Iepții hibernați?

iepții hibernați

Cu iepurii fiind un simbol uriaș al primăverii, precum și să se cunoască în lumea naturală la începutul lunii februarie, este ușor să înțelegeți de ce ați putea să vă întrebați dacă iepurii hibernează. Când considerăm că abilitatea lor bruscă de a fi observat după lunile de iarnă, mulți ar fi iertați pentru a observa că apariția lor rapidă și începerea noului sezon pare a fi mai mult decât o coincidență. Deci, iepurii hibernează? Discutăm acest lucru și mai detaliat, mai detaliat, mai jos.

Gri iepure în parc de vară

Ce este hibernarea?

După cum probabil că sunteți bine conștienți, nivelul de vegetație disponibil în lunile de iarnă este mult mai rar decât, să zicem, să primim în care vă veți confrunta cu o viață nouă oriunde veți arăta. Acest lucru se datorează faptului că o mulțime de floră și faună din lume nu se pot ocupa de temperaturile mai scăzute, astfel încât ei s-au închis în mod esențial pentru a petrece cea mai mică cantitate de energie posibilă, fără a muri.

Când se întâmplă acest lucru, nivelul insectelor care se hrănesc și cu aceste surse de nutriție moare, de asemenea, în jos. Acest lucru lasă multe animale într-un pic de conundru - la urma urmei, principalele lor surse de alimente au scăzut acum până la aproape nimic și există acum o lipsă distinctă de susținere pentru nevoile lor.

Astfel, când aceste animale se găsesc fără nici o sursă de nutriție sau de energie din lumea din jurul lor, ei fac același lucru pe care copacii și plantele îl fac - ei intră în hibernare.

Intrarea în hibernare permite animalelor să cadă într-un somn profund, unde se folosește foarte puțină energie, permițându-i să treacă luni de iarnă fără a mânca mult. Temperatura corpului lor cade, iar respirația lor încetinește considerabil, așa că aproape că au devenit complet încă.

Desigur, știm că - chiar și în timpul somnului, când nu facem nimic - trupurile noastre arde energia doar pentru a ne ține în viață. Folosim energie pentru a ne menține inima de inimă și pomparea sângelui, atât de multe animale au nevoie încă de o bună sursă de grăsime pentru a arde în această perioadă. Acesta este motivul pentru care veți găsi animale care câștigă o greutate suplimentară în lunile de toamnă, ceea ce le permite să utilizeze două tipuri de grăsime ca sursă de energie.

Primul tip de grăsime se numește grăsime albă, care oferă animalelor suficiente pentru a-și păstra organele esențiale, deoarece săptămânile trec prin hibernare. Al doilea se numește grăsime brună, care stă lângă plămâni, inima și creierul. Această grăsime conține mai multe celule mitocondrioase care sunt pline de energie - și această grăsime se lovește atunci când corpul trebuie să tremure sau să folosească explozii rapide de energie.

În special, grăsimea brună este folosită în cea mai mare parte atunci când este timpul ca animalele să se trezească, astfel încât organele esențiale să se poată încălzi rapid și să permită aceste creaturi să se întoarcă la muncă și să caute mâncarea lor stocată de îndată ce sunt capabili.

Unele animale, cum ar fi broaște și insecte, nu pot stoca cât mai multă grăsime. Deci, pentru a se încălzi în timpul lunilor mai reci, ei vor urca în găuri în pământ sau vor conduce fundul iazurilor și lacurilor pentru a-și menține căldura.

Iepții hibernați?

Având în vedere lipsa de iepurași văzuți în lunile de iarnă, ați fi iertat că ați crezut că iepurii sunt unul dintre animalele de hibernare pe care le-am discutat mai sus. Cu toate acestea, sa constatat că nu există specii de iepure cunoscute care hibernează. De fapt, ei rămân foarte activi și își vor mânca cu bucurie în lunile de iarnă în același mod în care noi.

Asta nu înseamnă că iepurii nu au un nivel echitabil de greutăți care să se ocupe în timpul acestor perioade mai reci. După cum vă puteți imagina, deoarece nivelul de vegetație moare considerabil în lunile de iarnă, principala sursă de alimente pentru acești iepniuri a fost aproape complet șters. În schimb, iepurii sălbatici încep să obțină un pic mai disperat și să-și reducă standardele considerabil atunci când vine vorba de ceea ce vor și nu vor mânca - ceea ce poate duce uneori la critterii care intră în gunoi.

De asemenea, sunt mai susceptibile de a fi selectate de prădătorii la fel de disperați, care vor profita de lipsa distinctă de ascundere a locurilor create de copacii hibernați. Să nu mai vorbim că frigul în sine poate provoca probleme atât pentru iepurii sălbatici, cât și pentru iepurii domestici, deoarece blana de iepure nu este întotdeauna suficient de groasă pentru a le proteja de expunerea constantă la frig.

Iepuri

De ce există atât de mulți iepuri în primăvară?

Având în vedere chat-ul nostru mai devreme despre abundența iepurii (și, prin urmare, la iepure) în primăvară, este de înțeles că ați putea crede că acest lucru se datorează faptului că iepurii dorm în timpul iernii. De fapt, acest lucru este pur din cauza sezonului de împerechere a iepurilor, care se încadrează între februarie și martie, chiar până la sfârșitul lunii septembrie.

