Boala discului la câini

Câine care rulează pe luncă

Problemele din spate sunt o problemă comună văzută la oameni. Poate fi învingător pentru a vedea și câinele dvs. lupta cu ei. Boala discului intervertebral este o astfel de problemă înapoi pe care câinii îl pot dobândi.

Ceea ce este boala discului intervertebral?

O maladie comună văzută la câini de lungă durată, boală de disc intervertebrală (uneori numită IVD, IVDD sau doar boala discului) este o boală degenerativă care afectează coloana vertebrală și provoacă comprimarea măduvei spinării. Coloana vertebrală a câinelui este formată din vertebre individuale (oase) cu discuri asemănătoare cu gel între fiecare, prin urmare, discul intervertebral. Aceste discuri servesc la pernă a vertebrelor individuale, acționând ca amortizoare de șocuri. Dacă centrul unui disc începe să se deshidreze, începe să degenereze. Când se întâmplă acest lucru, vertebrele individuale devin comprimate și dureroase. Compresia prelungită poate duce, de asemenea, la un disc herniat sau "alunecat". Boala discului este observată în mod obișnuit în rasele de câini mai mici, inclusiv Dachshunds, Beagles, Shih Tzus, Lhasa Apsos, și pechinez.

Semne de boală de disc la câini

Cea mai obișnuită locație pentru discuri la Herniate include gâtul și mijlocul spatelui. Dacă compresia duce la un disc herniat, puteți vedea o debut brusc de simptome clinice. În funcție de locația discului comprimat, fie că este în gât sau în spate, iar în funcție de severitatea compresiei, este posibil să vedeți o varietate de simptome. În general, boala discului poate fi etichetată ca grade diferite, variind de la gradul 1 (un caz blând) până la gradul 5 (cel mai sever).

Simptomele bolii cu disc includ:

Gradul 1: Ținând capul scăzut la sol, spasme musculare, arcuri înapoi, tremurând sau plângând în durere și nu doresc să se miște sau să sară

Gradul 2: Slăbiciune în toate cele patru picioare (dacă compresia este în gât) sau picioarele din spate (dacă compresia este în spate) și când mersul pe jos câinele tău își poate traversa picioarele accidental, mergeți cu picioarele spuse sau el poate să-i prindă pe labe Când mergi pe jos

Gradul 3: Câinele dvs. va fi capabil să-și închidă coada și să-și miște picioarele, dar poate lipsi puterea de a merge pe ele

Gradul 4: Câinele dvs. va avea o incapacitate de a muta toate cele patru picioare și nu va putea să stea sau să meargă, dar va avea în continuare răspunsul "durerii profunde" - adică vor reacționa atunci când îți vei prinde degetele de la picioare

Gradul 5: Câinele dvs. va avea o incapacitate de a merge și va lipsi, de asemenea, răspunsul "durerii profunde" - acest lucru este rar, dar foarte grav când se întâmplă

În timp ce mai puțin observată, boala discului în partea inferioară a spatelui poate conduce simptome cum ar fi durerea sau dificultatea săriturilor, o coadă limpede sau o incontinență urinară / fecală.

Cum este diagnosticată boala discului la câini?

Un adevărat diagnostic al bolii discului poate fi făcut numai cu un examen complet neurologic și un RMN. O radiografie poate fi totuși de ajutor, totuși. În timp ce nu este de 100% diagnostic, veterinarul dvs. poate fi capabil să vadă o zonă care este suspicioasă de compresie pe raze X. În timpul examenului fizic, veterinarul dvs. vă va face ca câinele să-și miște capul în sus, în jos, la stânga și la dreapta pentru a vedea dacă este dureros pentru ei să-l mute într-o anumită direcție. Orice durere văzută în timp ce face acest lucru ar putea să indice un disc comprimat în gât. Chiar dacă câinele dvs. este stoic la veterinar și nu plânge niciodată, orice rezistență câinele dvs. dă veterinarul în manipularea capului lor ar putea fi indicator de disconfort.

VET dvs. va apăsa, de asemenea, pe fiecare vertebre individuală în jos pe câinele dvs. înapoi. Dacă câinele dvs. are un disc comprimat în spate, ei vor reacționa atunci când presează veterinarul dvs. în zonă. Câinii stoici nu pot striga, dar spatele lor va spasm atunci când VET vă apasă pe o zonă cu un disc comprimat. Un disc comprimat poate apăsa, de asemenea, nervii care rulează prin măduva spinării câinelui și prin picioarele lor. Există câteva lucruri pe care votul dvs. le va face pentru a testa dacă acest lucru se întâmplă sau nu.

