Disc alunecat la câini: cauze și tratament

Cel mai frecvent motiv pentru apariția paraliziei la câini este hernia discului intervertebral sau așa-numitul disc alunecat la câini. Ca și oamenii, unele rase sunt susceptibile în această condiție după o leziune spinării sau degenerare a gâtului, jumătatea spatelui sau a discului cu spate.

Nu există nici o modalitate posibilă de a preveni complet discurile alunecătoare la câini, dar este posibil să se reducă riscul de leziuni. De asemenea, îngrijirea corectă a unui câine cu un spate rănit poate ajuta la ameliorarea simptomelor și prevenirea apariției celor mai grave consecințe ale acestei afecțiuni.

Cauze de discul alunecat la câini

O problemă de neurologie veterinară la câini, mai bine cunoscută sub numele de discuri alunecate, este de obicei cauzată de unul din cele două motive:

Ruperea unui disc sănătos - Se întâmplă ca urmare a traumei sau a vătămării, incluzând căderea din accidente de înălțime sau de mașini, care sunt cele mai frecvente.

Degenerarea discului - Această condiție apare ca urmare a unui proces prematur de îmbătrânire la câini, urmată de îngroșarea progresivă a Anulează fibroza. Dodul degenerat presează măduva spinării câinelui și cauzează alte probleme.

Există întotdeauna două primar Cauze pentru deteriorarea discului spinal la câini:

Componenta de compresie - În acest caz, un disc alunecat al unui câine face o presiune directă asupra măduvei spinării.

Componenta de comoție - Acest lucru se întâmplă atunci când un disc herniat câine cauzează așa-numitul și # 8220; vânătăi și # 8221; a măduvei spinării.

În majoritatea cazurilor, o examinare veterinară obișnuită nu este suficientă pentru a determina exact cât de mult din oricare dintre cele potențiale cauze contribuie la simptomele existente și pot fi necesare mai multe teste.

Simptome de discul alunecat la câini

Simptome de discul alunecat la câini

Simptomele unui disc alunecat la câini pot variază semnificativ în funcție de locația sa și de nivelul de comprimare a măduvei spinării câinelui.

Durerea spinării

În majoritatea cazurilor, câinele se va simți durerea după alunecarea discului. Rezultatul va fi:

  • Postura anormală
  • Evitând să se miște și să refuze să se exercite
  • - Crying & # 8221; în timp ce se mișcă

În cazul în care discul se alunecă brusc, nu este rar că sângerarea internă are loc în coloana vertebrală. Din moment ce creează presiune ridicată asupra nervilor câinelui, animalul va prezenta simptome suplimentare:

  • Un mod ciudat de mișcare
  • Rotunjind și în spate
  • Mușchii tensionați
  • Tigla capul în jos
  • Lameness
  • Apariția unor lovituri anormale și bulgări de-a lungul coloanei vertebrale
  • Pierderea coordonării
  • Slăbiciune
  • Paralizie

Probleme de mers pe jos

În timp ce câinele simte o durere de intensitate medie, ei vor avea dificultăți în a folosi unul sau mai multe dintre picioarele lor. Cu progresul daunelor spinale, animalul în cele din urmă nu va putea să meargă deloc.

De exemplu, un disc alunecat într-un câine va dezactiva mișcările în ambele membre din față și din spate. Pe de altă parte, atunci când discul alunecă în regiunea torace sau lombară, câinele nu va putea să-și miște picioarele din spate. Cele mai caracteristice simptome vor fi:

  • Lipsa de senzație în picioare
  • Inegal, plimbare wobbly
  • Câinele va evita plasarea labelor pe pământ
  • Paws trage

Limbajul trupului

În majoritatea cazurilor, proprietarul poate vedea că ceva este foarte greșit cu câinele pe baza animalelor de companie limbajul trupului, ca:

  • Întorcând capul
  • Purtând coada scăzută
  • Respirație
  • Paws transpirat
  • Urechiuri descendente
  • Pupile dilatate

Incontinența urinară sau fecală

Deoarece discul alunecat creează o presiune directă asupra măduvei spinării câinelui, va deteriora nervii care merg la organele interne. Rezultatul este urină necontrolată și defecare.

Diagnosticarea discului alunecat la câini

Diagnosticarea unui câine cu disc alunecat poate fi dificilă deoarece locația sa precisă și gradul de deteriorare afectează simptomele. De aceea, având o istorie medicală bună și o examinare detaliată sunt esențiale în acest caz special.

În majoritatea cazurilor, un disc alunecat este o consecință a traumei recente și a rănii severe, inclusiv o cădere din înălțime și un accident de mașină. De asemenea, motivul poate fi lovirea coloanei vertebrale a câinelui cu un obiect greu.

