Leziuni comune la câini și cum să le tratezi

Yorkshire Terrier cu picior de culoare roz, așezat pe fotoliu din piele

Există o șansă destul de bună că câinele dvs. va fi rănit cel puțin o dată sau de două ori în viața sa. Câinii sunt adesea aventuroși, iar alții sunt chiar fără teamă. Majoritatea câinilor explorează lumea desculțată și neinhibată. Din păcate, lumea este plină de lucruri care vă pot dăuna câinelui. Accidentele se întâmplă - faceți tot ce trebuie să fiți pregătiți pentru ei în avans.

Fie că este minor sau serios, este înfricoșător pentru a vă vedea câinele vă răniți. Asigurați-vă că solicitați o atenție veterinară cât mai curând posibil după o prejudiciu. Păstrați numărul de telefon al VET și un număr de telefon de urgență în apropiere, astfel încât să puteți solicita sfaturi și asistență. În funcție de severitatea rănilor câinelui dvs., este posibil să fie nevoie Administrați primul ajutor. Chiar dacă totul pare bine, este important să vă luați câinele rănit la un medic veterinar pentru o evaluare.

Iată câteva dintre leziunile mai frecvente văzute la câini și Cum să se ocupe de ei.

01 din 10

Traume majore

Trauma este una dintre cele mai multe Urgențe medicale comune care afectează câinii. Trauma majoră poate provoca leziuni multiple corpului, atât interne, cât și externe.

Fiind lovit de o mașină este o cauză frecventă a traumelor majore la câini. După ce a fost lovit de o mașină, mulți câini suferă traume cap, fracturi osoase, dislocare articulară, leziuni interne, cum ar fi sângerarea și trauma de organe, rănile pielii (adesea numite "erupție rutieră") și multe altele.

Falling de la o înălțime sau de a fi într-o mașină în timpul unui accident de automobile poate provoca, de asemenea, vătămări traumatice.

Pentru a preveni acești tipuri de traume, asigurați-vă că vă păstrați câinele pe o leșie atunci când în aer liber și să nu lăsați-l niciodată să se rostogolească. Utilizați o poartă sau o altă baricadă dacă aveți un balcon și evitați să lăsați ferestrele deschise când sunteți departe. Păstrați câinele în siguranță în mașină Folosind o reținere.

Dacă câinele dvs. experimentează o traumă majoră, este posibil să fie necesar să administrați primul ajutor pe scenă. Apoi, obțineți câinele dvs. la cel mai apropiat birou veterinar deschis. Poate fi mai bine să încercați să mergeți direct la un spital veterinar de urgență dacă există unul în apropiere. Ele au adesea resursele necesare pentru a trata traumele majore.

  • 02 din 10

    Lupta câinelui sau atac

    Dacă câinele dvs. este într-o luptă cu un alt câine, ambii câini pot susține răniri grave. În general, Luptele de câine și atacurile de câine provoacă răni la piele și țesuturi moi. Aceste răni variază de la minore la severă. Dinții câinelui cauzează răni de puncție și lacerări la piele. Rănile adânci pot afecta țesutul subiacent, inclusiv mușchii, peretele corpului și chiar oasele. Deși multe mușcături de câine apar mai întâi pe gât, se pot întâmpla în orice parte a corpului. Accidentele de grad variante pot afecta capul, membrele, pieptul, abdomenul și multe altele.

    Câinii mici tind să aibă răni deosebit de grave după ce au fost atacați de un câine mai mare. Dacă câinele dvs. mic a fost luat și agitat de un alt câine, pot exista daune neurologice sau leziuni interne.

    Dacă câinele dvs. are o rană mușcături, asigurați-vă că îl aduceți la veterinar cât mai curând posibil. Câinii poartă o mulțime de bacterii în gură, astfel încât rănile de mușcătură aproape întotdeauna devin infectat. De asemenea, țesutul traumatizat de la mușcătură ar fi tratat mai ușor prima oră după ce are loc o vătămare. Așteptând mai mult înseamnă că tratamentul rănilor poate deveni mai complicat și rana începe procesul de vindecare necorespunzător.

  • 03 din 10

    Leziuni oculare

    Leziuni ale ochilor sunt destul de frecvente la câini și se pot întâmpla din o varietate de motive. Mulți câini rănesc un ochi când alergați și în jurul vieții plantelor care periază ochiul. Uneori, un ochi al câinelui devine rănit atunci când o pisică seăște la el sau devine într-o luptă de câine. O altă cauză comună a rănirii oculare este atunci când un câine își închide capul dintr-un vehicul în mișcare. Resturile de la drum și aer pot intra în ochi, provocând abraziuni.

