Cum să tratați boala discului intervertebral la pisici

Cat Calico Jumping de la un scaun la o otoman

Pisicile sunt cunoscute ca au o iubire de a fi Înălțimea de pe podea. Agilitatea și capacitatea lor de a sari bine la lounging pe biblioteci, rafturi și praguri de fereastră. Există mai multe motive pentru care pisica dvs. ar opri brusc alpinismul. Un motiv, mai ales dacă schimbarea pisicii tale este bruscă, este o afecțiune numită boală de disc intervertebrală sau iVDD pentru scurt.

Ceea ce este boala discului intervertebral la pisici?

Boala discului intervertebral, deoarece numele său ar sugera, este o boală a discurilor intervertebrale ale pisicii. Coloana vertebrală a pisicii este compusă din vertebre și discuri alternative. Vertebrele sunt oasele individuale, iar discurile sunt, în esență, amortizoare de șoc care amortizează fiecare vertebră. Aceste discuri sunt fabricate dintr-o strat fermă, exterioară, în timp ce interiorul este mai mult de jeleu în consistență.

IVDD apare atunci când acest interior de tip jeleu este împins (sau herniți, de unde, prin urmare, termenul de disc herniat) în măduva spinării. Problema majoră cu aceasta este că măduva spinării pisicii își găzduiește nervii. Când un disc hernie, nervii pot fi ciupiți. Acest lucru poate duce la ceva la fel de minor ca și durerea de gât sau spate și ca o paralizie parțială sau totală. IVDD este destul de comun la câini, în special cei cu picioare mai scurte, dar este incidența în pisici, în timp ce este posibil, este mai rar.

Ce cauzează boala discului intervertebral la pisici?

În câteva cazuri, un disc poate calcifica sau devina mai fibros în timp. Când se întâmplă acest lucru, integritatea discului se diminuează și sunt mai expuși riscului de herniating.

Mai frecvent, trauma de la un impact (cum ar fi căderea de la o distanță mare sau fiind lovit de un vehicul) poate rupe discul, permițând porțiunii interioare să o facă. Cele mai comune locuri pentru un disc herniat în pisica ta ar fi în gâtul lor și în mijlocul spatelui.

Care sunt simptomele bolii discului intervertebral la pisici?

Simptomele pisicii dvs. vor depinde de locul în care discul herniat este situat în coloana vertebrală. Ele pot varia, de asemenea, în severitate, în funcție de cât de rău sunt nervii.

Semne

Mai subtilitate, puteți observa că pisica dvs. poate Nu mai mânca mâncarea. Durerea extremă poate duce la inappetență. De asemenea, înclinându-și capul în jos pentru a mânca dintr-un castron pe podea poate pune o mulțime de stres pe gâtul pisicii.

În plus, puteți observa că pisica dvs oprește îngrijirea ei înșiși ca ei obișnuiau. Dacă pisica dvs. are dureri de spate, contorind într-o minge strânsă pentru a ajunge la anumite zone pentru a curăța, poate fi incomod. Dacă pisica dvs. se oprește să se îngrijească, puteți începe să observați că haina lor este grasă, mată și pot avea mătreață.

Cum este diagnosticată boala discului intervertebral la pisicile?

Când îți aduci pisica la veterinar Pentru că suspectați iVDD primul lucru pe care veterinarul îl va face va fi să vă palpați spatele pisicii. Făcând acest lucru, ei caută semne de durere. Aceste semne pot fi la fel de vii ca pisica voastra, dar pot fi, de asemenea, mai subtile, cum ar fi muschii pisicii voastre spanzatoare cand o zona dureroasa este presat.

Veterinarul dvs. va verifica, de asemenea, sentimentul pisicii dvs. de propriocare. Acesta este doar un cuvânt mare pentru a ști unde vă aflați în spațiu. Veterinarul dvs. vă va răsturna labele pisicii și va vedea cât de repede își corectează plasarea labe. Dacă pisica dvs. are un timp întârziat sau nici măcar nu încearcă să-și corecteze laba, ceea ce indică o problemă nervoasă.

Un alt instrument la îndemână pentru veterinarul dvs. este evaluarea mersului. Acest lucru este ușor de făcut pentru câini, dar poate fi mai dificil pentru pisici. Cele mai multe pisici nu pot fi leșie au mers în sus și în jos o sală ca un câine poate. Din fericire, trăim într-o vârstă minunată a tehnologiei. Puteți face cu ușurință un videoclip despre gaitul "normal al pisicii dvs. la domiciliu și îl puteți juca pentru veterinar în timpul vizitei.

Un alt truc pentru a evalua rapid dacă există o componentă nervoasă sau nu este de a verifica răspunsul de durere profundă a pisicii. Pentru a face acest lucru, veterinarul dvs. va prinde cu ușurință degetele de la picioare. Nu aspru, suficient pentru a vedea dacă pisica ta încearcă să-și tragă laba.

Imagingul poate fi, de asemenea, un instrument de diagnosticare util. Radiografiile sau razele X pot ajuta la excluderea altor răniri și pot arăta medicul veterinar dacă două vertebre sunt mai apropiate decât altele, ceea ce ar putea provoca durere. Radiografiile nu vor afișa modificări ale discurilor intervertebrale ale pisicii dvs., totuși. Pentru a aprecia pe deplin discurile pisicii dvs., ar fi nevoie de imagini avansate, cum ar fi o scanare RMN sau CT.

Cum este tratată boala intervertebrală a discurilor la pisici?

Dacă pisica dvs. este diagnosticată cu IVDD, VET dvs. va crea un plan de tratament bazat pe severitatea cazului lor.

În cazuri ușoare, VET dvs. va prescrie medicamente pentru durere și medicamente antiinflamatorii. Dacă medicul veterinar are un laser de terapie la rece, ei pot recomanda, de asemenea, ca să ajute la scăderea durerii și a inflamației și să ajute la apariția timpului de vindecare. Acupunctura este uneori folosit și ca o terapie alternativă.

Dacă cazul pisicii dvs. este mai sever, poate fi necesară o intervenție chirurgicală pentru a corecta discul herniat. Aceasta este o procedură foarte specializată și ar necesita un specialist veterinar să-l îndeplinească.

Indiferent de severitatea problemei, dacă se caută tratamentul și măduva spinării pisicii dvs. nu este grav afectată (i.E. pisica ta are încă acel răspuns profund de durere menționat mai devreme), o recuperare completă este de obicei posibilă.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să tratați boala discului intervertebral la pisici