Examenul neurologic

Poate fi necesar un examen neurologic și include teste cum ar fi o radiografie cu contrast colorant, mielografie, RMN (imagistică prin rezonanță magnetică) și scanarea CT (tomografie computerizată). Aceste teste vor determina nivelul de deteriorare a măduvei spinării câinelui.

În unele cazuri, va fi necesară o probă de lichid spinal cerebral al câinelui pentru a exclude o infecție.

Rase predispuse la problemele spinale

Fiecare rasă de câine poate avea o problemă cu coloana vertebrală, discul spinal sau experiența unei răniri spinale. Cu toate acestea, anumite rase de câine sunt puțin mai predispuse la dezvoltarea stării discului alunecat, iar șansa lor de a suferi de această afecțiune crește odată ce acestea transformă trei până la patru ani.

cel mai vulnerabil sunt rase chondrodifice cu picioare scurte, inclusiv:

  • Dachshunds
  • Bulldogs
  • Shih Tzus
  • Basset Hounds
  • Pudele
  • pechinez
  • Corgis
  • Câini supraponderali în orice rasă

Cum de a trata discul alunecat la câini

Odată ce un disc de câine alunecă și examenul a fost efectuat, medicul veterinar va recomanda una dintre cele trei proceduri posibile care vor atenua durerea animalului sau rezolvarea în întregime a problemei.

Restricționarea mișcării - În funcție de severitatea rănirii coloanei vertebrale a câinelui, restricționarea mișcării lor timp de cel puțin patru până la șase săptămâni este foarte recomandată. Cea mai bună opțiune este de a păstra animalul închis într-o cutie de câini pentru a reduce șansele de mișcări bruște care pot face mai rău starea lor.

Medicamente - VET va prescrie dureri de ameliorare pentru a atenua durerea și medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) pentru a vindeca infecția.

Interventie chirurgicala - Când câinele suferă de mai mult de un disc alunecat, chirurgia este, de obicei, singura opțiune pentru a rezolva problema. Deoarece este cel mai eficient în primele două zile după prejudiciu, este esențial ca un proprietar să observe semnele timpurii ale problemei și să ia câinele la VET la timp.

Prevenirea discurilor alunecate la câini

În timp ce este, în general, imposibil să împiedicați complet această condiție, câteva lucruri pot reduce șansele pentru pooch-ul dvs.

Restricționarea activității - Pentru a evita rănile spinării în rasele de câine condrodistrodice, proprietarii ar trebui să limiteze timpul de joc cu alte animale care joacă aproximativ, precum și activități cu impact ridicat și de lungă durată și similare.

Cheep Harness - Folosind un hamul fără tragere Pe o guler sau un ham regulat pentru rasele mici va permite distribuirea presiunii la gâtul câinelui și spatele superior, odată ce proprietarul trage lesa.

Siguranța călătoriilor - Câinele din vehicul trebuie să fie asigurat în orice moment, fie în cadrul unui a scaun de câine sau folosind A hamul de mașină. Este una dintre cele mai bune modalități de a evita rănirea în cazul unei opriri bruște de vehicule sau a unui accident de mașină.

Prognoza pentru câini cu disc alunecat

Prognoza pentru câini cu disc alunecat

Există două goluri pentru un tratament cu disc alunecat de câine, inclusiv ameliorarea durerii simte și îi ajută să recâștige utilizarea completă a picioarelor.

De îndată ce medicul veterinar diagnosticează starea ca fiind discul alunecat, ei vor evalua severitatea rănirii. Cât de intens, planul de tratament ar trebui să fie depinde în primul rând de nivelul deteriorării spinale.

Dacă câinele simte durerea profundă sau nu poate merge deloc, VET va recomanda chirurgia ca cea mai bună opțiune. Rata de succes a unei astfel de operațiuni este de până la 90%, dar șansele unui câine de mers pe jos vor fi considerabil mai puțin dacă au trecut mai mult de 48 de ore de la prejudiciu.

Ultima opțiune pentru câinii care au pierdut una sau mai multe funcție de picior utilizează cărucioare mobile (Scaune cu rotile pentru câini). Acest lucru va fi determinat numai după ce toate examenele și testele au fost efectuate și orice tratamente potențiale au încercat o clinică VET. Dacă nu a ajutat nimic, câinele va trebui probabil să folosească a scaun cu rotile Pentru tot restul vieții.

Citiți următorul: 6 cele mai bune hamuri de câine pentru suport de mers pe jos

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Disc alunecat la câini: cauze și tratament