O gestație de iepuri durează și în jur de 30 de zile, astfel încât această perioadă scurtă poate aduce 5 sau 6 litri într-un an, în care 4 sau 5 Băuturi de bebeluși (cunoscuți și ca kituri sau pisoi). Asta înseamnă că, veniți în primăvară, lunca locală este probabil să devină centrală de iepuraș.

Cum să ai grijă de un iepure în timpul iernii

Dacă aveți un iepure pentru animale de companie și doriți să vă asigurați că sunt fericiți și sănătoși prin lunile de iarnă, merită să verificați indicii și sfaturi de mai jos, pentru a vedea cum puteți face iepurele cât mai confortabil în lunile mai reci.

  • Dacă sunteți îngrijorat de temperatura exterioară, aduceți-vă iepurașul în interior. Un garaj sau un vărsare funcționează la fel de bine, dacă nu sunteți dornici să aveți un hutch de iepure în casa dvs.
  • Iepurii mănâncă mai mult în timpul iernii, ceea ce îi ajută să construiască un nivel mai sigur și mai cald de grăsime pentru a le obține prin frig. Cu toate acestea, dacă sunt în interior, aveți grijă să nu le depășiți, deoarece acest lucru ar putea duce la obezitate (din fericire, iepurii arde acest lucru foarte repede în vară).
  • Dacă sunteți mulțumit că iepurele dvs. va fi în regulă, asigurați-vă că le oferiți cu o mulțime de fân. Iepurii tăi vor folosi acest lucru ca o sursă de nutriție, cât și un mijloc de a păstra cald, așa că asigurați-vă că acest lucru rămâne încorporat. De asemenea, trebuie să vă asigurați că există o amplă, fără gheață apă ținute aproape de mână, astfel încât acestea să poată rămâne bine hidratate.
  • Dacă se răcește grav și iepurii tăi sunt în aer liber, sau într-o vărsare sau un garaj, le puteți ajuta să le menținem cald prin bătând pe trapele, ca să spunem așa. Utilizați mostre de covoare pentru a linia fundul cuștii, înainte de a folosi fânul și rumegușul. Verificați decalajele din hutch-ul însuși, deci nu vor veni niște proiecte. De asemenea, puteți să aliniați hutch-ul cu mai mult carton de-a lungul pereților, pentru a furniza izolație suplimentară.
  • Ridicați hutch-ul de pe podea. Acest lucru oprește orice umezeală de la separe și provocând putregaiul, precum și temperaturile mai reci în hutch.
  • Amintiți-vă să vă curățați în mod regulat cuștile. Urina poate îngheța la temperaturi scăzute și acest lucru va face ca casa lor să fie extrem de incomodă să trăiască.
  • Cumpărați un alt iepure! Iepurașii sunt creaturi sociabile și le place să trăiască cu prietenii lor de iepuraș, oricum. Dar având un alt iepure, de asemenea, le dă pe cineva care să se confrunte în perioadele mai reci.
  • Nu lăsați-i să stea în cușcă. În timp ce nu este recomandabil să le lăsați să alerge afară în aerul rece, iepurele dvs. va trebui să-și întindă picioarele. Lăsați-i să alerge în jurul casei dvs. (undeva care este rezistent la Bunny Poops, ca o utilitate sau bucătărie este perfectă), astfel încât să poată arde o parte din energia lor.
  • Dacă păstrați iepurele în aer liber în timpul iernii, fiți conștienți de faptul că prădătorii pot fi mai îndrăzneți decât de obicei. Asigurați-vă că hutch-ul dvs. este păstrat suficient de sigur încât nici o creaturi stricate, foame să-și poată lucra și să-și dea o gustare de iarnă.

Cât de rece este prea rece pentru iepuri?

Iepurii fără hrană sau adăpost, care nu sunt protejați de vânturile reci pe care le aduce iarna nu vor putea tolera orice temperatură sub 35 de grade. Adăposturile de vreme umedă și rece va permite ca această temperatură minimă să fie considerabil mai mică, atâta timp cât au o mulțime de așternuturi și acces la apă fără gheață.

Fata zâmbitoare care deține adorabil iepure blană

Cum supraviețuiesc iepurii sălbatici în timpul iernii?

În timp ce majoritatea vegetației au murit în timpul iernii, veți observa că iepurii sălbatici sunt surprinzător că sunt niște creaturi mici. Aceasta este atunci când încep să-și îndrepte atenția asupra tuturor rămășițelor care, de obicei, ar fi ignorate în timpul lunilor mai abundente de vară. Pinecone, crengi și ramuri sunt picking-uri dure, dar ușoare, ceea ce înseamnă că sunt de obicei primii care merg la prietenii noștri vegetarieni.

Pentru a rămâne cald, ei vor găsi de obicei un loc unde să rămână aproape de adăpost și o sursă bună de alimente. Asta înseamnă, de obicei, că ești mai probabil să le găsești lângă casa ta. Tipii ăștia fac cea mai mare parte a hrănirii lor noaptea, așa că dacă faceți un loc în apropierea casei dvs., este mai bine să le lăsați să fie și să le lăsați să continue pe questurile lor de alimente.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Iepții hibernați?