Ghidul final pentru îngrijirea dentară câinelui

Sănătatea generală a câinelui depinde de mulți factori, inclusiv de igiena sa dentară. Nu numai că îngrijirea dentară necorespunzătoare și igiena pot duce la durere, boală gumă și pierderea dinților pentru câinele dvs., dar și creșterea riscului de boli de inimă și de malnutriție în canini. Pe scurt, dacă nu țineți pasul cu igiena dentară a câinelui, ar putea să-și scurteze durata de viață.

În acest articol, vă voi plimba prin pas cu pas cu privire la cea mai bună îngrijire a dinților câinelui, de ce ar trebui să faceți acest lucru și Cum să economisiți timp și bani pe îngrijirea dentară zilnică.

Problema este prea frecventă

Boala parodontală la câini este mult mai frecventă decât proprietarii de animale de companie realizează. Din păcate, când veterinarii recomandă periajul dinților și curățarea dentară obișnuită, proprietarii nu ascultă. Mulți dintre noi nu vrem să luăm timp pentru a peria dinții câinilor noștri în fiecare zi sau pentru a petrece bani în plus pentru a-l aduce în curățenie la fiecare 6-12 luni.

Puțini proprietari de animale de companie realizează, câteva minute în fiecare zi și câteva sute de dolari cheltuite în facturile VET în fiecare an ar putea adăuga ani la viața câinelui lor. Nu numai că, dar igiena dentară a câinelui poate să vă economisească mii de dolari pe tratament medical pentru condiții cauzate de sănătatea dentară slabă.

In conformitate cu American Veterinar College Dental (AVDC):

Boala parodontală este cea mai frecventă condiție clinică care apare la câinii și pisicile adulte și este în întregime prevenită. Cu vârsta de trei ani, majoritatea câinilor și pisicilor au unele dovezi ale bolii parodontale. Din păcate, altfel decât respirația urâtă, există puține semne ale procesului de boală evident la proprietar, iar curățarea dentară profesională și terapia parodontală sunt adesea prea târziu pentru a preveni boala extinsă sau pentru a salva dinții.& # 8221;

Există mai multe semne care pot indica faptul că câinele dvs. se confruntă cu sănătatea dentară slabă sau necazuri dentare, iar cele mai frecvente includ:

  • Respirația rău sau "respirația câinelui"Ghidul final pentru îngrijirea dentară câinelui
  • Pasărea la gură
  • Reticența de a mânca
  • Reticența de a mânca pe o parte a gurii
  • Freca gura pe podea
  • Umflare, căldură sau roșeață în gură

Aceste semne pot indica orice număr de probleme dentare, inclusiv un abces, un dinte rupt / cioplit, rădăcini fracturate, un obiect străin blocat în gură, o durere în gură sau acumularea plăcii excesive. Dacă observați oricare dintre aceste semne, trebuie să vă luați câinele pentru un examen cu medicul veterinar cât mai curând posibil.

Acum, mai jos este tot ce trebuie să știți despre îngrijirea dentară a câinelui.

De asemenea, citiți: Cel mai bun Dog Dental tratează și mestecați

Ghidul final pentru îngrijirea dentară câinelui

1 vârstă diferită - îngrijire diferită

În funcție de cât de vechi este câinele dvs., va trebui să practicați o îngrijire dentară diferită. Puppy dinți îngrijesc, în special, diferă de câinii adulți sau în vârstă, deoarece trec prin dentiție și altfel au format dinții în primele săptămâni ale vieții lor.

Dinții cățelușului tău

Puii se nasc fără dinți, dar cu 10 săptămâni au 28 de dinți "lapte". Acești dinți de lapte cad cu vârsta cuprinsă între 4 și 6 luni și sunt înlocuit cu 42 de dinți adulți. Între 7 și 8 luni, un catelus ar trebui să aibă un set complet de dinți adulți.