În primul rând, veterinarul dvs. va testa ceva de a numi propriocepția în câinele dvs. Acesta este doar un cuvânt mare pentru a ști unde corpul tău este în spațiu. Este ceea ce îți păstrează câinele de mers pe jos pe vârfurile labei lor. Pentru a testa acest lucru, veterinarul dvs. va răsturna labele câinelui dvs. pentru a vedea cât de repede câinele dvs. îl înfurie înapoi. În al doilea rând, medicul veterinar va testa răspunsul durerii câinelui, prin ciupirea uneia dintre degetele de la picioare pentru a vedea dacă pot ilicita un răspuns. Aceste teste sunt instrumente pentru veterinarul dvs. pentru a determina cât de severă (sau ușoară) boala de discuri a câinelui dvs. este.

Tratamentul bolii discului la câini

Cel mai bun protocol de tratament pentru boala discului dvs. de câine este dependent de severitatea câinelui tău. Dacă câinele dvs. are o aprindere ușoară, unde pot să-și țină capul scăzut și să nu fie dispuși să se deplaseze mult, dar pot rămâne în continuare și să meargă pe cont propriu, un tratament conservator al medicamentelor va fi tot câinele dvs. trebuie să se întoarcă la normal. Medicamentele de durere, relaxatoare musculare și medicamente antiinflamatoare nesteroidiene vor acționa pentru a reduce durerea, scăderea tensiunii musculare și reducerea inflamației. Dacă câinele dvs. este pe steroizi pentru o altă problemă, asigurați-vă că ați făcut-o veterinar conștientă ca dând un câine un steroid și un antiinflamator nesteroid, în același timp, poate provoca și mai mult Probleme. VET dvs. poate, de asemenea, să vă vorbească despre un laser de terapie. Deși laserele de terapie au fost în jur de mai mulți ani, ele sunt încă relativ noi în lumea medicinii veterinare. Laserele de terapie utilizează energie ușoară pentru a lucra pe țesuturi la nivel celular, scăderea durerii, scăderea inflamației și accelerarea timpului de vindecare, astfel încât rănile și mușchii răniți să se poată vindeca mai repede.

Dacă câinele dvs. are o flare mai severă, unde nu mai pot sta sau umbla, dar încă mai arată semne de propriocepție adecvată și răspuns profund durere, veterinarul dvs. poate recomanda o intervenție chirurgicală de urgență înapoi. Un neurolog veterinar va fi capabil să repare chirurgical discul herniat și să elimine presiunea și disconfortul câinele dvs. se simte în zonă.

Dacă câinele dvs. nu este în stare să stea și să meargă și să nu se simtă durerea profundă, veterinarul dvs. vă va vorbi despre îngrijirea și managementul asistenței medicale. Dacă câinele dvs. nu are semne de propriocare adecvată sau un răspuns profund de durere, o intervenție chirurgicală înapoi nu poate remedia complet problema. Veterinarul dvs. va vorbi cu dvs. despre cum să aveți grijă de un câine și o opțiune parțial paralizată, care sunt disponibile în ceea ce privește cărucioarele, hamurile etc. În timp ce nimeni nu vrea să-și vadă câinele să devină paralizat, o căutare rapidă a mass-media socială va arăta că câinii paralizați nu numai că pot trăi o altă viață normală, ei pot prospera doar la fel ca un câine complet capabil.

Cum de a preveni boala discului la câini

Ca și în cele mai multe lucruri, prevenirea este cel mai bun medicament în ceea ce privește boala discului. Dacă câinele dvs. se întâmplă să fie o rasă care este predispusă la boala discului sau dacă câinele dvs. se întâmplă să aibă o spate mai lungă, asigurându-se că sunt potrivite și trimii pot ajuta la menținerea greutății și presiunii în spatele lor. Folosind hamuri pe plimbare în loc de gulere standard, poate ajuta la prevenirea unei răniri a gâtului, mai ales dacă câinele dvs. este un tractor sau îi place brusc, după lucruri de pe lesa. Dacă aveți o linie lungă înființată în curtea din spate, care permite câinelui să se rostogolească mai mult din curte, fără a avea o gamă liberă, tăierea liniei la hamul, spre deosebire de un guler, poate, de asemenea, să prevină leziunea bruscă a gâtului. Uneori mai ușor a zis decât de făcut, încercând să împiedice câinele să sări de pe pete înalte, cum ar fi canapeaua sau patul, poate, de asemenea, să împiedice modificarea accidentală a unui disc pe aterizare. Furnizarea de scări pentru animale de companie pentru ca câinele dvs. să se folosească pentru a obține și de pe canapea și patul poate ajuta acest lucru.

Boala discului poate părea ca un diagnostic înfricoșător, dar majoritatea cazurilor sunt tratate. Dacă aveți îngrijorări cu privire la riscurile bolii de disc în câinele dvs., vorbiți cu medicul veterinar.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Boala discului la câini