7 Probleme comune pentru coloana vertebrală: cauze și tratamente

Problemele spinoase la câini sunt mai frecvente decât majoritatea proprietarilor. În mod obișnuit, ei iau timp să se dezvolte înainte ca simptomele să devină evidente, iar comportamentul câinelui se schimbă, dar poate influența serios calitatea vieții. Mai jos vom privi cele mai frecvente semne ale problemelor coloanei vertebrale câinelui și ceea ce puteți face pentru a preveni și a remedia aceste probleme.

Semne comune de probleme ale coloanei vertebrale

Există mai multe tipuri de probleme spinale la câini, iar simptomele variază în funcție de cauză și de severitatea stării. Unele dintre cele mai frecvente semne sunt de mai jos.

Incapacitatea de a se deplasa în mod natural

Cea mai ușoară modalitate de a observa o problemă spinală în câinele dvs. este prin acordarea atenției la postura și mișcarea animalului dvs., cum ar fi slăbiciunea spatelui și indicarea durerii și a semnelor de # 8220;Cursa spinării& # 8220;, toate, puteți observa când câinele are probleme cu urcarea scărilor sau intrarea într-o mașină.

De asemenea, câinele poate începe trageți picioarele din spate, care este adesea însoțită de căderea coada și în spate. Alte semne includ probleme cu culoarea sau ridicarea, lipsa de a se deplasa sau de a sări și a sări.

Semne de durere

În timp ce unele cazuri de probleme ale coloanei vertebrale de câine pot fi nedureroase pentru câine, în cea mai mare parte sunt însoțite de un anumit tip de durere sau rigiditate în spatele câinelui sau gâtul. Când durerea devine prea puternică, câinii strigă de obicei sau vocalizați durerea lor în alte moduri.

Probleme neurologice

Probleme neurologice legate de condițiile coloanei vertebrale la câini includ pierderea echilibrului și coordonării, pierderea masei musculare și spasme musculare peste spatele și gâtul câinelui și completați Atrofia musculară.

În cazuri extreme, chiar poate apărea incapacitatea de a simți durerea sau paralizia. Pierderea controlului intestinului sau a vezicii urinare, numită și incontinență, poate fi un alt semn clar al problemelor spinării câinilor.

Alte simptome

Puteți observa unele modificări ale comportamentului câinelui dvs., cum ar fi câinele care dezvoltă un comportament mai anxios și devenind sensibil la mișcare și chiar zgomote, nivel redus de activitate și scăderea poftei de mâncare. Respirație rapidă iar tremurul poate sugera, de asemenea, problemele spinale, iar nivelurile de stres din câine pot fi, de asemenea, observate în mod clar.

Există multe cauze potențiale ale acestor probleme ale coloanei vertebrale canine. În timp ce unele sunt neurologice, altele vor fi un rezultat al inflamației sau cauzate de infecții virale, bacteriene și fungice. Mai jos sunt cele mai frecvente cauze ale problemelor coloanei vertebrale.

Cauzele problemelor coloanei vertebrale

Cauzele problemelor coloanei vertebrale

1. Traume sau rănire

Cea mai frecventă cauză a problemelor spinale la câini este trauma. Trauma poate fi cauzată de o cădere sau un accident, deși cauzele mai frecvente includ activitățile de zi cu zi, cum ar fi sărituri pentru bile și o poziție deosebit de rea. Măduva spinării leziuni apar cea mai mare parte ca urmare a unei dislocări spinale sau a unei fracții.

Cu toate acestea, vătămarea nu trebuie să fie recentă. Originea problemei coloanei vertebrale se poate întâmpla ani înainte ca simptomele să apară. Simptomele traumei spinale la câine apar de obicei brusc și pot fi severe și se agravează progresiv.

Cum de a preveni:

Nu există nici o singură modalitate de a preveni orice fel de răni la câini. Păstrați-vă pooch-ul în siguranță de trafic și mașini, deoarece accidentele auto sunt una dintre principalele cauze ale rănilor la câini. Ori de câte ori se joacă sau se antrenează cu câinele dvs., practicați siguranța și fiți precauți.

În afară de asta, asigurați-vă că puiul dvs. are postura potrivită și nu-l lucrați prea tare în timpul exercițiilor sau jocului. Uneori câinii nu își dau seama când sunt suprasolicitați, și va trebui să faceți acest lucru de lucru pentru ei.

Cum se fixează:

Dacă observați că canina dvs. este limpede sau prezintă alte semne ale problemelor spinale, duceți-l imediat la veterinar. VET dvs. va observa orice fracturi sau dislocări pe raze X sau scanare CT, dacă problemele PET sunt cauzate de traume sau de rănire.

Cea mai obișnuită modalitate de a trata traumele la câini este cu medicamente pentru durere și odihnă corectă. Cu toate acestea, unele tipuri de leziuni necesită o intervenție chirurgicală.