În timp ce dinții de catelus pot fi foarte ascuțiți, este important să-ți folosești catelul să-și atingă gura. Începeți să-i manipulați botul când sunt tineri. Odată ce catelul tău se obișnuiește să-și atingă gura, începe să-și percepeți dinții.

În timp ce dinții de lapte al catelusului vor cădea, este mult mai ușor să periați dinții câinelui adult când a fost desensibilizat la periajul dinților la o vârstă fragedă.

Curățarea dinților de catelusOdată ce un catelus este înțărcat de la mama lor, el va începe deja să-și crească dinții de lapte. Până când se întoarce catelul dvs., el va avea cel mai mult (dacă nu toți) din dinții de lapte.

Nu va fi mult timp după ce catelul tău vine acasă că încep să-și piardă dinții de lapte. Nu numai că veți găsi acești dinți mici de dimensiuni de orez în jurul casei dvs., dar veți observa, de asemenea, că catelul dvs. poate avea respirație urâtă. Asta este normal.

Pe măsură ce dinții de lapte al catelusului se încadrează și dinții adulți vin, vor avea nevoie de jucării de mestecat pentru a ușura durerea de dentită. Jucăriile înghețate sunt deosebit de utile pentru ameliorarea durerii și a umflării.

Dinții câinelui tău adult

Între 6 și 8 luni, catelul dvs. ar trebui să aibă toți dinții adulți. Țineți un ochi pe dinții adulți ai cățelușului în timp ce vin. Dacă catelul dvs. are încă dinții copilului după 8 luni, consultați medicul veterinar despre eliminare.

Odată ce câinele dvs. are un set complet de 42 de dinți adulți, este important să mențineți igiena dentară obișnuită pentru a păstra sănătatea acestor dinți. Țineți minte că dinții sănătoși nu vor crea un miros "Doggy Respira"!

MAI MULTE INFORMATII: Curățarea dinților câinilor 101 - Încălcarea dinților câinilor

2 Încălcarea dinților câinelui

Toată îngrijirea dentară a câinelui începe aici. Periajul dinților câinelui este primul pas pentru păstrarea sănătății dinților adulți. Pentru a face acest lucru, veți avea nevoie de o specială Pălărie de dinți de câine moale (sau o periuță de dinți deget) și a Pastă de dinți prietenoasă pentru câini. Acestea sunt opțiunile cele mai potrivite pentru îngrijirea dentară a câinelui zilnic.

Ghidul final pentru îngrijirea dentară câineluiNu utilizați produse de îngrijire dentară umană pe câinele dvs!

Bacsis: Dacă aveți nevoie de sfaturi despre cum să alegeți o periuță de dinți și o pastă de dinți potrivită pentru câinele dvs, Citiți acest ghid și urmăriți videoclipul însoțitor pas cu pas de la Samantha.

Gata să înceapă? Începeți prin atingerea ușoară a gingiilor câinelui cu un deget curat. Dacă câinele dvs. prezintă iritarea sau orice semne de a fi incomod, lăsați periajul dinților pentru un alt moment. Dacă câinele dvs. prezintă semne de a fi supuși periajului dinților, puneți o cantitate mică de pastă de dinți prietenoasă câinelui pe periuța de dinți a câinelui.

Începeți prin plasarea unui deget și degetul mare pe guma de vârf a câinelui și împingându-și buze de sus. Cu un unghi de 45 de grade, periați dinții câinelui, asigurându-vă că ați curățat până la linia gingiilor. Periați dinții câinelui în cercuri mici, la fel ca și vă spălați propriul.

Mișcați-vă în partea gurii câinelui, ținându-și buzele pe o parte la un moment dat și periați dinții în mișcări circulare. În mod consecvent să vă liniștești câinele pentru a face dinți periajul unei experiențe plăcute.

În funcție de sănătatea dentară a câinelui dvs., puteți observa sângerarea luminii pe măsură ce vă periați dinții câinelui. Dacă observați mai mult decât sângerările ușoare, consultați-vă medicul veterinar. Sângerarea moderată până la greu poate indica o problemă dentară sau o problemă cu tehnica dvs. de periere.

