe de câinii tăi. Spălați-vă îmbrăcămintea în mod regulat și păstrați-o într-o lovitură închisă, de asemenea, de la animale de companie.

8. Peste-vaccinare

Vaccinurile sunt importante pentru câinele dvs. în multe cazuri, împotriva multor boli periculoase și sunt în general sigure (45, 46). Nu vă recomandăm să evitați vaccinarea câinelui, în special atunci când vine vorba de vaccinuri de bază. Există chiar vaccinuri în dezvoltare pentru a servi ca anti-cancer la câini și au fost dovedite complet sigure (47, 48, 49).

Cu toate acestea, peste-vaccinare poate de fapt deveni o problemă. Acest lucru este deosebit de important atunci când vine vorba de cățeluși, care ar trebui să fie vaccinați pentru anumite boli numai la vârste specifice. Vaccinarea poate reduce, de asemenea, imunitatea câinelui care este periculoasă pentru rasele la un risc mai mare de cancer, deoarece acestea vor fi mai puțin eficiente în lupta (50, 51, 52).

Concluzie

Cancerul poate fi inevitabil pentru câțiva câini predispuși genetic la această boală. Cu toate acestea, anumite produse de câini care cauzează cancer, ingrediente dăunătoare sau consumabile de uz casnic vor crește, de asemenea, riscul de cancer pentru orice categorie de câini. Ele sunt deosebit de periculoase pentru câini cu predispoziție genetică și sistem imunitar slăbit.

Citiți următorul: 30 de mituri pe care mulți proprietari de câini încă mai cred

Doriți să împărtășiți acest lucru?

Top 8 produse de câini care cauzează cancer și consumabile de uz casnic (pe baza studiilor)

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 8 Produse de câini care cauzează cancer și consumabile de uz casnic (pe baza studiilor)