Boli inflamatorii și infecțioase

2. Boli inflamatorii și infecțioase

Boli infecțioase și inflamatorii a coloanei vertebrale includ infecții virale, protozoare, fungice, bacteriene și parazitare, precum și inflamația cauzată de motive necunoscute. Cele mai multe dintre aceste boli sunt neurologice în natură, ceea ce înseamnă că afectează și creierul câinelui. Unele dintre cele mai frecvente boli includ canin distemper, rabie, boală rickettsială și mielită reerminără.

Cum de a preveni:

Prevenirea bolilor infecțioase la câini constă în a vă asigura că pooch-ul dvs. are întotdeauna acces la apă curată și proaspătă și pentru a evita contactul cu animalele infectate. Unele boluri de câine se murdăresc mai repede și Chiar purtați bacterii, Așadar, alegeți cele care sunt cel mai puțin probabil să vă infecteze animalul de companie (cum ar fi bolurile de animale de companie).

Dacă faceți rețete de alimente pentru câini de casă, întotdeauna asigurați-vă că rețetele sunt aprobate și bine echilibrate, că alimentele câinelui este bine gătit. Nu lăsați niciodată câinele dvs. să plece prin gunoi sau să mănânce lucruri de origine necunoscută. Vaccinările sunt cel mai eficient mod de prevenire pentru unele dintre aceste boli, cum ar fi rabia și distematorul canin.

Cum se fixează:

În timp ce unele dintre aceste boli la câini nu pot fi tratate sau, în general, au o perspectivă săracă, majoritatea sunt tratați cu antibiotice și alte medicamente, în funcție de cauză. Boala fungică este tratată cu medicamente anti-fungice. VET dvs. este singura persoană care se consultă și de a dezvolta un plan de tratament cu.

Mielopatia degenerativă la câini

3. Mielopatie degenerativă

Termenul mielopatie degenerativă se referă la măduva spinării sau la boala măduvei osoase la câini. Este o boală cronică, nedureroasă, degenerativă, cu debut lent și fără o anumită cauză.

Cu toate acestea, unele rase de câine sunt mai probabile să sufere de ea, ca niște păstori germani, corgisul Welsh și boxerii. Câinii mai în vârstă sunt mai des afectați de ea decât câinii adulți sau cățeluși (de obicei mai în vârstă de 8 ani). Câinii afectați suferă de degenerarea fibrelor nervoase și a tecii înconjurătoare.

Cum de a preveni:

Deoarece această condiție se crede că este genetică și moștenită, fără cauza cunoscută a debutului său, nu există nici o modalitate de ao preveni. Singurul lucru pe care îl puteți face este să vă testați Dog DNA pentru a afla dacă este predispus la această condiție și apoi consultați un veterinar despre viitor.

Cum se fixează:

Din păcate, îngrijirea de susținere este în momentul de față singura opțiune de tratament. Exercitarea poate ajuta la întârzierea atrofiei măduvei spinării la câini și creșterea în greutate trebuie evitată deoarece poate crește presiunea asupra coloanei vertebrale. Din păcate, câinii cu această afecțiune sunt de obicei eutanasiați în 1-3 ani.

Boala discului intervertebral la câini

4. Boala discului intervertebral (IVDD)

Boala discului intervertebral (IVDD) este un termen pentru Degenerarea și proeminența a discului intervertebral la câini, ceea ce duce la comprimarea măduvei spinării și a nervului spinal. Este una dintre cele mai frecvente cauze ale problemelor spinale la câini.

Această boală afectează rasele predominant mai mici, cum ar fi Dachshunds, Pekingese, Beagles, Hounds Basset și Shih Tzu. Desigur, rasele mari pot fi, de asemenea, afectate, deși se caracterizează, de obicei, prin întreruperea ulterioară și progresia mai lentă în comparație cu rasele mici.

Cum de a preveni:

Ratele de câine care sunt predispuse în această condiție trebuie să mențină întotdeauna o greutate sănătoasă pentru a reduce stresul pe gât și coloana vertebrală, care include dieta de calitate și exerciții regulate. Folosind un Bună ham Când mersul pe jos poate ajuta cu ea, mai ales dacă câinele dvs. trage adesea pe lesa.

Cum se fixează:

Tratamentul pentru IVDD la câini va depinde de severitatea acestuia. De exemplu, câinii care prezintă semne minime sau moderate se pot recupera cu doar câteva săptămâni de odihnă. Unele medicamente antiinflamatorii sau dureri pot fi, de asemenea, prescrise aici. Homeopatia poate fi de ajutor în unele cazuri, dar nu există dovezi științifice clare sau altul.

Animalele de companie care suferă de o formă mai severă a acestei boli necesită adesea o intervenție chirurgicală, mai ales dacă terapia medicamentoasă administrată anterior nu funcționează. Din fericire, șansele de recuperare completă după operație sunt destul de bune, mai ales în acele cazuri în care chirurgia se face înainte ca câinele să-și piardă abilitatea de a simți durerea.

