Nutriție pentru câini cu boală renală

Câinele așezat așteaptă ca castronul alimentar să fie pus jos

Nutriția este o parte importantă a gestionării bolii renale cronice la câini. Dacă aveți un câine cu boală renală cronică, este important să lucrați îndeaproape cu medicul veterinar pentru a vă asigura că dieta lor este potrivită. Dietele de rinichi terapeutice pot ajuta la încetinirea progresiei bolii renale și chiar reducând unele simptome.

Boala renală la câini

Boala renală (uneori numită insuficiență renală sau boală renală) la câini apare atunci când rinichii nu mai funcționează corect. Rinichii câinelui joacă un rol vital în organism la:

  • Filtrați deșeurile din sânge și excretați-l în urină
  • Ajutați la menținerea echilibrului electrolitului și al pH-ului în sânge
  • produce hormoni și enzime care ajută la reglarea unor funcții corporale

Boala renală la câines poate fi acută sau cronică. Boala renală acută tinde să se dezvolte brusc și adesea apare secundar Expunerea la toxină, infecție, traume sau un alt proces de boală în organism. Boala renală acută este foarte gravă și nu toți câinii supraviețuiesc, chiar și cu un tratament adecvat. Cei care se recuperează pot ajunge la boala renală cronică.

Boala renală cronică se dezvoltă din cauza schimbărilor degenerative ale rinichilor care își împiedică capacitatea de a funcționa. Boala tinde să se dezvolte treptat și se agravează în timp, în cele din urmă ducând la moarte. CKD cauzează deșeuri să se construiască în sânge, deoarece rinichii nu le pot filtra în mod corespunzător în urină. Aceasta se numește Uremia și pot face ca câinii să se simtă foarte bolnavi.

Nu există nici un remediu pentru boala renală cronică la câini. Cu toate acestea, există modalități de a Gestionați CKD și încetinește progresia. Veterinarii folosesc adesea o combinație de tratamente pentru a gestiona CKD la câini. Aceasta include terapeuticul nutriție care poate ajuta la susținerea unui corp cu rinichi slab funcționați.

Nutriția și boala renală

Câinii cu CKD au nevoie de nutriție adecvată pentru a menține masa corporală și pentru a sprijini funcția corporală și este unul dintre cele mai importante aspecte din punct de vedere al managementului. Dietele de rinichi terapeutice lucrează pentru a reduce semnele de uremie și pentru a încetini progresia bolii renale, oferind în același timp mai multe calorii pentru a menține greutatea.

Atunci când sunt eficiente, aceste diete pot îmbunătăți într-o calitate a vieții unui câine și chiar extinde durata de viață. În comparație cu alimentele obișnuite de câine, există unele diferențe cheie în modul în care aceste diete sunt formulate pentru a sprijini câinii cu CKD.

Proteină

Toți câinii au nevoie de proteine ​​în dietele lor, dar prea multă proteină poate exacerba bolile renale. Acest lucru se datorează faptului că rinichii procesează și descompune proteina dietetică. Proteina inferioară din dietă scade volumul de lucru pe rinichi și minimizează deșeurile care intră în sânge. Cu toate acestea, conținutul de proteine ​​din alimente trebuie să fie adecvat pentru a sprijini nevoile nutriționale ale câinelui.

Fosfor

Fosfor din dietă este, de asemenea, procesat în rinichi și este strâns legată de proteine. Rinichii disfuncționali nu pot procesa în mod adecvat fosfor, lăsând nivele în sângele ridicat și periculos. Dietele mai mici în proteine ​​sunt, de asemenea, scăzute în fosfor. Cu toate acestea, testele de sânge pot dezvălui că nivelurile de fosforozitate ale unui câine sunt încă prea mari. În aceste cazuri, poate fi necesar ca un liant de fosfor să fie adăugat la alimente pentru a reduce cantitatea care rămâne în sânge.

Potasiu

Boala renală cronică cauzează adesea niveluri scăzute de potasiu la câini. Acest lucru poate duce la pierderea musculară sau slăbiciune, niveluri scăzute de energie și calitatea slabă a vieții. Dietele de rinichi terapeutice sunt adesea completate cu extra potasiu. VET dvs. poate recomanda, de asemenea, un supliment separat de potasiu care trebuie luat oral.

