Otrăvire antigel la pisici

Pisica pe masina

Există atât de multe informații pe web despre antigel și pericolul pe care îl prezintă animalelor noastre iubite atunci când sunt expuși la ea. În prietenii noștri felini, o linguriță de antigel este extrem de toxică, iar dacă este lăsată netratată poate fi mortală. Înțelegerea modului în care pisica dvs. poate fi afectată dacă sunt expuși la antigel este crucială deoarece identificarea promptă va duce la tratamentul rapid al acestei condiții care pun viața în pericol.

Otrăvire antigel la câini

Avertizare

Dacă bănuiți că pisica dvs. a ingerat antigel, aceasta este o urgență care amenință viața! Căutați imediat atenția veterinară.

Ce este otrăvirea antigelă?

Etilen glicol, Principalul ingredient găsit în antigel, este ceea ce face toxic pentru pisici. Etilen glicolul reprezintă aproximativ 95% din compusul antigel. Majoritatea agenților antigeniți au avut un gust dulce, care se credea că este motivul pentru care pisicile au fost atrase de ea. Cele mai multe produse antigel au acum un gust amar, pentru a-și reduce interesul față de ea. Deshidratare poate fi un alt motiv pentru care pisicile sunt atrase de antigel. Dacă sunt însetate că vor căuta o modalitate de hidratare. În cele din urmă, unele pisici nu pot fi conștiente că au pășit în substanță otrăvitoare, iar înainte ca proprietarul să o cunoască, au lins deja toxina de la labele lor.

Este important să rețineți că antigelul nu este singura sursă de etilen glicol. Se găsește în lichid de frână, stilou de bilete și cerneală, imprimante și cerneală de tampon, măști de ochi și chiar și globuri de zăpadă. O pisică trebuie doar să obțină o cantitate mică de la oricare dintre aceste elemente pentru a provoca daune semnificative.

Simptome de toxicitate antigel:

  • Vărsături
  • Depresie
  • Ataxia (plimbare beat)
  • Creșterea băuturii
  • Creșterea urinării
  • Tulburări metabolice și electrolitice
  • Cristaluria (cristale în urină)
  • Deshidratare
  • Insuficiență renală
  • Moarte

Toxicitatea antigelului afectează sistemul nervos și rinichii. Semnele clinice sunt de obicei văzute în primele câteva ore de ingestie și pot include vărsături, depresie, ataxie (plimbare beat), băutură sporită și urinare (PU / PD). Pe măsură ce starea progresează, vor exista tulburări metabolice și electrolitice, cristale în urină, deshidratare marcată, insuficiență renală, și în cele din urmă moarte.

Dacă credeți că animalul dvs. a fost expus la antigel, chiar și în cantități mici, aceasta este o urgență medicală! Vă rugăm să aduceți animalul dvs. medicului veterinar pentru îngrijire. Acesta va fi de ajutor dacă puteți aduce containerul de antigel și dacă aveți o idee despre suma pe care o poate ingera. Tratamentul pentru pisici trebuie să înceapă în prima oră pentru a le oferi cele mai bune șanse de supraviețuire.

Avertizare

Nu încercați să provocați vărsături la domiciliu decât dacă sunteți instruit să faceți acest lucru prin controlul veterinar sau al otrăvitorului animal.

Tratamentul pentru toxicitatea antigelului

Pisicile vor trebui cel mai probabil să fie spitalizate timp de mai multe zile. Scopul tratamentului este de a preveni absorbția ulterioară a etilenglicolului și de a promova îndepărtarea substanței toxice din organism. Semnul distinctiv al tratamentului este agresiv terapia cu fluid intravenos, urmată de medicamente pentru a ajuta la corectarea tulburărilor metabolice care se pot dezvolta. Inducerea vărsăturilor și a lavajului gastric sunt recomandate numai atunci când toxina este ingerată în decurs de 30 de minute. Nu provocați vărsături la domiciliu fără instrucțiuni de către controlul medicului veterinar sau otrăvitor pe animale. Timpul este esențial atunci când tratați această condiție. Tratamentul mai devreme începe cu atât mai bine prognoza. Dacă va avea loc o insuficiență renală, urmată de moarte.

Prevenirea toxicității antigelului

  • Dacă aveți produse antigel în casa dvs., asigurați-vă că sunt plasate într-o zonă pe care pisica dvs. nu o poate accesa și că capacele sunt pe strâns.
  • Căutați produse care au un aditiv amar. Având un aditiv amar va descuraja, sperăm, pisicile de băut substanța sau linge-l de pe labele lor.
  • Luați în considerare utilizarea opțiunilor antigelice care conțin propilenglicol, o alternativă mai sigură la etilen glicol. Nu provoacă daune renale, cu toate acestea, nu este lipsit de efecte toxice dacă sunt ingerate.
  • Verificați radiatorul mașinii pentru orice scurgere. Acest lucru va ajuta la prevenirea expunerii la substanța toxică.
  • Asigurați-vă că pisica dvs. este bine hidratată, astfel încât să nu caute modalități de hidratare.
  • Asigurați-vă că stocați articole care conțin etilenglicol, cum ar fi pixurile de cerneală și globurile de zăpadă, dintr-o acoperire a pisicii.

Referințe

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Otrăvire antigel la pisici