Ar trebui să vă periați zilnic dinții câinelui pentru a menține îngrijirea dentară bună și rutina de sănătate. Cel puțin, ar trebui să vă periați dinții câinelui de trei ori pe săptămână, potrivit veterinarilor. De asemenea, se poate recomanda și curățarea profesională a câinelui și vom ajunge la asta într-o secundă.

Ghid video asociat: Cum să periați dinții câinelui

3 Importanța stimulării dinților și a gingiilor

Când vine vorba de îngrijirea dentară câine, stimularea gingiilor animalelor este ceea ce păstrează sângele care curge în dinți, făcându-le mai puternici și mai mult timp. Primul mod de a stimula dinții și gingiile câinelui dvs. este prin rutina dvs. dentară de câine obișnuit - periaj. Dar există câteva alte modalități care pot adăuga la asta.

Jucării de câine dentare

În plus față de periajul dinților, are nevoie de câine Jucării de câine dentare pentru a stimula gingiile lor pentru a preveni acumularea plăcii. Există multe numere de marcă de pe piață, multe dintre ele pot ajuta, de asemenea, cu proceduri suplimentare de curățare dentare (fără intervenția dvs.).

Dacă nu găsiți o jucărie dentară că câinele dvs. se poate bucura în siguranță, câinele dvs. poate obține stimularea gingiilor de la oase.

Oase pentru câini

Oasele sunt o modalitate sigură de a stimula gingiile câinelui dvs., dar este important să cumpărați oase neobișnuite brute. Aceste oase sunt vândute ca "oase de supă" sau "oase de măduvă", asigurați-vă că ați cumpărat unul suficient de mare pentru cainele dvs. să mestece în siguranță.

Importanța stimulării dinților și a gingieiOasele brute pot fi dezordonate, dar nu vor Splinter ca preparate, Blecis și oase sterilizate. Ele sunt, de asemenea, mai puțin probabil să spargă dinții câinelui. Doar asigurați-vă că luați osul departe de câine atunci când este prea mic pentru a mesteca în siguranță.

Alte "oase" cum ar fi Rawhide pot stimula gingiile câinelui dvs., cu toate acestea, ele conțin ingrediente nesigure, reprezintă un pericol de sufocare și pot bloca intestinele câinelui.

4 Curățarea dentară profesională

În ciuda perierii regulate a dinților și stimularea gingiilor, curățarea dentară profesională poate ajuta la îndepărtarea plăcii de linie de gumă încăpățânată. Capturarea plăcii de linie gumă devreme este importantă în prevenirea unor probleme dentare mai grave cum ar fi infecția.

Curățarea dentară profesionalăÎn timpul unei curățări dentare, care ar trebui să facă parte din rutina obișnuită de îngrijire dentară, veterinarul dvs. va potolit cainele tau. Ei vor folosi apoi un scanar pentru a elimina orice acumulator de placi. După eliminarea acumulării, veterinarul dvs. va lustrui apoi suprafața dintelui pentru a preveni orice patch-uri dure care pot ușura placa pentru a construi mai târziu.

Veterinarul dvs. va folosi, de asemenea, o curățare dentară câine ca o oportunitate de a verifica toate dinții câinelui dvs. pentru chipsuri, fracturi, pauze sau infecții. Ei vor verifica și sănătatea orală a câinelui dvs. și. VET dvs. ar trebui să verifice sănătatea dentară a câinelui dvs. în fiecare an la verificarea anuală. O vizuală rapidă va determina dacă câinele dvs. are nevoie de o curățare profesională.

Un program regulat de periere și oase înseamnă că câinele dvs. nu va avea nevoie de o curățare profesională în fiecare an și că este pur și simplu o rutină bună de îngrijire dentară, pe care o ar trebui să o practicăm toți. Pe de altă parte, o sesiune de curățare dentară de câine profesional la fiecare câțiva ani va ajuta la eliminarea oricărei acumulări de plăci.

