Chinchilla și ileus (stasis gastro-intestinal)

Chinchilla

Chinchillas sunt rozătoare foarte sensibile și adesea coboară cu ileus, cunoscuți și sub numele de stasis gastrointestinal. Dacă ceva se întâmplă într-un corp de chinchilla, intestinele sau curajul lor vor fi de obicei primele lucruri afectate. Este important să recunoaștem semnele și simptomele lui ileus, astfel încât să puteți acționa rapid dacă chinchilla se îmbolnăvește.

Ce este ileus?

Când intestinele unei chinchilla încetează să se deplaseze ingesta normală prin colon și prin rect, se numește ileus sau stază gastrointestinală. O chinchilla ar trebui să fie mereu să mănânce și să se poopească, dar când se opresc să facă una sau ambele, bacteriile din interiorul intestinelor încep să producă gaze excesive. Această cantitate mare de gaz este dureroasă (ar trebui să știți dacă ați avut vreodată gaz rău!) și vă împiedică bărbia să dorească să mănânce mai mult. De vreme ce chinchilla nu pot vomita, trebuie să îi ajutăm să lucreze la gaze și indiferent de alimente care pot rămâne în interior, din corpurile lor, folosind medicamente și stimulare.

Medicamente utilizate pentru ileus

Ta Exotice veterinar poate avea o combinație de medicamente care funcționează pentru ei sau pot dori să încerce câteva lucruri diferite. Indiferent de ceea ce medicamente specifice care sunt prescrise există, de obicei, anumite tipuri de medicamente care funcționează bine pentru a ușura simptomele ileusului.

Drogurile de motilitate a intestinului, cum ar fi metoclopramida (reglan) sau cisapridă, de obicei, sunt prescrise împreună cu medicamentele durerii. Medicamente pentru scăderea cantității de gaze, cum ar fi simeticonă (gaz-x), sunt uneori recomandate, precum și probiotice și alte medicamente. Forța-hrănire Dacă iepurele dvs. nu mănâncă este o necesitate, deoarece alimentele trebuie să fie pusă pentru a obține poops.

Alimente

Oxbow Critical Care este o alegere populară și eficientă pentru iepurii cu ileus. Este mai complet nutrițional decât alte produse similare și chinchillas, de obicei, cum ar fi. Este alimentat cu o seringă și vine în două arome, anason (aroma originală) și o aromă de la mere-banane. Este o formulă de fânul sub formă de pulbere pe care o adăugați apă pentru a putea fi împinsă printr-o seringă.

Dacă iepurele dvs. nu va avea grijă de îngrijire critică sau nu aveți acces la nici un fel de pelete de chinchilla amestecate cu apă sau alimente cu legume mixte (fără cartof sau amidon în IT) sunt alternative. VET-ul dvs. vă va spune cât de multă hrană ar trebui să vă hrăniți seringă bărbia, dar probabil că va fi de aproximativ 10 până la 20 ml de două ori pe zi sau cam asa ceva. Dacă bărbia dvs. mănâncă puțin pe cont propriu, ar trebui să vă hrăniți mai puțin pentru a-l încuraja să continue să mănânce fără asistență.

Prevenirea

Chinchillas ar trebui sa mananci o grămadă de fân de iarbă (Timotei, livadă, Bermuda etc.) dimensiunea corpului lor pe zi (dacă nu mai mult). Alfalfa Hay este prea mare în calciu pentru a oferi ca singura sursă de fân dar care o oferă amestecată cu fânul de iarbă este bine. Peletele Chinchilla sunt cea mai puțin importantă parte a dietei de chinchilla de companie. Un chinchilla de animale de companie poate obține una la două linguri de pelete zilnic, nu mai mult. Fructele sunt considerate un tratament, dar nu este recomandat și broccoli, conopidă și alte legume care formează gaz ar trebui să fie evitate în special.

Exercițiu

Un chinchilla care poate avea ileus ar trebui, de asemenea, încurajat să exercite. Creați spațiu amplu și sigur pentru bărbie pentru a rula în jurul sau cel puțin, masați burta de bărbie pentru a vă încuraja curajul să mutați alimentele.

Alte boli cu ileus

Chinchilla ta poate avea un alt motiv medical pentru motivul pentru care nu mănâncă sau nu se potrivește. Este Dinții pot fi îngroșați, Poate avea o piatră vezică sau poate fi doar subliniată. Chinchillas poate avea hernie și ileus în același timp. Este important să diagnosticați motivul pentru care chinchilla ta are ileus și nu doar să trateze ileus, altfel, se poate întâmpla din nou sau ileusul nu poate pleca.

Dacă începeți să vedeți scaune mici, nu vă opriți eforturile. Până când chinchilla ta mănâncă și se poopește în mod normal, ar trebui să-l tratezi ca un caz ileus. Cu acțiune rapidă și un tratament adecvat, chinchilla dvs. se va întoarce la normal în cel mai scurt timp. Ileus poate fi mort dacă este lăsat netratat, așa că în 24 de ore de la chinchilla voastră nu mănâncă sau nu ar trebui să începeți tratamentul. Dacă nu puteți intra într-un veterinar exotic în acel interval de timp, începeți prin hrănirea seringilor (mâncarea de legume mixte sau îngrijirea critică) și oferirea de apă într-un vas sau prin seringă.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Chinchilla și ileus (stasis gastro-intestinal)