Stenoza lombosacrală la câini

5. Stenoza lumbosacrală

Această tulburare spinării afectează vertebrele din partea inferioară a spatelui, care comprimă și rădăcinile nervoase. Stenoza lombosacrală la câini este cea mai mare parte văzută în rasele mai mari, în special boxerii, păstorii germani și Rottweilers. Este, de asemenea, mai frecventă în câinii de rang înalt.

În timp ce este genetic în majoritatea cazurilor, uneori poate fi cauzată de îngustarea degenerativă a coloanei vertebrale ale câinelui. Această boală dureroasă este adesea greu de diagnosticat, în special la câinii mai în vârstă, deoarece simptomele mimice altele, mai mult Condiții comune care apar la bătrânețe.

Cum de a preveni:

Prevenirea stenozei lombosacrale la câini este greu de realizat. Unul dintre cele mai importante lucruri vă menține greutatea câinelui la un nivel sănătos și asigurați-vă exerciții regulate.

Cum se fixează:

Câinii cu dureri ușoare sunt adesea prescrise medicamente pentru durere în plus față de un regim de exerciții restrânse. Acest lucru ar trebui să îmbunătățească starea câinelui în aproximativ 4-6 săptămâni.

Pentru cazuri mai severe, chirurgia este o opțiune comună, combinată, de obicei, cu o anumită terapie de droguri. Prognosticul după operație este bun, deși câinii pot avea probleme cu incontinența urinară.

Spondiloza la câini

6. Spondiloză

SPONDYZAZA DEFORMANES, de asemenea, denumită în mod obișnuit spondiloză la câini, este o afecțiune degenerativă care afectează în cea mai mare parte coloana vertebrală a animalelor de companie superioare. Se caracterizează prin Discuri degenerative care provoacă spori de os pentru a se dezvolta, care adesea formează poduri între o vertebră la alta. Acest lucru poate limita în mod semnificativ flexibilitatea unui câine și a gamei sale de mișcare.

În timp ce cauzele exacte nu sunt încă cunoscute, se crede că uzura repetitivă a oaselor, precum și rănile majore duc la spondiloza câinilor. În unele cazuri, spondiloza este cauzată de predispoziția genetică. Toate rasele pot suferi de spondiloză, deși rasele medii și mari ca boxerii sunt deosebit de susceptibile.

Cum de a preveni:

Deoarece spondiloza este o apariție relativ obișnuită în câinii de îmbătrânire, nu există modalități cunoscute de ao împiedica în acest moment.

Cum se fixează:

Spondiloza poate fi adesea o condiție fără durere și acele cazuri nu necesită nici un tratament. În alte cazuri, tratamentele comune includ medicamente pentru durere, odihnă și terapie fizică. De asemenea, managementul greutății este important deoarece poate reduce stresul asupra articulațiilor și a coloanei vertebrale.

Chirurgia este necesară într-un număr mic de cazuri în care spârnele osoase cauzează comprimarea măduvei spinării și trebuie îndepărtate.

Tumorile din spate la câini

7. Tumorile

Tumorile spinării la câini nu sunt acele comune și peste 90% dintre ele apar în rase mari. Unele dintre tumori atacă oasele aflate pe coloana vertebrală, în timp ce unii afectează țesuturile neuronale de pe măduva spinării. Aceste tumori sunt de obicei în creștere lentă.

Cum de a preveni:

În timp ce cauzele exacte ale tumorilor spinale la câini sunt adesea necunoscute, se crede că puteți scădea șansele puilor de a-l obțineți prin păstrarea greutății sale în verificarea și hrănirea unei diete sănătoase de înaltă calitate.

Cum se fixează:

În funcție de locația exactă și de tipul tumorii, tratamentele comune includ radioterapia, chimioterapia și chirurgia. Îngrijirea paliativă este recomandată pentru a crește calitatea vieții în cazurile terminale.

În concluzie

Problemele coloanei vertebrale la câini sunt relativ comune, mai ales că animalele de companie îmbătrânesc. Unele dintre simptomele comune ale problemelor coloanei vertebrale includ durerea și rigiditatea în spate și gât, pierderea mobilității, limpezirea și postura rea.

Opțiunile de tratament vor depinde de cauza exactă a problemelor coloanei vertebrale și a problemei specifice. Acestea variază de obicei de la gestionarea simplă a greutății, regim de antrenament restricționat și o odihnă adecvată, la administrarea diferitelor medicamente și, la etapa finală, la intervenția chirurgicală.

Citiți următorul: 6 semne de probleme de spate la câini și ce puteți face despre asta

Doriți să împărtășiți acest lucru?

Cauze comune ale problemelor coloanei vertebrale

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 7 Probleme comune pentru coloana vertebrală: cauze și tratamente