5 Alte produse de sănătate dentare canine

Îngrijirea dentară a câinelui înseamnă nu numai participarea regulată la dinții dvs. de companie, dar utilizând tipul potrivit de câine de curățare dentară consumabile. În timp ce unii proprietari de animale de companie se fixează pe utilizarea mestecilor și jucăriilor dentare câine care pot sau nu pot curăța dinții câinelui (în timp ce mâncarea de câine dentar rămâne un mit), cea mai eficientă modalitate este de a opta pentru instrumentele și consumabilele specifice Dog Dental Care.

Iată câteva idei:

Rinses

La fel ca la om, câini de curățare dentară de curățare și Aditivi de apă dentară câinelui lucrează în mod similar. Ele sunt vândute în majoritatea magazinelor de animale de companie și merg direct în castronul de apă al câinelui. Acești aditivi de apă tăiau acumularea plăcii cu diverse ingrediente de curățare cum ar fi soda de coacere, clorhexidina și dioxidul de clor.

Șervețele

Șervețele dentare pentru câini sunt șervețele abrazive blânde pe care le puteți utiliza pentru a șterge dinții câinelui. Cel mai adesea aceste șervețele folosesc bicarbonat de sodiu, patrunjel și mentă. Sunt o soluție bună de curățare dentară a câinelui, dar nu ar trebui să înlocuiască periuța de dinți a câinelui și pasta de dinți.

Suplimente

Suplimentele dentare sunt abundente, dar cele mai des sunt pulberile pe care le presați direct pe mâncarea câinelui. Aceste suplimente includ bacterii benefice pentru a menține sănătatea orală, precum și algele de alge și kelp. Ele sunt rareori parte din rutina de îngrijire dentară pentru câini, dar adăugarea acestora poate ajuta. Mai ales când lucrurile le place Ulei de pește pentru câini a demonstrat că îmbunătățește mulți factori de sănătate diferiți.

6 Riscuri pentru sănătatea dentară a câinelui

Unele elemente sunt potențial periculoase la sănătatea dentară a câinelui, deoarece prezintă un risc de tăiere, rupere sau fracturare a dinților. Ce este și mai periculos este că unele dintre aceste tratamente, jucării și alimente sunt chiar comercializate ca fiind bune pentru îngrijirea dentară câine sau chiar și cu o curățare dentară câine, unde, de fapt, sunt complet contrariul. Urmăriți-le.

Unele dintre aceste elemente includ:

  • Nylon Bones
  • Oasele sterilizate sau albite
  • Găsea oase "măcelărie"

Când cumpărați jucării, asigurați-vă că alegeți numai jucăriile câinilor care sunt Potrivit pentru vârsta și dimensiunea câinelui. De asemenea, alegeți Statele Unite ale Americii a făcut jucării pentru câini care sunt fabricate folosind ingrediente de bună calitate și de companii de renume, mai degrabă decât cele importate din China.

RecomenițiDED: Lista de verificare cu 6 pasi pentru periajul dinților de câini rapizi și eficienți

întrebări frecvente

Ce altceva trebuie să știți despre îngrijirea și curățarea câinilor

Întrebări frecvente despre îngrijirea dentară câinelui1. Câinii primesc cavități?

Foarte rar. Dinții câinelui sunt mai predispuși la crăpare și chipping.

2. Câinii regrow au pierdut dinții adulți?

Nu. Ca noi, câinii primesc doar un set de dinți adulți.

3. De ce trebuie să am îndepărtați dinții pentru copii dacă câinele meu este mai mare de 8 luni?

Păstrați dinți pentru copii provoca probleme deoarece creează aglomerarea în maxilarul câinelui tău. Dinții de copii și dinții adulți sunt vying pentru un spațiu limitat și cauzând schimbarea "planului" normal a gurii câinelui dvs. pentru a fi schimbată. Acest lucru creează, de asemenea, multe colțuri pentru bacterii și placă pentru a se ascunde și a construi.

