Sarcina în iepuri

Iepuri albe pentru copii într-un cuib

Două situații comune pot avea ca rezultat un iepure însărcinată: dacă ați achiziționat recent un iepure PET dintr-un mediu în care a fost găzduit cu un iepure masculin și dacă aveți atât un bărbat intact, cât și un iepure feminin intact care petrec timp împreună. Fie situația ar putea duce la primirea iepurilor pentru copii în această lume și va trebui să știți ce să vă așteptați.

Semnează iepurele dvs. este însărcinată

Iepurii care nu au fost spionați sau sterilați sunt denumiți intacte și o dată se maturizează sexual, pot produce descendenți. Pentru mai mici rase, Maturitatea sexuală apare la fel de tineri ca 3.5 luni de vârstă. Dacă iepurele dvs. de sex feminin intacte a fost cu un iepure masculin intact și sunt ambii peste vârsta de 3 ani.5 luni, veți dori să vă monitorizați iepurele pentru semne de sarcină. Ca majoritatea mamiferelor, o burtă de iepure feminină va deveni mai mare, deoarece copiii ei cresc în interiorul sarcinii, deci acesta este cel mai evident semn al unui iepure însărcinată. În afară de creșterea în greutate, iepurii gravide vor începe să mănânce mai mult, iar cel mai mult vor părea, de asemenea, mai ciudat sau moody. Dacă iepurele dvs. este de obicei destul de neprietenos, poate fi dificil să se spună dacă este gravidă bazată exclusiv pe o leagăn de dispoziție.

După aproximativ 10-12 zile după reproducere, veți putea simți mai multe umflături de marmură în interiorul buricului de iepure. Aceste lovituri mici sunt iepurașii pentru copii și vor fi doar suficient de mari pentru a vă simți ușor în acest moment. Ei vor continua să crească în interiorul iepurelor timp de încă câteva săptămâni până când iepurele dă naștere la aproximativ o lună după reproducere. Dacă un iepure gravidă a trecut mai mult de 33 de zile de la reproducere și încă nu a dat naștere, un medic veterinar va trebui să fie contactat cât mai curând posibil pentru a induce fie forța de muncă, fie pentru a efectua o intervenție chirurgicală pentru a elimina copiii.

Un iepure însărcinat va expune cuiburi comportament aproximativ o săptămână înainte de a da naștere. Cel mai evident semn că un iepure începe să cuibăască este dacă ea se îmbolnăvește cu așternutul sau săpat într-un colț al incintei. De obicei, un iepure va lua fân sau obiecte pe care le poate purta în gură sau poate împinge păturile sau loșa împreună pentru a face un spațiu confortabil pentru a da naștere. Un iepure de cuibărit poate, de asemenea, să-și tragă blănurile pentru a linia cuibul, care poate fi alarmant pentru proprietarii care nu știu să se aștepte la acest lucru. Dacă iepurele dvs. este cuibărit, va da cel mai probabil naștere într-o săptămână și dacă iepurele dvs. începe să-și tragă furia, anticipați că bebelușii se vor naște în a doua zi sau două. Cei mai mulți iepuri dau naștere noaptea, așa că fiți pregătiți să vă treziți până la un gunoi de iepuri.

Locuind un iepure însărcinată

În plus față de bolurile obișnuite de alimente și apă, un iepure gravide va avea nevoie de spațiu pentru cuibul său și suficient spațiu pentru a găzdui toți copiii pe care îi dă naștere. Iepunții pot avea până la 15 copii într-un gunoi, astfel încât să fiți pregătiți să aveți spațiu pentru o mulțime de iepuri, mai ales dacă nu aveți casele aliniate pentru ca ei să meargă odată ce sunt înțărcate.

O opțiune ușor de cuib este o tigaie de pisică plină cu fân sau așternut. Acest lucru poate fi curățat după cum este necesar, dacă iepurele dvs. îl folosește ca o baie înainte ca bebelușii să se nască și, de asemenea, după ce bebelușii părăsesc cuibul. Unii oameni folosesc alte containere din plastic, cu o tăietură laterală, astfel încât iepurele să poată intra rapid și în timp ce altele fac cutii de lemn, dar acestea nu sunt la fel de ușor de curățat.

Cutia cuibului trebuie plasată în incinta iepurelui. A cușcă mare sau stilou de exerciții este o opțiune bună pentru a locui un iepure gravide. Acestea se vor asigura că rabita gravidă folosește cutia de cuibărit pe care ați furnizat-o și vă va ușura să monitorizați bebelușii care se nasc dacă sunt toți în această zonă.

Hrănirea unui iepure însărcinată

Iepurele gravide și de îngrijire medicală vor consuma mai multe alimente, deoarece se hrănesc atât în ​​sine, cât și copiilor lor în creștere. Din acest motiv, numărul de legume proaspete care sunt oferite ar trebui să fie mărit, iar Alfalfa Hay ar trebui să fie furnizate în orice moment. Faceți un comutator treptat de la iarba de iarbă Rabita adultă mănâncă de obicei la alfalfa pentru a evita orice scaune moi. Puteți face acest lucru prin amestecarea treptată a celor două Hays până când ați trecut complet. Apă dulce, în mod ideal într-un castron, ar trebui, de asemenea, oferit ca de obicei.

Îngrijirea iepurilor pentru copii

Majoritatea iepurilor pentru copii nu vor necesita nici o asistență de la un om. Iepuiții pentru copii vor asista de la mamele lor o dată sau de două ori pe zi, timp de patru până la cinci săptămâni până când sunt înțărcați. Puteți gestiona iepurașii bebelușilor nou-născuți dacă sunteți preocupat de faptul că sunt sau nu că sunt îngrijiți. Bunuiții pentru copii ar trebui să câștige aproximativ 1/4 uncie pe zi, dacă sunt hrăniți în mod corespunzător și o burtă rotundă este o dovadă a unei mese dacă le verificați la începutul dimineții.

În cazul puțin probabil că trebuie să intervină și ajuta un iepure de copil intern, Formula specială trebuie achiziționată pentru a fi utilizate pentru alimentarea sticlei. Ar trebui să încercați să reintroduceți copilul la mamă după câteva zile de hrănire de sticlă, deoarece unele mame noi nu au o producție adecvată lapte până la câteva zile după naștere.

Sarcina falsă de iepure

Unii iepuri experimentează o sarcină falsă în care corpul lor crede că este însărcinat, în ciuda faptului că nu este cazul. Sarcina falsă va provoca un iepure să prezinte un comportament de cuibărit și să acționeze moody. Comportamentele false ale sarcinii durează de obicei aproximativ două până la trei săptămâni.

Prevenirea sarcinii iepure

În afară de a păstra un iepure feminin intact complet separat de un iepure masculin intact în orice moment, cel mai bun mod de a împiedica o grămadă de a rămâne însărcinată este să o sporească. Spaying un iepure va elimina uterul și ovarele că un iepure are nevoie să aibă copii, precum și să elimine sau să scadă șansele de a dezvolta mai multe tipuri de cancer mai târziu în viață. Chirurgia la Spay Un iepure nu se întâmplă fără riscuri, dar ar trebui să discutați acest lucru cu medicul veterinar.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Gestionarea iepurilorManualul veterinar

  2. Nutriția iepurilorManualul veterinar

  3. Piesele de iepure: Tehnici de reproducere și managementExtensia Universității de Stat din Michigan

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Sarcina în iepuri