Sodiu

Câinii cu boală renală cronică se dezvoltă adesea hipertensiune arterială (hipertensiune arterială) ca o complicație. Creșterea tensiunii arteriale poate face ca boala renală să se înrăutățească și poate chiar să ducă la un accident vascular cerebral. Câinii cu CKD ar trebui să mănânce diete scăzute de sodiu pentru a reduce riscul de hipertensiune arterială sau la scăderea hipertensiunii arteriale. Dietele de rinichi terapeutice sunt scăzute în sodiu din acest motiv.

Acizi grasi omega-3

Omega 3 acizi grași sunt uneori adăugați la dietele de rinichi sau completate separat. Se crede că pot reduce inflamația și stresul asupra rinichilor, încetinind progresia CKD.

Apă

Rinichii fără funcționare nu sunt în măsură să filtreze în mod adecvat deșeurile din sânge și în urină. În plus, rinichii nu pot concentra urina. Aceasta trimite semnale de sete corpului, astfel încât mai multă apă intră în sistem. Câinii cu CKD au experimentat în mod obișnuit setea și urinare crescută, astfel încât adăugarea apei la dietă este de ajutor. VET-ul dvs. poate recomanda hrănirea unei formule de rinichi umedă sau adăugarea de apă la o dietă renală uscată.

Cum să hrăniți câinii cu boală renală

Este important ca câinii cu boală renală cronică să ingerați în mod regulat calorii și substanțe nutritive în mod regulat. Dacă medicul veterinar recomandă o dietă specială pentru a vă ajuta să gestionați dieta de rinichi a câinelui, este important să introduceți treptat noua dietă în timp ce vă înțărcați câinele de pe dieta obișnuită.

Unii câini vor avea un apetit sărac în curând după ce au fost diagnosticați cu CKD. VET dvs. poate recomanda mai întâi alte tratamente pentru a vă ajuta câinele să se simtă mai bine înainte de a începe o dietă specială. De-a lungul tratamentului, este important să vă asigurați că câinele dvs. mănâncă bine. Discutați cu medicul veterinar dacă câinele dvs. este reticent în a mânca dieta de rinichi specială - acestea pot recomanda schimbarea mărcilor de alimente sau prescrierea unui stimulent de apetit.

Există mai multe diete comerciale destinate câinilor cu boală renală. Cele mai multe dintre acestea sunt diete terapeutice special dezvoltate, care sunt disponibile numai prin intermediul medicului veterinar. Numele de marcă comune includ dietele de prescripție din Hill, dietele veterinare regale, și dietele veterinare Purina Proplan. Pentru a economisi timp și bani, veterinarul dvs. vă poate ajuta probabil să configurați comenzi alimentare printr-un site web care vinde aceste alimente.

Unii proprietari de câini doresc să pregătească a Dieta de casă pentru câinii lor, mai ales dacă câinele este un eater pretențios sau are alte restricții dietetice. Asigurați-vă că discutați rețete și ingrediente cu veterinarul dvs. înainte de a încerca o dietă de casă. Dieta trebuie să fie completă și echilibrată și formulată corespunzător pentru câinii cu CKD.

Alimente pentru a evita

Fragmente de masă În general, nu sunt recomandate pentru niciun câine. Unele alimente umane pot fi nesănătoase sau chiar toxice. Câinii sănătoși se pot bucura în siguranță de niște resturi de masă, cum ar fi carne slabă, orez bland sau paste, și unele fructe și legume. Cu toate acestea, câinii cu boală renală cronică nu se pot bucura în siguranță de aceleași resturi de masă. Multe alimente umane sunt prea mari în sodiu și / sau proteine ​​pentru a fi sigure pentru câinii cu CKD. Adresați-vă medicului veterinar dacă există vreun fel de alimente pe care le puteți hrăni în siguranță câinele dvs. fără a avea efecte negative asupra rinichilor.

Dog alimente și tratează Proiectat pentru câinii sănătoși nu sunt neapărat buni pentru câinii cu boală renală cronică. Cereți medicului veterinar care alimente și tratate sunt în siguranță. Veterinarul dvs. poate chiar să vă ajute să găsiți câine tratează Făcut utilizând o formulă de rinichi terapeutic.

De asemenea, este esențial să vă asigurați că câinele dvs. nu intră accidental în alimente care ar putea provoca rău. Este posibil să trebuiască să hrăniți separat alte animale de companie pentru a-și păstra alimentele. Mâncarea de pisică poate fi deosebit de nesănătoasă, deoarece este de obicei bogată în proteine ​​și, de asemenea, tinde să deranjeze stomacul câinelui, ducând la diaree și deshidratare (o situație periculoasă pentru un câine cu boală renală cronică).

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Nutriție pentru câini cu boală renală