4. Care este acel dinte imens numit?

Dintele mare din maxilarul câinelui este numit a Dinte carnazol. Dotul carnazic este un dinte zdrobitor pe care câinii se bazează pentru a sparge și zdrobi obiectele grele cum ar fi osul. Dintele carnazolului are trei rădăcini.

Ghidul final pentru curățarea dentară câinelui5. Câinele meu trebuie să aibă raze X de pre-curățare?

Dacă câinele dvs. are curățenie anuală, VET dvs. nu poate necesita raze X anuale. Razele X sunt benefice, totuși, deoarece pot detecta orice probleme dentare sub gingii sau între dinți.

6. De ce câinii mici au atât de multe probleme cu dinții lor?

Câinii mai mici au fălci mai mici și au frecvent o aglomerare a dinților. Această aglomerare creează mai multe colțuri pentru acumularea tartrului. În plus, în comparație cu câinii mai mari, câinii mai mici au mai mulți dinți fragili care pot cip sau crack pe suprafețe dure.

7. Câinii trebuie să fie anesteziați pentru o curățare dentară profesională?

da! Anestezia permite medicului veterinar să se uite amănunțit la toți dinții câinelui dvs. și să curățați toate zonele problematice.

8. Nu este anestezie periculoasă pentru câinele meu?

Proprietarii de animale de companie adesea preceerată curățarea dentară profesională deoarece se tem de riscurile pe care anestezia le prezintă. Tehnologia modernă face anestezie un proces mult mai sigur decât odată a fost astfel încât această îngrijorare este, în general, nejustificată.

Există câteva cazuri în care anestezia este riscantă, totuși, acestea includ:

  • O anumită anestezie este nesigură pentru câinii cu boală de inimă sau o funcție de inimă compromisă.
  • Unele rase de câine (în special unele colonii) poartă o genă care provoacă o reacție adversă la anestezie. Această genă poate fi testată cu un test MDR1.
  • Câini care prezintă anomalii în sângele pre-anestezie care pot indica infecții, boli sau boli grave.

CITESTE MAI MULT: Adevărul - este anestezia în siguranță pentru câini?

9. Cât costă o curățare dentară profesionistă pentru câini?

Costul curățării dentare a unui câine variază pe baza dimensiunii câinelui dvs., indiferent dacă are nevoie de sânge pre-anestezie, indiferent dacă au nevoie de raze X, zona țării în care locuiți și veterinarul dvs. individual.

10. Câinii primesc canale de rădăcini sau coroane?

da! Deși nu este deosebit de obișnuită, câinii pot suferi canale de rădăcini și pot fi montate coroane. Cel mai adesea acest lucru se face atunci când dintele carnazolic este compromis. Pentru alte dinți, proprietarii de animale de companie aleg de obicei extracția asupra unui canal / coroană rădăcină din cauza costurilor.

11. Chiar trebuie să-mi perie dinții câinelui meu?Ghidul privind îngrijirea dentară câinelui

Da și nu.

Periajul este important în îndepărtarea plăcii și a bacteriilor, astfel încât să nu se acumuleze. Eșecul de a peria dinții câinelui dvs. face necesară o curățare profesională mai frecventă și crește șansa bolii dentare.

Pentru câinii cu anxietate severă sau chiar agresiune peste curățarea dinților, este mai bine să renunțați la periajul regulat. Puteți utiliza oasele dentare câine și jucăriile dentare pentru câini pentru a promova îngrijirea dentară consistentă și adecvată în gospodăria dvs. și se bazează pe curățarea dentară a câinilor profesionale pentru îngrijirea de rutină în schimb.

Citiți următorul: Curățarea dinților câinilor 101 - Cum să curățați dinții câinilor

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ghidul final pentru îngrijirea dentară câinelui