    Dacă câinele dvs. are o leziune oculară, puteți observa scuturarea, excesul de rupere sau alte descărcări de ochi, roșeață, umflarea ochiului și / sau umflarea. Leziunile oculare pot deveni rapid severe, deci asigurați-vă că vă vedeți veterinarul la primele semne ale vătămării oculare. Dacă este prins destul de devreme, multe leziuni oculare pot fi tratate cu succes cu medicamente.

  • 04 din 10

    Rănirea ligamentului cruciat

    Leziunea la ligamentul cruciat este una dintre cele mai frecvente leziuni ale membrelor observate la câini. Cruciatul este un ligament stabilizat în genunchi. Când se rupe sau devine rănit într-un alt mod, provoacă durere și instabilitate a genunchiului.Majoritatea câinilor vor susține piciorul atunci când ligamentul cruciat este rănit. Unii vor pune un pic de greutate pe picior, dar majoritatea nu pot pune greutatea completă pe ea.

    Doar un medic veterinar poate determina dacă câinele dvs. are o rănire cruciată. Câinii aproape întotdeauna au nevoie de chirurgie pentru a repara un ligament cruciat rupt. Și majoritatea câinilor care se rupe ligamentul într-un picior, vor continua să rănească ligamentul în celălalt picior. Din fericire, există mai multe opțiuni chirurgicale disponibile, iar rata de succes este favorabilă.

    Continuați la 5 din 10 de mai jos.
  • 05 din 10

    Alte leziuni la membrele

    Există o serie de leziuni care pot afecta extremitățile câinelui dvs. Cele mai multe dintre acestea vor cauza Limping. Severitatea limbă vă spune de obicei dacă trebuie să vedeți imediat un veterinar. După efectuarea unui examen, VET poate recomanda radiografii (raze X).

    Liming-ul ar putea fi cauzat de o fractură a uneia sau mai multor oase în picioare sau labe. Fracturile majore și dislocarea comună arată, de obicei, destul de evidente. Cu toate acestea, fracturile minore nu pot fi la fel de clare, în special fracturi de păr care afectează oasele mici sau oasele care nu susțin o mulțime de greutate. O fractură este tratată prin stabilizarea / imobilizarea oase rupte. Acest lucru poate fi realizat prin plasarea unei aripioare sau a unei aruncări. Sau, o intervenție chirurgicală și plasarea unui bolț sau a unei plăci ar putea fi necesare.

    Câinele dvs. ar putea avea o leziune de țesut moale în picior (răsturnată sau tensionată un mușchi). Acest lucru se întâmplă adesea dacă câinele dvs. se aterizează greșit după sărituri sau overoes în timp ce alergați / jucați. Tratamentul implică, de obicei, medicamente și odihnă. Mai multe leziuni ale țesuturilor moi mai grave pot necesita o intervenție chirurgicală.

  • 06 din 10

    Rana la coloana

    Leziunile spinării la câini variază de la ușoară la severă. Problemele spinării pot fi aduse de traume minore sau majore. Alții apar pur și simplu din cauza predispoziției genetice.

    Boala discului intervertebral este o problemă spinală oarecum comună la câini. Când un câine are Ivdd, una sau mai multe discuri între ruptura vertebrelor sau herniatul, provocând materialul discului și inflamația pentru a pune presiune asupra măduvei spinării. Asta duce la durere și poate duce la paralizie. Mulți proprietari raportează mersul beat sau incapacitatea completă de a merge (în special în membrele din spate). Semnele pot apărea treptat sau pot veni brusc. În unele cazuri, IVDD poate fi gestionat cu medicamente și odihnă. Cu toate acestea, cazurile mai grave necesită o intervenție chirurgicală.

    Fracturile spinării sunt mai puțin frecvente la câini decât iDDD și apar în mod obișnuit cu traume majore. În unele cazuri, fracturile spinării pot fi reparate chirurgical.

  • 07 din 10

    Leziuni orale

    Când câinii au leziuni orale, este adesea din cauza a ceva ce mănâncă sau încearcă să mestece. Oasele, coarnele și copitele pot provoca vătămări la dinți, gingii, limba și alte țesuturi moi. Oasele se pot depune în jurul maxilarului inferior și dinții canini.

    Chiar și mestecarea pe bastoane și crengi poate duce la un prejudiciu. Nu este mai puțin frecventă pentru veterinarii să vadă câinii cu bastoane blocate pe acoperișul gurii lor (depuse între molari).

    Când câinii se luptă, pot mușca fețele fiecăruia și pot provoca răni în gură.

    Răni minore în gură, cum ar fi zgârieturi și tăieturi, pot fi tratate cu medicamente. Cu toate acestea, lacerațiile mai mari și fracturile dinților necesită, de obicei, o intervenție chirurgicală orală.

  • 08 din 10

    Tăieturi și zgârieturi

    Nu este neobișnuit ca câinii activi să obțină tăieturi și zgârieturi. Rănile pe corp pot apărea după ce un câine trece printr-un obiect ascuțit, cum ar fi un cui. Câinii primesc adesea răni pe labele lor după ce a trecut pe sticlă, pietre ascuțite, metal sau alte pericole. În unele cazuri, materialul devine încorporat în tampoanele de labe sau între degetele de la picioare.

