Imodiu pentru câini

Bulldog francez în iarbă - Fotografia câinelui francez în iarbă

Imodiu este uneori folosit la câini pentru a ajuta la scaune curge, dar ca și în cazul oricărui medicament, este prudent ca proprietarii de câini să înțeleagă exact ceea ce îi dau câinele lor. Știind cum funcționează Imodiu și dacă există sau nu efecte secundare potențiale, pot ajuta la prevenirea oricăror surprize mai târziu.

Ceea ce este imodium?

Imodiu este un nume de marcă pentru un medicament numit clorhidrat Loperamide. Loperamida este un tip de medicament numit opioid sintetic, dar spre deosebire de alte opioide, aceasta nu ajută la ameliorarea durerii, astfel încât nu este o preocupare pentru dependență. Opioidele, inclusiv Loperamida, au adesea un efect secundar al constipației, astfel încât acest medicament este utilizat în mod obișnuit pentru a ajuta la scaunele curgătoare și diaree la câini precum și oamenii.

Modul de acțiune al imodiului

Imodiu funcționează prin scăderea vitezei de motilitate intestinală și schimbarea absorbției apei și a electroliților în intestinele unui câine. Acest mod de acțiune este de fapt un efect secundar al medicamentului, dar este singurul motiv pentru care se poate recomanda utilizării. Este considerat a fi un antidiarheal din acest motiv.

În cadrul tractului intestinal, există receptori în celule și imodium se leagă la receptorul de opiacee. Imodiu crește, de asemenea, tonul de sfincter anal împreună cu neurotransmițătorii numiți acetilcolină și compușii numiți prostaglandine. Toate aceste lucruri combinate ajută la încetinirea vitezei la care lucrurile se deplasează prin intestine pentru a fi un scaun de câine.

Bolile imodium poate trata

Imodiu poate fi recomandat pentru a trata scaunele, diareea și hipermotilitatea gastrointestinală. Nu există o boală specifică că imodiul este utilizat pentru a trata, dar, în schimb, ajută la rezolvarea simptomelor comune ale scaunului care sunt văzute în multe boli, precum și tulburări temporare gastrointestinale.

Unele probleme și boli care pot justifica utilizarea imodium în câinele dvs. includ IBD, indecensie dietetică și alte probleme care afectează caracterul scaunului. Dacă scaunele pierdute, scaunele apoase sau diaree sunt văzute la câinele dvs., medicul veterinar vă poate recomanda un curs scurt de imodiu pentru a ajuta ferm scaunele în sus, dar nu este un medicament pe termen lung.

Efectele secundare ale utilizării imodiumului

Utilizarea imodiului la câini a dus în mod obișnuit în umplutură, constipație și sedare dacă vor fi văzute efecte secundare.

  • Blotat: Această condiție potențial fatală apare atunci când stomacul unui câine se umple cu aer și circulație devine tăiat. Un stomac umflat poate, de asemenea, să se răsucească și să ducă la dilatarea gastrică Volvulus (GDV).
  • Constipație: Pentru un câine cu diaree, constipația poate suna ca relieful proprietarului pentru ao curăța, dar constipația nu este sănătoasă sau confortabilă.
  • Sedarea: Imodiu nu poate oferi nici o ameliorare a durerii, dar este ocazional sedate un câine. Letargie, somnolență și reacții lente sunt indicații ale acestui efect secundar.

Mai puțin observate, dar mai mult referitoare la ileus paralitic, megacolon toxic, pancreatita și problemele sistemului nervos central pot fi, de asemenea, efecte secundare ale utilizării imodiumului.

  • Ileus paralitic: Ileus apare atunci când peristalisisul normal sau motilitatea din intestine se oprește. Ileusul paralitic apare atunci când unul dintre mușchii din tractul intestinal devine paralizat, rezultând un blocaj în intestine, deoarece alimentele nu pot trece prin.
  • Megacolon toxic: Megacolon are loc atunci când colonul mărește. Megacolonul toxic este atunci când colonul mărește brusc într-un mod foarte gravă și poate ajunge să se rupă.
  • Pancreatită: Inflamația pancreasului poate apărea după utilizarea Loperamidei. Aceasta poate fi o condiție gravă și dureroasă într-un câine.
  • Probleme CNS: Sistemul nervos central (CNS) joacă un rol important în funcțiile de zi cu zi. Pot apărea diverse efecte CNS cu acest sistem după utilizarea imodiului, inclusiv confuzie, agitație și chiar convulsii.

Considerații înainte de a utiliza imodium la câini

Trebuie să vă consultați întotdeauna cu medicul veterinar înainte de a administra medicamente pentru câinele dvs. Dacă a fost deja recomandată pentru câinele dvs., atunci ar trebui să fiți conștienți de efectele secundare menționate mai sus împreună cu interacțiunile potențiale de medicamente și preocupările de toxicitate de supradozaj.

Imodiu nu trebuie administrat dacă câinele dvs. a ingerat o toxină și nu a fost eliminat din corpul său încă sau dacă câinele dvs. are o hipersensibilitate la medicamentele opioide. De asemenea, nu trebuie utilizat la câinii care iau amiodaronă, carvedilol, eritromicină, ketoconazol, itraconazol, chinidină, tamoxifen sau verapamil ca interacțiuni medicamentoase pot apărea.

Avertizare

Collies și Restii similar poate fi prea sensibil la imodium, astfel încât precauția specială ar trebui luată atunci când o utilizați în acele rase.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Imodiu pentru câini