    Dacă câinele dvs. sângerează de oriunde pe corpul său, este mai bine să ajungeți la veterinarul dvs. O curățare aprofundată este esențială pentru a spăla cât mai multe resturi și bacterii. O reparație de lacerare (cusături) poate fi, de asemenea, necesară dacă rana este suficient de mare. Dacă un material este în rană, veterinarul poate avea nevoie să exploreze site-ul și să îl elimine chirurgical.

    Cel puțin, câinele dvs. va avea nevoie de antibiotice pentru a preveni infecția. Veterinarii au tendința de a prescrie antiinflamatori pentru durere și umflături.

    Continuați până la 9 din 10 de mai jos.
  • 09 din 10

    Torn toenail

    Mulți câini experimentează a Torn toenail Cel puțin o dată în viața lor. În același mod în care apar tăieturi și zgârieturi, câinii pot, de asemenea, să prindă un toenail pe ceva și să o rănească. Un câine poate, de asemenea, să prindă un toenail pe grătarul unei cuști metalice.

    Uneori, toenailul se desparte de mijloc. Alteori, unghiul se desprinde parțial dincolo de cea rapidă. Oricare dintre aceste scenarii este dureroasă și poate provoca sângerare.

    În multe cazuri, acești câini au nevoie de ceea ce se numește o "reducere a unghiilor."Veterinările folosesc de obicei anestezia și / sau sedarea locală pentru a preveni durerea suplimentară și a relaxa câinele. Apoi, trimirii curate de unghii sunt folosite pentru a tăia unghia dincolo de împărțire și pauză. Uneori, cuiul trebuie tăiat până la patul de unghii. Creșterea este oprită și se aplică un bandaj minor. Câinii sunt de obicei trimiși acasă cu antibiotice și antiinflamatori pentru durere și umflare.

    Pentru a preveni rănirea toenailului, Păstrați unghiile câinelui tăiat scurt și urmăriți unde merge.

  • 10 din 10

    Rănirea coastei

    Leziunile din coadă se întâmplă ocazional la câini. De obicei, ele sunt rezultatul unor tipuri de traume. Câinele dvs. poate obține accidental coada prinsă undeva (ca a uşă). Coada poate fi mușcată de un animal sau a pășit de cineva.

    Câțiva câini, în special câini de rasă mare, obțineți ce veterinari numite uneori "coada fericită."Acest lucru se întâmplă atunci când o coadă mare, cu o coadă mare, pe o suprafață tare, atât de mult încât provoacă vânătăi și abraziuni.

    Aceste tipuri de leziuni din coadă poate fi dificil de tratat. Când câinele se simte suficient de bine pentru a începe să plece din nou, este probabil ca el să rănească coada. În funcție de severitatea rănilor din coadă, vindecarea poate dura săptămâni până la luni și poate necesita utilizarea bandajelor, a e-colarelor și a restricției cu crate.

    Într-un alt scenariu, puteți vedea că coada câinelui dvs. este flasc și agățată limpede fără nici un motiv aparent. Acest lucru se numește uneori sindromul de coadă limbă și poate fi rezultatul unei entorse minore sau a unei tulpini. O coadă flasc este obișnuită după ce un câine a făcut o mulțime de înot. Cu toate acestea, ar putea fi pur și simplu rezultatul unui pasaj excesiv. Sindromul de coadă Limber se rezolvă de obicei pe cont propriu după câteva zile. Dacă coada câinelui nu se întoarce la normal după câteva zile, este mai bine să vedeți veterinarul.

  • Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
    Surse de articole
    Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
    1. Zeleny, M., și K. Grusova. Un accident de mașină care implică un câine restrâns în interiorul vehiculului: un raport de cazVeterinární medicína, vol 60, nu. Nu. 7, 2016, pp. 399-402. Academia Cehă de Științe Agricole, DOI: 10.17221/8389-VETMED

    2. Răni mușcătoare la câiniAhwatukee îngrijire animală

    3. Ecranuri de urgențăManualul veterinar

    4. CRANIAL CRUMATER BOLI LIGAMENTColegiul American de Chirurgi Veterinari

    5. Limbile fracturateColegiul American de Chirurgi Veterinari

    6. Boala discului intervertebralColegiul American de Chirurgi Veterinari

    7. Tesuturi moi PET Chirurgie orală. VeterinaryDentalServices.COM, 2020

    8. Lacerări tăieturiLort Smith Spitalul Animal

    9. Cum să tratați unghiul rupt al câineluiRiverside Drive Centrul de îngrijire a animalelor

    10. Ceea ce este coada limbă la câini?American Animal Hospital Association

    Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » Leziuni comune la câini și cum să le tratezi